ÐåæÜ

Ðïßçóç-Ìýèéá

Ï Dali & Åãþ

ÈÝáôñï-ÄéÜëïãïé

Äïêßìéá

Ó÷üëéá-Áñèñá

ËáïãñáöéêÜ

ÅíäéáöÝñïíôåò

ÊëáóóéêÜ

Áñ÷áßá Åëë Ãñáìì

ÄéáóêÝäáóç

ÐéíáêïèÞêç

ÅéêáóôéêÜ

Ðáãê. ÈÝáôñï

Ðëçñ-Ó÷ïë-Åðéêïéí.

Öáíôáóôéêü

Åñ. Ëïãïôå÷íßá

Ãëõðô./Áñ÷éô.

ÊëáóóéêÜ ÉÉ

 
 

Ó÷üëéá-Áñèñá 

×áôæçáëåîÜíäñïõ ÐÜôñïêëïò (Ýóôçóå): Monty Pythons story of life

     Λüγω του σχετικÜ πρüσφατου 2ου θανÜτου στην ομÜδα, αλλÜ και γενικÜ σα παρουσßα, αξßζει ιδιαßτερη μνεßα στην υπÝροχη ομÜδα των Μüντυ ΠÜιθονς: Αποτελοýνταν απü τους: Graham Chapman (πÝθανε το 1989), John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Terry Jones και Michael Palin. Με εξαßρεση τον Terry Gilliam που εßναι Αμερικανüς, οι Üλλοι 5 εßναι Βρεττανοß. 6 Üνθρωποι κατÜφεραν μÝσω της σÜτιρας να φιλοσοφÞσουν πÜνω στα βασικþτερα θÝματα της Δýσης. Το Ýκαναν με τρüπο αστεßο, πικρü, εκκεντρικü, ακραßο, ειρηνικü κι Üμεσο. Δε χαρßστηκαν σε κανÝναν και προσπÜθησαν να ασχοληθοýν με το νüημα της ζωÞς. ΚατÜφεραν να δþσουν Ýναν ορισμü για το Νüημα της ΖωÞς (στην ομþνυμη ταινßα τους), που ακοýγεται απλüς κι αυτονüητος αλλÜ η ζωÞ (üλων μας) αποδεικνýει üτι δεν εßναι εýκολο να τον ακολουθÞσεις. Αν λοιπüν καταφÝρετε να ζεßτε ειρηνικÜ με τους Üλλους ανεξαρτÞτως φυλÞς και πßστης, να μη τρþτε πολλÜ λιπαρÜ, αν διαβÜζετε κÜνα καλü βιβλßο και βγαßνετε για λßγο περπÜτημα, τüτε οι Μüντυ ΠÜιθον θα εßναι ευτυχισμÝνοι κι ο κüσμος μας λßγο καλλßτερος.


            ΓκρÜχαμ ΤσÜπμαν επßσημα αρχηγüς, πÝθανε το 1989

     ΓεννÞθηκαν ΜÜη 1969 σε Ýνα ινδικü εστιατüριο στο Hampstead, üπου κÜθισαν για 1η φορÜ μαζß οι Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin και Terry Gilliam δουλεýοντας μαζß για μια νÝα σατιρικÞ σειρÜ του BBC. Απü το 1966, 5 απü την ομÜδα Ýγραφαν και ερμÞνευαν αρκετÝς κωμωδßες üπως τα "The Frost Report", "At Last the 1948 Show" και "Do Not Adjust Your Set". Ιδßως στο τελευταßο βλÝπουμε τα κινοýμενα σχÝδια του Gilliam, τα οποßα στη συνÝχεια καθüρισαν το μοναδικü στιλ των Monty Python. ΙατρικÞ στο Cambridge o Chapman, ΝομικÞ στο ßδιο πανεπιστÞμιο ο Cleese, ενþ κι ο Idle Þταν στο Cambridge πρüεδρος της θεατρικÞς ομÜδας. Να τονßσουμε üτι Þταν ο 1ος που επÝτρεψε για 1η φορÜ να μπουν γυναßκες στη θεατρικÞ ομÜδα του πανεπιστημßου. Ο Palin σποýδασε Ιστορßα στην Οξφüρδη ενþ στο ßδιο πανεπιστÞμιο Þταν κι ο Jones. Ενþ η ομÜδα Þταν Ýτοιμη για τα γυρßσματα στον "ΠροφÞτη", ο βασικüς χρηματοδüτης ανακαλýπτει üτι η ταινßα χλευÜζει με τον τρüπο της, τον Ιησοý κι αρνεßται να προχωρÞσει τη παραγωγÞ. ΜÝνουν χωρßς χρÞματα.


               ΤÝρρυ Γκßλλιαμ ο ιθýνων νους σκηνοθÝτης

     ΤελικÜ τη λýση Ýδωσε ο Τζωρτζ ΧÜρισον (κιθαρßστας των Beatles) που 'ταν κολλητüς με τον Idle. ΒÜζει υποθÞκη το σπßτι του και δßνει τα χρÞματα για να γυριστεß η ταινßα. ΚÜνει και πÝρασμα σα κομπÜρσος σ' αυτÞν. «¹ταν το ακριβþτερο εισιτÞριο που πλÞρωσε κÜποιος για μια ταινßα» θα πει λßγο αργüτερα ο Idle. ¼λοι λÝνε το ßδιο: Þταν αδýνατο να δεις τον Chapman χωρßς την πßπα του. Εßτε κρεμüταν στα χεßλη του, εßτε την κρατοýσε στο χÝρι. Ο Jones Þταν η drag της παρÝας. Πολý συχνÜ ντυνüταν γυναßκα για τις ανÜγκες του ρüλου. ΠÜντα ξεκαρδιστικüς και ξεχωριστüς. Επßσης Þταν ο βασικüς σκηνοθÝτης των ταινιþν της ομÜδας (μαζß με τον Gilliam). Αν υπÜρχει κÜποιος που θα μποροýσε να μετρÞσει ως το 7ο αστÝρι των Monty Python, θα Ýπρεπε να εßναι η Connie Booth. Εκτüς απü την τακτικÞ εμφÜνιση στο Flying Circus, εμφανßστηκε σε ταινßες των Monty Python, στο "How to Irritate People TV special" και στο "Fawlty Towers" του John Cleese. ¹ταν η σýζυγος του Cleese στη πραγματικÞ ζωÞ. Εßναι δýσκολο να φανταστεß κανεßς τους Monty Python χωρßς τη Connie Booth να εμπλÝκεται με κÜποιο τρüπο. Την παρÜσταση "The Last Night of the Pythons" το 2014, παρακολοýθησαν ζωντανÜ 15.000 Üτομα στο O2 του Λονδßνου και ταυτüχρονα τηλεοπτικÜ και σε κινηματογρÜφους την εßδαν περßπου 50.000.000.


                 ΤÝρρυ Τζüουνς σκηνοθÝτης κι ηθοποιüς, το εφεδρικü χÝρι

¢λλα Ýργα:
1. "Το ΙπτÜμενο Τσßρκο των Μüντυ ΠÜιθον" κωμωδßα σε τηλεοπτικÞ σειρÜ η οποßα παρÜχθηκε και παρουσιÜστηκε στο BBC της ΜεγÜλης Βρεττανßας απü το 1969 με 45 επεισüδια μÝχρι το 1974.
2. 1971 - And Now for Something Completely Different: κινηματογραφικÞ ταινßα με σκετς απü την τηλεοπτικÞ σειρÜ.
3. 1975 - Monty Python and the Holy Grail (Οι Ιππüτες της ΕλεεινÞς ΤραπÝζης)
4. 1979 - Monty Python's Life of Brian (¸νας ΠροφÞτης... Μα τι ΠροφÞτης!)
5. 1982 - Monty Python Live at the Hollywood Bowl η ταινßα απü μια ζωντανÞ παρουσßασÞ τους, στην οποßα Ýπαιξαν μερικÜ απü τα πιο ωραßα κωμικÜ τους σκετς.
6. 1983 - Monty Python's The Meaning of Life (Το νüημα της ζωÞς).
Το 1989 Ýφυγε πρüωρα ο τýποις αρχηγüς τους ΓκρÜχαμ ΤσÜπμαν και πριν λßγες μÝρες 21 ΓενÜρη 2020, ο τýποις βασικüς σκηνοθÝτης τους ο ΤÝρρυ Τζüουνς!



Στη φωτογραφßα εικονßζονται οι 2 ΤÝρρυ πÜνω κορφÞ (Τζüουνς αριστερÜ) και πλÜι στον Üντρα της πÜνω η Κüνι Μπουθ. ΚÜτω σειρÜ επßσης απü αριστερÜ, οι ΜÜικλ ΠÝιλιν, ¸ρικ ¢ιντλ, ΓκρÜχαμ ΤσÜπμαν και στην Üκρη κÜτω απü τη σýζυγο, ο Τζþν Kληζ.
=====================================

                 Μüντυ ΠÜιθονς: ΓκρÜχαμ ΤσÜπμαν



     Ο Graham Arthur Chapman (8 ΓενÜρη 1941 - 4 Οκτþβρη 1989) Þταν ¢γγλος κωμικüς, συγγραφÝας, ηθοποιüς, σεναριογρÜφος κι Ýνα απü τα 6 μÝλη της βρεττανικÞς ομÜδας σοýρρεαλ κωμικþν Monty Python -ιδρυτικü και φερüμενος ως αρχηγüς τους. ¸παιξε χαρακτÞρες, üπως ο ΣυνταγματÜρχης και πρωταγωνßστησε σε 2 ταινßες, "Holy Grail" (1975) "Life of Brian" (1979). ΓεννÞθηκε στο Stoneygate Nursing Home, Stoneygate, στο Leicester, γιος του αστυνομικοý Walter Chapman και της Edith Towers. Ο πατÝρας του αργüτερα Ýφτασε ως επιθεωρητÞς στην αστυνομßα, που πριν μπει εκεß το 1930, υπÞρξε θαυμÜσιος ξυλουργüς κι Ýφτιαχνε φÝρετρα. Εßχε κι Ýναν Üλλο γιο Þδη τον Τζων, γεννημÝνο το 1936.



     Ο ΓκρÜχαμ ανατρÜφηκε στο Melton Mowbray, üπου Ýλαβε τη βασικÞ εκπαßδευση δεßχνοντας σημαντικÞ κλßση στις επιστÞμες και στα αθλητικÜ, αλλÜ παρÜλληλα και στη γραφÞ. Φυσικüν επüμενο να σπουδÜσει παραπÜνω και μπÞκε στο Καßμπριτζ. ΑπολÜμβανε τις επιστÞμες, αλλÜ και την ηθοποιßα και κυρßως τη κωμωδßα και μετÜ την αποφοßτησÞ του σα γιατρüς απü το κολλÝγιο Emmanuel, στο ΚÝιμπριτζ και στο ΚολλÝγιο του Νοσοκομεßου του Αγßου Βαρθολομαßου, απÝρριψε μια καρριÝρα ως γιατρüς για να γßνει κωμικüς. ΛÜτρευε επßσης τα κωμικÜ σκετς στο ραδιüφωνο και μαζß με τον αδερφü του παρακολουθοýσανε τακτικÜ και πÜντα γελοýσε με αυτÜ. Ο Τζον μÜλιστα εßχε δηλþσει πως ενþ σποýδασε γιατρüς, δε θα εξασκοýσε ποτÝ το επÜγγελμα, γιατß δεν Þταν η φιλοδοξßα της ζωÞς του -εßχε πετριÜ με τη κωμωδßα.



     ¸στησε λοιπüν αντß ιατρικÞς, μια θαυμÜσια σεναριακÞ συνεργασßα με τον Τζων Κληζ, με κορυφÞ τη 10ετßα του '70, και τους Μοντυ ΠÜιθονς. Αργüτερα Ýφυγε απü τη Βρεττανßα για το Λος ¢ντζελες, üπου προσπÜθησε να πετýχει στην αμερικανικÞ τηλεüραση και γυρßζοντας τη ταινßα "Yellowbeard" (1983), πριν επιστρÝψει στη πατρßδα. Στη προσωπικÞ του ζωÞ, Þταν ανοιχτÜ ομοφυλüφιλος κι ισχυρüς υποστηρικτÞς των δικαιωμÜτων των ομοφυλοφßλων κι Þταν σε μακροπρüθεσμη συνεργασßα με τον David Sherlock. ¹ταν επßσης αλκοολικüς απü το κολλÝγιο Þδη, αλλÜ σταμÜτησε να πßνει λßγο πριν δουλÝψει το "Life Of Brian". Αργüτερα Ýγινε ενθουσιþδης προστÜτης του Dangerous Sports Club. ΠÝθανε απü καρκßνο των αμυγδαλþν στις 4 Οκτωβρßου 1989, την παραμονÞ της 20Þς επετεßου των Monty Pythons. Η ζωÞ κι η κληρονομιÜ του μνημονεýθηκαν σε μια κλειστÞ κηδεßα στο ¢γιο Βαρθολομαßο με τους Üλλους πÝντε ΠÜιθονς.
==================================

                Μüντυ ΠÜιθονς: ΤÝρυ Γκßλλιαμ



     Ο ΤÝρενς Βανς Γκßλλιαμ (Terrence Vance Gilliam), γεννημÝνος 22 ΝοÝμβρη 1940, εßναι Ýνας Αμερικανü-Βρεττανüς σεναριογρÜφος, σκηνοθÝτης, animator, ηθοποιüς, κωμικüς και πρþην μÝλος της ομÜδας των Monty Pythons.
Ο Gilliam Ýχει σκηνοθετÞσει 13 ταινßες μεγÜλου μÞκους, μεταξý των οποßων οι "Time Bandits" (1981), "Βραζιλßα" (1985), "Οι περιπÝτειες του Bαρþνου ΜουνχÜουζεν" (1988), "Ο ΒασιλιÜς Της ΜοναξιÜς" (1991), "12 Πßθηκοι" (1995), "Φüβος Κι ΟργÞ στο Λας ΒÝγκας" , "Οι αδελφοß Grimm" (2005), "Tideland" (2005) και Το Imaginarium του Δρος Παρνασσοý" (2009) κι "Ο ¢νθρωπος Που Σκüτωσε Το Δον Κιχþτη" ωστüσο σ' αυτÞ τη ταινßα Ýχασε τη μÜχη με τον παραγωγü, εßναι δικü του φτιÜξιμο αλλÜ πλÝον δεν του ανÞκει. Ο μüνος Πýθωνας που δεν γεννÞθηκε στη Βρεττανßα, ωστüσο πολιτογραφÞθηκε Βρεττανüς αρχικÜ το 1968 κι αποκÞρυξε την αμερικÜνικÞ του ιθαγÝνεια οριστικÜ το 2006.



     ΓεννÞθηκε στη Μινεσüτα, αλλÜ πÝρασε üλη την εκπαßδευση, ΜÝση και ΑνωτÝρα στο Λος ¢ντζελες. Ξεκßνησε τη καρριÝρα του ως animator και cartoonist ταινιþν. ΕντÜχθηκε στους Monty Pythons ως ανιματÝρ και καρτουνßστας των Ýργων τους, αλλÜ τελικÜ Ýγινε πλÞρες μÝλος και του δοθÞκανε ρüλοι και σκηνοθεσßες ενþ συμμετεßχε Þ Ýστηνε και σενÜρια. ¸γινε σκηνοθÝτης μεγÜλου μÞκους τη 10ετßα του '70. Οι περισσüτερες απü τις ταινßες του εξερευνοýν τα üρια του σινεμÜ και της φαντασßας και της σημασßας τους για τη ζωÞ, εκφρÜζουν την αντßθεσÞ τους στη γραφειοκρατßα και τον αυταρχισμü και χαρακτηρßζουνε τους χαρακτÞρες που αντιμετωπßζουν σκοτεινÝς Þ παρανοúκÝς καταστÜσεις. Τα δικÜ του σενÜρια διαθÝτουν μαýρα στοιχεßα κωμωδßας και τραγικοý χαρακτÞρα, σε συνδυασμü με εκπληκτικÜ τελειþματα. Το ελαφρý ως τραχý χιοýμορ που τις διÝπει, δεν πρÝπει να ξεγελÜ,ως προς τη σοβαρüτητα των μηνυμÜτων που περνÜ Þ των εικüνων που θÝλει να δþσει. Το 1988, ο Gilliam και τα Üλλα μÝλη των Monty Pythons Ýλαβαν το βραβεßο BAFTA για την εξαιρετικÞ βρεττανικÞ συνεισφορÜ στον κινηματογρÜφο. Το 2009, ο Gilliam Ýλαβε το Βραβεßο της BAFTA για τη συνολικÞ του κινηματογραφικÞ προσφορÜ.



     ΠΡΟΣΩΠΙΚ¹ ΓΝΩΜΗ: Ο Γκßλλιαμ κατ' εμÝ, μπορεß Üνετα να συγκαταλεχθεß στους τοπ σκηνοθÝτες αυτÞ τη στιγμÞ στο χþρο. Παραδßδει μαθÞματα σινεμÜ, μοιρÜζει ιδÝες, συνθÞματα, μηνýματα, με μια þριμη σκηνοθετικÞ παιδικüτητα, που κερδßζει αμÝσως. Το χιοýμορ του υπÝροχο, οι εικüνες του Üλλοτε σκληρÝς κι Üλλοτε τρομερÜ ευαßσθητες, μαρτυροýν Üνθρωπο ψαγμÝνο üσον αφορÜ τον εσþτερο εαυτü, αλλÜ κι Üνθρωπο ψαγμÝνο και μελετημÝνο καλÜ üσον αφορÜ στη ΤÝχνη του.
Το ΑριστοýργημÜ του: "Brazil" (1985).
========================

             Μüντυ ΠÜιθονς: ΤÝρρυ Τζüουνς



     Ο ΤÝρενς ΓκρÜχαμ ΠÝρι Τζüουνς (Terence Graham Parry Jones) (1 ΦλεβÜρη 1942 - 21 ΓενÜρη 2020) Þταν Ουαλλüς ηθοποιüς, συγγραφÝας, κωμικüς, σεναριογρÜφος, σκηνοθÝτης κι ιστορικüς. ¹ταν μÝλος της ομÜδας Monty Python.



ΜετÜ την αποφοßτησÞ του απü το ΠανεπιστÞμιο της Οξφüρδης αυτüς κι ο συνεργÜτης του ΜÜικλ ΠÝιλιν (Michael Palin) Ýγραψαν και παρουσßασαν διÜφορα προγρÜμματα βρεττανικþν κωμωδιþν, üπως το "Do Not Adjust Your Set" και το "The Frost Report, Monty Python's Flying Circus" με τους αποφοßτους του Καßμπριτζ Eric Idle,John Cleese και Graham Chapman και τον Αμερικανü εμψυχωτÞ/σκηνοθÝτη Terry Gilliam.



     ¸κανε το σκηνοθετικü του ντεμποýτο με τη 1η ταινßα της ομÜδας, το "Ιππüτες της ΕλεεινÞς ΤραπÝζης", στην οποßα συνεργÜστηκε με τον Γκßλλιαμ, καθþς και τις επüμενες ταινßες, "¸νας ΠροφÞτης... Μα τι ΠροφÞτης!" και "The Meaning of Life". Συνδημιοýργησε και συνÝγραψε με τον ΠÝιλιν τη σειρÜ "Ripping Yarns". ¸γραψε επßσης Ýνα πρþιμο σκιαγρÜφημα της ταινßας "Jim Henson Labyrinth". Ο Τζüουνς Þταν επßσης σημαντικüς ιστορικüς της μεσαιωνικÞς ιστορßας, Ýχοντας γρÜψει πολλÜ βιβλßα και τηλεοπτικÜ ντοκιμαντÝρ για τη περßοδο, καθþς και βιβλßα για παιδιÜ. Το 2016, Ýλαβε το βραβεßο Lifetime Achievement στα βραβεßα BAFTA Cymru για την εξαιρετικÞ συμβολÞ του στη τηλεüραση και τον κινηματογρÜφο.      Ζþντας αρκετÜ χρüνια με εκφυλιστικÞ αφασßα, σταδιακÜ Ýχασε την ικανüτητα της ομιλßας και πÝθανε στις 21 ΓενÜρη 2020
=================================

                     Μüντυ ΠÜιθονς: Τζων ΜÜργουντ Κληζ



     Ο John Marwood Cleese γεννημÝνος 27 Οκτþβρη 1939 στο Σþμερσετ, εßναι ¢γγλος ηθοποιüς, ηθοποιüς φωνÞς, κωμικüς, σεναριογρÜφος και παραγωγüς. ¸κανε επιτυχßα στο ΦεστιβÜλ του Εδιμβοýργου κι ως σεναριογρÜφος κι ερμηνευτÞς στο The Frost Report. Στα τÝλη της 10ετßας '60 συνßδρυσε τους Monty Pythons, τον κωμικü θßασο κι Þταν υπεýθυνος για το σκßτσο, που Ýδειχνε το Flying Circus. Μαζß με τους συναδÝλφους του, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin και Graham Chapman, πρωταγωνßστησε σ' üλες τις ταινßες τους που Ýχουν Þδη αναφερθεß και δε τις ξαναλÝω.



Στα μÝσα των '70s, μαζß με τη 1η του σýζυγο, Connie Booth, συνÝγραψαν το sitcom Fawlty Towers και πρωταγωνιστοýσε ως Basil Fawlty. Η σειρÜ εßχε ως αποτÝλεσμα να λÜβει το βραβεßο BAFTA του 1980 για τη καλλßτερη ψυχαγωγικÞ σειρÜ και το 2000 ξεπÝρασε τον κατÜλογο των 100 μεγαλυτÝρων βρεττανικþν τηλεοπτικþν προγραμμÜτων του British Film Institute. Σε μια δημοσκüπηση του Channel 4 του 2001, ο ÞρωÜς της βγÞκε 2ος στη λßστα των 100 μεγαλýτερων τηλεοπτικþν χαρακτÞρων. Ο Cleese Ýπαιξε μαζß με τον Kevin Kline, τον Jamie Lee Curtis και τον Michael Palin στο "A Fish Called Wanda" (1989) (ΕΠΙΚ¹ ΚΩΜΩΔºΑ) και τα Fierce Creatures (1997), τα οποßα κι Ýγραψε. Η "Wanda", Þταν επßσης υποψÞφια για το ¼σκαρ για καλλßτερο πρωτüτυπο σενÜριο. ¸χει επßσης πρωταγωνιστÞσεß στους Time Bandits (1981) και Rat Race (2001) κι Ýχει εμφανιστεß σε πολλÝς Üλλες ταινßες, üπως το Silverado (1985), το Frankenstein της Mary Shelley (1994), δýο James Bond ταινßες Τις ταινßες του Potter (üπως σχεδüν το Headless Nick) και τρεις ταινßες Shrek.



     ¸χοντας τελειþσει το Cambridge Footlights στα '60s, ειδικεýεται σε σÜτιρα, μαýρη κωμωδßα, κωμωδßα σκßτσου κι ανιμÝησον και σουρρεαλιστικü χιοýμορ. Με τον ΝτÝιβιντ Antony Jay, ßδρυσε τα Βßντεο Τεχνþν, μια παραγωγικÞ εταιρεßα που παρÜγει ψυχαγωγικÝς ταινßες κατÜρτισης. Το 1976, ο Cleese ßδρυσε το üφελος της ΜυστικÞς Policeman's Ball για να συγκεντρþσει κεφÜλαια για την οργÜνωση ανθρωπßνων δικαιωμÜτων της Διεθνοýς Αμνηστßας. ΠαρÜ το γεγονüς üτι Þταν Ýνας μακροχρüνιος υποστηρικτÞς των Φιλελεýθερων Δημοκρατþν, το 1999 απÝρριψε μια προσφορÜ απü το κüμμα για να κατÝβει ως βουλευτÞς.



ΠΡΟΣΩΠΙΚ¹ ¢ΠΟΨΗ: Πρüκειται -εκτüς των Üλλων- για μια ηθοποιÜρα κλÜσης και δεν Ýχω να πω τßποτε Üλλο -δεßτε οπωσδÞποτε το "¸να ΨÜρι Που Το ΛÝγανε ΓουÜντα" üσες/οι δεν το Ýχετε δει και φυσικÜ ξαναδεßτε το üσοι το Ýχετε Þδη... 5-6 φορÝς δε χÜνει το χιοýμορ του!!!!
==================================

              Μüντυ ΠÜιθονς: ¸ρικ ¢ιντλ



     Ο Eric Idle γεννημÝνος στις 29 ΜÜρτη 1943, εßναι ¢γγλος κωμικüς ηθοποιüς, συγγραφÝας και μουσικüς. ΜÝλος κι αυτüς της διαλυμμÝνης πια βρεττανικÞς γνωστÞς μας ομÜδας σουρεαλιστικþν κωμικþν Monty Python και τα γνωστÜ, Ýλαβε μÝρος σε üλες τις ταινßες που χω αναφÝρει και πριν, αλλÜ επßσης, μÝλος της παρωδßας Rock The Rutles και συνθÝτης και στιχουργüς του μουσικοý Spamalot του Μπρüντγουεú (με βÜση τους Monty Pythonw και το ¢γιο Δισκοπüτηρο).
     Γνωστüς για το περßπλοκο gameplay και τους μουσικοýς ρυθμοýς, Ýκανε πολλÜ απü τα τραγοýδια τους, üπως το "Always Look on the Bright Side of Life" (απü τη ζωÞ του Brian) και το "Galaxy Song" (απü το The Sign of Life). ΜετÜ απü το Flying Circus Ýστησε το Saturday Night Live στις ΗΠΑ 4 φορÝς τις 1ες εποχÝς. Η αρχικÜ επιτυχημÝνη σüλο καριÝρρα του κατÝρρευσε στη δεκαετßα του '90 με τις αποτυχßες του 1993 ταινιþν Splitting Heirs (γραμμÝνη και εßχε και τη παραγωγ´της) και της ταινßας An Al Smithee του 1998: Burn Hollywood Burn (στο οποßο πρωταγωνßστησε). Αναβßωσε την καρριÝρα του επιστρÝφοντας στη πηγÞ της παγκüσμιας φÞμης του, προσαρμüζοντας το υλικü των Monty Pythons για Üλλα μÝσα ενημÝρωσης. ΜετÜ την επιτυχßα του μουσικοý Spamalot (το οποßο κÝρδισε το βραβεßο Tony για το καλλßτερο μουσικü κομμÜτι), Ýγραψε επßσης το Not the Messiah, Ýνα ορατüριο που προÝρχεται απü τη ζωÞ του Brian. ΠαρουσιÜστηκε σε μßα ωριαßα συμφωνßα της βρετανικÞς μιοýζικ χωλλ üταν παρουσßασε σε παγκüσμιο ακροατÞριο τη τελετÞ λÞξης των Ολυμπιακþν Αγþνων του Λονδßνου το 2012.



     Ο Idle γεννÞθηκε στο νοσοκομεßο Harton, στο South Shields, County Durham, στο οποßο η μητÝρα του εßχε μεταφερθεß απü τη βορειοδυτικÞ Αγγλßα. Η μητÝρα του, Νüρα ΜπÜρον (Sanderson), Þταν επισκÝπτης υγεßας κι ο πατÝρας του Ernest υπηρÝτησε στη ΒασιλικÞ ΠολεμικÞ Αεροπορßα στη διÜρκεια του Β 'Παγκ.Πολ, μüνο για να σκοτωθεß σε τροχαßο ατýχημα κατÜ την Üδεια απü το στρατü για τα Χριστοýγεννα ΔεκÝμβρη του 1945. ΠÝρασε μÝρος της παιδικÞς ηλικßας του στο Wallasey στη χερσüνησο Wirral, και παρακολοýθησε το Δημοτικü Σχολεßο του Αγßου Γεωργßου. Η μητÝρα του εßχε δυσκολßα να αντιμετωπßσει μια εργασßα πλÞρους απασχüλησης και να ανατρÝφει κι Ýνα παιδß, οπüτε üταν ο μικρüς ¸ρικ Þταν 7, τον Ýγραψε στο Royal Wolverhampton School ως διοικητικü σπουδαστÞ. Κεßνη την εποχÞ, το σχολεßο αυτü Þταν Ýνα φιλανθρωπικü ßδρυμα αφιερωμÝνο στην εκπαßδευση και συντÞρηση παιδιþν που εßχανε χÜσει Ýναν Þ και τους δýο γονεßς. Ο Idle μας λÝει πως "¹μουνα μικροκαμωμÝνο παιδß, φοβισμÝνο, ζþντας σε σκληρü περιβÜλλον για να μεγαλþνει Ýνα παιδß. ΣυνÞθιζα να ασχολοýμαι με ομÜδες αγοριþν και να συνεχßζω με τη ζωÞ σε δυσÜρεστες συνθÞκες και να εßμαι Ýξυπνος, αστεßος κι ανατρεπτικüς με τη εξουσßα. ΤÝλεια εκπαßδευση για τους Pythons".



Σýμφωνα με τον ßδιο, τα δýο πρÜγματα που Ýκαναν τη ζωÞ του υποφερτÜ, Üκουγαν το Radio Luxembourg κÜτω απü τα κλινοσκεπÜσματα και παρακολουθοýσαν την τοπικÞ ομÜδα ποδοσφαßρου Wolverhampton Wanderers. Παρ 'üλα αυτÜ, δεν Ýδειξε ενθουσιασμü σε Üλλα αθλÞματα και θα ξεγλυστρÜ απü το σχολεßο κÜθε ΠÝμπτη το απüγευμα για να πηγαßνει στον τοπικü κινηματογρÜφο. Ο Idle εßχεν Þδη υποστηρßξει την εκστρατεßα για τον πυρηνικü αφοπλισμü κι εßχε συμμετÜσχει στον ετÞσιο Aldermaston March. Υποστηρßζει üτι δεν υπÜρχει τßποτα να κÜνει στο σχολεßο και η πλÞξη τον οδÞγησε να σπουδÜσει σκληρÜ και κατÜ συνÝπεια να κερδßσει μια θÝση στο ΠανεπιστÞμιο του Cambridge.
Σαν συγγραφÝας επßσης ο ¢ιντλ Ýγραψει πολλÜ βιβλßα, τüσο μυθοπλασßας üσο και μη-φαντασßας. Τα μυθιστορÞματÜ του εßναι το Hello Sailor κι ο δρüμος για τον ¢ρη. Το 1976, παρÞγαγε Ýνα ξεχωριστü βιβλßο στην Τηλεüραση Σαββατοκýριακου Rutland, με τßτλο The Rutland Dirty Weekend Book. Το 1982, Ýγραψε μια Φασαρßα Στο West End Pass the Butler, με πρωταγωνιστÞ τον Willie Rushton. ΚατÜ τη διÜρκεια του Greedy Bastard Tour του 2003, Ýγραψε τα ημερολüγια που θα γßνονταν στο The Greedy Bastard Diary: A Comic Tour της ΑμερικÞς, που δημοσιεýθηκε τον ΦεβρουÜριο του 2005.
Επßσης το βιβλßο και συνÝθεσε τη μουσικÞ και τους στßχους για το μουσικü Spamalot του Monty Pythons, με βÜση την ταινßα Monty Python και το ¢γιο Δισκοπüτηρο. Πραγματοποßησε πρεμιÝρα στο ΣικÜγο πριν μετακομßσει στο Broadway, üπου Ýλαβε το βραβεßο Tony για το καλýτερο μουσικü της σεζüν 2004-05. ΚÝρδισε το βραβεßο Drama Desk για εξαιρετικÜ στßχους. Σε μια ψηφοφορßα το 2005 για να βρει τον "Comedian Comedian" (ΗνωμÝνο Βασßλειο), ψηφßστηκε 21ο στις 50 πρþτες μεγÜλες κωμωδßες που Ýκαναν ποτÝ οι συνθÝτες κωμικοß. ¸να παρÜδειγμα της ιδιοσυγκρασιακÞς γραφÞς του Idle εßναι τα "ΜυρμÞγκια στο παντελüνι τους" - Ýνα ποßημα για τη σεξουαλικÞ ζωÞ των μυρμηγκιþν. Αρχßζει ως εξÞς:
Πþς απομακρýνεις
το μυρμÞγκι απ' τα βρÜχια;
Πþς το παßρνει το μυρμÞγκι;
Διþξτε τα μυρμÞγκια μακρυÜ:
πεßτε τρεις φορÝς τη μÝρα:
Σεξ μια φορÜ τη βδομÜδα
Þ ßσως και καμμιÜ;



Εßναι επßσης Ýνας ολοκληρωμÝνος τραγουδοποιüς κι Ýχει περßπου στ´ξησει 150 τραγοýδια. ¸γραψε κι εκτÝλεσε πολλÜ απü τα πιο διÜσημα των Pythons, üπως το "Eric the Half-a-Bee", το τραγοýδι των φιλüσοφων, το τραγοýδι του Galaxy, το τραγοýδι του πÝους και πιθανüτατα το πιο αναγνωρισμÝνο του "ΚοιτÜξτε τη φωτεινÞ πλευρÜ της ζωÞς ", η οποßα γρÜφτηκε για τη σκηνÞ κλεισßματος της ταινßας Monty Python Life of Brian και το τραγοýδησε σταυρωμÝνος κατÜ τη διÜρκεια της μαζικÞς σταýρωσης. Το τραγοýδι καλýφθηκε απü τον ΧÜρι Νßλσον, τον Bruce Cockburn, τον Art Garfunkel και την Green Day σαν επανεκδüσεις. Το τραγουδÞσαν üλοι μαζß συνÜδελφοι, οικογÝνεια και φßλοι στη κηδεßα του Graham Chapman. Το εßπε κι ο ßδιος στη τελετÞ λÞξης των Ολυμπιακþν Αγþνων του Λονδßνου 2012 στις 12 Αυγοýστου 2012 κι ως το αποχαιρετιστÞριο τραγοýδι της τελευταßας επßδειξης της επανÝνωσης των Pythons στην αρÝνα της Ο2, stiw 20 Ιουλßου 2014.
ΠροσωπικÞ Üποψη: Ο ¸ρικ ¢ιντλ φαινομενικÜ ßσως φÝρεται να 'ταν ο πιο "λßγος" απü τους Πýθωνες τους μÝχρι τþρα εμφανισθÝντες μου, αλλÜ Þταν επßσης εξαßρετος ηθοποιüς κι ο πιο πολυπρÜγμων της παρÝας καθþς συν τοις Üλλοις, Ýγραφε στßχους, τραγουδοýσε κι Ýπαιζε και 2 üργανα.
=========================

               Μüντυ ΠÜιθονς: ΜÜικλ ΠÝιλιν



     Ο Sir Michael Edward Palin KCMG CBE FRGS*, εßναι ¢γγλος κωμικüς, ηθοποιüς, συγγραφÝας και τηλεοπτικüς παρουσιαστÞς. ¹ταν μÝλος της ομÜδας κωμωδßας Monty Python, ο τελευταßος στη σειρÜ μα ο πιο πολυβραβευμÝνος απ' üλους. Απü το 1980 Ýχει κÜνει αρκετÜ ταξιδιωτικÜ ντοκιμαντÝρ.
------------------------------------------------
* KCMG = The Most Distinguished Order of Saint Michael and Saint George: Το πιο διακεκριμÝνο ΤÜγμα του Αγßου ΜιχαÞλ και του Αγßου Γεωργßου: εßναι μια βρεττανικÞ βαθμßδα παρασημοφüρησης απü το ομþνυμο τÜγμα ιπποσýνης που ιδρýθηκε στις 28 Απρßλη 1818 απü το Γεþργιο, τον Πρßγκιπα Θρýλο που αργüτερα Ýγινε ο βασιλιÜς Γεþργιος Δ', ενþ ενεργοýσε ως αντιβασιλÝας για το πατÝρα του, βασιλιÜ Γεþργιο Γ'.
CΒE = The Most Excellent Order of the British Empire: Το ¢ριστο ΤÜγμα της ΒρεττανικÞς Αυτοκρατορßας εßναι βρεττανικü τÜγμα ιπποσýνης ανταμεßβοντας τις συνεισφορÝς στις τÝχνες και τις επιστÞμες, εργÜζεται με φιλανθρωπικοýς οργανισμοýς και οργανþσεις πρüνοιας και δημüσια υπηρεσßα εκτüς της δημüσιας υπηρεσßας. Ιδρýθηκε στις 4 Ιουνßου 1917 απü τον βασιλιÜ Γεþργιο Β' κι αποτελεßται απü 5 τÜξεις τüσο σε στρατιωτικÝς üσο και σε ιππικÝς υποδιαιρÝσεις, εκ των οποßων οι δýο ανþτεροι συνθÝτουν τον ιππüτη εßτε ανδρικü εßτε θηλυκü.
FRGS = The Royal Geographical Society: εßναι η διδακτικÞ κοινωνßα του ΗνωμÝνου Βασιλεßου και το επαγγελματικü üργανο γεωγραφßας, το οποßο ιδρýθηκε το 1830 για την προþθηση των γεωγραφικþν επιστημþν. ΣÞμερα, εßναι το κορυφαßο κÝντρο γεωγραφικþν και γεωγραφικþν γνþσεων. Η Εταιρεßα Ýχει πÜνω απü 16.500 μÝλη και το Ýργο της φτÜνει εκατομμýρια ανθρþπους κÜθε χρüνο μÝσω δημοσιεýσεων, ερευνητικþν ομÜδων και διαλÝξεων.
-------------------------------------------



     ΓεννÞθηκε 5 MÜη 1943 στο Ranmoor του ΣÝφιλντ, 2ο παιδß και μοναδικüς γιος του Edward Moreton Palin (1900-1977) και της Mary Rachel Lockhart (το γÝνος Ovey, 1903-1990). Ο πατÝρας Þταν μηχανικüς του Shrewsbury και του Cambridge που εργαζüταν για μια χαλυβουργικÞ επιχεßρηση. Ο παπποýς του, ο υπολοχαγüς-συνταγματÜρχης Richard Lockhart Ovey, DSO, Þταν ο υπουργüς Υψηλοý Επιτελεßου του Oxfordshire το 1927. Εκπαιδεýτηκε στο Birkdale και στο Shrewsbury School. Η αδελφÞ του ¢ντζελα Þταν 9 Ýτη μεγαλýτερη. ΠαρÜ το ηλικιακü χÜσμα, οι δýο εßχανε στενÞ σχÝση μÝχρι την αυτοκτονßα της το 1987. ¸χει προγονικÝς ρßζες στο Letterkenny, County Donegal.
     ¼ταν Þταν 5 ετþν εßχε τη 1η του υποκριτικÞ εμπειρßα στο Birkdale που παßζε η Martha Cratchit σε μια σχολικÞ παρÜσταση της A Christmas Carol. Στα 10, που εξακολουθοýσε να ενδιαφÝρεται για τη σκηνÞ, Ýκανε Ýνα μονüλογο κωμωδßας και διÜβασε Ýνα Ýργο Σαßξπηρ στη μητÝρα του παßζοντας üλα τα μÝρη. Αφοý εγκατÝλειψε το Shrewsbury το 1962, πÞγε για να διαβÜσει τη σýγχρονη ιστορßα στο Brasenose College της Οξφüρδης. Με τον συντροφικü φοιτητÞ Robert Hewison Ýπαιξε κι Ýγραψε για 1η φορÜ υλικü κωμωδßας σε πανεπιστημιακü χριστουγεννιÜτικο πÜρτι. Ο Terry Jones, επßσης φοιτητÞς στην Οξφüρδη, εßδε τη παρÜσταση και Üρχισε να γρÜφει μαζß τους. Την ßδια χρονιÜ προσχþρησε στους παßκτες της Brightside και της Carbrook Cooperative Society και πÞρε 1η φÞμη üταν κÝρδισε Ýνα βραβεßο πα'ιζοντας σ' Ýνα φεστιβÜλ δρÜματος Co-op. ¸κανε επßσης κι Ýγραψε στην Oxford Revue (που ονομÜζεται Et ceteras) με τον Jones.



     Το 1966, νυμφεýτηκε την ΕλÝνη Γκßμπινς, την οποßα γνþρισε το 1959 στις διακοπÝς του στο Southwold στο Suffolk. ΑυτÞ η συνÜντηση αργüτερα απεικονßστηκε στο Ýργο του, ΑνατολÞ του Ipswich. Το ζευγÜρι Ýχει 3 παιδιÜ και 4 εγγüνια. Η κüρη Rachel εßναι τηλεοπτικüς διευθυντÞς του BBC, της οποßας η δουλειÜ περιλαμβÜνει το MasterChef: The Professionals. Ο υιüς Γουßλιαμ εßναι ΔιευθυντÞς ΔιατÞρησης στο Παλιü Βασιλικü Ναυτικü ΚολλÝγιο, ΓκρÞνουιτς, Λονδßνο και επÝβλεψε την αποκατÜσταση της ζωγραφισμÝνης αßθουσας του 2018-19. Μια φωτογραφßα του ως μωρü εμφανßστηκε στο ¢γιο Δισκοπüτηρο σαν "Sir Not-appearing-in-this-movie". Ο ανιψιüς του εßναι ο σκηνογρÜφος θεÜτρου Jeremy Herbert. Ο ΠÝιλßν εßναι αγνωστικιστÞς
     ¸γραψε το μεγαλýτερο μÝρος του κωμικοý του υλικοý με τον συνÜδελφü του, μÝλος των Πυθþνων Terry Jones. Πριν απü τους Monty Pythons, δοýλεψαν σε Üλλες παραστÜσεις, üπως το Ken Dodd Show, το The Frost Report και το Do not Adjust Your Set. Ο Palin εμφανßστηκε σε μερικÜ απü τα πιο διÜσημα σκετσÜκια των Pythons, üπως το Argument Clinic, το σκετς Dead Parrot, το τραγοýδι του Lumberjack, η ΙσπανικÞ ΙερÜ ΕξÝταση, ο Üνθρωπος για την επισκευÞ ποδηλÜτων και το χορευτικü ψÜρεμα. Επßσης Ýπαιζε τακτικÜ Ýνα Gumby. ΣυνÝχισε να συνεργÜζεται με τον Jones μετÜ τη Python εποχÞ, συγγρÜφοντας Ripping ΝÞματα. ¸χει εμφανιστεß και σε αρκετÝς ταινßες που σκηνοθÝτησε ο συνÜδελφος Python Terry Gilliam κι Ýκανε σημαντικÝς εμφανßσεις σε Üλλες ταινßες üπως το A Fish Call Wanda (1988) (καταπληκτικüς), για το οποßο κÝρδισε το Βραβεßο BAFTA για τον Καλλßτερο Ηθοποιü σε Β' Ρüλο. Σε μια δημοσκüπηση του 2005 για να βρει τον Comedian της εποχÞς, ψηφßστηκε το 30ο αγαπημÝνο Üτομο απü τους συναδÝλφους κωμικοýς και κωμωδιογρÜφους. ΜετÜ τη Python εποχÞ, ξεκßνησε μια νÝα καρριÝρα ταξιδιωτικüς συγγραφÝας & ντοκιμαντερßστας. Τα ταξßδια του τον Ýχουν οδηγÞσει σε ολüκληρο τον κüσμο, συμπεριλαμβανομÝνων των 2 Πüλων, της ερÞμου ΣαχÜρα, των ΙμαλαÀων, της ΑνατολικÞς Ευρþπης, της Βραζιλßας και το 2018 επισκÝφθηκε τη Βüρεια ΚορÝα. τεκμηριþνει την επßσκεψÞ του στην απομονωμÝνη χþρα σε μια εκπομπÞ στο κανÜλι 5.



     Του Ýχει απονεμηθεß CBE* για τηλεοπτικÝς υπηρεσßες πρωτοχρονιÜ του 2000, ο Palin Ýλαβε Ýνα βραβεßο στο ΝÝο ¸τος του 2019 για υπηρεσßες ταξιδιοý, πολιτισμοý και γεωγραφßας. Απü το 2009-12 Þτανε πρüεδρος της ΒασιλικÞς ΓεωγραφικÞς Εταιρεßας. Στις 12 ΜÜη 2013, ο Palin Ýγινε μÝλος της BAFTA, η υψηλþτερη τιμÞ που απονÝμεται απü τον οργανισμü.
ΠΡΟΣΩΠΙΚ¹ ¢ΠΟΨΗ: Υπερταλαντοýχος αλλÜ και σεμνüς ως προς τη τÝχνη του Üνθρωπος. Αθüρυβα πÞρε τη καρδιÜ μου και τη κρατÜ με τη τÝχνη του! Ο πιο Þρεμα αγαπημÝνος μου Πýθωνας!!!
==========================

            Monty Pythons: συνÝχεια και τÝλος:

     To "Always Look Οn Τhe Bright Side Οf Life" εßναι Ýνα Üσμα με κωμικü χαρακτÞρα, γραμμÝνο απü τον ¸ρικ ¢ιντλ και συμπεριλÞφθηκε στην ταινßα "Life Οf Brian", το 1979. ¸κτοτε το κομμÜτι τραγουδιÝται απü τον κüσμο σε διÜφορες δημüσιες δραστηριüτητες: απü ποδοσφαιρικοýς αγþνες μÝχρι και σε κηδεßες. Κυκλοφüρησε σε single το 1979 και μετÜ ξανÜ το 1988, αλλÜ δεν εßχε κÜποια εισπρακτικÞ επιτυχßα. ¼μως, στη 3η του, το 1991, γνþρισε κÜποια επιτυχßα, φτÜνοντας στο νο 1 των ιρλανδικþν charts, στο νο 2 των αυστριακþν και στο νο 3 των ελβετικþν και των βρεττανικþν. ¢γγιξε μια χορδÞ με το βρεττανικü χαρακτηριστικü του φλÝγμα κι Ýσπασε το συνιοφρýωμα μπροστÜ στη καταστροφÞ κι Ýγινε εξαιρετικÜ δημοφιλÝς. ¼ταν το καταδιωκτικü HMS ΣÝφιλντ χτυπÞθηκε απü Ýναν πýραυλο καταδρομικοý Exocet στις 4 ΜÜη 1982 στον πüλεμο των Φþκλαντ, το πλÞρωμÜ το τραγουδοýσε περιμÝνοντας να διασωθεß απü το βυθισμÝνο πλοßο τους, üπως και το πλÞρωμα του HMS Coventry.
¼ταν ο Chapman πÝθανε 4 Οκτþβρη 1989, τα εναπομεßναντα μÝλη, καθþς κι οι στενοß συγγενεßς του συναντÞθηκαν στη κλειστÞ κηδεßα του για να το τραγουδÞσουνε σαν μÝρος της λατρεßας του Idle. Το 2005, μια Ýρευνα της Music Choice Ýδειξε üτι Þταν το 3ο δημοφιλÝστερο τραγοýδι που οι Βρεττανοß θα Þθελαν να παιχτεß στις κηδεßες τους.

Always Look On The Bright Side Of Life

Στßχοι-ΜουσικÞ: ¸ρικ ¢ιντλ
1η εκτ.: Μüντυ ΠÜιθονς 1979
(εδþ επÝλεξα μια λÜιβ, που ´ναι üλοι μαζß)

ΠÜντα Να ΚοιτÜς Τη ΦωτεινÞ ΠλευρÜ Της ΖωÞς



ΚÜποια πρÜγματα στη ζωÞ εßναι κακÜ
μποροýν να σε τρελÜνουνε πραγματικÜ.
¢λλα σε κÜνουν με αρÝς να βρßζεις.
¼ταν δαγκÜσεις το κουκοýτσι της ζωÞς
Μη γκρινιÜζεις, να σφυρßζεις
κι αυτü βοηθÜ τα πρÜγματα καλλßτερα να δεις.

Και πÜντα να κοιτÜς
τη φωτεινÞ πλευρÜ της ζωÞς
ΠÜντα να κοιτÜς
τη φωτεινÞ πλευρÜ της ζωÞς.

Αν η ζωÞ σου δεßχνει κακομοßρα
ΥπÜρχει κÜτι που ξεχνÜς
Κι αυτü 'ναι να χαμογελÜς
και να χορεýεις και να τραγουδÜς.
¼ταν νιþθεις ρÜκος και μαντÜρα
μη κÜνεις τÝτοια χαζομÜρα,
σοýφρωσ' τα χεßλη σου και σφýρα
κι αυτü εßν' üλο!

Και πÜντα να κοιτÜς
τη φωτεινÞ πλευρÜ της ζωÞς
Ναι! ΠÜντα να κοιτÜς
τη φωτεινÞ πλευρÜ της ζωÞς.

Γιατß η ζωÞ εßναι τελεßως παλαβÞ
Κι ο θÜνατος η τελευταßα σκηνÞ.
ΠρÝπει πÜντα στην αυλαßα να θωρεßς
κι απüλαυσ' την üσο μπορεßς
ξÝχνα τις αμαρτßες, χαμογÝλα στο κοινü
Ýτσι κι αλλιþς εßν' τελευταßο σκηνικü.

Γι' αυτü κοßτα του χÜρου
τη φωτεινÞ πλευρÜ
ΛιγÜκι πριν αφÞσεις
ýστατη ανασεμιÜ.

ΣκατÜ εßν' η ζωÞ
αν τη παρατηρεßς
ο χÜρος εßναι χωρατü
κι αστεßο εßναι η ζωÞ
αν το καλοσκεφτεßς.
Σþου εßν' üλα θα το δεις
κÜντους να γελÜνε üσο προχωρεßς
μα να θυμÜσαι πÜντα, να χαρεßς,
εßναι για σÝ το γÝλιο το στερνü.

Και πÜντα να κοιτÜς
τη φωτεινÞ πλευρÜ της ζωÞς
Ναι! ΠÜντα να κοιτÜς
τη φωτεινÞ πλευρÜ της ζωÞς.

ΠÜμε! ΧαμογελÜστε παιδιÜ!

Και πÜντα να κοιτÜς
τη φωτεινÞ πλευρÜ της ζωÞς
Ναι! ΠÜντα να κοιτÜς
τη φωτεινÞ πλευρÜ της ζωÞς.

ΞÝρεις; Τα χειρüτερα στη θÜλασσα τυχαßνουν...

Και πÜντα να κοιτÜς
τη φωτεινÞ πλευρÜ της ζωÞς
Ναι! ΠÜντα να κοιτÜς
τη φωτεινÞ πλευρÜ της ζωÞς.

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers