-

Dali &

-


-
.

--.


.

./.


 
 

- 

-

                                   Αντ-Παραμθι

     Μια φορ κι να καιρ, ταν νας βασιλις πο 'χε μια κρη μονκριβη κι να μικρ βασλειο. Πολ μικρ βασλειο τω ντι, σε σημεο που κανες να μη το ζηλεει και μι κρη που δεν ταν τποτε σπουδαο. Οτε γι' αυτ καιγταν κανες στη πυρ ενς ρωτα ενς στω "ρυπαρο" πθου. ταν κοντολα, κπως παχουλ, χι ιδιατερα μορφη ξυπνη και γενικ δε τραβοσε τη προσοχ των επδοξων θαυμαστν. 
      Ο βασιλις λοιπν βλεπε να περν ο καιρς της και να μη του τη ζητ κανες σε γμο. βλεπε το βασλει του να μην αποκτ διδοχο κι ανησυχοσε. Συζτησε με τη κρη του και κατληξαν να προκηρξουν να διαγωνισμ σ' λη την επικρτεια, με μια σειρ δοκιμασιν κι ο νικητς να κερδσει το χρι της και το βασλειο. Κθισαν, σκφτηκαν μαζ και θσπισαν τσσερεις δοκιμασες: να τεστ δναμης, εξυπνδας, ικαντητας και δεξιτητας κι τελευταο να τεστ συνδυασμο λων αυτν. λ' αυτ τα τεστς εχαν διαβαθμσεις με πντους στα εκατ κι επαν να μη βλουν πολ ψηλ το ριο στε να πετχει κποιος. τσι ρισαν το 80% σα βση. Αμ' πος αμ' ργον. γραψαν τη προκρηξη, τη φωτοτπησαν σε χιλιδες ανττυπα και τη κλλησαν σ' να σωρ μρη σ' λο τη χρα.
     Ο καιρς περνοσε και τποτε δε συνβαινε. Ο γερο-βασιλις ανησυχοσε ολονα και πιτερο, τσο που μλησε με τη κρη και τελικ σκφτηκαν να κατεβσουν το ριο στα 70%. Ξαν-μαν νες προκυρξεις, νες φωτοτυπες κι ανρτηση, αλλ του κκου. Πλι κανες δεν δειξε να ενδιαφρεται. Ωστσο εδ τους βοθησε κι η τχη: Το μικρ αυτ βασλειο, εκτς του τρομερο βασιλι με τη φοβερ κρη, ταν πασγνωστο και για να μεγλο πανηγρι που λμβανε χραν εκε μια φορ το χρνο και κρατοσε μιαν ολκερη βδμαδα.
     τσι να σωρ κσμος κατφθανε εκε για να το παρακολουθσει, κσμος γνωστος απ λλα βασλεια. Μετ το πρας λοιπν αυτο του φετινο πανηγυριο, που συνπεσε να 'ναι κοντ σε 'κενες τις μρες, βρθηκαν πντε "τυχερο" να δηλσουν συμμετοχ στο μεγλο διαγωνισμ με τα δυ μεγλα παθλα. Ο βασιλις κι η κρη τρβανε τα χρια τους απ χαρ, γιατ εν δεν το 'χαν σκεφτε απ' την αρχ, τους ρθε γντι και γργορα ρχισαν να προγραμματζουν.
     ξη μρες θα κρατοσε για καθναν απ' τους διαγωνιζομνους. Η πρτη θα 'ταν να γεμα γνωριμας μεταξ του βασιλι, της κρης και του εν λγω πακτη. Τσσερεις μρες για τις δοκιμασες κι η κτη για την αποφνηση και το αποτλεσμα. Αν επετγχαναν περισστεροι του ενς, ττε θα λαμβανταν υπ' ψιν το καλτερο συγκεντρωτικ σκορ. τσι γινε η κλρωση και καθορστηκε η σειρ. 
       Οι υποψφιοι σαν κυρως τυχοδικτες, πλην ενς που 'ταν κι ο πιο αδνατος ...κρκος. Εκενος, που τελικ κληρθηκε τελευταος, ταν σ' εμφνιση, παρστημα, γοητεα κι τι λλο μπορε κανες να πει πως θλγει μια γυνακα, κτω του μετρου! Εναι φυσικ γνωστ τοις πσι πως για να 'σαι τυχοδικτης πρπει να 'χεις και τη κατλληλη εμφνιση. τσι λοι οι λλοι συνυποψφιοι υπερτεροσαν σαφς σ' αυτος τους τομες. Εκενος δη το γνριζε αυτ μιας και τους εχε δει ταν πγαν να δηλσουν συμμμετοχ κι πεσε ψυχολογικ πολ πριν ριχθε στον αγνα.
     Εδ πρπει να πομε πως δε κληρθηκε τυχαα τελευταος, μιας και στη τχη λγα μπορομε ν' αποδδουμε. Απλς ο βασιλις που τους εχε δει λους πριν, εχε βλει μπροστ τι του εφνη καλτερο κι φησε τελευταον αυτ το μστερ Τποτα!
     ταν νθρωπος πολ ευασθητος κι αρκετ πονεμνος απ' τη ζω. Μεγλωσε ορφανς και πμπτωχος με πολλς στερσεις παιδιθεν αλλ και μεγαλτερος. Εδε αυτ το διαγωνισμ σα μια ευκαιρα ν' αποδεξει στον εαυτ του πρτα, αλλ και στους λλους, τι κτι ξιζε κι αυτς. τσι σκφτηκε αρχικ, αλλ μετ σαν εδε τους λλους "επιτυχημνους" μετνιωσε σχεδν αμσως, μα επε μσα του πως δε κνει πια πσω, μιας και ρχτηκε σ' αυτ τη μχη, θα τη φρει σε πρας ποιο κι αν εναι το τελικ απτελεσμα.
     Το αξιοπερεργο σ' αυτον και πρπει να αναφερθε, εναι πως δεν βλεπε στο τλος της μχης τα παθλα, απλ να εμπδιο μεταξ αυτο και του εαυτο του, που 'θελε αν χι να το υπερπηδσει, να καταμετρσει τις δυνμεις του πνω σ' αυτ!
     φτασε η πρτη μρα του πρτου διαγωνιζομνου, ο οποος αφο δεξιθηκε στο βασιλικ σαλνι κι εδε την εν λγω μλλουσα σζυγο στρβωσε τα μοτρα του, απ μσα του φυσικ. Αποφσισε την επομνη μρα νχει ...περιορισμνη δναμη, αλλ' χι τση στε να φανε κι αδναμος, μιας κι ταν εγωιστς. σο για τη πριγκηπσσα, θαμπθηκε με το παρστημ κι τι αππνεε αυτς και μσα της παρακλεσε, να κερδσει αυτς κι χι οι λλοι υποψφιοι.
     Την επομνη -θυμζουμε πως το ριο ταν 70%- εκενος, στη δοκιμασα της δναμης, πτυχε 68% κι απεσρθη. τσι με παραπλσια ποσοστ συνχισε και τις επμενες μρες, μονο στη δοκιμασα της εξυπνδας, πτυχε 40% και με το ζρι, μιας κι εκε ταν πιο ...χαλαρ η κρση του βασιλια. Τη τελευταα μρα του ανακοινθηκε -προς μεγλη λπη της πριγκηπσσας- τι εχε αποτχει και του 'παν να περιμνει μπως τυχν αποτχουν κι οι λλοι κι τσι κριθε τελικ νικητς. Εκενος νευσε βιαστικ και την επμενη στιγμ εξαφανστηκε -μπως και πραγματοποιηθε η ...απειλ- για τους δικος του τπους, για νες ευκαιρες!
     Η κρη θορυβθηκε απ την αποτυχα του κι επε του μπαμπ της, του μεγλου βασιλι να της φρει πσω το παληκρι, στω κι αποτυχημνο. Ο πατρ εδησε, βασιλις νθρωπος, να κνει το χατρι της ευαισθτου θυγατρς μισομουρμουρζωντας και να ψξει μα ...εις ματην. Ο εν λγω νος εχε γνει αυτ που οι παρακατιανο λγουσι "μπουχς". Η κρη ττε πρτεινε να ρξουν λγο ακμα τα ρια κι ο ευτυχς μπαμπς, τα κατβασε στο 65% και κλεσαν το δετερο υποψφιο. 
     Για να μη τα πολυλογομε, γινε, με το δετερο, τρτο και με το τταρτο, ακριβς το διο σκηνικο. λθον, εδον και την εκοπνισον εν τχει! Μ' αποτλεσμα, τη περαιτρω πτση του ποσοστο, κατ το εκστοτε δοκον, αν 5%! τσι, φτσαμε στο πμπτο παληκρι μ' ριο 50%!
     Τη πρτη μρα, τον εδε κι απογοητετηκε. Σκφτηκε πως πια δεν χει ελπδες ν' αποκτσει σζυγο τσι πως περπου τον θελε. λη τη νχτα δεν κλεισε μτι. Σκεφτταν πως θα 'ταν η ζω μαζ του, απ 'δω και πρα, αν τυχν παρ' ελπδα, πετχαινε στο διαγωνισμ. Αποφασισε κατ παρασπονδα να παραστε σ' λες τις μρες των δοκιμασιν και να ...εντρφησει τσι λιγκι, σ' αυτ τον αχνευτο τυπκο. Μπως κι αντλσει μερικ καλ στοιχεα, να 'χει να σκφτεται τις ...γονες νχτες, οσα παντρεμνη μαζ του. 
     Ο πατρας της -βασιλις νθρωπος- ρχισε να εκνευρζεται με τις παραξενις της κρης του κι ως ταν φυσικ ρχισε ν' αμφιβλλει αν ταν τω ντι, σαρξ εκ της σαρκς του. Επσης αμφβαλλε αν εκενη μποροσε να κρατσει μ' αυτ το ανθρωπριο, λο 'κενο το ...μεγααλο βασλειο. Βλπεις εκενα τα παληκρια που προηγθηκαν, εχαν φγει. Εκενα μλιστα! δειχναν ικαντατα. Αλλ τλος πντων. Δχτηκε απρθυμα τη παρουσα της μικρς, στο στβο της κρσης κι τσι την λλη μρα λα σαν τοιμα.
     Εκενος, μλις εδε τη πριγκηπσσα, μεινε κγκελο! "Τι μορφη γυνακα" σκφτηκε, "τι δυναμισμς που βγανει απ βαθι μεσα της"! κι πειτα "τι τπος Θε μου! χι κοκλα μα με δυνατ γοητεα"! Η αμσως επμενη σκψη του ηταν, πως πρεπε, για να λγο παραπνω, να βλει τα δυνατ του και να κνει σμπαρλια λα τα ρια. Εχε πληροφορηθε πως λοι οι λλοι εχαν αποτχει. Αυτ τον απογοτευε κπως κι σο μθαινε αποτχιες, τσο προπονιταν κρυφ, μχρι να 'ρθει η σειρ του.
     Δεν εχε ελπδες. Το 'ξερε! Ωστσο, επε μσα του, πως αυτ τον αγνα δε θα τον παρατσει. Δε θα δειλισει! πειτα, εχε ακοσει κτι λγια, ενς γλυκερο συγγραφα, που 'λεγαν πως, αν θελε κποιος κτι και το 'θελε πραγματικ πολ, λο το σμπαν συνομωτε στο να το αποκτσει κι ειχε πεισθε! 'Ετσι τη πρτη μρα προσπθησε σκληρ. βαλε λη τη δναμ του και παρ' λο που 'σφιξε τα δντια, κατρθωσε να πισει μλις 47%! Το μηχνημα μτρησης δναμης, ταν κτι σαν εκενα που βλπουμε στα λονα παρκ. Μια σιδερενι γροθι που κτυπνε μ' λη τη δυναμη και καταγρφεται το ργο που παργεται, με κποιο μηχανικ τρπο. Οποα απογοτευση! 47% μλις! και το ριο ταν 50%! ...εγκατελειψε το στβο στεναχωρημνος κι απογοητευμνος.
     Η κρη εδε τη προσπθεια μ' ανμικτα συναισθματα. Αρχικ χρηκε με την αποτυχα. πειτα σκφτηκε πως τα περιθρια της κλειναν πσω του και πσον ανποδη εναι η ζω. Γιατ εδε πως εκενος βαζε τα δυνατα του κι επσης τι απογοητετηκε που απτυχε. Εκε ακριβς, ρχισαν μσα της, να σωρ χημικς -και μη- διεργασες!
     Ξημρωσε η μρα της ευφυας κι ο φλος μας ταν πολ απογοητευμνος. Ευφυς -δξα τω θεω- ταν, αλλ εχε τρωθε η αυτοπεποθησ του απ τη χθεσιν αποτυχα κι τσι το ηθικ του ταν χαμηλ. Στα τεστς ευφυας απαιτεται συνθως, εκτς απ εξυπνδα και γνση, ταχτητα κι αμεστητα στις απαντσεις κι ολ' αυτ φυσικ, με ηρεμα. Αυτ το συγκεκριμνο τεστ εχε 100 ερωτσεις λογικς κι εξυπνδας, που 'πρεπε ν' απαντηθον σε μια ρα. Δεν ταν τρομερς ερωτσεις, οτε ο χρνος πιεστικς για ναν ξυπνο, πως αυτς. Τελικ πρλαβε ν' απαντσει μλις στις 87, γιατ πανικοβλθηκε κι αμφισβτησε ακμα και τις πιο εκολες απ' αυτς κι ετσι καθυστρησε αρκετ. Φυσικ δεν εχε και τις 87 σωστς, επτυχε μως το συγκλονιστικ ποσοστ 61%! Πργμα που εκενον απογοτευσε γιατ θεωροσε την ευφυα του, το ψηλ του σημεο, αλλ τη βασιλοκρη την ενθουσασε!
     Χρηκε χι γιατ 'κενος πτυχε ποσοστ που κανες απ' τους προηγομενους δεν εχε πετχει. Χρηκε για δυ λλους λγους: Πρτα γιατ τον εδε να ιδρνει και να ξεδρνει κι αυτ το εξλαβε, ως ηταν φυσικο, πως το 'κανε για λγου της. Εδε λοιπν τις στλες της αγωνας του, τις μεττρεψε στο ανραστο και διψασμνο νου της σαν ερωτικς στλες ιδρτα κι νιωσε αρκετ μεγλη ταραχ. 'Αρχισε να βλεπει ολονα και περισστερο, αυτν τον νο σα τον μλλοντα σζυγ της.
     Ο δετερος λγος ταν, πως ταν ξυπνος και σα ττοιος τη θλησε και μοχθε κι αγωνι για 'κενη! Δε θλει και πολλ το νεανικ, αμθητο μυαλ ν' εμπλακε στα δχτυα του ρωτα -χωρς αυτ να σημανει πως εχε δη εμπλακε, αλλ πντως η μεγαλτερη ...δουλει εχε γνει- κι τσι κλεισε η δετερη μρα και το βρδυ η πριγκηπσσα ξαν 'μεινε γρυπνη μχρι νωρς το χραμα, να σκφτεται και να ταρζεται απ τα μελλομενα.
     Την επμενη μερα, της δεξιτητας, ο νεαρς τα θαλσσωσε αρκετ μιας κι ακμα νιωθε πανικ. Εχε αποτχει στη δναμη, εχε χσει τη στρτα στο φρτε του -την εξυπνδα- κι τσι μπκε στο στβο διατηρντας το κακ ηθικ και τις λιγοστς πια ελπδες. Ευτυχς που μετ τα μισ χαλρωσε γιατ εδε πως τα 'χε πει χλια και κατφερε, αποβλλοντας το γχος, -σκφτηκε πως τλειωσε πια το παιγνδι-, να ισοσκελσει κπως τη κακ αρχ. Πτυχε τελικ, προς μεγλη του κπληξη, να σχετικ καλ ποσοστ 44%, που μως ταν πλι πσω απ το ριο. Αυτη η δοκιμασα ταν καθαρ δεξιτητα κινσεων και καθαρτητα νου, χωρς ν' απαιτεται ιδιατερη εξπναδα  γνση. 
      Στην αρχ το καμρωνε η μικρ απ πνω, που 'ταν πλι ιδρωμνος κι αγχωμνος. πειτα σαν εδε πως τα πει χλια, σκφτηκε μσα της ντονα: "Αχ Θε μου κνε να διορθωθε κι εγ θα τον αγαπ πντα"! Ττε εδε 'μπρος στα μτια της, να συντελεται να θαμα! Ο καλς της, βελτιθηκε αισθητ και κατφερε να πρει ικανοποιητικ αποτλεσμα. Εκενη το εξλαβε σαν να δεγμα της μοιρας, -Θεκ σημδι- κι απ 'κενη την ρα κι πειτα μπορε κανες να τοποθετσει, το ερωτικ ...κλλημ της μαζ του. νας λλος υποσυνεδητος λγος που την ερθιζε επσης ταν που ξερε η δια, τι θα 'κανε τα πντα να τον κρατσει, ανεξαρττως του αποτελσματος του. τσι τον βλεπε να παλεει ...σκοπα, σε μια δη κερδισμνη παρτδα!
     Εκενη τη νχτα, σχεδν τον νιωσε στον πνο της -ταν κατφερε η νστα, να δαμσει το ερωτευμνο φαντασιπληκτο νου της- να την αγκαλιζει, να τη φιλ και να την αγγζει παντο. νιωσε ισχυρ ερωτικ διγερση κι αφο δεν εχε ξαν νισει τσι, το γετηκε, γλυκ κι μορφο κι νιωσε δολα σ' αυτ το παρξενο παληκρι που μοχθοσε για 'κενη!
     Ο δε, εχε απογοητευτε τελεως με τον εαυτ του κι ξερε πως το τελευταο κομμτι, ταν ακμα πιο δσκολο, γιατ απαιτοσε συνδυασμ λων αυτν που 'χε δη διαγωνιστε. τυπτε τον εαυτ του, γιατ τον εχε αφσει ρμαιο κι απροετομαστο σε μια ττοια σκληρ μχη. Πολλς φορς φτασε κοντ στο να παραιτηθε απ το βασανιστικ υπλοιπο του διαγωνισμο, ωστσο, απ πεσμα κι σως μαζοχισμ δε το 'κανε. Επσης σκεφτταν, πως η πριγκηπσσα -το δχως λλο- θα τον βλεπε και θα χαμογελοσε μαζ του, θα τον χλεαζε, τα βρδια μαζ με το πατρα και τους αυλικος τους. Τη τελευταα μρα του διαγωνισμο πγε 'κει αποφασισμνος να πουλσει ακριβ το τομρι του σ' αυτ την στατη προσπθεια.
     Η δοκιμασα ταν -πως επαμε- συνδυασμς λων των προηγουμνων κι ρα σαφς δυσκολτερη. Το παληκρι παρδειρε αρκετ στο στβο και κτω απ' τα εμφανς δακρυσμνα και συγκινημνα μτια της -αφανς ερεθισμνης πλι- πριγκηπσσας, κατφερε ν' αποσπσει το αξιοπρεπς 43%! Η μικρ πλεε σε πελγη τρικυμισμνης ευτυχας, σο βλεπε ναν ρωα να παλεει για κενη.
     Αυτς βλεπε μιν αποτυχα που 'σερνε το τομρι της, σ' να στβο που τελικ δε την εξφραζε απλυτα. Εχε δει πως δε τα κατφερε καλ κι νιωθε θλιμμνος. Θλιβταν σκεπτμενος πως θα 'χε ξεραθε στα γλια μαζ του. λο το βρδυ δεν κλεισε μτι, τρμωντας την επμενη μρα της ...τελικς βεγγρας. Ντρεπταν να παραστε. 'Ακουγε σχεδν το βασιλι να του λεει με συγκατβαση πως απτυχε. Η μικρ να τον κοιτζει μ' ειρωνικ χαμγελο κι αδιφορα, σαν να μηδενικ!
      Η λλη κοιμθηκε γργορα αλλ χι πριν αφεθε να νισει πλι 'κενη τη γλυκι ολγλυκια χανωση και την ερωτικη διγερση, με το σκρτημα της καρδις της. Μετ κοιμθηκε σα πουλκι, γεμτη προσδοκα για την επομνη, σγουρη τρα πια για την κβαση. Εχε σχδιο τραν! Κοιμηθηκε γργορα για να 'ρθει το πρω γρηγορτερα. Να κυλσει ο ανμεσα σιωπηλς, μοναχικς χρνος σα νερ. Κι ρθε πρω!
     Ξπνησε νωρς, παρα τις προσπθεις της, να ξανακοιμηθε λιγκι ακμα, στε να κλψει κι λλο μρα, να φρει πιο κοντ το ποθητ. κανε το μπνιο με την ησυχα της, φτιχτηκε προσεκτικ, βφτηκε, ντθηκε αφο σκασε τις υπηρτριες με το τι να διαλξει και τλος κατβηκε να σκοτσει τον υπλοιπο χρνο μχρι την φιξη του αγαπημνου...
     ...Ο οποος ξπνησε κι αυτς νωρς. Ξπνησε -τρπος του λγειν μιας κι εχε κοιμηθε ελχιστα- κι αφθηκε πλι στις σκψεις του. Ετοιμστηκε αργ, ντθηκε σο πιο καλ μποροσε, φρεσε κι τι του 'χε απομενει απ την αξιοπρπει του και κατφθασε στο παλτι. Εκε τον υποδχτηκαν με τιμς που του φανκαν ειρωνεα. Δεν ειχε δικιο! Η πριγκηπσσα εχε ενημερσει το πατρα της τι αυτ τον νεαρ τον αγαποσε δη κι τι πρεπε να ρξουν τα ρια επιλογς λλη μια φορ, για χρη του και φυσικ για χρη της!
     Ο ταλαπωρος βασιλις αφο της τα 'πε απ μσα του, δχτηκε το διακανονισμ. Θα 'κανε πλον οτιδποτε για να φορτσει την πολυκριβη του θυγατρα, σ' ενς λλου νεαρτερου κι υπομονετικτερου, τη ρχη. Αναρωτθηκε μνο, πτε και πως στο καλ πρλαβε ν' αναπτυχθε ττοιο σφοδρ ειδλλιο -και με τι πθος παρακαλ- κτω απ τις μουστκες του.
     Εχε δει κι εκενος τα ...χασματα της κρης και τη τρομερ προσπθεια που κατβαλλε αυτς. Του 'χε αρσει αυτ γιατ δε το 'χε δει μτε αυτς, στους λλους προηγομενους διαγωνιζομνους, αλλ δε του 'χε περσει απ το νου τι κτι εχε τρξει! Δε φανταζταν τι ταν δυνατν να 'χει αρπξει ...ρωτα η κρη του, χωρς κτι τι το απτ! Γιατ εδ το πρμα ταν φανερ! Μπαμ κανε, που λνε κι οι ..υπκοοι. "Αλλ πτε στο καλ προκμανε"; σκφτηκε χαμογελντας υποκαταχθνια, σο ετοιμαζταν κι αυτος για τη μεγλη στιγμ. Ετομασε το λογυδριο του -να πρινο λγο, λπιζε- που θα του 'λεγε πως εκτιμθηκε δεντως η προσπθεια κι τι κρδισε στω και αν δε πτυχε να περσει το ριο, λλωστε, κανε ντως καλτερο ποσοστ απ τους υπλοιπους παρισταμνους. -κι αυτ ταν αλθεια μιας και κανες απ τους προηγομενους δεν ταν πλον παρν-!
      τσι παρθεσε γεμα στο γαμπρ του -ετσι πια το φανταζταν κι εχε αρχσει να του αρσει η ιδα, πως κποιος λλος θα συμμζευε τις παραξενις της ατθασης κρης του και μλιστα ποις καλτερος απ' αυτν, που 'χε μοχθσει στο πεδο της ...μχης!- σο κρατοσε το γεμα, πρσεξε, με κποια μικρ κπληξη, σο κι ανησυχα, πως ο νος ταν θλιμμνος! Δεν δωσε βση γιατ πστεψε πως ταν που νμιζε πως εχε χσει. Ε λοιπν του 'χε κπληξη!
     Μλις τλειωσε το δεπνο, σηκθηκε, ξερβηξε κι ρχισε να λει πως επιτλους, νας νθρωπος επδειξε πρωτοφαν ζλο κι αξιοπρσεκτο μχθο κι αυτ συνεκτιμθη δεντως, απ πατρα κι απ κρη. 'Αρα λοιπν εχε κερδσει το χρι της και το βασλει του!
     Ο νος μεινε μ' ανοιχτ στμα! Κτι σπασε μσα του. Ττε εδε πως σκεφτταν λθος, τσες μρες. Η προσφορ αυτ τον παλβωσε κι ορθνοντας τ' ανστημα του -χι πως ταν κι ιδιατερα ψηλς- νιωσε πως πρεπε να απεμπολσει αυτ τη μεγλη καλωσνη. Επε: 
  - "Βασιλι μου και πριγκηπσσα μου! σκφτηκα πολ, λες αυτς τις μρες, που μου δθηκε η ευκαιρα να παλαψω και να δοκιμαστ και με τον διο μου τον εαυτ! Εκενο που 'δα δυστυχς, εναι πως εμαι ανξιος να τχω ττοιας ευγενικς προσφορς. Δε τα κατφερα! τι 'σεις μου προσφρετε με τη καλωσνη της ψυχς σας, πρεπε να τα 'χα κερδσει μονχος! Φρον πως πρπει ν' αποχωρσω, σο πιο σντομα μπορ και να μη καταχραστ λλο της καλωσνης σας αυτς! Με τιμ αυτ η πρταση αλλ δε μπορ να τη δεχτ. Εναι σα να παρνω ελεημοσνη και πιστεω πως ακμα και γι' αυτ, θα πρπει ν' αξιζει κανες, για να τη λαμβνει, στε να μη του γνεται βργχος. Σας χαιρετ και σας ευχαριστ λους. Αυτς τις μρες νιωσα ολοζντανος, ασχτως αν χασα τελικ"!
      Αυτ επε κι αποχρησε, αφνωντας τους σξυλους. ταν πια το σημδι του στον ορζοντα χθηκε -απ' το παρθυρο του βασιλικο σαλονιο κοιτντας- ττε συνλθαν με μιας, λοι! Η κρη μπηξε τα κλματα! Ο βασιλις ξσπασε σ' αναθεματισμος απ μσα απ' τις μουστκες του κι οι αυλικο ξπασαν σε ... κρυφ χασκγελα. Το βασλειο παρμεινε στη κρη που δε θλησε να ξαναπροσπαθσει νιθοντας κατφορα ταπεινωμενη!
     Ο βασιλις, λγο πριν πεθνει, της φησε ευχ και κατρα να παντρευτε, μα 'κεινη πεισματικ, αρνθηκε να υπακοσει.
     Το παληκρι δεν μαθα ποτ τι απγινε, αν και μπορ εκολα να εικσω -με μικρ πιθαντητα σφλματος- πως θ' αναλθηκε σ' αυτ τη τρομερη κι ατρμονη διαμχη με τον εαυτ του. Αυτ την νιση μχη που λοι μας ξεκινμε, υψνοντας πολλκις, παρλογα ψηλ, το πχυ...
     ...Κι αφνουμε τελικ την 'Aνοιξη, να περν απαρητρητη!

                                                                      Οκτβρης 2002

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers