Πεζά

Ποίηση-Μύθια

Ο Dali & Εγώ

Θέατρο-Διάλογοι

Δοκίμια

Σχόλια-Αρθρα

Λαογραφικά

Ενδιαφέροντες

Κλασσικά

Αρχαία Ελλ Γραμμ

Διασκέδαση

Πινακοθήκη

Εικαστικά

Παγκ. Θέατρο

Ινφ-Σχολ-Επικοιν.

Φανταστικό

Ερ. Λογοτεχνία

Γλυπτική

 
 

Διασκέδαση 

Χατζηαλεξάνδρου Πάτροκλος: Το Αναλογούν Αντίτιμον Ή Τι Μπορεί Ν' Αγοράσει Κανείς Με 10 Ευρώ

     Αν κάποιος διαβάσει το τίτλο χωρίς να εισέλθει διόλου στο κείμενο αυτό, μπορεί να φανταστεί διάφορα. Ότι πρόκειται πχ. περί μιας μικροοικονομικής μελέτης πωλήσεων ή αγορών! 'Αλλοι πάλι θα κουνήσουν το κεφάλι τους και θα προτρέψουν νοερά, τον γράφοντα τούτου, να μεταβεί προς άγραν φουρνοξύλων, αντί να κάθεται να σπαζοκεφαλιάζει το κόσμο με τέτοια ...αδερφίστικα! Και τούτο θα 'ναι ευχής έργον, γιατί σκεφτείτε να παραπεμφθώ άναυλα στον Οξαποδώ! Πολλά λοιπόν μπορούν να ειπωθούν και πιστέψτε με παρακαλώ, τώρα που το κοιτάζω πια ολοκληρωμένα και παρ' όλο που είμαι, όχι μόνον ο Δημιουργός (πωπωωω) του, αλλά και πολλάκις αναγνώστης του, αδυνατώ να το κατατάξω κάπου! Ξέρω πάρα πολύ καλά και μάλιστα μπορώ να παραθέσω, έστω επιγραμματικά μα εμπεριστατωμένα, τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σίγουρα:
     α) Αγροτικό κωμειδύλλιο: Δεν είναι! Παρ' όλο που ο Έρως αναβλύζει πάνωθέ του, ως δροσοσταγών, ήτις διολισθαίνει, ωθούμενη εκ του ανέμου, επάνω σε φύλλο δρυός, έν αρκετά υγρό κι εύμορφο πρωϊνό, εις την εξοχή, μεσούσης της Ανοίξεως!
     β) Πολιτικό Χρονογράφημα: Δεν είναι! Κατ' αρχήν δεν είναι καν αστείο! Έχω ιδίαν άποψη! Το διάβασα πάρα πολλές φορές και δε γέλασα καθόλου, μήτε κι όταν το συνέγραφα! Έπειτα, πολιτικό δεν είναι επίσης σίγουρα, αν κι η Πολιτική επικολλάται, δυστυχώς παντού, κατά το εκάστοτε δοκούν, ως παρασιτικός οργανισμός, σε υγιείς -μέχρι τη στιγμή της προσκολλήσεως- τοιούτους!
     γ) Πολιτικός Λίβελλος: Δεν είναι! Για το Πολιτικό σκέλος τούτης της ...ετικέττας έχω ήδη τοποθετηθεί (όρα β)! Τώρα να 'πω την αμαρτία μου, η λέξη Λίβελλος, δε γνωρίζω επακριβώς τι σημαίνει! Ωστόσο κάτι μέσα μου, ενστικτωδώς, μου κραυγάζει γοερά, πως δεν είναι Λίβελλος τούτο 'δω! Αν ήταν, θα το είχα ψυλλιαστεί φαντάζομαι.
     δ) Δοκίμιο: Να 'πω την αλήθεια, στο μόνο που μου φαίνεται δοκίμιο το παρόν, με μεγάλη μάλιστα κι εμπεριστατωμένη παράθεση ακλόνητων στοιχείων, είναι στο τι δεν είναι. Αν λοιπόν κάποιος θελήσει, αφού το διαβάσει πρώτα, να το κατατάξει στα Δοκίμια, τότε ...τι να 'πω; Νομίζω πως κανείς δε θα έγραφε ένα κοτζάμ Δοκίμιο για να περιγράψει ή να στηρίξει κάτι που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Μου φαίνεται αρκετά φαύλο, για να μη 'πω σατανικό και κακεντρεχές!
     ε) Διαφημιστικό Εγχειρίδιο: Ποτέ μου δε κράτησα όπλα και σιχαίνομαι μάλιστα τη βία σε οιαδήποτε μορφή της! 'Aρα το εγχειρίδιο ας το αφήσουμε στη πάντα. Όσο για τη διαφήμιση, εκτός ότι δεν είμαι ικανός να κάνω κάτι τόσο ποταπό, εκτός ότι δεν έχω γνώσεις και πόρωση αρκετή για κάτι τέτοιο, δεν έχω και προϊόν το οποίο να διαφημίζω! 'Aρα...
    στ) Σεμνή Μπαλλάντα Στους Ποιητές Που Είναι 'Aδοξοι: Εδώ υπάρχει μια βάση στήριξης πλην όμως έχω σοβαράς ενστάσεις: Πρώτον και κύριον, δεν είμαι σεμνός και για τούτο θα επικαλεστώ μαρτυρίες όσων με γνώρισαν από κοντά, με διευθύνσεις κι άλλα στοιχεία, στη διάθεση όποιου ή όποιων εκδηλώσουν ενδιαφέρον, για να πειστούν! 'Aρα ας παραλείψουμε τη λέξη "Σεμνή"!
      Έπειτα δεν είμαι συγγραφέας το επάγγελμα κι ούτε φιλοδοξώ ποτέ να γίνω. Το ότι γράφω που και που, δε σημαίνει τίποτε απολύτως, γιατί κατά την ίδια έννοια και το ότι αποπατώ που και που, δε σημαίνει ότι είμαι σκατιάρης! Ας παραλείψουμε λοιπόν και τη λέξη "συγγραφέας" και κατ' επέκτασιν τη λέξη-αντικαταστάτη, "ποιητές"!
      Σιγά τώρα να δούμε τι μας έχει μείνει: "Μπαλλάντα Σ' Αυτούς Που Είναι 'Aδοξοι"! Ομολογώ πως για το 'Aδοξοι" ουδένα έχω επιχείρημα. Αντίθετα, μπορώ να εγγυηθώ προσωπικώς πως άδοξος γεννήθηκα κι άδοξος θα πεθάνω. Για το "Μπαλλάντα" ωστόσο, έχω προφανείς λόγους ώστε να το αποτάξω σαν όρο: Πρώτα-πρώτα δεν έχω κάμει ποτέ μου μπαλλάντα, απ' όσο ξέρω όμως, είναι έμμετρη κι έχει και ρίμα. Ρήματα έχω χρησιμοποιήσει άφθονα, κρίματα έχω επίσης πάμπολλα, ρίματα όμως όσο κι αν το θέλω, δε βρίσκω καθόλου. 
     Εδώ θα κάνω μια παρένθεση και θα 'πω πως μόνο μια πανηλίθια, έφηβη, ερωτευμένη μαζί μου κι εν γένει καταγοητευμένη μέχρι τα μπούνια, θα μπορούσε να βρει ποίηση στο παρόν κείμενο κι αυτό όχι αυθορμήτως φαντάζομαι! Θα 'πρεπε να συνεπικουρήσει ,για σιγουριά και μόνον, μια αυστηρή απειλή, κατα προτίμησιν ενός περιστρόφου, το οποίο θα ήτο δεόντως στηριγμένο στο κρόταφό της. Κι αυτό το εικάζω μιας και η σκέτη απειλή χωρισμού δε θα είχε τέτοιο επιθυμητό αποτέλεσμα! Αλλά και πάλι αυτή η ομολογουμένως εσφαλμένη, οπτική γωνία, δε θα ήτο εξασφαλισμένη 100%! Έπειτα κάτι ακόμα, που πιστεύω, θα τσακίσει κυριολεκτικά κάθε αμφισβήτηση για τον όρο "Μπαλλάντα" σε τούτο 'δω το κείμενο, είναι πως αυτή τραγουδιέται, τη συνοδεια ή όχι μουσικής επενδύσεως. Ε λοιπόν σας το δηλώνω ευθέως, (μιας και προσπάθησα να το κάνω πριν 'πω κάτι εναντίον. Ε τι νομίζετε; Θα έλεγα αστήρικτα πράγματα; Όχι δα! Όχι εγώ!), μην επιχειρήσετε να ...τραγουδήσετε τούτο το γραπτό είτε με μουσική, είτε a capella!
      (Μήτε η εν λόγω έφηβη δε θέλησε να το κάνει, παρ' όλο που την έδεσα χειροπόδαρα και την υπέβαλλα σε μύριες δοκιμασίες! Ορίστε πως τελειώνουν, κυρίες και κύριοι, όλοι οι μεγάλοι έρωτες! Το ίδιο το σπλάγχνο σου, η σάρξ εκ της πλευράς σου, εκείνη που μοίρασε μαζί σου ότι είχε και δεν είχε, που σου προσέφερε τον υμένα της παρθενίας της επί πινάκι, να μη μπορεί να σου κάνει ένα τόοοσο δα χατηράκι!
      Όταν την έδιωξα, μέσα σε λίγα λεπτά το είχα ήδη μετανοιώσει! Όντως είχε δίκιο, τούτο 'δω δε τραγουδιέται με τίποτε! Αμέσως μετά όμως σκέφτηκα: "Δε βαριέσαι, οι ερωτευμένες μαζί μου, οφείλουν να κάνουν και μερικές θυσίες, υπαναχωρήσεις και συμβιβασμούς, αν θέλουν να διατηρήσουν ακέραιο το δικαίωμα τους, να παραμένουν εσαεί φέρουσες τον ύψιστο τίτλο τιμής: Ερωμένες μου!!" Όχι παίζουμε! Α όλα κι όλα, εγώ είμαι πολύ δύσκολος άνθρωπος και τα λέω τσεκουράτα)!
      Αλλά τι κάθομαι και σας λέω τόση ώρα; Που είχα μείνει; Αααα ναι ...λοιπόν το κείμενο αυτό, εξακριβωμένα, δεν είναι μήτε Μπαλλάντα! 
      Τελικά τι είναι; Όποιος το διαβάζει μέχρι εδώ, εύλογα θα αναρωτιέται! Βλέπετε, ο Αναγνώστης ξέρει μεν Γραφή κι Ανάγνωση, πολλάκις δε αρτιοτέρα του Δημιουργού (πωπωωω), πλην όμως αυτό, ουδόλως του εξασφαλίζει πλεονέκτημα τι και τούτο διότι δεν είναι μέσα στο νου του εκάστοτε Γράφοντος! Μόνο μετά την ολοσχερή ανάγνωση του τυχόντος κειμένου, μπορεί να προβεί στις όποιες κρίσεις και σκέψεις. Μα και πάλι άπαξ δε γνωρίζει κίνητρα γραφής και ψυχοσύνθεση του Δημιουργού (πωπω όποτε γράφω αυτή τη λέξη ανατριχιάζω), δε μπορεί να υπεισέλθει στα όποια λεπτά και βαθιά κρυμμένα, νοήματα!
      Να δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα, στο παρόν μάλιστα κείμενο, για να καταλάβετε τι εννοώ και μετά συνεχίζω! -Σπάνια ένας Δημιουργός (ανατριχιάσα πάλι) εξηγεί μέσα στο ίδιο του το κείμενο, ότι τεχνηέντως έρριψε, όσον αφορά σε νοηματικό ...πλούτο! Έτσι, τουλάχιστον σ' αυτό, μπορείτε να θεωρήσετε εαυτούς πάρα πολύ τυχερούς-!
     Λοιπόν στο παράδειγμά μου τώρα. Εκεί όπου φαινομενικά άσχετα, μίλησα για τον απολλολώτα έρωτά μου... Ε τι με κοιτάτε έτσι; Θυμάστε; Γυρίστε ντε λιγάκι πίσω να δείτε! Εεεεκεί ακριβώς! Ε λοιπόν να σας το μαρτυρήσω: Εξ επίτηδες το 'βαλα! Δεν είχε καμμία σχέση το κείμενο με τη σχέση μου! Το διακρίνετε έτσι δεν είναι; Σιγά μην ήταν το κείμενο Μπαλλάντα! Σοβαροί να είμεθα παρακαλώ! Είχα ήδη παραθέσει ατράνταχτα επιχειρήματα κι αυτό το κομμάτι ήτο ...άχρηστο!
      ΜΕ ΠΛΗΓΩΣΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟΚΟΡΙΤΣΟ ΠΟΥ ΔΕ ΜΟΥ 'ΚΑΜΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ! Oρίστε το μυστικό, κρυμμένο νόημα λοιπόν: Ενώ πολλάκις, πολυτραγουδισμένοι, ικανότατοι ποιητές έχουν αναφερθεί και μάλιστα εμμέτρως, πως για τον Έρωτα, τον Ένα, τον Μοναδικό, τον Δείξαι, τον Πήξε κλπ και βουνά κινούν και παρ' όλο που εγώ ο δόλιος δε γύρεψα τέτοια μεγάλη και φανερά δύσκολη αγγαρεία, το ταίρι μου δεν εντάχθηκε και δεν υποτάχθηκε! Αν και ...τιμίως να ομολογήσω, δακρυσμένη μου ζητούσε να της γυρέψω οτιδήποτε άλλο εκτός αυτού, ακόμα και να κινήσει βουνά και να τη λυπηθώ!
      Έτσι λοιπόν! Με πείραξε! Και τεχνηέντως το πέρασα μέσα στο κείμενο μου και μάλιστα σε σημείο που να μη φαίνεται καθαρά! Όχι ομολογήστε το, αν δε σας το έλεγα θα το εντοπίζατε; Ε είστε πολύ τυχεροί λοιπόν που είμαι τόσο ενδοτικός!
      Πρέπει λοιπόν (για να συνεχίσω το ρου αυτού που 'λεγα πριν το παράδειγμα), να 'χει διαβάσει κανείς όλο το κείμενο, να ξέρει κίνητρα και ψυχοσύνθεση του Δημιουργού (τώρα γιατί δεν ανατριχιάσα; Μήπως συνήθισα στην Ιδέα; Είναι τάχα αυτό ικανή κι αναγκιαία συνθήκη για να λογίζομαι κι εγώ σαν τέτοιος; Μην τάχα σκλήρυνε το πετσί μου;) για να μπορέσει να κρίνει καλά ένα κείμενο! (Δηλαδή -τώρα έχω κολλήσει με το πριν- πρέπει κι αρκεί άραγε να αναφωνήσει κάποιος μερικές φορές τη λέξη "Δημιουργός" για να μπορέσει να γίνει; Κάτι σαν μαγικό ξόρκι μου κάνει αυτό! -Κι εσύ σοβαρέ προβληματισμένε Αναγνώστη, το νου σου! Στήνω τεχνηέντως επίσης, άλλη μια παγίδα, στην οποία στο δηλώνω ευθέως κι εξ αρχής δε θα στη λύσω αργότερα! Όχι παίζουμε! Μασημένο φαϊ θα δίνουμε; Δε το κατάλαβα δηλαδή! Βρες και κάτι μόνος σου και μη τα περιμένεις όλα από το Δημιουργό (μπρρρρ)! Εν ανάγκη, ανακάλυψε κάτι δικό σου και στήσε το, δίνοντάς του προεκτάσεις και μη σκας: Κανείς Δημιουργός (μπρρρρρρρ) δε θα σου φέρει ποτέ αντιρρήσεις)!
      Αλλά όταν πια το κείμενο έχει τελειώσει, θα 'ναι πολύ αργά για πολλά πράγματα! Είναι σα να το βλέπω: Κρατά το βιβλίο στο χέρι κι ενώ η Ανάγνωση προχωρεί (ανησυχητικά) προς το τέλος κι οι διαβασμένες σελίδες πληθαίνουν, στην αριστερή ντάνα (εξαιρούνται 'Αραβες κι Εβραίοι Αναγνώστες), ενώ οι αδιάβαστες λιγοστεύουν (επικίνδυνα) από την άλλη ντάνα κι ειδικώτερα εκεί που 'ναι πια στη προτελευταία σελίδα, άρα εκεί στη τελευταία, έχουν εναποτεθεί οι λιγοστές, τω όντι, ελπίδες και δεν έχει ακόμα σχηματίσει άποψη, (αν είχε βέβαια το θάρρος, την αντοχή και την υπομονή, να περπατήσει τόσον απερίσκεπτα, σε τέτοια δύσβατα μονοπάτια Πλούσιου Λόγου), είναι συνοφρυωμένος και στριφογυρίζει στη θέση του ανήσυχα! (Ελπίζω να "πιάνετε" την εικόνα που προσπαθώ να σας μεταφέρω!) Αν λοιπόν εκεί, μα ακριβώς εκεί, κατέβει ένας Από-Μηχανής Θεός, όπου σαν 'Αγγελος Αποκάλυψης με Πύρινη Ρομφαία, του κάψει το Βιβλίο τότε -και μη σας φανεί διόλου αστείο αυτό- έχει επιτελεστεί τεράστιο έργο!
      Σώζεται ο Δημιουργός (μμμμμμου αρέσει τελικά πάρα πολύ), σώζεται το Δημιούργημα, σώζεται ο Εκδότης, σώζεται ο Διορθωτής, ο Επιμελητής, ο Λινοτύπης, ο Στοιχειοθέτης, ο Κριτικός, ο Σχολιαστής, ο Βιβλιοπώλης ή ο Περιπτεράς Της Γωνίας ή ο Ψιλικατζής Της Γειτονιάς κλπ! Μα το κυριώτερο είναι πως σώζεται τελικά κι ο Αναγνώστης κι έχουμε Happy End! Μένει η αγωνία για το Ατελεύτητο, το Ανεκπλήρωτο και τον Ευσεβή Πόθο! (καλά ε! τι λέω; και πως τα λέω; πωπω)!
      (Αλήθεια μη το ξεχάσω: Οφείλω να προειδοποιήσω τους αγαπημένους μου Αναγνώστες πως πλησιάζουμε προς τη ...μαγική προτελευταία σελίδα! Ναι! Τι με κοιτάτε και ξύνετε τη γκλάβα σας; Είμαι αρκετά ξηγημένος νομίζω! Όχι πέστε μου, το 'χει κάνει ποτέ κανείς αυτό; Όχι ε; Εμ είδατε;) 
      Το μόνο δύσκολο λοιπόν, είναι να βρεθεί αυτός ο Από-Μηχανής Θεός! Εδώ αν μου επιτρέπετε, έχω να κάνω μερικές χρήσιμες θαρρώ, υποδείξεις! Μπορείτε να επιφορτίσετε μ' αυτό το δύσκολο ρόλο, ένα αγαπημένο σας πρόσωπο. Προσοχή όμως! Αυτό το πρόσωπο να 'ναι υπεύθυνο και να επιχαίρει της απολύτου λατρείας κι εμπιστοσύνης σας (όχι σα τη πρώην μου), γιατί από την ακριβή κι επιτυχημένη έκβαση του εγχειρήματος, διακυβεύονται (βλ. παραπάνω) πάρα πολλά! Να του δώσετε λοιπόν σαν οδηγία, πως όταν βήξετε -και καλά- δυνατά (προσοχή δε συνιστάται σε μανιώδεις καπνιστές, αυτό το αθώο σινιάλο) να μπει μέσα βιαίως -και καλά-, να σας αποσπάσει το βιβλίο βιαίως  -και καλά-, να σκίσει βιαίως -και καλά- τη τελευταία σελίδα, να τη χώσει β. -κ.κ- στο στόμα του κι αφού τη μασήσει β. -κ.κ.- , να τη καταπιεί β. -κ.κ.- κι ύστερα να βγει, ήρεμα και σαρδώνεια, από το δωμάτιο, 'μπρος στα ...έκπληκτα -κ.κ.- μάτια σας! Αν είστε σαφής στις οδηγίες σας και το άτομο είναι με μέσο IQ, τότε δεν έχετε να φοβόσαστε πια τίποτε! Γιατί αν λιγάκι αργήσει ή βήξετε άκαιρα, λόγω καπνίσματος, τότε το Σχέδιο τινάζεται στον αέρα!
      Σκεφτείτε λοιπόν τι τεράστια αξία θα πάρει αυτή η τελευταία σελίδα! Με τι θα φορτωθεί! Όλη η λύση του Μυστηρίου, όλο το απαύγασμα του Λαμπρού Νοητικού Φωτός (πωπωπωπω), όλο το απάνθισμα Σοφίας (και λίγα λέω), θα πέσει εκεί! Εκεί Κυρίες και Κύριοι Αναγνώστες θα ήτο η Τελική Λύσις, σα μια κραυγή ή σα ψίθυρος! (Αχ 'Ατιμη Έφηβη δε θα σε πιάσω στα χέρια μου; Τότε να δεις τι θα σου κάμω! Ηλίθια!!! Ε Ηλίθια!) Τώρα που αυτή εχάθη (κι εννοώ τη τελευταία σελίδα φυσικά κι όχι τη μικρή Πρώην μου! Όχι το λέω μπας και μπερδευτήκατε κατα τη τρομερά τεχνική μου διήγηση! 'Αλλη μια πολύ σπάνια εξυπηρέτηση Δημιουργού -με τρώει ο σβέρκος μου- σε Αναγνώστη!) το κείμενο μένει μυστηριώδες!
      Τώρα πρέπει να επαναπροσδιορίσω σύντομα, τη θέση σας στο κείμενο μου: Ξέρετε; Επειδή σχεδόν εκ γενετής, έχω μια ροπή σε φλυαρία, -αν και τελευταίως δε με πιάνει πάντα, ει μη μόνον όταν δεν έχω να πω κάτι σπουδαίο και θέλω απλά να διασκεδάσω λιγάκι- σας ενημερώνω ότι πήρε μικρή παράταση το ομού πλησίασμά μας, προς τη προτελευταία σελίδα μου! 'Αλλη μια φορά ξηγημένος!
      Αν όμως δε θέλετε  καμιά παρέμβαση κατα την Ανάγνωση και θέλετε να το πιείτε το πικρό ποτήρι ως το τέλος, τότε είστε άξιοι της τύχης σας! Αξιοθαύμαστοι μεν, πλην όμως αξιοθρήνητοι δε! Έγω έχω δηλώσει παρουσία μαρτύρων -κι ευκαιρίας δοθείσης θα το κάνω πάλι- πως σέβομαι και τιμώ όλων των ανθρώπων, όλες τις επιλογές, -αρκεί να μη μου γίνονται τσιμπούρια- κι άρα με 'γειά σας με χαρά σας!
      'Αραγε λοιπόν -για να επανέλθουμε στο αρχικό μας προβληματισμό- τι είναι αυτό το κείμενο; Προβληματίστηκα αρκετά, όπως προσέξατε! Μπορεί να μη καταλήξαμε σε ασφαλή συμπεράσματα περί της κατατάξεως του μα ξεκαθαρίσαμε πάρα πολλά γύρω από αυτό κι άλλα θέματα! (Σας μίλησα και για τη Πρωην μου)! Υπήρξα όσο πιο τίμιος κι όσο πιο αρωγός κι ειλικρινής ήμουν ποτέ, φωτίζοντας κάθε σκοτεινη πτυχή, πράγμα που όπως παραδεχτήκαμε, δε το 'χει κάνει κανείς έως τώρα! Έριξα και τις προειδοποιήσεις μου σε τακτά, πράγμα που επίσης δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!
      Τι μένει να κάνω ακόμα; Δύο πράγματα: Πρώτον να μη ξεχάσω να σας 'πω -πράγμα που 'ναι ουσιαστικά και το πραγματικό θέμα τούτου του κειμένου και με τη ...φλυαρία σας και τις τόσες έξυπνες υποδείξεις μου, κόντεψατε να ξεχάσετε- τι μπορείτε να αγοράσετε με 10 Ευρώ! Ε λοιπόν μπορείτε να αγοράσετε πάρα πολλά -ακόμα-, μα σας παρακαλώ -και ...δώστε πολύ προσοχή σε ότι 'πω τώρα- ένα να ξέρετε: ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ! Αν λοιπόν έχετε στη τσέπη σας ή προτίθεστε διακαώς να ξοδέψετε, μόνον μέχρι 10 Ευρώ, θα πρέπει να επιλέξετε κάτι που να κοστίζει τόσο -στη χειρότερη περίπτωση- ή έστω κάτι φθηνότερο -στη καλύτερη-! Θα το ξαναπώ: ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΟ!
      Αυτό είναι και το κύριως θέμα: Το Αναλογούν Αντίτιμον! Γελάτε ε; Σας φαίνεται γελοίο που λέω κάτι τόσο απλό; Καλά κάνετε και γελάτε γιατί όντως είναι αστείο! Να σας πω κι εγώ κάτι ακόμα, εξ ίσου αστείο; ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ...ΨΩΝΙΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΑ ΠΑΡ 'ΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ Η ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ...ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΑΝΤΙΤΙΜΟΝ; Χεχεχεχε! Αστείο δεν είναι; Ε όχι ... δεν είναι, γιατί έχει και πιο αστείο ακόμα! Αμέ! Τι; Έτσι θα σας αφήσω; Παραπονεμένους; Όχι και δα! Ε λοιπόν ... ακούστε - ή μάλλον διαβάστε- να γελάσετε: ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Η ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΟΔΕΨΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙ ΕΣΥ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ -ΩΣ ΩΦΕΙΛΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΚΑΜΕΙΣ- ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΝΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ; Χαχαχαχαχαχα! Ναι! Τώρα μπορείτε να γελάσετε με τη καρδιά σας και να 'στε βέβαιοι πως ξέρω τι λέω και πάλι -όπως από την άρχη τούτου του κειμένου- είμαι εντελώς τίμιος κι ειλικρινής απέναντι σας! (Εϊ... δε πιστεύω να 'στε κι εσείς απ' αυτούς ή αυτές ε; Όχι; Ωραία!!! Εξ αρχής σας συμπάθησα και σας το λέω ...κατάμουτρα)!
      Τώρα μας μένει ένα πράγμα πριν τη τελική λύση! Πριν τις τελικές συμβουλές και τις τελικές απαντήσεις σε κάθε ερώτημά σας! Ναι! Ακόμα και το τι ακριβώς είναι τούτο εδώ το κείμενο! Τι μένει; Μα να βρω για λογαριασμό σας έναν Από-Μηχανής Θεό! Ε τι; Έτσι θα σας άφηνα εγώ βρε 'σεις; Μονάχους; Ε λοιπόν σας το βρήκα κι είμαι εγώ ο Ίδιος, ο Δημιουργός, (μπρρρρρρρρ παναγιά μου ...ίδρωσα) που θ' αφαιρέσει για πάρτη σας τούτη τη σπουδαία ...τελευταία σελίδα, σώνοντας τη παρτίδα! (Έλπίζω να μην αφαιρέσατε μόνοι σας την υποτιθέμενη τελευταία σελίδα, με κάποια εκ των προαναφερθεισών μεθόδων γιατί κατά λάθος θα αφαιρέσατε τη προπροτελευταία και μάλλον τη πατήσαμε όλοι μας)!
      ΧΡΑΑΑΑΑΑΤΣ (βιαίως και καλά)...

 "Στους από-μηχανής θεούς                                ΙΟΥΝΙΟΣ 2003
 και στ' αδειανά πουκάμισά τους..."

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers