ÐåæÜ

Ðïßçóç-Ìýèéá

Ï Dali & Åãþ

ÈÝáôñï-ÄéÜëïãïé

Äïêßìéá

Ó÷üëéá-Áñèñá

ËáïãñáöéêÜ

ÅíäéáöÝñïíôåò

ÊëáóóéêÜ

Áñ÷áßá Åëë Ãñáìì

ÄéáóêÝäáóç

ÐéíáêïèÞêç

ÅéêáóôéêÜ

Ðáãê. ÈÝáôñï

Ðëçñ-Ó÷ïë-Åðéêïéí.

Öáíôáóôéêü

Åñ. Ëïãïôå÷íßá

Ãëõðô./Áñ÷éô.

ÊëáóóéêÜ ÉÉ

 
 

Öáíôáóôéêü 

Aldapuerta Jesus Ignacio: Áðü Öñéêôü & Áðü Ôñåëü...

                                          Βιογραφικü

     Ο Χεσοýς ΙγνÜθιο ΑλδαπουÝρτα γεννÞθηκε στη Σεβßλλη, στη νüτια Ισπανßα, γýρω στα 1950 και πÝθανε στη Μαδρßτη το 1987, üταν αυτοπυρπολÞθηκε μÝσα σε Ýνα μικρü δωμÜτιο, του οποßου το νοßκι χρωστοýσε επß τρεις μηνες.
     ΠÝρασε μεγÜλο μÝρος της ζωÞς του εκτüς Ισπανßας, στη ΚεντρικÞ και τη Νüτιο ΑμερικÞ καθþς και στις Φιλιππßνες. Το τι ακριβþς Ýκανε κει παραμÝνει αβÝβαιο και για την επιβεβαßωση Þ τη διÜψευση των πολυÜριθμων και ποικßλως αρνητικþν κι αντιφατικþν φημþν που κυκλοφüρησαν για το Üτομü του üσο ζοýσε, θα πρÝπει να περιμÝνουμε την ολοκλÞρωση της αποκρυπτογρÜφησης των κωδικοποιημÝνων ημερολογßων του. Οι παρακÜτω «εξομολογÞσεις» εßναι παρμÝνες απü επιστολÝς του και απü προγενÝστερες του κειμÝνου τοýτου συνεντεýξεις του.
     Στη πατρßδα του υπÞρξε ως επß το πλεßστον μικροκακοποιüς και φυλακßστηκε αρκετÝς φορÝς για παραπτþματα üπως κλοπÝς κι εμπορßα ναρκωτικþν -η πλÝον μακρüχρονη και βασανιστικÞ περßοδος κÜθειρξÞς του Þταν επß ΦρÜνκο. ¼σα χρÞματα εξοικονομοýσε απü τις δραστηριüτητÝς του, τα ξüδευε σε βιβλßα, κυρßως πορνογραφικÜ, καθþς και σε πüρνες. Η ροπÞ του προς τη σκατολογικÞ λογοτεχνßα Üρχισε τα πρþτα χρüνια της εφηβεßας του. ΠηγÞ Ýμπνευσης αποτÝλεσαν οι συχνÝς επισκÝψεις του σ' Ýνα βιβλιοπωλεßο στη Μαδρßτη, üπου Þρθε για πρþτη φορÜ σ' επαφÞ με Ýντυπο πορνογραφικü υλικü και με τα Ýργα του Ντε Σαντ. Ο ιδιοκτÞτης ειδε πüσο Ýντονο Þταν το ενδιαφÝρον του και δεν Üργησε να του προτεßνει να του χαρßζει τα βιβλßα με αντÜλλαγμα κÜποιες σεξουαλικÝς εξυπηρετÞσεις. Ο ΑλδαπουÝρτα Þταν απολýτως ικανοποιημενος με αυτη τη συμφωνια:

   "Προτιμοýσα νÜχω το καυλß εκεßνου του γÝρου σφηνωμÝνο στον κþλο μου ακüμη κι üταν εßχα αρκετÜ μετρητÜ κι üταν τα ρÜφια του βιβλιοπωλεßου δεν εßχαν τßποτα της προκοπÞς, Ýγλειφα κεßνη τη βρωμερÞ costilla de carno μüνο για τα λεφτÜ".

     Αργüτερα σποýδασε επß 2 χρüνια στην ιατρικÞ σχολÞ, üπου Ýμαθε τη γεωγραφßα του ανθρþπινου σþματος και πÞρε μια ιδÝα της ασýλληπτης δυνατüτητÜς του για οδýνη κι εκφυλισμü. Φρüντιζε τους τραυματßες και τους ανÜπηρους με ιδιαßτερη απüλαυση και χαιρüταν που οι φαρδιÝς ιατρικÝς ρüμπες «δεν επÝτρεπαν στη matrona να αντιληφθεß üτι συχνÜ πßεζα το ορθωμÝνο μου καυλß πÜνω στους κατÜκοιτους ασθενεßς». ΚÜποτε βρÞκε, τυλιγμÝνο σε Ýνα μπαλÜκι απü γÜζες με προορισμü τα σκουπßδια, «Ýνα μικρü, κυκλικü κομματÜκι λευκÞς σÜρκας». ΚατενθουσιασμÝνος Ýπλυνε το περιτμημÝνο ακροπüσθιο και το πÞρε μαζß του στο σπßτι του. Καυχιüτανε συχνα üτι το τεντωσε πανω στο πεος του κι εκσπερματισε «αμÝσως και χωρßς καν να ερεθιστþ με το χÝρι μου». ¼μως, εßναι γνωστü üτι οι ιστορßες του ΑλδαπουÝρτα εßναι διανθισμÝνες με πολλÜ διασκευασμÝνα Þ και ψευδÞ στοιχεßα κι Ýτσι οι αμÝτρητες ιατρικÝς ιστορßες του ßσως να εßναι απλþς εξωφρενικÝς υπερβολÝς. ¼πως Þταν αναμενüμενο, δεν κατÜφερε να ολοκληρþσει τις σπουδÝς του στην ιατρικÞ σχολÞ.
      

 

     ¹ταν μÜλλον η μητÝρα του που τον ενθÜρρυνε να γρÜψει, μιας κι η ßδια εßχε το γρÜψιμο ως χüμπι και μερικÜ απ' τα ποιÞματÜ της εßχανε γßνει δεκτÜ απü κÜποια γυναικεßα περιοδικÜ. ΠαρολαυτÜ οι συγγραφικÝς της προσπÜθειες κλßνουνε προς το ρομαντικü και το μελιστÜλαχτο κι επ' ουδενß λüγο δεν αποτελοýν Ýνδειξη για τη φλογερÞ ρυπαρüτητα των Ýργων του ΑλδαπουÝρτα. (Εκτüς βÝβαια κι αν εκλÜβει κανεßς τα διηγÞματÜ του ως μια αρνητικÞ μετουσßωση της επιρροÞς που δÝχτηκε). Οι γονεßς του Ýμαθαν για το ακραßο Ýργο του μüνο μετÜ τον θÜνατü του, αλλÜ τον εßχαν Þδη αποκληρþσει.
     ¼πως τα τελευταßα χρüνια της ζωÞς του, Ýτσι κι ο θÜνατüς του καλýπτεται απü Ýνα πυκνü πÝπλο φημολογßας κι υποθÝσεων. Τη χρονιÜ που Ýμελλε να πεθÜνει, το 1987, οι Üνθρωποι που συναναστρεφüτανε, παρατηρÞσανε ξαφνικÞ επιδεßνωση της υγεßας του και κÜνανε λüγο για την απÜθεια που αντιμετþπιζε τα πÜντα. ΟρισμÝνοι υποστÞριξαν üτι η πνευματικÞ του κατÜρρευση οφειλüτανε στη διακαÞ αλλÜ ανικανοποßητη επιθυμßα του να αναγνωριστεß η λογοτεχνικÞ αξßα των Ýργων του. ΚÜποιοι Üλλοι ισχυρßστηκαν üτι εßχε προσβληθεß απü τον ιü του AIDS κι üτι ο φüβος του για την πλÞρη εκδÞλωση της ασθÝνειας τον Ýσπρωξε τελικÜ στην αυτοκτονßα. Η αυτοκτονßα Þταν κι η επßσημη εκδοχÞ για τον θÜνατü του. ΥπÞρξαν üμως κι αντιφατικÝς φÞμες, σýμφωνα με τις οποßες, Ýπεσε θýμα δολοφονικÞς βεντÝτας κι εκτελÝστηκε απ' ομÜδα σκληροπυρηνικþν θρησκüληπτων ακροδεξιþν που, εξαγριωμÝνοι απü το βλÜσφημο Ýργο και τον ανßερο τρüπο ζωÞς του, πÞραν το νüμο στα χÝρια τους. Οι εικασßες αυτÝς ανÞκουνε, δßχως καμßα αμφιβολßα, στη σφαßρα της εντυπωσιοθηρικÞς φημολαγνεßας, üπως κι η ιστορßα που τον θÝλει να βασανßστηκε και να δολοφονÞθηκε απü εμπüρους ναρκωτικþν στους οποßους χρωστοýσε μεγÜλα χρηματικÜ ποσÜ. Το μüνο σßγουρο εßναι üτι ο ßδιος θα 'ταν αναμφßβολα ευχαριστημÝνος αν μποροýσε να μÜθει τη σýγχυση και το σκÜνδαλο που περιÝβαλλαν το γεγονüς του θανÜτου του.
     Το ΜÜρτη του 1987, ΟΙ Üντρες της πυροσβεστικÞς υπηρεσßας Ýβγαλαν το σχεδüν απανθρακωμÝνο πτþμα του μÝσα απü τις φλüγες που εßχαν τυλßξει το διαμÝρισμÜ του. Οι αρχÝς βρÞκαν και πÞραν μαζß τους δεκÜδες βιβλßα που δεν εßχαν καεß, Ýγγραφα (μεταξý τους και μεγÜλο μÝρος των κωδικοποιημÝνων ημερολογßων του), ολοκληρωμÝνα κι ημιτελÞ χειρüγραφα, μια μικρÞ ποσüτητα ναρκωτικþν κι Ýνα δοχεßο με βενζßνη που, σýμφωνα με την αστυνομßα, αποτελοýσε επαρκÝς στοιχεßο για να στηριχθεß η θεωρßα της αυτοπυρπüλησης. ¸να Üλλο περßεργο αντικεßμενο που βρÝθηκε στο διαμÝρισμÜ του -υπÜρχει κι η σχετικÞ φωτογραφßα ενüς χαμογελαστοý αστυνομικοý που το κρατÜ στα χÝρια του- Þταν Ýνα ψεýτικο πÝος που εßχε σκαλιστεß περßτεχνα απü το μηριαßο οστü ενüς παιδιοý. Ο ΑλδαπουÝρτα εßχε μιλÞσει σ' αρκετοýς γι' αυτü το αντικεßμενο, το hueso του, τονßζοντας üτι Þταν ιδανικü για τον ερεθισμü του περινÝου κατÜ τη διÜρκεια της συνουσßας Þ του αυνανισμοý. Πριν απü τον θÜνατü του, üμως, üλοι πßστευαν üτι κι αυτÞ η ιστορßα Þταν Ýν ακüμη δημιοýργημα της αχαλßνωτης φαντασßας του. Καθüτι δεν υπÞρχαν υπüνοιες για κÜποιο Ýγκλημα, το οστÝινο πÝος θεωρÞθηκε επισÞμως ως Ýνα γκροτÝσκο σουβενßρ που εßχε φÝρει απü κÜποιο απü τα ταξßδια του στη Νüτιο ΑμερικÞ, εκεß üπου εßναι εýκολο να εξασφαλßσει κανεßς παρüμοια απομεινÜρια ανθρωπßνων σωμÜτων.
     ºσως η ιστορßα αυτÞ να αποτελεß κι Ýνα παρÜδειγμα της πανουργßας του, υπü την Ýννοια üτι οι ισχυρισμοß του Þταν τüσο εξωφρενικοß που κανεßς δεν τους πßστευε, τα δε αληθινÜ στοιχεßα που παρÝθετε Þταν τüσο περßτεχνα μπερδεμÝνα με ψευδÞ που üλοι üσοι Üκουγαν τις ιστορßες του τις εκλÜμβαναν χωρßς δεýτερη σκÝψη ως αποκυÞματα του ευφÜνταστου νου του. Και τα διηγÞματÜ του; ΜÞπως μÝσω αυτþν εξομολογοýταν κÜποια φρικτÜ του αμαρτÞματα; ¼πως και με τις ιστορßες που διηγοýνταν üταν μεθοýσε, υπÞρχε και στα διηγÞματÜ του μια σýντηξη Þ μÜλλον, μια σýγχυση μεταξý του αληθινοý και του ψευδοýς, ßσως και να αποτελοýσαν απλþς καλλωπισμÝνες και παραφουσκωμÝνες διηγÞσεις γεγονüτων που ο ßδιος δεν εßχε βιþσει, παρÜ μüνο γνþριζε γι' αυτÜ απü δεýτερο χÝρι.
     ΠÜρτε ως παρÜδειγμα το διÞγημα "Αποδεικτικü στοιχεßο", θÝμα του οποßου εßναι η παιδοφιλßα κι ο κανιβαλισμüς στη πιο ακραßα τους Ýκφανση. Δεν εßναι γνωστü το αν ο ΑλδαπουÝρτα Þτανε θιασþτης τÝτοιων πρακτικþν, αλλÜ φημολογεßται üτι κÜποτε εκμυστηρεýτηκε το εξÞς σε Ýνα φßλο του σε σχÝση με το περιτμημÝνο ακροπüσθιο που εßχε κλÝψει απü το νοσοκομεßο:

   "Η coronα Ýχασε την ελαστικüτητÜ της πολý γρÞγορα, ξερÜθηκε. Μου Þταν πλÝον πρακτικþς Üχρηστη κι Ýγινε σκληρÞ Ýτσι την Ýφαγα".

     Δεν χωρεß αμφιβολßα üτι ο ΑλδαπουÝρτα εßχε μια εμμονÞ με το θÜνατο και τους νεκροýς. Σε üσα αναφÝρθηκαν παραπÜνω, θα μποροýσαμε να προσθÝσουμε και το φημολογοýμενο περιστατικü της σýλληψÞς του απü ισπανοýς τελωνειακοýς, κατÜ την επιστροφÞ του απü Ýνα ταξßδι στην ΚεντρικÞ ΑμερικÞ, το 1976. Στον ταξιδιωτικü του σÜκο εßχε 4.000 δολÜρια, ποσü που üπως ισχυρßστηκε ο ßδιος αποτελοýσε αμοιβÞ για τις υπηρεσßες του ως μισθοφüρου. Αυτü που ανησýχησε περισσüτερο τις τελωνειακÝς αρχÝς üμως, Þταν το περιεχüμενο ενüς μικροý πακÝτου που κρατοýσε κÜτω απü τη μασχÜλη του. Το πακÝτο περιεßχε δýο ξεραμÝνα ανθρþπινα χÝρια, κομμÝνα στο ýψος του καρποý κι ο ΑλδαπουÝρτα υποστÞριξε σθεναρÜ üτι τα εßχε αγορÜσει απü Ýναν εμπορικü σταθμü που πουλοýσε τρüπαια πολÝμου. Τα δýο ανθρþπινα μÝλη κατασχÝθηκαν και ο ßδιος συνελÞφθη και κρατÞθηκε για αρκετÝς þρες. Εκτüς βÝβαια απü το üτι Ýχασε τα τρüπαιÜ του, εκεßνο που τον λýπησε Þταν üτι «δεν Ýψαξαν στον πρωκτü μου για λαθραßα, εκεßνο τον καιρü με ταλαιπωροýσε μια φρικτÞ στομαχικÞ διαταραχÞ και θα Þταν μεγÜλη μου χαρÜ να τους λοýσω με τα περιττþματÜ μου, üπως τους Üξιζε».
     ΤÝτοια Þταν τα γεγονüτα που συνÝθεταν τη ζωÞ του, σýμφωνα τουλÜχιστον με τις διÜφορες ιστορßες που κυκλοφοροýν. Κι üσο για το Ýργο του; Στον ισπανüφωνο κüσμο παραμÝνει Üγνωστο, ενþ στην Ευρþπη η πενιχρÞ αναγνþρισÞ του οφεßλεται κατÜ κýριο λüγο στις μεταφρÜσεις των διηγημÜτων του στα ΓαλλικÜ. Ο ΑλδαπουÝρτα εξÝφραζε συχνÜ την επιθυμßα του να μεταφÝρει Ýνα τμÞμα του Ýργου του στο «διεθνÝς γλωσσικü ιδßωμα», γιατß Ýλπιζε πως με αυτüν τον τρüπο θα κατÜφερνε να γνωρßσει την επιτυχßα που δεν εßχε γνωρßσει στην πατρßδα του.
     Το μüνο Ýργο του που μπορεß να βρει κανεßς στην αγγλικÞ γλþσσα εßναι η συλλογÞ διηγημÜτων "The Eyes", που τþρα εκδßδεται και στα ελληνικÜ. Εßναι σßγουρο üτι αυτü το γεγονüς θα τον ευχαριστοýσε αν ζοýσε ακüμη, μιας και το αδιαφιλονßκητο λογοτεχνικü του ßνδαλμα Þταν ο Ντε Σαντ. Αυτüς Üλλωστε ßσως να αποτελεß και τον μüνο συγγραφÝα που με το Ýργο του θα μποροýσε να συγκριθεß ο «βδελυρüς, βλÜσφημος και κÜτι παραπÜνω απü εμετικüς» κανþν του ΑλδαπουÝρτα.



     Τα ΜÜτια, εßναι μια σειρÜ διηγημÜτων και βεβαßως αποτελοýνε τα πιo ακραßα κι ιδιüρρυθμα Ýργα του. ¼σοι ασπÜζεστε φονταμενταλιστικÜ τη ΧριστιανικÞ πßστη, üπως oι γονεßς και τα αδÝλφια του ΑλδαπουÝρτα, θα συμφωνÞσετε üτι αν εßναι αληθινü ακüμη και το Ýν εκατοστü των üσων Ýγραψε, ο τρüπος που αυτοκτüνησε εßναι δßχως Üλλο, ταιριαστüς.
     Εßναι σßγουρα ειρωνικü το üτι αρνεßται να σβÞσει η φÞμη που θÝλει το πτþμα που βρÝθηκε στο διαμÝρισμÜ του, το 1987, να ανÞκει στο δολοφονημÝνο ομοφυλüφιλο σýντροφü του (η κατÜσταση του πτþματος Þταν τÝτοια που δεν επÝτρεψε την αναγνþριση του νεκροý) και τον ßδιο να εßναι ζωντανüς και να ζει στην ΚεντρικÞ ΑμερικÞ, üπου συγγρÜφει το magnum opus του. Οι ισπανικÝς αρχÝς αρνοýνται να κÜνουν οποιοδÞποτε σχüλιο σχετικÜ με το σενÜριο αυτü. Εßτε εßναι νεκρüς εßτε ζωντανüς, το βÝβαιο εßναι πως χαρÞκανε που ξεφορτþθηκαν αυτüν τον malhechor.

   ΣΗΜ. (δικÞ μου): Τυχαßα Ýπεσε στα χÝρια μου το συγκεκριμÝνο βιβλßο ΜÜτια του ΑλδαπουÝρτα. Το διÜβασα (τουλÜχιστον üσο μπüρεσα, γιατß üντως εßναι πολý σκληρü και με πολý σκληρü τρüπο μÜλιστα, για τα γοýστα μου), και τελικÜ επÝλεξα το πιο… Þπιο, αλλÜ παρÜλληλα üχι και λιγþτερο ανατριχιαστικü, διÞγημÜ του, που με τον πολý ιδιüρρυθμο τρüπο του και το Üμεσο, χωρßς υπεκφυγÝς, στυλ του, κÝρδισε τη προσοχÞ μου αμÝσως.
     Τüσο μικρü, τüσο λιτü κι üμως Ýνιωσα… πανικüβλητος στο φινÜλε του, για πÜρα πολλοýς λüγους. Ελπßζω να πÜρει κι αυτÞ η ανÜρτησÞ μου, το χþρο που της αρμüζει στο ΣτÝκι, κι ειδικÜ στις μÝρες μας…

          5 Ιοýνη 2016                  ΠÜτροκλος ΧατζηαλεξÜνδρου

           ---------------------------------------------------------

                                      Το ΞεσκαρτÜρισμα

     ΒÜδισε ως τον γκισÝ.
     Ο βαριεστημÝνος υπÜλληλος με το χÝρι του ακουμπισμÝνο στις πÝντε στοßβες χαρτιþν που εßχε μπρος του και τη παλÜμη του να κρÝμεται προς τα κÜτω, του εßπε:
 -"Γερμανüς";
 ¸γνεψε αρνητικÜ.
 -"Πολωνüς";
 ¸γνεψε αρνητικÜ.
 -"Ρþσος";
 ¸γνεψε αρνητικÜ.
 -"ΤσÝχος";
 ΚατÜφαση.
     Το χÝρι του υπαλλÞλου κατÝβηκε, Ýπιασε Ýνα Ýντυπο δÞλωσης, του το Ýδωσε κι Üφησε δßπλα του Ýνα στυλü.
     Εκεßνος ßσιωσε το ζαρωμÝνο Ýντυπο πÜνω στο γκισÝ με περισσÞ φροντßδα. ¸πιασε το στυλü κι Üρχισε να γρÜφει.

¼νομα.

Επßθετο.

Πατρικü επßθετο (για Ýγγαμο γυναßκα).

Ηλικßα.

Εθνικüτητα.

ΜητρικÞ γλþσσα.

ΦυλÞ.

Ημερομηνßα γεννÞσεως.

Τüπος γεννÞσεως.

Αριθμüς δελτßου ταυτüτητας.

¼νομα συζýγου.Πατρικü επßθετο συζýγου.

Ηλικßα συΖýγου.

Eθνικüτητα συΖýγου.

MητρικÞ γλþσσα συΖýγου.

ΦυλÞ συζýγου.

Ημερομnνßα γεννÞσεως συζýγου.

Τüπος γεννÞσεως συζýγου.

Αριθμüς δελτßου ταυτüτnτος συζýγου.

Αριθμüς τÝκνων.

Ονüματα κι nλικßες τÝκνων (αν υπÜρχουν) .

¼νομα πατρüς.

Τüπος γεννÞσεως πατρüς.

Ημερομnνßα γεννÞσεως πατρüς.

¼νομα μnτρüς.

Πατρþνυμο μnτρüς.

Τüπος γεννÞσεως μnτρüς.

Ημερομnνßα γεννÞσεως μnτρüς.

Ονüματα κι nμερομnνßες γεννÞσεως αδελφþν (αν υπÜρχουν).

¼νομα παπποý εκ πατρüς.

¼νομα γιαγιÜς εκ πατρüς.

Πατρικü επßθετο γιαγιÜς εκ πατρüς.

¼νομα παπποý εκ μnτρüς.

¼νομα γιαγιÜς εκ μnτρüς.

Πατρικü επßθετο γιαγιÜς εκ μnτρüς.

     ΣÞκωσε το βλÝμμα του και κοßταξε τον υπÜλληλο.
     Eκεßνος ανασÞκωσε τους þμους του και διÝγραψε μια οριζüντια γραμμÞ με τον δεßκτη του.
     ¸βαλε μια παýλα και συνÝχισε.

Μüρφωσn(ονüματα εκπαιδευτικþν ιδρυμÜτων κι nμερομnνßες φοßτnσnς).

Τßτλοι σπουδþν.

ΞÝνες γλþσσες (ομιλοýμενες μ' ευχÝρεια).

ΞÝνες γλþσσες (βασικÝς γνþσεις).

Προûπnρεσßα (ονüματα και χρονικÝς περßοδοι απασχüλnσnς).

Παροýσα επαγγελματικÞ απασχüλnσn.

 Τüπος εργασßας.

     ΠÜσχατε στο παρελθüν απü κÜποια απü τις παρακÜτω ασθÝνειες Þ παθÞσεις;

ΑιμορροÀδες: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Αλκοολισμüς: ΝΑΙ / ΟΧΙ

ΒρογχοκÞλη: ΝΑΙ / ΟΧΙ

ΔιαβÞτης: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Δυσεντερßα: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Εμφýσημα: ΝΑΙ / ΟΧΙ

ΕρυθρÜ: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Ημικρανßες: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Καρκßνος: ΝΑΙ / ΟΧΙ (Αν ΝΑΙ προσδιορßστε προσβεβλημÝνα μÝρη)

Κολπισμüς: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Μαστßτις: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Μüρωσις / ΠολυθυλωμÜτωσις: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Ορχßτις: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Παρωτßτις: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Περιαμυγδαλικü απüστημα : ΝΑΙ / ΟΧΙ

Σταφυλßτις: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Φθßσις: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Φßμωσις: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Φυματßωσις: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Χιονßστρες: ΝΑΙ / ΟΧΙ

    ΠÜσχατε στο παρελθüν απü κÜποια Üλλη ασθÝνεια Þ πÜθηση;

     Δεν καταλÜβαινε μερικÝς απü τις λÝξεις κι Ýτσι σ' αυτÝς Ýβαλε Ýνα ερωτηματικο.

     ¸πασχε στο παρελθüν κÜποιος απü τους κοντινοýς σας συγγενεßς απü κÜποια απü τις παρακÜτω ασθÝνειες Þ παθÞσεις. (Αν ΝΑΙ, προσδιορßσατε βαθμü συγγενεßας):

ΑιμορροÀδες: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Αλκοολισμüς: ΝΑΙ / ΟΧΙ

ΒρογχοκÞλη: ΝΑΙ / ΟΧΙ

ΔιαβÞτης: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Δυσεντερßα: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Εμφýσnμα: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

ΕρυθρÜ: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Ημικρανßες: ΝΑΙ /ΟΧΙ 

Καρκßνος: ΝΑΙ / ΟΧΙ  (Αν ΝΑΙ, προσδιορßσατε προσβεβλnμÝνα μÝρη)

Κολπισμüς: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Μαστßτις: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Μüρωσις / ΠολυθηλωμÜτωσις: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Ορχßτις: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Παρωτßτις: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Περιαμυγδαλικü απüστnμα: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Σταφυλßτις: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Φθßσις: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Φßμωσις: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Φυματßωσις: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Χιονßστρες: ΝΑΙ / ΟΧΙ

    ¸πασχε στο παρελθüν κÜποιος απü τους κοντινοýς σας συγγενεßς απü κÜποια Üλλη ασθÝνεια Þ πÜθηση;

   
 ¸βαλε και πÜλι ερωτηματικÜ σε κεßνους τους üρους που δεν καταλÜβαινε.

     Ο υπÜλληλος εßχε εξαφανιστεß μÝσα απü μια πüρτα που βρισκüταν πßσω απü το γκισÝ του. Ακοýστηκε το καζανÜκι ενüς μπÜνιου. ΜερικÜ δευτερüλεπτα αργüτερα, ο υπÜλληλος επανεμφανßστηκε μÝσα απü την πüρτα, τινÜζοντας τα χÝρια του για να φýγουν τα νερÜ.
     ΣυνÝχισε να συμπληρþνει την αßτηση.

 ¸χετε υπηρετÞσει τη στρατιωτικÞ σας θητεßα; ΝΑΙ / ΟΧΙ
 
(Αν ΝΑΙ ποιÜ χρονικÞ περßοδο;)

 ¸χετε ποινικü μητρþο; ΝΑΙ / ΟΧΙ
 (Αν ΝΑΙ παραθÝσατε λοιπÜ στοιχεßα συμπεριλαμβανομÝνου του Αριθμοý Αστυνομικοý Μητρþου Αναγνþρισης)

 ¸χει εκδοθεß εναντßον σας Απüφαση Περιορισμοý ΜετακινÞσεων; ΝΑΙ / ΟΧΙ
(Αν ΝΑΙ παραθÝσατε Συμπληρωματικü Αριθμü Αναγνþρισης)

 ¸χουν υπηρετÞσει τη στρατιωτικÞ τους θnτεßα συγγενεßς οι φßλοι σας; ΝΑΙ / ΟΧΙ
 (Αν ΝΑΙ, παραθÝσατε χρονικÝς περιüδους)

 ¸χουν ποινικü μητρþο συγγενεßς Þ φßλοι σας; ΝΑΙ / ΟΧΙ
 (Αν ΝΑΙ παραθÝστε λοιπÜ στοιχεßα συμπεριλαμβανομÝνου του αντßστοιχου Αριθμοý Αστυνομικοý Μητρþου Αναγνþρισης, üπου αυτü εßναι δυνατüν)

 ¸χει εκδοθεß εναντßον συγγενþν Þ φßλων σας Απüφαση Περιορισμοý MετακινÞσεων; ΝΑΙ / ΟΧΙ
 (Αν ΝΑΙ, παραθÝσατε αντßστοιχο Συμπληρωματικü Αριθμü Αναγνþρισης)

     Συμπληρþστε οποιαδÞποτε επιπρüσθετα στοιχεßα θεωρεßτε üτι θα πρÝπει να γνωρßΖει η αρμüδια αρχÞ στο παρακÜτω κενü διÜστημα.

     Δηλþνω υπευθýνως και με γνþση των συνεπειþν του νüμου, üτι τα παραπÜνω στοιχεßα εßναι ακριβÞ κι üτι δεν Ýχω αποκρýψει σκοπßμως οποιοδÞποτε στοιχεßο θα Ýπρεπε να γνωρßζει η αρμüδια αρχÞ. 
                                                                                                       

                   Ημερομηνßα                                       ΥπογραφÞ

     ΠÞρε τη δÞλωση και την Ýδωσε στον υπÜλληλο, εκεßνος κοýνησε το κεφÜλι του και του εßπε üτι θα Ýπρεπε να την ελÝγξει πρþτα.
     Τη διÜβασε και διüρθωσε μερικÜ λÜθη.
     ΑυτÞ τη φορÜ, ο υπÜλληλος τη δÝχτηκε και του Ýγνεψε üτι μποροýσε να φýγει.
     ΒγÞκε απü το δωμÜτιο.
     ¼ταν ο υπÜλληλος Ýμεινε μüνος του, Ýκανε τη δÞλωση Ýνα μπαλÜκι μες στα χÝρια του και την Ýριξε μÝσα απü το Üνοιγμα μιας θυρßδας που βρισκüταν στον τοßχο πßσω του. ¸φερε το χÝρι του κÜτω απü το γκισÝ και γýρισε Ýνα διακüπτη.
     Το αχνü μουρμουρητü της συσκευÞς ακτßνων Χ που Þταν τοποθετημÝνη πßσω απü το γκισÝ στο ýψος της λεκÜνης, σταμÜτησε.

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers