Πεζά

Ποίηση

Παραμύθια

Θέατρο-Διάλογοι

Δοκίμια

Ο Dali & Εγώ

Διαδικτύου

Εκδοθέντες

Κλασσικά

Λαογραφικά

Διασκέδαση

Πινακοθήκη

Εικαστικά

Παγκόσμιο Θέατρο

Σχόλια/Επικοινωνία

Φανταστικό

Ερωτική Λογοτεχνία

Γλυπτική

 
 

Εκδοθέντες 

Μούρτζης Κυριάκος: Ένα Φυλαχτό Αλλιώτικο Απ' Τ' 'Αλλα (απόσπασμα)     Ένα καινούριο παραμύθι μόλις άνοιξε τα φτερά του στο χώρο της φαντασίας. Μαζί με τον εκδοτικό του οίκο «Ταξιδευτή» και τον συγγραφέα Κυριάκο Μούρτζη, έβαλαν πλώρη για ν' αγγίξουν το μαγικό κόσμο των παιδιών παρέα με τον Αλέξη, τον Φλόπ το ξωτικό και τον Φρόλιν τον πήγασο, τους ήρωες της ιστορίας.
     «Το φυλαχτό»,  απεύθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4-10 χρόνων και 20-100 χρόνων γιατί η ηλικία δεν εγκλωβίζει το όνειρο και το ταξίδι δηλαδή το παραμύθι.
     Θα ήθελα να σας πω, πως ο ρόλος του Φλόπ και του Φρόλιν είναι να μεταφέρουν νερό στο χρόνο και στον τόπο που το χρειάζεται, αλλά ο κακός μάγος της φωτιάς έχει κλέψει «το μαγικό κέρας» του Φρόλιν με σκοπό να καταστρέψει όλο τον κόσμο αφού χωρίς αυτό δεν μπορούν να ταξιδέψουν. Έτσι ζητούν τη βοήθεια ενός παιδιού, του Αλέξη με στόχο να μπούν στο κάστρο του κακού μάγου και να το πάρουν πίσω.
     Μετά από πολλές περιπέτειες όμως, το σκηνικό θα αλλάξει. Τι θα γίνει; Θα τα καταφέρουν; Τι θα συναντήσουν στο δρόμο τους; Ο κακός μάγος θα τους καταλάβει;
     Όλη η μαγεία σ' αυτό το παραμύθι είναι να μπορέσουν τα παιδιά να χαθούν μέσα στις εικόνες που περιγράφονται στο πολύ δύνατο κείμενο αυτού του βιβλίου, να δουν πράγματα του εαυτού τους κι οι μεγαλύτεροι να μπορέσουν να δουν τα μηνύματα που κρύβονται πίω από τις λέξεις.
Τελειώνοντας θα κλέισω όπως κλείνει και το παραμύθι: "Ένα φυλαχτό αλλιώτικο απ' τ' άλλα":

...
 -"Όλα ήταν ένα όνειρο", μονολόγησα, "δυστυχώς ένα όνειρο".
Ξαφνικά άγγιξα το λαιμό μου, φορούσα ακόμα το φυλαχτό. Ήμουν ευτυχισμένος, όλα όσα έζησα τελικά ήταν αλήθεια. Ήμουν πολύ τυχερός κι ήξερα πως από δω και μπρός μπορούσα να κάνω τα πάντα, ακόμα και ν' αλλάξω τον κόσμο, αρκεί να πιστέψω στις ικανότητές μου...

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers