ÐåæÜ

Ðïßçóç-Ìýèéá

Ï Dali & Åãþ

ÈÝáôñï-ÄéÜëïãïé

Äïêßìéá

Ó÷üëéá-Áñèñá

ËáïãñáöéêÜ

ÅíäéáöÝñïíôåò

ÊëáóóéêÜ

Áñ÷áßá Åëë Ãñáìì

ÄéáóêÝäáóç

ÐéíáêïèÞêç

ÅéêáóôéêÜ

Ðáãê. ÈÝáôñï

Ðëçñ-Ó÷ïë-Åðéêïéí.

Öáíôáóôéêü

Åñ. Ëïãïôå÷íßá

Ãëõðô./Áñ÷éô.

ÊëáóóéêÜ ÉÉ

 
 

Åñ. Ëïãïôå÷íßá 

ÖëùñÜêçò Çëßáò: Ç 'Áëëç ÐëåõñÜ Ôïõ Çëßá


                                    Η Φωτογραφßα

    
Απü τüτε που θυμÜμαι τον εαυτü μου... -πολý κοινüτυπη Ýκφραση και νομßζω üτι θα παρεξηγηθþ. Ας το θÝσω διαφορετικÜ. Απü τüτε που Üρχισα να συνειδητοποιþ τη ζωÞ -και μη σας ξεγελÜει αυτü, δεν Þταν πριν τα εφτÜ μου χρüνια- εßχα μια λατρεßα για τις φωτογραφßες, αν και με μια φωτογραφικÞ μηχανÞ στο χÝρι Üρχισα να τριγυρνÜω γýρω στα δþδεκα. Η σχÝση αυτÞ ξεκßνησε üταν Üρχισα να περιεργÜζομαι τα Üλμπουμ με τις φωτογραφßες που Þταν φυλαγμÝνα σαν ιερÜ κειμÞλια στο σπßτι. Το Üλμπουμ με φωτογραφßες των παπποýδων μου, ο γÜμος των γονιþν μου, η γÝννηση και τα βαφτßσια μου κι Ýνας σωρüς ακüμα Üλμπουμ. Φωτογραφßες ασπρüμαυρες κι Ýγχρωμες, εκτυπωμÝνες κυρßως στο χÝρι μÝσα σε κÜποιον αυτοσχÝδιο σκοτεινü θÜλαμο. Ο παπποýς μου κι ο πατÝρας μου εßχαν πÜθος με τη φωτογραφßα. Οι μνÞμες απü την μυρωδιÜ των χημικþν, üταν βγαßναν απü τον σκοτεινü θÜλαμο που εßχαν στÞσει σ' Ýνα αυτοσχÝδιο δωματιÜκι στο μπαλκüνι, νομßζω üτι Ýχουν αποτυπωθεß βαθýτερα απü την οσμÞ της μητÝρας μου üταν θÞλαζα.

     ¼πως Ýλεγα, κεßνα τα Üλμπουμ Þταν η αιτßα κι üχι κÜποιο γονßδιο που κληρονüμησα ως αρσενικü της οικογÝνειας. Η αποτυπωμÝνη εικüνα, αυτÞ η παýση στο χρüνο, η διαιþνιση της στιγμÞς Þτανε που με γοÞτευσε αμÝσως. ¸βλεπα τον παπποý μου, πατÝρα του πατÝρα μου, στα παιδικÜ του χρüνια Þ νεαρü μαζß με την γιαγιÜ που δε γνþρισα ποτÝ. Εικüνες μιας ζωÞς που εγþ δεν Þμουν εκεß για να τις παρακολουθÞσω, αλλÜ ακüμα κι αν Þμουν, θα Ýπρεπε να περÜσουν χρüνια για να τις ζÞσω. Κι οι εικüνες αυτÝς με γοÞτευαν. Κι üταν στα δÝκα μου χρüνια, πÝθανε κι ο παπποýς, τα Üλμπουμ με αυτÝς τις εικüνες Ýγιναν Ýνα πολýτιμο ταξßδι στο χρüνο.

     ΜερικÜ χρüνια αργüτερα κι αφοý ξεπÝρασα το θÜνατο του παπποý μου, ζÞτησα απü τον 'Αγιο Βασßλη και πÞρα δþρο την πρþτη μου φωτογραφικÞ μηχανÞ. ΠρÝπει να Þμουν γýρω στα δþδεκα, üταν κατÜλαβα πως üλα μου τα αγαπημÝνα πρüσωπα, ο πατÝρας, η μητÝρα, φßλοι και συγγενεßς μου, κÜποια στιγμÞ θα ακολουθοýσαν τον παπποý μου. Κι Ýτσι Üρχισα να τους αποτυπþνω στο φιλμ. Δεν Þμουν μανιþδης φωτογραφιστÞς και μπορþ να ομολογÞσω πως σιχαινüμουν τη διαδικασßα μετÜ το κλικ μÝχρι την εκτýπωση μιας φωτογραφßας. Την αναμονÞ μÞπως δεν τυλßχτηκε καλÜ το φιλμ, δε βγει η φωτογραφßα, μÞπως Ýχασα την στιγμÞ. Τραβοýσα σπÜνια κÜποια στÜση και μποροýσαν να περÜσουν βδομÜδες πριν γεμßσει Ýνα φιλμÜκι. Αναζητοýσα την στιγμÞ μÝσα στον χρüνο. Την στιγμÞ που θα χαρακτÞριζε Ýνα πρüσωπο, μια φÜση της ζωÞς, μια γÝννηση Þ Ýναν θÜνατο.

     ¼ταν ενηλικιþθηκα σχεδüν, απÝκτησα δυο πρÜγματα ταυτüχρονα, που μου Üλλαξαν την ζωÞ. Την πρþτη μου γκüμενα και την πρþτη μου ψηφιακÞ φωτογραφικÞ μηχανÞ. Και μπορþ να πω üτι τις λÜτρεψα και τις δýο με το ßδιο πÜθος. Η γκομενßτσα, δυο χρüνια μικρüτερη απü μÝνα, μου Ýδωσε τις πρþτες απολαýσεις του Ýρωτα. Δεν μποροýσα ποτÝ να φανταστþ μÝχρι κεßνη τη στιγμÞ, πüσο γλυκü μποροýσε να εßναι Ýνα μουνÜκι γεμÜτο με τους χυμοýς του Ýρωτα. Πüσο υγρü και ζεστü μποροýσε να γßνει κÜνοντας το πουλß μου να λιγþνεται. Ταυτüχρονα, η κüμπακτ ψηφιακÞ που απÝκτησα, με απÜλλαξε απü το Üγχος της αναμονÞς και της αγωνßας μÝχρι να δω το αποτÝλεσμα των προσπαθειþν μου. ΑμÝσως μετÜ το κλικ, Ýβλεπα αν η φωτογραφßα μου εßχε πιÜσει αυτü που εßχα δει. Και λßγους μÞνες αργüτερα Üλλαξε κι η θεματολογßα μου. ¸χοντας αποτυπþσει üλους τους ανθρþπους που θα Þθελα να θυμÜμαι üταν πεθÜνουν, κατÜλαβα πως αυτü που Þθελα πια να αποτυπþσω, εßναι στιγμÝς της ζωÞς μου. ¼ταν χþρισα με την πιτσιρßκα, εßχα μερικÝς φωτογραφßες της στο Üλμπουμ μου. Αυτü üμως που Þθελα περισσüτερο να θυμÜμαι Þταν το γλυκü μουνÜκι της με το μαλακü χνοýδι που το περιÝβαλε. Κι εκεßνο δεν το εßχα οýτε μßα φωτογραφßα. Δεν Þταν üτι δεν θυμüμουν πως Þταν -δεν εßχε πολý καιρü που χωρßσαμε-, αλλÜ κεßνο το ντοκιμαντÝρ της κρατικÞς τηλεüρασης με διÜφορες ασθÝνειες του μυαλοý που Ýσβηναν την μνÞμη και τις αναμνÞσεις με τÜραξε αρκετÜ. Δεν θα Þθελα σε καμßα περßπτωση να γßνει κÜτι και να μη μπορþ να επαναφÝρω στο μυαλü μου μια ανÜμνηση.

     ΚÜθε κοπÝλα που πÝρασε απü το κρεβÜτι μου, Ýγινε και μοντÝλο ποζÜροντας στη φωτογραφικÞ μου μηχανÞ. ΦωτογρÜφιζα κÜθε εικüνα που θα Þθελα να ξαναδþ. Την þρα που κοιμüντουσαν, την þρα που κÜνανε μπÜνιο Þ κατουροýσανε στη τουαλÝτα, την þρα που βαφüντουσαν Þ γδυνüντουσαν για να πηδηχτοýμε. ΣτιγμÝς αθþες και ρομαντικÝς Þ ερωτικÝς και πρüστυχες, Üρχισαν να γεμßζουν φακÝλους στον υπολογιστÞ μου. ΜουνÜκια και κωλαρÜκια, στÞθη και κορμιÜ, αποτυπþνονταν σ' üλες τις στÜσεις, με Þ χωρßς εμÝνα συμπρωταγωνιστÞ. Τραβοýσα τα πÜντα. Με κÜθε φωτισμü, με κÜθε δυνατÞ γωνßα. Καθετß που Ýβλεπα και γευüμουνα, γινüτανε ταυτüχρονα και μια φωτογραφßα. Κι üταν χþριζα απü κÜθε σχÝση, αναπολοýσα τις υπÝροχες στιγμÝς μαζß τους, κοιτþντας τες να παρελαýνουν στην οθüνη. Και δεν Þταν λßγες οι φορÝς, που με Ýκαναν να χýσω εκστασιασμÝνος καθþς το μυαλü μου αναπαριστοýσε την ηδονÞ που αντιπροσþπευαν.

     Με τα χρüνια üμως, αυτü το πÜθος Ýσβησε. Εßχα κÜνει πολλÜ στο κρεβÜτι κι αυτÜ που υπολεßπονταν, απλÜ δεν Þθελα να τα δοκιμÜσω. ΠερÜσανε πολλÝς γυναßκες και φωτογραφικÝς μηχανÝς. ΦÜσεις και στÜσεις. Αυτü πλÝον που αναζητοýσα με την μηχανÞ μου Þταν ο αισθησιασμüς κι ο ερωτισμüς. Αναζητοýσα την τÝλεια ερωτικÞ φωτογραφßα. ΑυτÞ που θα υποσχüταν χωρßς να αποκαλýπτει. Οι εκθÝσεις φωτογραφßας που εßχα κÜνει τα τελευταßα χρüνια, με εßχανε καθιερþσει σαν τον πιο ερωτικü φωτογρÜφο της εποχÞς μας. Προσπαθοýσα να μεßνω πßσω απü τα üρια του πορνογρÜφου, γιατß απλÜ δεν Þμουν. ¹μουν λÜτρης της στιγμÞς. Ο φακüς μου εßχε καταγρÜψει αρκετÜ, τα μÜτια μου εßχανε δει πολλÜ κι εßχα ζÞσει ακüμα περισσüτερα. ΑλλÜ αναζητοýσα κεßνη τη φωτογραφßα. ¼πως ο σÝρφερ που περιμÝνει μια ζωÞ για το μεγÜλο κýμα. Κεßνη τη μοναδικÞ στιγμÞ της ζωÞς. ΠολλÜ μοντÝλα εßχανε περÜσει απü το στοýντιü μου. ΚορμιÜ θεσπÝσια, γυμνασμÝνα, τÝλεια. ΚορμιÜ γεμÜτα με καμπýλες και πιασßματα. ΚοπÝλες με ατελεßωτα πüδια, αλλÜ και κοπελßτσες εýθραυστες, σχεδüν μινιατοýρες. ΣτÞθη μεγÜλα, μικρÜ, κρεμασμÝνα και στητÜ, με ρþγες üλων των μεγεθþν. ΜουνÜκια ροζ, κüκκινα, καφετιÜ. ΑλλÜ κανÝνα μοντÝλο, καμιÜ στÜση, καμιÜ σýνθεση δεν με ικανοποιοýσε τüσο þστε να πατÞσω το κουμπß της μηχανÞς. ¸βλεπα τη ζωÞ μου να φεýγει σιγÜ-σιγÜ χωρßς να Ýχω καταφÝρει να αποτυπþσω τη φωτογραφßα που θα Ýκανε τους Üλλους να με θυμοýνται για πολλÜ χρüνια ακüμα μετÜ τον θÜνατü μου.
     Και τüτε...  Þταν Ýνα απü κεßνα τα μελαγχολικÜ πρωινÜ. Ψιλüβρεχε Ýξω. Μια μουντßλα επικρατοýσε στην ατμüσφαιρα που δεν Ýλεγε να πετÜξει απü πÜνω της τον χειμþνα που πÝρασε. Περßμενα Ýνα καινοýργιο μοντÝλο που μου εßχαν συστÞσει και τýχαινε να μÝνει στο διαμÝρισμα ακριβþς πÜνω απü μÝνα. ¼ταν χτýπησε το κουδοýνι, δεν εßχα τη διÜθεση και πολý να ανοßξω. ΑπλÜ Þθελα να τη γνωρßσω και γι' αυτü δεν εßχα ακυρþσει το ραντεβοý μας, üταν με πÞρε τηλÝφωνο και μου εßπε üτι θα αργÞσει λιγÜκι γιατß μüλις εßχε ξυπνÞσει. Δεν την πßστεψα ιδιαßτερα, αφοý στο βÜθος ακοýστηκε μια αντρικÞ φωνÞ που την διÝταζε σχεδüν να επιστρÝψει στο κρεβÜτι για Ýνα στα γρÞγορα, γιατß ο νεαρüς εßχε πρωινιÜτικες ορÝξεις. ºσως να μη γνþριζε üτι κÜθε φορÜ που πηδιüταν οι κραυγοýλες της ακοýγονταν στο διαμÝρισμÜ μου. Και κÜθε φορÜ που χρησιμοποιοýσαν το σιδερÝνιο κρεβÜτι για τα παιχνßδια τους, αυτü γρατζουνοýσε το πÜτωμα μεταδßδοντας στο χþρο μου, τους ρυθμοýς τους.
     ¼ταν Üνοιξα την πüρτα, μια κοπελßτσα γýρω στα εßκοσι μου χαμογÝλασε αμÞχανα και ζÞτησε συγνþμη για την αργοπορßα της. ΜετÜ απü τις συστÜσεις, πÝρασε μÝσα. ΜÝχρι να ετοιμÜσω τους εσπρÝσο, η κοπελßτσα εßχε γδυθεß και με περßμενε στο κρεβÜτι σκεπασμÝνη με το σεντüνι. ΚÜθισα δßπλα της μÝχρι να πιοýμε τον καφÝ. Μüλις εßχε κÜνει μπÜνιο κι ευþδιαζε ανοιξιÜτικα λουλοýδια. ¸κλεισα τα μÜτια κι Ýκανα πως οσφρßζομαι τον καφÝ. ΑλλÜ προσπαθοýσα μÝσα απü τα αρþματα να ξεχωρßσω τη μυρωδιÜ απü το μουνÜκι της, που λßγο πριν εßχε φτÜσει σε οργασμü, γεμßζοντας με τους χυμοýς της. Και νομßζω üτι τα κατÜφερα, γιατß αναμνÞσεις πÝρασαν σαν αστραπÞ απü το μυαλü μου. Εικüνες και μυρωδιÝς διÝγειραν üλες μου τις αισθÞσεις. Και μια κρυφÞ ελπßδα γεννÞθηκε μÝσα μου, πως ßσως αυτÞ η κοπελßτσα να Þταν η μοýσα μου.
     ¼ταν ξεκινÞσαμε της εßπα να νιþσει Üνετα. Να παßρνει üποια στÜση θÝλει και να αλλÜζει ýφος, αρκεß να κινεßται αργÜ, σε περßπτωση που Þθελα να τη σταματÞσω. Εγþ απλþς περßμενα τη στιγμÞ. 'Αφησε το σεντüνι να γλυστρÞσει απü πÜνω της κι Üρχισε να κινεßται νωχελικÜ πÜνω στο κρεβÜτι. Εßχανε περÜσει μüνο μερικÜ λεπτÜ, üταν βρÝθηκε στα τÝσσερα. ΜπροστÜ στο φακü μου εßχα Ýνα τÝλειο κωλαρÜκι σαν αχλÜδι. Το δÝρμα της Þτανε λεßο και νεανικü, χωρßς ψεγÜδια. Τα πüδια της Þταν λßγο ανοιχτÜ επιτρÝποντÜς μου να δω κÜθε λεπτομÝρεια. Το μουνÜκι της Þταν μικρü. Τα χειλÜκια του στεγνÜ σε μια ροζ απüχρωση, ενþ μια τουφßτσα διακοσμοýσε την κορυφÞ τους.
     Αυτü üμως που μ' Ýκανε να κοιτÜξω μÝσα απü το φακü Þταν η τρυποýλα στο κωλαρÜκι της. ¸να κυκλικü Üνοιγμα σαν στοματÜκι Ýτοιμο να στεßλει Ýνα φιλß. Μου φÜνηκε üτι παλλüτανε σαν να ανÝπνεε παρακαλþντας κÜποιον να το προσÝξει. Ζοýμαρα λßγο παραπÜνω. Η κοπελßτσα αργÜ, λýγισε τα χÝρια της και στηρßχτηκε στους αγκþνες. Το πλÜνο μου Ýγινε ακüμα καθαρüτερο. Εστßασα. Και την þρα που γυρνοýσε το κεφÜλι της προς τα μÝνα... την þρα που το λÜγνο βλÝμμα της συνÜντησε το φακü... μια σταγüνα σπÝρμα σα δÜκρυ γλýστρησε απü το κωλαρÜκι της και στÜθηκε ανÜμεσα σ' αυτü και το μουνÜκι... 
ΚΛΙΚ.
-------------------------------

                            ΜαραμÝνα ΤριαντÜφυλλα

    ¹ταν Ýνα απü κεßνα τα σπÜνια, φθινοπωρινÜ απογεýματα, που ο Τζακ Ýπαιρνε την τσοýλα του και πÞγαιναν βüλτα, τριγυρßζοντας Üσκοπα στους δρüμους της πüλης, χωρßς να μιλÜνε μεταξý τους. ¹θελε τη παρÝα της δßπλα του, αλλÜ Þταν απü τις συμφωνημÝνες, σπÜνιες βüλτες που αυτÞ θα Ýπρεπε να κρατÞσει το στüμα της κλειστü.
     Το ψιλüβροχο εßχε σταματÞσει εδþ και þρα, κÜνοντας την περιπλÜνηση του βλÝμματüς του, πιο μαλακÞ κι Üνετη. Στα αφτιÜ του αντηχοýσε ο Þχος της πüλης και μια παρÜξενη, εσωτερικÞ μελωδßα που δε μποροýσε να συνειδητοποιÞσει τη προÝλευσÞ της. Και μÝσα απü το καυσαÝριο, μποροýσε, üταν η γωνßα του αÝρα του το επÝτρεπε, να μυρßσει το ÜρωμÜ της, χωρßς üμως να του φÝρνει και τη συνηθισμÝνη διÝγερση. ¹ταν κÜτι πιο ονειρικü, αυτÝς οι βüλτες. Σαν τις αναζητÞσεις μυθικþν θησαυρþν και χαμÝνων πüλεων απü χρυσÜφι κι ελεφαντüδοντο. Ακüμα κι οι γνωστÝς καταστÜσεις, οι γνþριμες αισθÞσεις, üλα αλλοιþνονταν κÜτω απü αüρατο πÝπλο μυστικισμοý και μαγεßας.
     ¹ταν απü τα ελÜχιστα πρÜγματα που μποροýσε πια να κÜνει και να χαθεß στην μαγεßα τους. Τα τελευταßα χρüνια Þταν λßγο σκληρÜ μαζß του, προσγειþνοντας το Üλλοτε ελεýθερο πνεýμα του, σε μια πεζÞ πραγματικüτητα, γεμÜτη ωμüτητα, μßσος και κακßα.
     Κρατοýσε αγκαλιÜ τη κοπÝλα και τη χÜιδευε ασυναßσθητα, üχι τüσο γιατß Þθελε τη συντροφιÜ της στα ταξßδια του, αλλÜ για να τον προστατεýει απü τους κινδýνους της πραγματικüτητας. ΕξÜλλου, αυτÞ δεν Þταν σε θÝση να καταλÜβει  την ανÜγκη του. Δεν υπÞρχε και λüγος, αφοý δεν θα κρατοýσε αυτÞ η σχÝση περισσüτερο þστε να χρειαστεß να της εξηγÞσει. ¹ξερε μüνο τα Üκρως απαραßτητα. Δεν θα μιλÞσεις καθüλου. Δεν θα ρωτÞσεις τßποτα. Απü την Üλλη, οýτε και αυτÞ ενδιαφερüταν να μÜθει πολλÜ για τις ιδιαιτερüτητες του γκüμενοý της. ¹ταν μια σχÝση που στηριζüταν καθαρÜ στο σεξ. "Θα εßμαστε μαζß, üσο μας αρÝσει να εßμαστε μαζß. ¼ταν κÜποιος βαρεθεß, θα σηκωθεß να φýγει, χωρßς υποχρεþσεις, χωρßς εξηγÞσεις". Κι Þταν κι οι δýο ικανοποιημÝνοι. Αν και μÝσα στους δýο μÞνες που γνωρßζονταν, εßχαν δοκιμÜσει σχεδüν τα πÜντα, γνþριζαν καλÜ ο Ýνας τον Üλλον κι εßχαν αρχßσει να ...βαριοýνται. Απλþς δεν εßχε βρεθεß ακüμα κÜτι καινοýργιο να τους κινÞσει το ενδιαφÝρον.
     Η στοργÞ κι η τρυφερüτητα, Þταν δýο απü τα συναισθÞματα που εßχε ξεγρÜψει εδþ και καιρü απü τις σχÝσεις του. ΚαμιÜ δεν Þταν τüσο ρομαντικÞ þστε να του θυμßσει αυτÝς τις καταστÜσεις. Και üσες Þταν, σιγÜ σιγÜ ξεχνοýσαν αυτü το παιχνßδι, ανακαλýπτοντας το sex. ΤελικÜ, οι γυναßκες Þταν ερωτευμÝνες μαζß του μüνο και μüνο για να μποροýν να πηδιοýνται μαζß του ελεýθερα.
... ... ...
     Το ταξßδι του εκεßνο το φθινοπωρινü απüγευμα, τον οδÞγησε Ýξω απü γηροκομεßο. Μια Ýρημη, βρεγμÝνη αυλÞ πßσω απü την βαριÜ καγκελüπορτα, θýμιζε ορφανοτροφεßο της εποχÞς των "Αθλßων" του Ουγκþ. Ο ψηλüς, πÝτρινος τοßχος που περιτριγýριζε το κτßριο, με μιας πλÜκωσε τη ψυχÞ του. ¸νιωσε ...παγιδευμÝνος απ' Ýξω. ΚοντοστÜθηκε στη καγκελüπορτα. Μýρισε το φρεσκολουσμÝνο γρασßδι που Üλλοτε προσπαθοýσε να επιβιþσει κÜτω απü τη πßεση των αναπηρικþν καροτσιþν, τα μπαστοýνια και τις αργÝς, ανοýσιες βüλτες των γÝρικων παιδιþν και σýντομα απ' τη κακοκαιρßα και το κρýο. Κοßταξε τα παρÜθυρα του πενταüροφου κτηρßου που Ýχασκε επιβλητικÜ πÜνω απü την αψßδα της εξþπορτας. ΠαρÜθυρα σφραγισμÝνα, με κλειστÝς τις κουρτßνες Þ τα πατζοýρια, κρýβοντας τον κενü, γεμÜτο αναμνÞσεις, κüσμο των ενοßκων του.
     Και τüτε Þταν που ...περισσüτερο Ýνιωσε παρÜ εßδε, εκεßνο το βλÝμμα. ¹ταν το τρßτο παρÜθυρο, στον τρßτο üροφο. ¸πεφτε πÜνω του απü τη παραμερισμÝνη κουρτßνα. ¹ταν ζεστü και κουρασμÝνο.
... ... ...
     Τον παρακολουθοýσε πÜνω απü το δωμÜτιü της. ¹ταν νÝος κι üμορφος, αγκαλιασμÝνος με κεßνη τη μικροκαμωμÝνη κοπελßτσα. Πüσο θα Þθελε να εßναι πενÞντα χρüνια νεüτερη και στη θÝση εκεßνης της κοπελßτσας. Λßγο πιο μεγαλüσωμη και γεματοýλα, αλλÜ το ßδιο üμορφη, θα μποροýσε να γευτεß τις χαρÝς του Ýρωτα. Και τþρα, παγιδευμÝνη στο γÝρικο αυτü σþμα, με τις ορÝξεις, μακρινÞ ανÜμνηση, να τριγυρßζουν το μυαλü της. Τα χÝρια τρÝξαν αργÜ πÜνω στο σþμα της, κλαßγοντας σιγανÜ για τη κατÜντια της. Το βρÜδυ δε μπüρεσε να κοιμηθεß Þσυχα. Ενþ οι επüμενες μÝρες Þταν το ßδιο βασανιστικÝς καθþς οι αναμνÞσεις περιγελοýσαν τη μορφÞ της. Κι ο πüνος της σοýβλιζε τη καρδιÜ. Πüσο θα Þθελε να κÜνει Ýρωτα για τελευταßα φορÜ.
... ... ...
     ¹ταν στο επισκεπτÞριο του ΣαββÜτου, üταν τα γÝρικα μÜτια της συνÜντησαν για μια ακüμα φορÜ τα δικÜ του. ¸νιωσε σα παιδοýλα, ερωτευμÝνη κι ßσως λßγο αναμμÝνη, αν θα μποροýσε να το μολογÞσει μÝσα της.
     ¹ταν στο επισκεπτÞριο του ΣαββÜτου, που πÞγε εκεß, ασυναßσθητα, τυφλÜ, οδηγημÝνος απü την μοßρα του. Τα νεανικÜ του μÜτια, συνÜντησαν τα δικÜ της κι εßδαν μια παιδοýλα μÝσα της και μιαν αγνÞ λÜμψη πüθου που εßχε καιρü να συναντÞσει στα μÜτια των κοριτσιþν που πηδοýσε.
     Η καρδιÜ της Ýτρεμε, σαν στο χορü των  αποφοßτων που περßμενε τον Μπομπ να Ýρθει να της ζητÞσει να χορÝψουν. Ο καλüς της ο Μπομπ. ΠαντρεμÝνοι σαρÜντα χρüνια, την εßχε αφÞσει πρüπερσι, ολομüναχη στο δωμÜτιο ν' αναπολεß και να μονολογεß.
     Η καρδιÜ του χτυποýσε Þρεμα. Γοητευτικüς και γεμÜτος αυτοπεποßθηση τη πλησßασε και της φßλησε το χÝρι. ¸νιωθε τüσο ρομαντικÜ. Σαν τους Þρωες των ιστοριþν, που πλησßαζαν τη πριγκßπισσα με το θÜρρος του τυχοδιþκτη κυνηγοý και το τακτ ενüς κυρßου, για να κερδßσουν τη καρδιÜ της. ΠÞγανε στο δωμÜτιü της και κλειδþθηκαν. Γδýθηκαν και ξÜπλωσαν στο κρεβÜτι σιωπηλÜ. Τα χÝρια του χÜιδεψαν το γÝρικο κορμß της. Ακοýμπησε το κεφÜλι του στο μαραμÝνο στÞθος της. 'Ακουσε τη καρδιÜ της που χτυποýσε üλο και πιο γρÞγορα. ¸νιωσε τα χÝρια της που χÜιδεψαν το üργανü του, τρυφερÜ σα κÜτι πολýτιμο κι εýθραυστο. ΜπÞκε αργÜ μÝσα στο μαραμÝνο τριαντÜφυλλü της, που η θýμηση προσπαθοýσε να το υγρÜνει, στραγγßζοντας τις τελευταßες του σταγüνες. Τα χÝρια της του χÜιδεψαν τα μαλλιÜ με πÜθος και ταυτüχρονα με μητρικÞ στοργÞ. Εßχαν χρüνια να πÜρουν κÜτι.
     'Ακουγε τη καρδιÜ της να χτυπÜ üλο και πιο γρÞγορα, εκπληρþνοντας τον τελευταßο της πüθο. Κι ο Τζακ, κοιτοýσε μÝσα στα μÜτια της, το βλÝμμα και την ψυχÞ της να χÜνονται üλο και μακρýτερα απ' αυτüν, üλο και κοντýτερα προς τον παρÜδεισο ...και τον Μπομπ. Και μετÜ ...Ýσβησε.
... ... ...
     ΚÜθε ΣÜββατο Þταν κι Ýνα διαφορετικü γηροκομεßο. Μια διαφορετικÞ αγÜπη γεννιüταν και πÝθαινε. ΚÜθε ΣÜββατο Þταν κι Ýνας διαφορετικüς πüνος που Üφηνε το γλυκü φιλß του, καθþς Ýσβηνε η στοργÞ μÝσα στην ευτυχισμÝνη αγαπημÝνη του.
... ... ... 
     ¹ταν ΣÜββατο, üταν η κοπελßτσα με τα γλυκÜ μÜτια, τη μßνι, καρü φουστßτσα και τα ξανθÜ κοτσιδÜκια πÞρε το καρüτσι του και τ' οδÞγησε στο δωμÜτιü του. ΚÜθισε στην αγκαλιÜ του και τον αγκÜλιασε τρυφερÜ. Τον φßλησε στο στüμα κι η καρδιÜ του Üρχισε να χτυπÜ üλο και πιο δυνατÜ. ¹ταν πÜνω απü εικοσιοχτþ χρονþν, αλλÜ τα γÝρικα μÜτια του δε μποροýσαν ν' αναγνωρßσουν πια ηλικßες. Την Ýκανε δεκαεφτÜ-δεκαοχτþ.
     ΧÜιδεψε το κεφÜλι της, γεýτηκε το ÜρωμÜ της, χοýφτωσε το νεανικü στÞθος της. Δε πρüλαβε ν' ακουμπÞσει τα υγρÜ χειλÜκια της που κανÝνα βρακÜκι δε τα κÜλυπτε. ¼ταν το Üσπρο χερÜκι της κατÝβηκε στο παντελüνι του, ξεκουμπþνοντας το φερμουÜρ, üταν γÝμισε τη χοýφτα της με το γÝρικο κι Üψυχο üργανο του Τζακ, η λýτρωση εßχε Þδη Ýρθει.
------------------------------------

                                    ΟΣΜÝΣ

     Απü μικρÞ ηλικßα, εßχα κüψει το κρÝας. Για διÜφορους λüγους εκτüς θρησκευτικοýς. Δεν ανÞκα σε καμιÜ θρησκεßα Þ αßρεση που να το απαγορεýει. Απλþς το Ýκοψα.
     ¸τσι, μετÜ απü μια μεγÜλη περßοδο αποτοξßνωσης του σþματüς μου, Üρχισα να παρατηρþ μια μεγÜλη και σημαντικÞ αλλαγÞ στην προσωπικÞ μου μυρωδιÜ. Εßχε εξαφανιστεß αυτÞ η πικρßλα και η ξινßλα λüγω τοξινþν. Μια γλυκÜδα πÞρε την θÝση τους. Μια μυρωδιÜ που την λÜτρεψα.
     ΣταμÜτησα να φορÜω αρþματα κι αποσμητικÜ που την αλλοßωναν. Ακüμα κι ο ιδρþτας μου εßχε μια διακριτικÞ παρουσßα πÜνω μου. Δεν Ýμενα μÝρες Üπλυτος. Δεν Þμουν βρομιÜρης. Απλþς εßχα σταματÞσει να χρησιμοποιþ χημικÜ αρþματα. Ακüμα και στο μπÜνιο, χρησιμοποιοýσα πρÜσινο σαποýνι.
¼λα αυτÜ παßξανε ιδιαßτερο ρüλο στην αßσθηση της μυρωδιÜς. ΑπÝκτησα μια ιδιαßτερη ευαισθησßα στις οσμÝς με ιδιαßτερες προτιμÞσεις στο Üρωμα του σþματος.
     Αυτü απü την Üλλη Þταν κατÜρα. ¼ταν Ýπαιρνα το λεωφορεßο, η βρþμα των Üλλων, η ξινßλα τους, τα χνþτα τους, πολλÝς φορÝς Þταν ανυπüφορα δýσοσμα. ΕμετικÜ βαριÜ. Ακüμα και τα μαγαζιÜ που σýχναζα, κριτÞριο σημαντικü Þταν ο επαρκÞς εξαερισμüς της τουαλÝτας τους. Δýσκολοι καιροß μÝχρι να μÜθω να φιλτρÜρω Þ να ανÝχομαι -ως Ýνα σημεßο- τις δυσÜρεστες οσμÝς.
     ¼ταν Üρχισα να γνωρßζω τον Ýρωτα, η ζωÞ μου Üλλαξε διÜσταση. Η ευαισθησßα μου στις οσμÝς, μου Ýδωσε μια Üλλη αßσθηση στο παιχνßδι. ΦρεσκοπλυμÝνα κοριτσÜκια περνοýσαν δßπλα μου και τρελαινüμουν. Αναγνþριζα απü την μυρωδιÜ τους, αν εßναι παρθÝνα, αν Ýχουν βρÝξει το βρακÜκι τους απü τις πρþτες ηδονÝς, αν Ýχουν λερωμÝνο βρακÜκι Þ ακüμα αν Ýχουν περßοδο. Οι πρþτες μου σχÝσεις -πριν μÜθω τον ολοκληρωμÝνο Ýρωτα- στηριζüντουσαν στην ευωδιÜ του αγνοý σþματüς τους. ¸ψαχνα σαν πελÜτης σε αρωματοπωλεßο που προσπαθεß να βρει το ιδανικü Üρωμα που να του ταιριÜζει. Και δοκßμαζα συνÝχεια. ΛÜτρευα την στιγμÞ που το φιλß μας απελευθÝρωνε ασυναßσθητα το Üρωμα του Ýρωτα, αναμιγμÝνο με τη προσωπικÞ μας μυρωδιÜ. Ερεθιζüμουν απü την οσμÞ των υγρþν που κυλοýσαν ανÜμεσα στα παρθÝνα χειλÜκια τους. Φανταζüμουν τις υγρÝς τριχοýλες της Þβης και τις σταγüνες νÝκταρ που χαúδεýανε τις αισθÞσεις μου. Ονειρευüμουν την στιγμÞ που θα μποροýσα κÜποια στιγμÞ, να γευτþ αυτοýς τους χυμοýς.
     ΣτιγμÝς που Þρθαν χρüνια αργüτερα, üταν Ýκανα για πρþτη φορÜ Ýρωτα. Δεν ενδιαφερüμουν τüσο για την διεßσδυση. Ονειρευüμουν κι οσφριζüμουν τους χυμοýς. Κι εκστασιÜστηκα. Ο πρþτος μας οργασμüς, τα κορμιÜ μας ιδρωμÝνα, λαχανιασμÝνα απü το πÜθος, ξýπνησαν μÝσα μου τη λαχτÜρα να γευτþ. Και το Ýκανα. Κι οι μυρωδιÝς Ýγιναν γεýση. ΧωμÝνος ανÜμεσα στα πüδια της, οσφριζüμουν και γευüμουν κÜθε σταγüνα του ÝρωτÜ μας, προσφÝροντας κι Üλλους πρωτüγνωροýς οργασμοýς στη κοπελßτσα, που συνÝχισε να ποτßζει την ακüρεστη δßψα μου. ΔιÝκρινα ακüμα και την αταßριαστη οσμÞ του προφυλακτικοý που εßχα χρησιμοποιÞσει. ΑλλÜ οι χυμοß της...
     Περνþντας ο καιρüς, διαπßστωσα üτι οι περισσüτερες κοπÝλες μου, μετÜ απü πολýμηνη σχÝση, παραμελοýσαν τον εαυτü τους. Νομßζοντας πως Ýχω συνηθßσει την παρουσßα τους, Ýπαψαν να ξυρßζονται συχνÜ -στην αρχÞ ντρεπüντουσαν να τις δω αξýριστες- οýτε πρüσεχαν Üλλα πρÜγματα που εγþ τα ...μýριζα. ΣταμÜτησε η προσοχÞ που δßνανε στον εαυτü τους για να κατακτÞσουν κÜποιον, σ' εξωφρενικÜ üρια κÜποιες φορÝς. Λες κι εγþ θα τις ανεχüμουν. ¸τσι, Ýβγαινα συχνÜ σ' αναζÞτηση κι ικανοποßηση των αισθÞσεων της οσμÞς και της γεýσης. Και φυσικÜ, üχι σε εστιατüρια.
     ΚÜποια στιγμÞ, ανακÜλυψα κÜτι υπÝροχο. Εßχα κÜνει Ýρωτα με μια κοπÝλα, αλλÜ δεν εßχα προλÜβει να κÜνω μπÜνιο. Το πουλß μου Þταν πλημμυρισμÝνο απü τα υγρÜ της. ¼ταν μετÜ απü þρες πÞγα να κατουρÞσω, Ýνα κýμα ευωδιÜς αναδýθηκε, üταν ξεκουμπþθηκα. Τα υγρÜ μας εßχαν μεστþσει σαν παλαιωμÝνο κρασß κι η ζεστÞ οσμÞ, μεθυστικÞ, ανÝβηκε μÝχρι τη μýτη μου, σαν αναθýμιαση. Το μυαλü μου γεýτηκε για Üλλη μια φορÜ, αυτü που εßχε γευτεß το πουλß μου, λßγες þρες νωρßτερα, σε μια πλασματικÞ αναπαρÜσταση. ΞετρελÜθηκα. ΠÞγα στη κοπÝλα μου και την Ýβαλα να με γλεßψει κÜτω. Το Ýκανε χωρßς αντßρρηση και με μεγÜλη ευχαρßστηση. ¼ταν την ρþτησα πþς Þταν η γεýση του, μου εßπε λιγωμÝνη απü ευχαρßστηση πως Þταν πολý νüστιμη. Εßχα δßκιο λοιπüν, αλλÜ δε θÝλησα να της εξηγÞσω. ¹ταν η εκδßκησÞ μου για την παραμÝληση του εαυτοý της.
     ¼ταν Üρχισα να δουλεýω σαν μπÜρμαν σε κÜποια μαγαζιÜ, τ' αρþματα που χρησιμοποιοýσα ανανεωνüντουσαν πιο συχνÜ. ΠελÜτισσες διαφüρων ηλικιþν. ΥπÞρχαν üμως και μÝρες που Þταν κουραστικÝς και δýσκολες. Τα μüνα διαλεßμματα  που με αναζωογονοýσαν Þταν οι ολιγüλεπτες επισκÝψεις μου στη τουαλÝτα. Το λουσμÝνο με υγρÜ πουλß μου, γÝμιζε τα ρουθοýνια μου με οσμÝς. ¸να κüλπο που εßχα βελτιþσει σα γνþστης και παραγωγüς κρασιοý. ¹ξερα πüσο κρατοýσε το κÜθε Üρωμα -ανÜλογα με τη γυναßκα που πηδοýσα- þστε να μην αλλoιωθεß η μυρωδιÜ. ΥπÞρχαν φορÝς που δε το 'πλενα δυο συνεχüμενες μÝρες, μÝχρι το Üρωμα να ωριμÜσει σωστÜ. ΑυτÞ η διαδικασßα Þταν η ανανÝωση των δυνÜμεþν μου, η ευφορßα του μυαλοý μου. Χανüμουν σ' Ýνα κυκεþνα οσμþν κι αναμνÞσεων που πολλÝς φορÝς μ' ερÝθιζαν και με συντροφεýανε γι' αρκετÞ þρα, κÜνοντας τη βÜρδιÜ μου, να περνÜ πιο γρÞγορα.
     ¿σπου μια μÝρα, το μαγαζß με τα αρþματα Ýκλεισε. ¸μεινα μüνος. Λüγω καταστÜσεων και προσωπικÞς επιλογÞς. Κι η επßσκεψη στη τουαλÝτα, Ýγινε μüνο διαδικασßα αγγαρεßας για να ελαφρþσω την φοýσκα μου απü τα υγρÜ της βÜρδιας. ¸νιωθα πολý μüνος. ΑποκομμÝνος. Κενüς. Και τüτε Ýκλασα. Δεν Þταν η πρþτη φορÜ που το Ýκανα, αλλÜ η ακßνητη στÜση κατουρÞματος, μου Ýδωσε την ευκαιρßα να το απολαýσω ελεýθερα. Και τüτε συνειδητοποßησα. Με γÝμισε μια οικεßα αßσθηση σιγουριÜς. Μια γνþριμη, παλιÜ σýντροφος. Η ζεστÞ μυρωδιÜ του εαυτοý μου.
                                                               ΤΕΛΟΣ

     ΣΗΜ: Ο Ηλßας υπÜρχει και στο Φανταστικü με τις εκεß ιστορßες του!                 

                          ======================

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers