Πεζά

Ποίηση

Παραμύθια

Θέατρο-Διάλογοι

Δοκίμια

Ο Dali & Εγώ

Διαδικτύου

Εκδοθέντες

Κλασσικά

Λαογραφικά

Διασκέδαση

Πινακοθήκη

Εικαστικά

Παγκόσμιο Θέατρο

Σχόλια/Επικοινωνία

Φανταστικό

Ερωτική Λογοτεχνία

Γλυπτική

 
 

Πινακοθήκη 

Hogarth

Hogarth William, (1697-1764) Victorian Art 

     Εξαιρετικός χαράκτης και ταλαντούχος καλλιτέχνης. Μια από τις σημαντικότερες μορφές του 17ου αιώνα. Επίσης ήταν ο πρώτος 'Αγγλος ζωγράφος που δούλεψε στο Θέατρο, ανεβάζοντας το έργο "Φάλσταφ" σαιξπηρικής έμπνευσης. Έγινε γνωστός για πίνακες ηθικοπλαστικού περιεχομένου, που σατυρίζανε τη τάξη της εποχής και τους θεσμούς. Η δημοτικότητα των αξεπέραστων σατυρικών χαρακτικών του κυρίως, του εξασφάλισεν εξέχουσα θέση στην ιστορία της σατυρικής τέχνης, τόσο που θεωρείται σήμερα "πατέρας" της.
     Γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου στο Σμίθφιλντ, συνοικία του Λονδίνου, γιος του Ρίτσαρντ, δάσκαλου και συγγραφέα και της Ανν. Στα 11 ο πατέρας του καταδικάζεται σε 4 χρόνια φυλακή λόγω χρεών. Το 1713 μαθητεύει στον αργυροχόο Έλις Γκαμπλ. 5 χρόνια μετά χάνει το πατέρα του. Το 1720 εργάστηκε ως χαράκτης και μετά ένα χρόνο φιλοτέχνησε τις πρώτες σατυρικές χαλκογραφίες του. Το 1724 γίνεται μαθητής του Σερ Τζον Θόρνχιλ.
     Το 1729 κλέβει και παντρεύεται, τη κόρη του δασκάλου Σερ Τζον, τη Τζέην. 2 χρόνια μετά ξεκινά κύκλο έργων με ηθικοπλαστικό περιεχόμενο. Το 1734 πεθαίνει ο πεθερός του. Παράλληλα αναλαμβάνει τη διακόσμηση του νοσοκομείου του Αγίου Βαρθολομαίου και κάνει το κύκλο πινάκων, "Η Πορεία Ενός Ακόλαστου". Τον επόμενο χρόνο χάνει τη μητέρα του.
     Το 1740 ιδρύει το Φάουντλινγκ Χόσπιταλ και ζωγραφίζει το "Μωυσής & Η Κόρη Του Φαραώ" και γίνεται διάσημος. Το 1759 ολοκληρώνει το τελευταίο έργο του "Σιγισμούνδα". Το 1764 πεθαίνει στο Λονδίνο και θάβεται με τιμές στο κοιμητήρι Τσίσζουικ, σ' ηλικία 67 ετών.                              Σκηνή Από Τη Μπέγκαρς Όπερα                             Απειλητική Ματιά                                Φαμελιά Των 'Ασλεϋ & Ποπλ                       Διάβολος, Αμαρτία & Θάνατος                                          Εμβατήριο Φίντσλεϋ                                   Σκηνή Από Τον Φάλσταφ                          Γιορτή Ψαρέματος                                    Διασκέδαση Από Καρδιάς                                Η Πύλη Του Καλαί


  Κορίτσι                               Κυρία: Τελευταία Πρόφαση                                                        Μετά...                        Ο Καλός Σαμαρείτης                                                     Παιδιά                                            Ψηφοθηρία                             Σκηνή Από Το Σάουθγουορκ                                               Στη Ταβέρνα                                        Παίρνοντας Θέση...                                                    Αντιδικία                                    Το Ξεντύσιμο Του Ποιητή                                     Οικογενειακή Σκηνή

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers