-

Dali &

-


-
.

--.


.

./.


 
 

- 

(): Monty Pythons story of life

     Λγω του σχετικ πρσφατου 2ου θαντου στην ομδα, αλλ και γενικ σα παρουσα, αξζει ιδιατερη μνεα στην υπροχη ομδα των Μντυ Πιθονς: Αποτελονταν απ τους: Graham Chapman (πθανε το 1989), John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Terry Jones και Michael Palin. Με εξαρεση τον Terry Gilliam που εναι Αμερικανς, οι λλοι 5 εναι Βρεττανο. 6 νθρωποι κατφεραν μσω της στιρας να φιλοσοφσουν πνω στα βασικτερα θματα της Δσης. Το καναν με τρπο αστεο, πικρ, εκκεντρικ, ακραο, ειρηνικ κι μεσο. Δε χαρστηκαν σε κανναν και προσπθησαν να ασχοληθον με το νημα της ζως. Κατφεραν να δσουν ναν ορισμ για το Νημα της Ζως (στην ομνυμη ταινα τους), που ακογεται απλς κι αυτονητος αλλ η ζω (λων μας) αποδεικνει τι δεν εναι εκολο να τον ακολουθσεις. Αν λοιπν καταφρετε να ζετε ειρηνικ με τους λλους ανεξαρττως φυλς και πστης, να μη τρτε πολλ λιπαρ, αν διαβζετε κνα καλ βιβλο και βγανετε για λγο περπτημα, ττε οι Μντυ Πιθον θα εναι ευτυχισμνοι κι ο κσμος μας λγο καλλτερος.


            Γκρχαμ Τσπμαν επσημα αρχηγς, πθανε το 1989

     Γεννθηκαν Μη 1969 σε να ινδικ εστιατριο στο Hampstead, που κθισαν για 1η φορ μαζ οι Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin και Terry Gilliam δουλεοντας μαζ για μια να σατιρικ σειρ του BBC. Απ το 1966, 5 απ την ομδα γραφαν και ερμνευαν αρκετς κωμωδες πως τα "The Frost Report", "At Last the 1948 Show" και "Do Not Adjust Your Set". Ιδως στο τελευταο βλπουμε τα κινομενα σχδια του Gilliam, τα οποα στη συνχεια καθρισαν το μοναδικ στιλ των Monty Python. Ιατρικ στο Cambridge o Chapman, Νομικ στο διο πανεπιστμιο ο Cleese, εν κι ο Idle ταν στο Cambridge πρεδρος της θεατρικς ομδας. Να τονσουμε τι ταν ο 1ος που επτρεψε για 1η φορ να μπουν γυνακες στη θεατρικ ομδα του πανεπιστημου. Ο Palin σποδασε Ιστορα στην Οξφρδη εν στο διο πανεπιστμιο ταν κι ο Jones. Εν η ομδα ταν τοιμη για τα γυρσματα στον "Προφτη", ο βασικς χρηματοδτης ανακαλπτει τι η ταινα χλευζει με τον τρπο της, τον Ιησο κι αρνεται να προχωρσει τη παραγωγ. Μνουν χωρς χρματα.


               Τρρυ Γκλλιαμ ο ιθνων νους σκηνοθτης

     Τελικ τη λση δωσε ο Τζωρτζ Χρισον (κιθαρστας των Beatles) που 'ταν κολλητς με τον Idle. Βζει υποθκη το σπτι του και δνει τα χρματα για να γυριστε η ταινα. Κνει και πρασμα σα κομπρσος σ' αυτν. «ταν το ακριβτερο εισιτριο που πλρωσε κποιος για μια ταινα» θα πει λγο αργτερα ο Idle. λοι λνε το διο: ταν αδνατο να δεις τον Chapman χωρς την ππα του. Ετε κρεμταν στα χελη του, ετε την κρατοσε στο χρι. Ο Jones ταν η drag της παρας. Πολ συχν ντυνταν γυνακα για τις ανγκες του ρλου. Πντα ξεκαρδιστικς και ξεχωριστς. Επσης ταν ο βασικς σκηνοθτης των ταινιν της ομδας (μαζ με τον Gilliam). Αν υπρχει κποιος που θα μποροσε να μετρσει ως το 7ο αστρι των Monty Python, θα πρεπε να εναι η Connie Booth. Εκτς απ την τακτικ εμφνιση στο Flying Circus, εμφανστηκε σε ταινες των Monty Python, στο "How to Irritate People TV special" και στο "Fawlty Towers" του John Cleese. ταν η σζυγος του Cleese στη πραγματικ ζω. Εναι δσκολο να φανταστε κανες τους Monty Python χωρς τη Connie Booth να εμπλκεται με κποιο τρπο. Την παρσταση "The Last Night of the Pythons" το 2014, παρακολοθησαν ζωνταν 15.000 τομα στο O2 του Λονδνου και ταυτχρονα τηλεοπτικ και σε κινηματογρφους την εδαν περπου 50.000.000.


                 Τρρυ Τζουνς σκηνοθτης κι ηθοποις, το εφεδρικ χρι

λλα ργα:
1. "Το Ιπτμενο Τσρκο των Μντυ Πιθον" κωμωδα σε τηλεοπτικ σειρ η οποα παρχθηκε και παρουσιστηκε στο BBC της Μεγλης Βρεττανας απ το 1969 με 45 επεισδια μχρι το 1974.
2. 1971 - And Now for Something Completely Different: κινηματογραφικ ταινα με σκετς απ την τηλεοπτικ σειρ.
3. 1975 - Monty Python and the Holy Grail (Οι Ιππτες της Ελεεινς Τραπζης)
4. 1979 - Monty Python's Life of Brian (νας Προφτης... Μα τι Προφτης!)
5. 1982 - Monty Python Live at the Hollywood Bowl η ταινα απ μια ζωνταν παρουσασ τους, στην οποα παιξαν μερικ απ τα πιο ωραα κωμικ τους σκετς.
6. 1983 - Monty Python's The Meaning of Life (Το νημα της ζως).
Το 1989 φυγε πρωρα ο τποις αρχηγς τους Γκρχαμ Τσπμαν και πριν λγες μρες 21 Γενρη 2020, ο τποις βασικς σκηνοθτης τους ο Τρρυ Τζουνς!Στη φωτογραφα εικονζονται οι 2 Τρρυ πνω κορφ (Τζουνς αριστερ) και πλι στον ντρα της πνω η Κνι Μπουθ. Κτω σειρ επσης απ αριστερ, οι Μικλ Πιλιν, ρικ ιντλ, Γκρχαμ Τσπμαν και στην κρη κτω απ τη σζυγο, ο Τζν Kληζ.
=====================================

                 Μντυ Πιθονς: Γκρχαμ Τσπμαν     Ο Graham Arthur Chapman (8 Γενρη 1941 - 4 Οκτβρη 1989) ταν γγλος κωμικς, συγγραφας, ηθοποις, σεναριογρφος κι να απ τα 6 μλη της βρεττανικς ομδας σορρεαλ κωμικν Monty Python -ιδρυτικ και φερμενος ως αρχηγς τους. παιξε χαρακτρες, πως ο Συνταγματρχης και πρωταγωνστησε σε 2 ταινες, "Holy Grail" (1975) "Life of Brian" (1979). Γεννθηκε στο Stoneygate Nursing Home, Stoneygate, στο Leicester, γιος του αστυνομικο Walter Chapman και της Edith Towers. Ο πατρας του αργτερα φτασε ως επιθεωρητς στην αστυνομα, που πριν μπει εκε το 1930, υπρξε θαυμσιος ξυλουργς κι φτιαχνε φρετρα. Εχε κι ναν λλο γιο δη τον Τζων, γεννημνο το 1936.     Ο Γκρχαμ ανατρφηκε στο Melton Mowbray, που λαβε τη βασικ εκπαδευση δεχνοντας σημαντικ κλση στις επιστμες και στα αθλητικ, αλλ παρλληλα και στη γραφ. Φυσικν επμενο να σπουδσει παραπνω και μπκε στο Καμπριτζ. Απολμβανε τις επιστμες, αλλ και την ηθοποια και κυρως τη κωμωδα και μετ την αποφοτησ του σα γιατρς απ το κολλγιο Emmanuel, στο Κιμπριτζ και στο Κολλγιο του Νοσοκομεου του Αγου Βαρθολομαου, απρριψε μια καρριρα ως γιατρς για να γνει κωμικς. Λτρευε επσης τα κωμικ σκετς στο ραδιφωνο και μαζ με τον αδερφ του παρακολουθοσανε τακτικ και πντα γελοσε με αυτ. Ο Τζον μλιστα εχε δηλσει πως εν σποδασε γιατρς, δε θα εξασκοσε ποτ το επγγελμα, γιατ δεν ταν η φιλοδοξα της ζως του -εχε πετρι με τη κωμωδα.     στησε λοιπν αντ ιατρικς, μια θαυμσια σεναριακ συνεργασα με τον Τζων Κληζ, με κορυφ τη 10ετα του '70, και τους Μοντυ Πιθονς. Αργτερα φυγε απ τη Βρεττανα για το Λος ντζελες, που προσπθησε να πετχει στην αμερικανικ τηλεραση και γυρζοντας τη ταινα "Yellowbeard" (1983), πριν επιστρψει στη πατρδα. Στη προσωπικ του ζω, ταν ανοιχτ ομοφυλφιλος κι ισχυρς υποστηρικτς των δικαιωμτων των ομοφυλοφλων κι ταν σε μακροπρθεσμη συνεργασα με τον David Sherlock. ταν επσης αλκοολικς απ το κολλγιο δη, αλλ σταμτησε να πνει λγο πριν δουλψει το "Life Of Brian". Αργτερα γινε ενθουσιδης προσττης του Dangerous Sports Club. Πθανε απ καρκνο των αμυγδαλν στις 4 Οκτωβρου 1989, την παραμον της 20ς επετεου των Monty Pythons. Η ζω κι η κληρονομι του μνημονεθηκαν σε μια κλειστ κηδεα στο γιο Βαρθολομαο με τους λλους πντε Πιθονς.
==================================

                Μντυ Πιθονς: Τρυ Γκλλιαμ     Ο Τρενς Βανς Γκλλιαμ (Terrence Vance Gilliam), γεννημνος 22 Νομβρη 1940, εναι νας Αμερικαν-Βρεττανς σεναριογρφος, σκηνοθτης, animator, ηθοποις, κωμικς και πρην μλος της ομδας των Monty Pythons.
Ο Gilliam χει σκηνοθετσει 13 ταινες μεγλου μκους, μεταξ των οποων οι "Time Bandits" (1981), "Βραζιλα" (1985), "Οι περιπτειες του Bαρνου Μουνχουζεν" (1988), "Ο Βασιλις Της Μοναξις" (1991), "12 Πθηκοι" (1995), "Φβος Κι Οργ στο Λας Βγκας" , "Οι αδελφο Grimm" (2005), "Tideland" (2005) και Το Imaginarium του Δρος Παρνασσο" (2009) κι "Ο νθρωπος Που Σκτωσε Το Δον Κιχτη" ωστσο σ' αυτ τη ταινα χασε τη μχη με τον παραγωγ, εναι δικ του φτιξιμο αλλ πλον δεν του ανκει. Ο μνος Πθωνας που δεν γεννθηκε στη Βρεττανα, ωστσο πολιτογραφθηκε Βρεττανς αρχικ το 1968 κι αποκρυξε την αμερικνικ του ιθαγνεια οριστικ το 2006.     Γεννθηκε στη Μινεστα, αλλ πρασε λη την εκπαδευση, Μση και Ανωτρα στο Λος ντζελες. Ξεκνησε τη καρριρα του ως animator και cartoonist ταινιν. Εντχθηκε στους Monty Pythons ως ανιματρ και καρτουνστας των ργων τους, αλλ τελικ γινε πλρες μλος και του δοθκανε ρλοι και σκηνοθεσες εν συμμετεχε στηνε και σενρια. γινε σκηνοθτης μεγλου μκους τη 10ετα του '70. Οι περισστερες απ τις ταινες του εξερευνον τα ρια του σινεμ και της φαντασας και της σημασας τους για τη ζω, εκφρζουν την αντθεσ τους στη γραφειοκρατα και τον αυταρχισμ και χαρακτηρζουνε τους χαρακτρες που αντιμετωπζουν σκοτεινς παρανοκς καταστσεις. Τα δικ του σενρια διαθτουν μαρα στοιχεα κωμωδας και τραγικο χαρακτρα, σε συνδυασμ με εκπληκτικ τελειματα. Το ελαφρ ως τραχ χιομορ που τις διπει, δεν πρπει να ξεγελ,ως προς τη σοβαρτητα των μηνυμτων που περν των εικνων που θλει να δσει. Το 1988, ο Gilliam και τα λλα μλη των Monty Pythons λαβαν το βραβεο BAFTA για την εξαιρετικ βρεττανικ συνεισφορ στον κινηματογρφο. Το 2009, ο Gilliam λαβε το Βραβεο της BAFTA για τη συνολικ του κινηματογραφικ προσφορ.     ΠΡΟΣΩΠΙΚ ΓΝΩΜΗ: Ο Γκλλιαμ κατ' εμ, μπορε νετα να συγκαταλεχθε στους τοπ σκηνοθτες αυτ τη στιγμ στο χρο. Παραδδει μαθματα σινεμ, μοιρζει ιδες, συνθματα, μηνματα, με μια ριμη σκηνοθετικ παιδικτητα, που κερδζει αμσως. Το χιομορ του υπροχο, οι εικνες του λλοτε σκληρς κι λλοτε τρομερ ευασθητες, μαρτυρον νθρωπο ψαγμνο σον αφορ τον εστερο εαυτ, αλλ κι νθρωπο ψαγμνο και μελετημνο καλ σον αφορ στη Τχνη του.
Το Αριστοργημ του: "Brazil" (1985).
========================

             Μντυ Πιθονς: Τρρυ Τζουνς     Ο Τρενς Γκρχαμ Πρι Τζουνς (Terence Graham Parry Jones) (1 Φλεβρη 1942 - 21 Γενρη 2020) ταν Ουαλλς ηθοποις, συγγραφας, κωμικς, σεναριογρφος, σκηνοθτης κι ιστορικς. ταν μλος της ομδας Monty Python.Μετ την αποφοτησ του απ το Πανεπιστμιο της Οξφρδης αυτς κι ο συνεργτης του Μικλ Πιλιν (Michael Palin) γραψαν και παρουσασαν διφορα προγρμματα βρεττανικν κωμωδιν, πως το "Do Not Adjust Your Set" και το "The Frost Report, Monty Python's Flying Circus" με τους αποφοτους του Καμπριτζ Eric Idle,John Cleese και Graham Chapman και τον Αμερικαν εμψυχωτ/σκηνοθτη Terry Gilliam.     κανε το σκηνοθετικ του ντεμποτο με τη 1η ταινα της ομδας, το "Ιππτες της Ελεεινς Τραπζης", στην οποα συνεργστηκε με τον Γκλλιαμ, καθς και τις επμενες ταινες, "νας Προφτης... Μα τι Προφτης!" και "The Meaning of Life". Συνδημιοργησε και συνγραψε με τον Πιλιν τη σειρ "Ripping Yarns". γραψε επσης να πριμο σκιαγρφημα της ταινας "Jim Henson Labyrinth". Ο Τζουνς ταν επσης σημαντικς ιστορικς της μεσαιωνικς ιστορας, χοντας γρψει πολλ βιβλα και τηλεοπτικ ντοκιμαντρ για τη περοδο, καθς και βιβλα για παιδι. Το 2016, λαβε το βραβεο Lifetime Achievement στα βραβεα BAFTA Cymru για την εξαιρετικ συμβολ του στη τηλεραση και τον κινηματογρφο.      Ζντας αρκετ χρνια με εκφυλιστικ αφασα, σταδιακ χασε την ικαντητα της ομιλας και πθανε στις 21 Γενρη 2020
=================================

                     Μντυ Πιθονς: Τζων Μργουντ Κληζ     Ο John Marwood Cleese γεννημνος 27 Οκτβρη 1939 στο Σμερσετ, εναι γγλος ηθοποις, ηθοποις φωνς, κωμικς, σεναριογρφος και παραγωγς. κανε επιτυχα στο Φεστιβλ του Εδιμβοργου κι ως σεναριογρφος κι ερμηνευτς στο The Frost Report. Στα τλη της 10ετας '60 συνδρυσε τους Monty Pythons, τον κωμικ θασο κι ταν υπεθυνος για το σκτσο, που δειχνε το Flying Circus. Μαζ με τους συναδλφους του, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin και Graham Chapman, πρωταγωνστησε σ' λες τις ταινες τους που χουν δη αναφερθε και δε τις ξαναλω.Στα μσα των '70s, μαζ με τη 1η του σζυγο, Connie Booth, συνγραψαν το sitcom Fawlty Towers και πρωταγωνιστοσε ως Basil Fawlty. Η σειρ εχε ως αποτλεσμα να λβει το βραβεο BAFTA του 1980 για τη καλλτερη ψυχαγωγικ σειρ και το 2000 ξεπρασε τον κατλογο των 100 μεγαλυτρων βρεττανικν τηλεοπτικν προγραμμτων του British Film Institute. Σε μια δημοσκπηση του Channel 4 του 2001, ο ρως της βγκε 2ος στη λστα των 100 μεγαλτερων τηλεοπτικν χαρακτρων. Ο Cleese παιξε μαζ με τον Kevin Kline, τον Jamie Lee Curtis και τον Michael Palin στο "A Fish Called Wanda" (1989) (ΕΠΙΚ ΚΩΜΩΔΑ) και τα Fierce Creatures (1997), τα οποα κι γραψε. Η "Wanda", ταν επσης υποψφια για το σκαρ για καλλτερο πρωττυπο σενριο. χει επσης πρωταγωνιστσε στους Time Bandits (1981) και Rat Race (2001) κι χει εμφανιστε σε πολλς λλες ταινες, πως το Silverado (1985), το Frankenstein της Mary Shelley (1994), δο James Bond ταινες Τις ταινες του Potter (πως σχεδν το Headless Nick) και τρεις ταινες Shrek.     χοντας τελεισει το Cambridge Footlights στα '60s, ειδικεεται σε στιρα, μαρη κωμωδα, κωμωδα σκτσου κι ανιμησον και σουρρεαλιστικ χιομορ. Με τον Ντιβιντ Antony Jay, δρυσε τα Βντεο Τεχνν, μια παραγωγικ εταιρεα που παργει ψυχαγωγικς ταινες κατρτισης. Το 1976, ο Cleese δρυσε το φελος της Μυστικς Policeman's Ball για να συγκεντρσει κεφλαια για την οργνωση ανθρωπνων δικαιωμτων της Διεθνος Αμνηστας. Παρ το γεγονς τι ταν νας μακροχρνιος υποστηρικτς των Φιλελεθερων Δημοκρατν, το 1999 απρριψε μια προσφορ απ το κμμα για να κατβει ως βουλευτς.ΠΡΟΣΩΠΙΚ ΠΟΨΗ: Πρκειται -εκτς των λλων- για μια ηθοποιρα κλσης και δεν χω να πω τποτε λλο -δετε οπωσδποτε το "να Ψρι Που Το Λγανε Γουντα" σες/οι δεν το χετε δει και φυσικ ξαναδετε το σοι το χετε δη... 5-6 φορς δε χνει το χιομορ του!!!!
==================================

              Μντυ Πιθονς: ρικ ιντλ     Ο Eric Idle γεννημνος στις 29 Μρτη 1943, εναι γγλος κωμικς ηθοποις, συγγραφας και μουσικς. Μλος κι αυτς της διαλυμμνης πια βρεττανικς γνωστς μας ομδας σουρεαλιστικν κωμικν Monty Python και τα γνωστ, λαβε μρος σε λες τις ταινες που χω αναφρει και πριν, αλλ επσης, μλος της παρωδας Rock The Rutles και συνθτης και στιχουργς του μουσικο Spamalot του Μπρντγουε (με βση τους Monty Pythonw και το γιο Δισκοπτηρο).
     Γνωστς για το περπλοκο gameplay και τους μουσικος ρυθμος, κανε πολλ απ τα τραγοδια τους, πως το "Always Look on the Bright Side of Life" (απ τη ζω του Brian) και το "Galaxy Song" (απ το The Sign of Life). Μετ απ το Flying Circus στησε το Saturday Night Live στις ΗΠΑ 4 φορς τις 1ες εποχς. Η αρχικ επιτυχημνη σλο καριρρα του κατρρευσε στη δεκαετα του '90 με τις αποτυχες του 1993 ταινιν Splitting Heirs (γραμμνη και εχε και τη παραγωγτης) και της ταινας An Al Smithee του 1998: Burn Hollywood Burn (στο οποο πρωταγωνστησε). Αναβωσε την καρριρα του επιστρφοντας στη πηγ της παγκσμιας φμης του, προσαρμζοντας το υλικ των Monty Pythons για λλα μσα ενημρωσης. Μετ την επιτυχα του μουσικο Spamalot (το οποο κρδισε το βραβεο Tony για το καλλτερο μουσικ κομμτι), γραψε επσης το Not the Messiah, να ορατριο που προρχεται απ τη ζω του Brian. Παρουσιστηκε σε μα ωριαα συμφωνα της βρετανικς μιοζικ χωλλ ταν παρουσασε σε παγκσμιο ακροατριο τη τελετ λξης των Ολυμπιακν Αγνων του Λονδνου το 2012.     Ο Idle γεννθηκε στο νοσοκομεο Harton, στο South Shields, County Durham, στο οποο η μητρα του εχε μεταφερθε απ τη βορειοδυτικ Αγγλα. Η μητρα του, Νρα Μπρον (Sanderson), ταν επισκπτης υγεας κι ο πατρας του Ernest υπηρτησε στη Βασιλικ Πολεμικ Αεροπορα στη διρκεια του Β 'Παγκ.Πολ, μνο για να σκοτωθε σε τροχαο ατχημα κατ την δεια απ το στρατ για τα Χριστογεννα Δεκμβρη του 1945. Πρασε μρος της παιδικς ηλικας του στο Wallasey στη χερσνησο Wirral, και παρακολοθησε το Δημοτικ Σχολεο του Αγου Γεωργου. Η μητρα του εχε δυσκολα να αντιμετωπσει μια εργασα πλρους απασχλησης και να ανατρφει κι να παιδ, οπτε ταν ο μικρς ρικ ταν 7, τον γραψε στο Royal Wolverhampton School ως διοικητικ σπουδαστ. Κενη την εποχ, το σχολεο αυτ ταν να φιλανθρωπικ δρυμα αφιερωμνο στην εκπαδευση και συντρηση παιδιν που εχανε χσει ναν και τους δο γονες. Ο Idle μας λει πως "μουνα μικροκαμωμνο παιδ, φοβισμνο, ζντας σε σκληρ περιβλλον για να μεγαλνει να παιδ. Συνθιζα να ασχολομαι με ομδες αγοριν και να συνεχζω με τη ζω σε δυσρεστες συνθκες και να εμαι ξυπνος, αστεος κι ανατρεπτικς με τη εξουσα. Τλεια εκπαδευση για τους Pythons".Σμφωνα με τον διο, τα δο πργματα που καναν τη ζω του υποφερτ, κουγαν το Radio Luxembourg κτω απ τα κλινοσκεπσματα και παρακολουθοσαν την τοπικ ομδα ποδοσφαρου Wolverhampton Wanderers. Παρ 'λα αυτ, δεν δειξε ενθουσιασμ σε λλα αθλματα και θα ξεγλυστρ απ το σχολεο κθε Πμπτη το απγευμα για να πηγανει στον τοπικ κινηματογρφο. Ο Idle εχεν δη υποστηρξει την εκστρατεα για τον πυρηνικ αφοπλισμ κι εχε συμμετσχει στον ετσιο Aldermaston March. Υποστηρζει τι δεν υπρχει τποτα να κνει στο σχολεο και η πλξη τον οδγησε να σπουδσει σκληρ και κατ συνπεια να κερδσει μια θση στο Πανεπιστμιο του Cambridge.
Σαν συγγραφας επσης ο ιντλ γραψει πολλ βιβλα, τσο μυθοπλασας σο και μη-φαντασας. Τα μυθιστορματ του εναι το Hello Sailor κι ο δρμος για τον ρη. Το 1976, παργαγε να ξεχωριστ βιβλο στην Τηλεραση Σαββατοκριακου Rutland, με ττλο The Rutland Dirty Weekend Book. Το 1982, γραψε μια Φασαρα Στο West End Pass the Butler, με πρωταγωνιστ τον Willie Rushton. Κατ τη διρκεια του Greedy Bastard Tour του 2003, γραψε τα ημερολγια που θα γνονταν στο The Greedy Bastard Diary: A Comic Tour της Αμερικς, που δημοσιεθηκε τον Φεβρουριο του 2005.
Επσης το βιβλο και συνθεσε τη μουσικ και τους στχους για το μουσικ Spamalot του Monty Pythons, με βση την ταινα Monty Python και το γιο Δισκοπτηρο. Πραγματοποησε πρεμιρα στο Σικγο πριν μετακομσει στο Broadway, που λαβε το βραβεο Tony για το καλτερο μουσικ της σεζν 2004-05. Κρδισε το βραβεο Drama Desk για εξαιρετικ στχους. Σε μια ψηφοφορα το 2005 για να βρει τον "Comedian Comedian" (Ηνωμνο Βασλειο), ψηφστηκε 21ο στις 50 πρτες μεγλες κωμωδες που καναν ποτ οι συνθτες κωμικο. να παρδειγμα της ιδιοσυγκρασιακς γραφς του Idle εναι τα "Μυρμγκια στο παντελνι τους" - να ποημα για τη σεξουαλικ ζω των μυρμηγκιν. Αρχζει ως εξς:
Πς απομακρνεις
το μυρμγκι απ' τα βρχια;
Πς το παρνει το μυρμγκι;
Διξτε τα μυρμγκια μακρυ:
πετε τρεις φορς τη μρα:
Σεξ μια φορ τη βδομδα
σως και καμμι;Εναι επσης νας ολοκληρωμνος τραγουδοποις κι χει περπου στξησει 150 τραγοδια. γραψε κι εκτλεσε πολλ απ τα πιο δισημα των Pythons, πως το "Eric the Half-a-Bee", το τραγοδι των φιλσοφων, το τραγοδι του Galaxy, το τραγοδι του πους και πιθαντατα το πιο αναγνωρισμνο του "Κοιτξτε τη φωτειν πλευρ της ζως ", η οποα γρφτηκε για τη σκην κλεισματος της ταινας Monty Python Life of Brian και το τραγοδησε σταυρωμνος κατ τη διρκεια της μαζικς σταρωσης. Το τραγοδι καλφθηκε απ τον Χρι Νλσον, τον Bruce Cockburn, τον Art Garfunkel και την Green Day σαν επανεκδσεις. Το τραγουδσαν λοι μαζ συνδελφοι, οικογνεια και φλοι στη κηδεα του Graham Chapman. Το επε κι ο διος στη τελετ λξης των Ολυμπιακν Αγνων του Λονδνου 2012 στις 12 Αυγοστου 2012 κι ως το αποχαιρετιστριο τραγοδι της τελευταας επδειξης της επαννωσης των Pythons στην αρνα της Ο2, stiw 20 Ιουλου 2014.
Προσωπικ ποψη: Ο ρικ ιντλ φαινομενικ σως φρεται να 'ταν ο πιο "λγος" απ τους Πθωνες τους μχρι τρα εμφανισθντες μου, αλλ ταν επσης εξαρετος ηθοποις κι ο πιο πολυπργμων της παρας καθς συν τοις λλοις, γραφε στχους, τραγουδοσε κι παιζε και 2 ργανα.
=========================

               Μντυ Πιθονς: Μικλ Πιλιν     Ο Sir Michael Edward Palin KCMG CBE FRGS*, εναι γγλος κωμικς, ηθοποις, συγγραφας και τηλεοπτικς παρουσιαστς. ταν μλος της ομδας κωμωδας Monty Python, ο τελευταος στη σειρ μα ο πιο πολυβραβευμνος απ' λους. Απ το 1980 χει κνει αρκετ ταξιδιωτικ ντοκιμαντρ.
------------------------------------------------
* KCMG = The Most Distinguished Order of Saint Michael and Saint George: Το πιο διακεκριμνο Τγμα του Αγου Μιχαλ και του Αγου Γεωργου: εναι μια βρεττανικ βαθμδα παρασημοφρησης απ το ομνυμο τγμα ιπποσνης που ιδρθηκε στις 28 Απρλη 1818 απ το Γεργιο, τον Πργκιπα Θρλο που αργτερα γινε ο βασιλις Γεργιος Δ', εν ενεργοσε ως αντιβασιλας για το πατρα του, βασιλι Γεργιο Γ'.
CΒE = The Most Excellent Order of the British Empire: Το ριστο Τγμα της Βρεττανικς Αυτοκρατορας εναι βρεττανικ τγμα ιπποσνης ανταμεβοντας τις συνεισφορς στις τχνες και τις επιστμες, εργζεται με φιλανθρωπικος οργανισμος και οργανσεις πρνοιας και δημσια υπηρεσα εκτς της δημσιας υπηρεσας. Ιδρθηκε στις 4 Ιουνου 1917 απ τον βασιλι Γεργιο Β' κι αποτελεται απ 5 τξεις τσο σε στρατιωτικς σο και σε ιππικς υποδιαιρσεις, εκ των οποων οι δο αντεροι συνθτουν τον ιππτη ετε ανδρικ ετε θηλυκ.
FRGS = The Royal Geographical Society: εναι η διδακτικ κοινωνα του Ηνωμνου Βασιλεου και το επαγγελματικ ργανο γεωγραφας, το οποο ιδρθηκε το 1830 για την προθηση των γεωγραφικν επιστημν. Σμερα, εναι το κορυφαο κντρο γεωγραφικν και γεωγραφικν γνσεων. Η Εταιρεα χει πνω απ 16.500 μλη και το ργο της φτνει εκατομμρια ανθρπους κθε χρνο μσω δημοσιεσεων, ερευνητικν ομδων και διαλξεων.
-------------------------------------------     Γεννθηκε 5 Mη 1943 στο Ranmoor του Σφιλντ, 2ο παιδ και μοναδικς γιος του Edward Moreton Palin (1900-1977) και της Mary Rachel Lockhart (το γνος Ovey, 1903-1990). Ο πατρας ταν μηχανικς του Shrewsbury και του Cambridge που εργαζταν για μια χαλυβουργικ επιχερηση. Ο παππος του, ο υπολοχαγς-συνταγματρχης Richard Lockhart Ovey, DSO, ταν ο υπουργς Υψηλο Επιτελεου του Oxfordshire το 1927. Εκπαιδετηκε στο Birkdale και στο Shrewsbury School. Η αδελφ του ντζελα ταν 9 τη μεγαλτερη. Παρ το ηλικιακ χσμα, οι δο εχανε στεν σχση μχρι την αυτοκτονα της το 1987. χει προγονικς ρζες στο Letterkenny, County Donegal.
     ταν ταν 5 ετν εχε τη 1η του υποκριτικ εμπειρα στο Birkdale που παζε η Martha Cratchit σε μια σχολικ παρσταση της A Christmas Carol. Στα 10, που εξακολουθοσε να ενδιαφρεται για τη σκην, κανε να μονλογο κωμωδας και διβασε να ργο Σαξπηρ στη μητρα του παζοντας λα τα μρη. Αφο εγκατλειψε το Shrewsbury το 1962, πγε για να διαβσει τη σγχρονη ιστορα στο Brasenose College της Οξφρδης. Με τον συντροφικ φοιτητ Robert Hewison παιξε κι γραψε για 1η φορ υλικ κωμωδας σε πανεπιστημιακ χριστουγεννιτικο πρτι. Ο Terry Jones, επσης φοιτητς στην Οξφρδη, εδε τη παρσταση και ρχισε να γρφει μαζ τους. Την δια χρονι προσχρησε στους πακτες της Brightside και της Carbrook Cooperative Society και πρε 1η φμη ταν κρδισε να βραβεο πα'ιζοντας σ' να φεστιβλ δρματος Co-op. κανε επσης κι γραψε στην Oxford Revue (που ονομζεται Et ceteras) με τον Jones.     Το 1966, νυμφετηκε την Ελνη Γκμπινς, την οποα γνρισε το 1959 στις διακοπς του στο Southwold στο Suffolk. Αυτ η συνντηση αργτερα απεικονστηκε στο ργο του, Ανατολ του Ipswich. Το ζευγρι χει 3 παιδι και 4 εγγνια. Η κρη Rachel εναι τηλεοπτικς διευθυντς του BBC, της οποας η δουλει περιλαμβνει το MasterChef: The Professionals. Ο υις Γουλιαμ εναι Διευθυντς Διατρησης στο Παλι Βασιλικ Ναυτικ Κολλγιο, Γκρνουιτς, Λονδνο και επβλεψε την αποκατσταση της ζωγραφισμνης αθουσας του 2018-19. Μια φωτογραφα του ως μωρ εμφανστηκε στο γιο Δισκοπτηρο σαν "Sir Not-appearing-in-this-movie". Ο ανιψις του εναι ο σκηνογρφος θετρου Jeremy Herbert. Ο Πιλν εναι αγνωστικιστς
     γραψε το μεγαλτερο μρος του κωμικο του υλικο με τον συνδελφ του, μλος των Πυθνων Terry Jones. Πριν απ τους Monty Pythons, δολεψαν σε λλες παραστσεις, πως το Ken Dodd Show, το The Frost Report και το Do not Adjust Your Set. Ο Palin εμφανστηκε σε μερικ απ τα πιο δισημα σκετσκια των Pythons, πως το Argument Clinic, το σκετς Dead Parrot, το τραγοδι του Lumberjack, η Ισπανικ Ιερ Εξταση, ο νθρωπος για την επισκευ ποδηλτων και το χορευτικ ψρεμα. Επσης παιζε τακτικ να Gumby. Συνχισε να συνεργζεται με τον Jones μετ τη Python εποχ, συγγρφοντας Ripping Νματα. χει εμφανιστε και σε αρκετς ταινες που σκηνοθτησε ο συνδελφος Python Terry Gilliam κι κανε σημαντικς εμφανσεις σε λλες ταινες πως το A Fish Call Wanda (1988) (καταπληκτικς), για το οποο κρδισε το Βραβεο BAFTA για τον Καλλτερο Ηθοποι σε Β' Ρλο. Σε μια δημοσκπηση του 2005 για να βρει τον Comedian της εποχς, ψηφστηκε το 30ο αγαπημνο τομο απ τους συναδλφους κωμικος και κωμωδιογρφους. Μετ τη Python εποχ, ξεκνησε μια να καρριρα ταξιδιωτικς συγγραφας & ντοκιμαντερστας. Τα ταξδια του τον χουν οδηγσει σε ολκληρο τον κσμο, συμπεριλαμβανομνων των 2 Πλων, της ερμου Σαχρα, των Ιμαλαων, της Ανατολικς Ευρπης, της Βραζιλας και το 2018 επισκφθηκε τη Βρεια Κορα. τεκμηρινει την επσκεψ του στην απομονωμνη χρα σε μια εκπομπ στο κανλι 5.     Του χει απονεμηθε CBE* για τηλεοπτικς υπηρεσες πρωτοχρονι του 2000, ο Palin λαβε να βραβεο στο Νο τος του 2019 για υπηρεσες ταξιδιο, πολιτισμο και γεωγραφας. Απ το 2009-12 τανε πρεδρος της Βασιλικς Γεωγραφικς Εταιρεας. Στις 12 Μη 2013, ο Palin γινε μλος της BAFTA, η υψηλτερη τιμ που απονμεται απ τον οργανισμ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚ ΠΟΨΗ: Υπερταλαντοχος αλλ και σεμνς ως προς τη τχνη του νθρωπος. Αθρυβα πρε τη καρδι μου και τη κρατ με τη τχνη του! Ο πιο ρεμα αγαπημνος μου Πθωνας!!!
==========================

            Monty Pythons: συνχεια και τλος:

     To "Always Look Οn Τhe Bright Side Οf Life" εναι να σμα με κωμικ χαρακτρα, γραμμνο απ τον ρικ ιντλ και συμπεριλφθηκε στην ταινα "Life Οf Brian", το 1979. κτοτε το κομμτι τραγουδιται απ τον κσμο σε διφορες δημσιες δραστηριτητες: απ ποδοσφαιρικος αγνες μχρι και σε κηδεες. Κυκλοφρησε σε single το 1979 και μετ ξαν το 1988, αλλ δεν εχε κποια εισπρακτικ επιτυχα. μως, στη 3η του, το 1991, γνρισε κποια επιτυχα, φτνοντας στο νο 1 των ιρλανδικν charts, στο νο 2 των αυστριακν και στο νο 3 των ελβετικν και των βρεττανικν. γγιξε μια χορδ με το βρεττανικ χαρακτηριστικ του φλγμα κι σπασε το συνιοφρωμα μπροστ στη καταστροφ κι γινε εξαιρετικ δημοφιλς. ταν το καταδιωκτικ HMS Σφιλντ χτυπθηκε απ ναν πραυλο καταδρομικο Exocet στις 4 Μη 1982 στον πλεμο των Φκλαντ, το πλρωμ το τραγουδοσε περιμνοντας να διασωθε απ το βυθισμνο πλοο τους, πως και το πλρωμα του HMS Coventry.
ταν ο Chapman πθανε 4 Οκτβρη 1989, τα εναπομεναντα μλη, καθς κι οι στενο συγγενες του συναντθηκαν στη κλειστ κηδεα του για να το τραγουδσουνε σαν μρος της λατρεας του Idle. Το 2005, μια ρευνα της Music Choice δειξε τι ταν το 3ο δημοφιλστερο τραγοδι που οι Βρεττανο θα θελαν να παιχτε στις κηδεες τους.

Always Look On The Bright Side Of Life

Στχοι-Μουσικ: ρικ ιντλ
1η εκτ.: Μντυ Πιθονς 1979
(εδ επλεξα μια λιβ, που ναι λοι μαζ)

Πντα Να Κοιτς Τη Φωτειν Πλευρ Της ΖωςΚποια πργματα στη ζω εναι κακ
μπορον να σε τρελνουνε πραγματικ.
λλα σε κνουν με αρς να βρζεις.
ταν δαγκσεις το κουκοτσι της ζως
Μη γκρινιζεις, να σφυρζεις
κι αυτ βοηθ τα πργματα καλλτερα να δεις.

Και πντα να κοιτς
τη φωτειν πλευρ της ζως
Πντα να κοιτς
τη φωτειν πλευρ της ζως.

Αν η ζω σου δεχνει κακομορα
Υπρχει κτι που ξεχνς
Κι αυτ 'ναι να χαμογελς
και να χορεεις και να τραγουδς.
ταν νιθεις ρκος και μαντρα
μη κνεις ττοια χαζομρα,
σοφρωσ' τα χελη σου και σφρα
κι αυτ εν' λο!

Και πντα να κοιτς
τη φωτειν πλευρ της ζως
Ναι! Πντα να κοιτς
τη φωτειν πλευρ της ζως.

Γιατ η ζω εναι τελεως παλαβ
Κι ο θνατος η τελευταα σκην.
Πρπει πντα στην αυλαα να θωρες
κι απλαυσ' την σο μπορες
ξχνα τις αμαρτες, χαμογλα στο κοιν
τσι κι αλλις εν' τελευταο σκηνικ.

Γι' αυτ κοτα του χρου
τη φωτειν πλευρ
Λιγκι πριν αφσεις
στατη ανασεμι.

Σκατ εν' η ζω
αν τη παρατηρες
ο χρος εναι χωρατ
κι αστεο εναι η ζω
αν το καλοσκεφτες.
Σου εν' λα θα το δεις
κντους να γελνε σο προχωρες
μα να θυμσαι πντα, να χαρες,
εναι για σ το γλιο το στερν.

Και πντα να κοιτς
τη φωτειν πλευρ της ζως
Ναι! Πντα να κοιτς
τη φωτειν πλευρ της ζως.

Πμε! Χαμογελστε παιδι!

Και πντα να κοιτς
τη φωτειν πλευρ της ζως
Ναι! Πντα να κοιτς
τη φωτειν πλευρ της ζως.

Ξρεις; Τα χειρτερα στη θλασσα τυχανουν...

Και πντα να κοιτς
τη φωτειν πλευρ της ζως
Ναι! Πντα να κοιτς
τη φωτειν πλευρ της ζως.

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers