Πεζά

Ποίηση

Παραμύθια

Θέατρο-Διάλογοι

Δοκίμια

Ο Dali & Εγώ

Διαδικτύου

Εκδοθέντες

Κλασσικά

Λαογραφικά

Διασκέδαση

Πινακοθήκη

Εικαστικά

Λογο-Παίγνια

Σχόλια/Επικοινωνία

Φανταστικό

Ερωτική Λογοτεχνία

Γλυπτική

 
 

Πινακοθήκη 

Bellini

 Bellini Giovanni, (1432-1516) Early Renaissance  

     Υπήρξεν ο μεγαλύτερος Βενετός ζωγράφος του 15ου αιώνα. Σ' αυτόν οφείλεται η ανάδειξη της πόλης ως σημαντικό καλλιτεχνικό κέντρο. Είναι γεγονός ότι πριν απ' αυτόν, η Βενετσιάνικη ζωγραφική ήταν άγνωστη. Υπήρξεν επίσης ονομαστός δάσκαλος και στο ατελιέ του μαθητεύσανε πολλοί μεγάλοι Βενετοί καλλιτέχνες. (Δάσκαλος πιθανόν του Τιτσιάνο και του Τζιορτζιόνε).
     Γεννιέται στη Βενετία γιος του Τζιάκοπο Μπελίνι, επίσης αξιόλογου ζωγράφου. 23 ετών παντρεύει την αδελφή του Νικολόζια, με τον Αντρέα Μαντένια. Το 1459 συνεργάζεται με τον πατέρα και τον αδερφό του Τζεντίλε Μπελίνι, για να φτιάξουν ένα ναό στη Πάντοβα. Το 1479 ο Τζεντίλε πάει στη Κωνσταντινούπολη. Το 1498 χάνει τη γυναίκα (Τζινέβρα) και τον γιο του Αλβίζε. Το 1504 γνωρίζει τον Ντύρερ, ενώ πεθαίνει ο γαμπρός του Μαντένια. Το 1597 πεθαίνει ο Τζεντίλε και την επόμενη χρονιά, αρχίζει να περιλαμβάνει στη θεματογραφία του κι έργα κοσμικού χαρακτήρα. Ζωγραφίζει το "Συμπόσιο Των Θεών" για τον Αλφόνσο Ντ' Εστέ, αδελφό της Ισαβέλας.
     Τον Νοέμβριο του 1516 πεθαίνει και θάβεται στο ναο του Αγίου Ιωάννη-Παύλου, δίπλα στον Τζεντίλε, σ' ηλικία 84 ετών.                                           Ξεφάντωμα Των Θεών                        'Αγγελος Μουσικής Ι                        'Αγγελος Μουσικής ΙΙ                               Υπό Του Σταυρού                                                Αποκαθήλωση & Θρήνος                                               Barbarigo                                                Παρθένος & Βρέφος                                     Γυμνό Κορίτσι Στον Καθρέφτη                                         Μικρός Βάκχος

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers