-

Dali &

-


-
.

--.


.

./.

 
 

 

: ' 10

     Αν κποιος διαβσει το ττλο χωρς να εισλθει διλου στο κεμενο αυτ, μπορε να φανταστε διφορα. τι πρκειται π.χ. περ μιας μικροοικονομικς μελτης πωλσεων αγορν! λλοι πλι θα κουνσουν το κεφλι τους και θα προτρψουν νοερ, τον γρφοντα τοτου, να μεταβε προς κοπν φουρνοξλων, αντ να κθεται να σπαζοκεφαλιζει το κσμο με ττοια... αδερφστικα! Και τοτο θα 'ναι ευχς ργον, γιατ σκεφτετε να παραπεμφθ ναυλα στον Οξαποδ! Πολλ λοιπν μπορον να ειπωθον και πιστψτε με παρακαλ, τρα που το κοιτζω πια ολοκληρωμνα και παρ' λο που εμαι, χι μνον ο Δημιουργς (πωπωωω) του, αλλ και πολλκις αναγνστης του, αδυνατ να το κατατξω κπου! Ξρω πρα πολ καλ και μλιστα μπορ να παραθσω, στω επιγραμματικ μα εμπεριστατωμνα, τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σγουρα:
     α) Αγροτικ κωμειδλλιο: Δεν εναι! Παρ' λο που ο ρως αναβλζει πνωθ του, ως δροσοσταγν, τις διολισθανει, ωθομενη εκ του ανμου, επνω σε φλλο δρυς, ν αρκετ υγρ κι εμορφο πρων, εις την εξοχ, μεσοσης της Ανοξεως!
     β) Πολιτικ Χρονογρφημα: Δεν εναι! Κατ' αρχν δεν εναι καν αστεο! χω ιδαν ποψη! Το διβασα πρα πολλς φορς και δε γλασα καθλου, μτε κι ταν το συνγραφα! πειτα, πολιτικ δεν εναι επσης σγουρα, αν κι η Πολιτικ επικολλται, δυστυχς παντο, κατ το εκστοτε δοκον, ως παρασιτικς οργανισμς, σε υγιες -μχρι τη στιγμ της προσκολλσεως- τοιοτους!
     γ) Πολιτικς Λβελλος: Δεν εναι! Για το Πολιτικ σκλος τοτης της... ετικττας χω δη τοποθετηθε (ρα β)! Τρα να 'πω την αμαρτα μου, η λξη Λβελλος, δε γνωρζω επακριβς τι σημανει! Ωστσο κτι μσα μου, ενστικτωδς, μου κραυγζει γοερ, πως δεν εναι Λβελλος τοτο 'δω! Αν ταν, θα το εχα ψυλλιαστε φαντζομαι.
     δ) Δοκμιο: Να 'πω την αλθεια, στο μνο που μου φανεται δοκμιο το παρν, με μεγλη μλιστα κι εμπεριστατωμνη παρθεση ακλνητων στοιχεων, εναι στο τι δεν εναι. Αν λοιπν κποιος θελσει, αφο το διαβσει πρτα, να το κατατξει στα Δοκμια, ττε... τι να 'πω; Νομζω πως κανες δε θα γραφε να κοτζμ Δοκμιο για να περιγρψει να στηρξει κτι που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Μου φανεται αρκετ φαλο, για να μη 'πω σατανικ και κακεντρεχς!
     ε) Διαφημιστικ Εγχειρδιο: Ποτ μου δε κρτησα πλα και σιχανομαι μλιστα τη βα σε οιαδποτε μορφ της! 'Aρα το εγχειρδιο ας το αφσουμε στη πντα. σο για τη διαφμιση, εκτς τι δεν εμαι ικανς να κνω κτι τσο ποταπ, εκτς τι δεν χω γνσεις και πρωση αρκετ για κτι ττοιο, δεν χω και προν το οποο να διαφημζω! 'Aρα...
    στ) Σεμν Μπαλλντα Στους Ποιητς Που δοξοι Εναι: Εδ υπρχει μια βση στριξης πλην μως χω σοβαρς ενστσεις: Πρτον και κριον, δεν εμαι σεμνς και για τοτο θα επικαλεστ μαρτυρες σων με γνρισαν απ κοντ, με διευθνσεις κι λλα στοιχεα, στη διθεση ποιου ποιων εκδηλσουν ενδιαφρον, για να πειστον! 'Aρα ας παραλεψουμε τη λξη "Σεμν"!
      πειτα δεν εμαι συγγραφας το επγγελμα κι οτε φιλοδοξ ποτ να γνω. Το τι γρφω που και που, δε σημανει τποτε απολτως, γιατ κατ την δια ννοια και το τι αποπατ που και που, δε σημανει τι εμαι σκατιρης! Ας παραλεψουμε λοιπν και τη λξη "συγγραφας" και κατ' επκτασιν τη λξη-αντικατασττη, "ποιητς"!
      Σιγ τρα να δομε τι μας χει μενει: "Μπαλλντα Σ' Αυτος Που Εναι 'Aδοξοι"! Ομολογ πως για το 'Aδοξοι" ουδνα χω επιχερημα. Αντθετα, μπορ να εγγυηθ προσωπικς πως δοξος γεννθηκα κι δοξος θα πεθνω. Για το "Μπαλλντα" ωστσο, χω προφανες λγους στε να το αποτξω σαν ρο: Πρτα-πρτα δεν χω κμει ποτ μου μπαλλντα, απ' σο ξρω μως, εναι μμετρη κι χει και ρμα. Ρματα χω χρησιμοποισει φθονα, κρματα χω επσης πμπολλα, ρματα μως σο κι αν το θλω, δε βρσκω καθλου. 
     Εδ θα κνω μια παρνθεση και θα 'πω πως μνο μια πανηλθια, φηβη, ερωτευμνη μαζ μου κι εν γνει καταγοητευμνη μχρι τα μπονια, θα μποροσε να βρει ποηση στο παρν κεμενο κι αυτ χι αυθορμτως φαντζομαι! Θα 'πρεπε να συνεπικουρσει ,για σιγουρι και μνον, μια αυστηρ απειλ, κατα προτμησιν ενς περιστρφου, το οποο θα το δεντως στηριγμνο στο κρταφ της. Κι αυτ το εικζω μιας και η σκτη απειλ χωρισμο δε θα εχε ττοιο επιθυμητ αποτλεσμα! Αλλ και πλι αυτ η ομολογουμνως εσφαλμνη οπτικ γωνα, δε θα το εξασφαλισμνη 100%! πειτα κτι ακμα, που πιστεω, θα τσακσει κυριολεκτικ κθε αμφισβτηση για τον ρο "Μπαλλντα" σε τοτο 'δω το κεμενο, εναι πως αυτ τραγουδιται, τη συνοδεια χι μουσικς επενδσεως. Ε λοιπν σας το δηλνω ευθως, (μιας και προσπθησα να το κνω πριν 'πω κτι εναντον. Ε τι νομζετε; Θα λεγα αστρικτα πργματα; χι δα! χι εγ!), μην επιχειρσετε να... τραγουδσετε τοτο το γραπτ ετε με μουσικ, ετε a capella!
      (Μτε η εν λγω φηβη δε θλησε να το κνει, παρ' λο που την δεσα χειροπδαρα και την υπβαλλα σε μριες δοκιμασες! Ορστε πως τελεινουν, κυρες και κριοι, λοι οι μεγλοι ρωτες! Το διο το σπλγχνο σου, η σρξ εκ της πλευρς σου, εκενη που μορασε μαζ σου τι εχε και δεν εχε, που σου προσφερε τον υμνα της παρθενας της επ πινκι, να μη μπορε να σου κνει να τοοσο δα χατηρκι!
      ταν την διωξα, μσα σε λγα λεπτ το εχα δη μετανοισει! ντως εχε δκιο, τοτο 'δω δε τραγουδιται με τποτε! Αμσως μετ μως σκφτηκα: "Δε βαρισαι, οι ερωτευμνες μαζ μου, οφελουν να κνουν και μερικς θυσες, υπαναχωρσεις και συμβιβασμος, αν θλουν να διατηρσουν ακραιο το δικαωμα τους, να παραμνουν εσαε φρουσες τον ψιστο ττλο τιμς: Ερωμνες μου!!" χι παζουμε! Α λα κι λα, εγ εμαι πολ δσκολος νθρωπος και τα λω τσεκουρτα)!
      Αλλ τι κθομαι και σας λω τση ρα; Που εχα μενει; Αααα ναι... λοιπν το κεμενο αυτ, εξακριβωμνα, δεν εναι μτε Μπαλλντα! 
      Τελικ τι εναι; ποιος το διαβζει μχρι εδ, ελογα θα αναρωτιται! Βλπετε, ο Αναγνστης ξρει μεν Γραφ κι Ανγνωση, πολλκις δε αρτιοτρα του Δημιουργο (πωπωωω), πλην μως αυτ, ουδλως του εξασφαλζει πλεονκτημα τι και τοτο διτι δεν εναι μσα στο νου του εκστοτε Γρφοντος! Μνο μετ την ολοσχερ ανγνωση του τυχντος κειμνου, μπορε να προβε στις ποιες κρσεις και σκψεις. Μα και πλι παξ δε γνωρζει κνητρα γραφς και ψυχοσνθεση του Δημιουργο (πωπω ποτε γρφω αυτ τη λξη ανατριχιζω), δε μπορε να υπεισλθει στα ποια λεπτ και βαθι κρυμμνα, νοματα!
      Να δσω να πολ απλ παρδειγμα, στο παρν μλιστα κεμενο, για να καταλβετε τι εννο και μετ συνεχζω! -Σπνια νας Δημιουργς (ανατριχισα πλι) εξηγε μσα στο διο του το κεμενο, τι τεχνηντως ρριψε, σον αφορ σε νοηματικ... πλοτο! τσι, τουλχιστον σ' αυτ, μπορετε να θεωρσετε εαυτος πρα πολ τυχερος-!
     Λοιπν στο παρδειγμ μου τρα. Εκε που φαινομενικ σχετα, μλησα για τον απολλολτα ρωτ μου... Ε τι με κοιττε τσι; Θυμστε; Γυρστε ντε λιγκι πσω να δετε! Εεεεκε ακριβς! Ε λοιπν να σας το μαρτυρσω: Εξ επτηδες το 'βαλα! Δεν εχε καμμα σχση το κεμενο με τη σχση μου! Το διακρνετε τσι δεν εναι; Σιγ μην ταν το κεμενο Μπαλλντα! Σοβαρο να εμεθα παρακαλ! Εχα δη παραθσει ατρνταχτα επιχειρματα κι αυτ το κομμτι το... χρηστο!
      ΜΕ ΠΛΗΓΩΣΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟΚΟΡΙΤΣΟ ΠΟΥ ΔΕ ΜΟΥ 'ΚΑΜΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ! Oρστε το μυστικ, κρυμμνο νημα λοιπν: Εν πολλκις, πολυτραγουδισμνοι, ικαντατοι ποιητς χουν αναφερθε και μλιστα εμμτρως, πως για τον ρωτα, τον να, τον Μοναδικ, τον Δεξαι, τον Πξε κλπ και βουν κινον και παρ' λο που εγ ο δλιος δε γρεψα ττοια μεγλη και φανερ δσκολη αγγαρεα, το ταρι μου δεν εντχθηκε και δεν υποτχθηκε! Αν και... τιμως να ομολογσω, δακρυσμνη μου ζητοσε να της γυρψω οτιδποτε λλο εκτς αυτο, ακμα και να κινσει βουν και να τη λυπηθ!
      τσι λοιπν! Με περαξε! Και τεχνηντως το πρασα μσα στο κεμενο μου και μλιστα σε σημεο που να μη φανεται καθαρ! χι ομολογστε το, αν δε σας το λεγα θα το εντοπζατε; Ε εστε πολ τυχερο λοιπν που εμαι τσο ενδοτικς!
      Πρπει λοιπν (για να συνεχσω το ρου αυτο που 'λεγα πριν το παρδειγμα), να 'χει διαβσει κανες λο το κεμενο, να ξρει κνητρα και ψυχοσνθεση του Δημιουργο (τρα γιατ δεν ανατριχισα; Μπως συνθισα στην Ιδα; Εναι τχα αυτ ικαν κι αναγκιαα συνθκη για να λογζομαι κι εγ σαν ττοιος; Μην τχα σκλρυνε το πετσ μου;) για να μπορσει να κρνει καλ να κεμενο! (Δηλαδ -τρα χω κολλσει με το πριν- πρπει κι αρκε ραγε να αναφωνσει κποιος μερικς φορς τη λξη "Δημιουργς" για να μπορσει να γνει; Κτι σαν μαγικ ξρκι μου κνει αυτ! -Κι εσ σοβαρ προβληματισμνε Αναγνστη, το νου σου! Στνω τεχνηντως επσης, λλη μια παγδα, στην οποα στο δηλνω ευθως κι εξ αρχς δε θα στη λσω αργτερα! χι παζουμε! Μασημνο φα θα δνουμε; Δε το κατλαβα δηλαδ! Βρες και κτι μνος σου και μη τα περιμνεις λα απ το Δημιουργ (μπρρρρ)! Εν ανγκη, ανακλυψε κτι δικ σου και στσε το, δνοντς του προεκτσεις και μη σκας: Κανες Δημιουργς (μπρρρρρρρ) δε θα σου φρει ποτ αντιρρσεις)!
      Αλλ ταν πια το κεμενο χει τελεισει, θα 'ναι πολ αργ για πολλ πργματα! Εναι σα να το βλπω: Κρατ το βιβλο στο χρι κι εν η Ανγνωση προχωρε (ανησυχητικ) προς το τλος κι οι διαβασμνες σελδες πληθανουν, στην αριστερ ντνα (εξαιρονται ραβες κι Εβραοι Αναγνστες), εν οι αδιβαστες λιγοστεουν (επικνδυνα) απ την λλη ντνα κι ειδικτερα εκε που 'ναι πια στη προτελευταα σελδα, ρα εκε στη τελευταα, χουν εναποτεθε οι λιγοστς, τω ντι, ελπδες και δεν χει ακμα σχηματσει ποψη, (αν εχε ββαια το θρρος, την αντοχ και την υπομον, να περπατσει τσον απερσκεπτα, σε ττοια δσβατα μονοπτια Πλοσιου Λγου), εναι συνοφρυωμνος και στριφογυρζει στη θση του ανσυχα! (Ελπζω να "πινετε" την εικνα που προσπαθ να σας μεταφρω!) Αν λοιπν εκε, μα ακριβς εκε, κατβει νας Απ-Μηχανς Θες, που σαν γγελος Αποκλυψης με Πρινη Ρομφαα, του κψει το Βιβλο ττε -και μη σας φανε διλου αστεο αυτ- χει επιτελεστε τερστιο ργο!
      Σζεται ο Δημιουργς (μμμμμμου αρσει τελικ πρα πολ), σζεται το Δημιοργημα, σζεται ο Εκδτης, σζεται ο Διορθωτς, ο Επιμελητς, ο Λινοτπης, ο Στοιχειοθτης, ο Κριτικς, ο Σχολιαστς, ο Βιβλιοπλης ο Περιπτερς Της Γωνας ο Ψιλικατζς Της Γειτονις κλπ! Μα το κυριτερο εναι πως σζεται τελικ κι ο Αναγνστης κι χουμε Happy End! Μνει η αγωνα για το Ατελετητο, το Ανεκπλρωτο και τον Ευσεβ Πθο! (καλ ε! τι λω; και πως τα λω; πωπω)!
      (Αλθεια μη το ξεχσω: Οφελω να προειδοποισω τους αγαπημνους μου Αναγνστες πως πλησιζουμε προς τη... μαγικ προτελευταα σελδα! Ναι! Τι με κοιττε και ξνετε τη γκλβα σας; Εμαι αρκετ ξηγημνος νομζω! χι πστε μου, το 'χει κνει ποτ κανες αυτ; χι ε; Εμ εδατε;) 
      Το μνο δσκολο λοιπν, εναι να βρεθε αυτς ο Απ-Μηχανς Θες! Εδ αν μου επιτρπετε, χω να κνω μερικς χρσιμες θαρρ, υποδεξεις! Μπορετε να επιφορτσετε μ' αυτ το δσκολο ρλο, να αγαπημνο σας πρσωπο. Προσοχ μως! Αυτ το πρσωπο να 'ναι υπεθυνο και να επιχαρει της απολτου λατρεας κι εμπιστοσνης σας (χι σα τη πρην μου), γιατ απ την ακριβ κι επιτυχημνη κβαση του εγχειρματος, διακυβεονται (βλ. παραπνω) πρα πολλ! Να του δσετε λοιπν σαν οδηγα, πως ταν βξετε -και καλ- δυνατ (προσοχ δε συνιστται σε μανιδεις καπνιστς, αυτ το αθο σινιλο) να μπει μσα βιαως -και καλ-, να σας αποσπσει το βιβλο βιαως  -και καλ-, να σκσει βιαως -και καλ- τη τελευταα σελδα, να τη χσει β. -κ.κ- στο στμα του κι αφο τη μασσει β. -κ.κ.- , να τη καταπιε β. -κ.κ.- κι στερα να βγει, ρεμα και σαρδνεια, απ το δωμτιο, 'μπρος στα... κπληκτα -κ.κ.- μτια σας! Αν εστε σαφς στις οδηγες σας και το τομο εναι με μσο IQ, ττε δεν χετε να φοβσαστε πια τποτε! Γιατ αν λιγκι αργσει βξετε καιρα, λγω καπνσματος, ττε το Σχδιο τινζεται στον αρα!
      Σκεφτετε λοιπν τι τερστια αξα θα πρει αυτ η τελευταα σελδα! Με τι θα φορτωθε! λη η λση του Μυστηρου, λο το απαγασμα του Λαμπρο Νοητικο Φωτς (πωπωπωπω), λο το απνθισμα Σοφας (και λγα λω), θα πσει εκε! Εκε Κυρες και Κριοι Αναγνστες θα το η Τελικ Λσις, σα μια κραυγ σα ψθυρος! (Αχ τιμη φηβη δε θα σε πισω στα χρια μου; Ττε να δεις τι θα σου κμω! Ηλθια!!! Ε Ηλθια!) Τρα που αυτ εχθη (κι εννο τη τελευταα σελδα φυσικ κι χι τη μικρ Πρην μου! χι το λω μπας και μπερδευτκατε κατα τη τρομερ τεχνικ μου διγηση! λλη μια πολ σπνια εξυπηρτηση Δημιουργο -με τρει ο σβρκος μου- σε Αναγνστη!) το κεμενο μνει μυστηριδες!
      Τρα πρπει να επαναπροσδιορσω σντομα, τη θση σας στο κεμενο μου: Ξρετε; Επειδ σχεδν εκ γενετς, χω μια ροπ σε φλυαρα, -αν και τελευταως δε με πινει πντα, ει μη μνον ταν δεν χω να πω κτι σπουδαο και θλω απλ να διασκεδσω λιγκι- σας ενημερνω τι πρε μικρ παρταση το ομο πλησασμ μας, προς τη προτελευταα σελδα μου! λλη μια φορ ξηγημνος!
      Αν μως δε θλετε  καμμι παρμβαση κατα την Ανγνωση και θλετε να το πιετε το πικρ ποτρι ως το τλος, ττε εστε ξιοι της τχης σας! Αξιοθαμαστοι μεν, πλην μως αξιοθρνητοι δε! γω χω δηλσει παρουσα μαρτρων -κι ευκαιρας δοθεσης θα το κνω πλι- πως σβομαι και τιμ λων των ανθρπων, λες τις επιλογς, -αρκε να μη μου γνονται τσιμπορια- κι ρα με 'γει σας με χαρ σας!
      ραγε λοιπν -για να επανλθουμε στο αρχικ μας προβληματισμ- τι εναι αυτ το κεμενο; Προβληματστηκα αρκετ, πως προσξατε! Μπορε να μη καταλξαμε σε ασφαλ συμπερσματα περ της κατατξεως του μα ξεκαθαρσαμε πρα πολλ γρω απ αυτ κι λλα θματα! (Σας μλησα και για τη Πρωην μου)! Υπρξα σο πιο τμιος κι σο πιο αρωγς κι ειλικρινς μουν ποτ, φωτζοντας κθε σκοτεινη πτυχ, πργμα που πως παραδεχτκαμε, δε το 'χει κνει κανες ως τρα! ριξα και τις προειδοποισεις μου σε τακτ, πργμα που επσης δεν χει ξαναγνει ποτ!
      Τι μνει να κνω ακμα; Δο πργματα: Πρτον να μη ξεχσω να σας 'πω -πργμα που 'ναι ουσιαστικ και το πραγματικ θμα τοτου του κειμνου και με τη... φλυαρα σας και τις τσες ξυπνες υποδεξεις μου, κντεψατε να ξεχσετε- τι μπορετε να αγορσετε με 10 Ευρ! Ε λοιπν μπορετε να αγορσετε πρα πολλ -ακμα-, μα σας παρακαλ -και... δστε πολ προσοχ σε τι 'πω τρα- να να ξρετε: ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ! Αν λοιπν χετε στη τσπη σας προτθεστε διακας να ξοδψετε, μνον μχρι 10 Ευρ, θα πρπει να επιλξετε κτι που να κοστζει τσο -στη χειρτερη περπτωση- στω κτι φθηντερο -στη καλτερη-! Θα το ξαναπ: ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΟ!
      Αυτ εναι και το κριως θμα: Το Αναλογον Ανττιμον! Γελτε ε; Σας φανεται γελοο που λω κτι τσο απλ; Καλ κνετε και γελτε γιατ ντως εναι αστεο! Να σας πω κι εγ κτι ακμα, εξ σου αστεο; ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΠΑΝΕ ΝΑ... ΨΩΝΙΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΑ ΠΑΡ 'ΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ Η ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΤΟ... ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΑΝΤΙΤΙΜΟΝ; Χεχεχεχε! Αστεο δεν εναι; Ε χι... δεν εναι, γιατ χει και πιο αστεο ακμα! Αμ! Τι; τσι θα σας αφσω; Παραπονεμνους; χι και δα! Ε λοιπν... ακοστε - μλλον διαβστε- να γελσετε: ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Η ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΟΔΕΨΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙ ΕΣΥ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ -ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΚΑΜΕΙΣ- ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΝΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ; Χαχαχαχαχαχα!
     Ναι! Τρα μπορετε να γελσετε με τη καρδι σας και να 'στε ββαιοι πως ξρω τι λω και πλι -πως απ την ρχη τοτου του κειμνου- εμαι εντελς τμιος κι ειλικρινς απναντι σας! (Ε... δε πιστεω να 'στε κι εσες απ' αυτος αυτς ε; χι; Ωραα!!! Εξ αρχς σας συμπθησα και σας το λω... κατμουτρα)!

      Τρα μας μνει να πργμα πριν τη τελικ λση! Πριν τις τελικς συμβουλς και τις τελικς απαντσεις σε κθε ερτημ σας! Ναι! Ακμα και το τι ακριβς εναι τοτο εδ το κεμενο! Τι μνει; Μα να βρω για λογαριασμ σας ναν Απ-Μηχανς Θε! Ε τι; τσι θα σας φηνα εγ βρε 'σεις; Μονχους; Ε λοιπν σας το βρκα κι εμαι εγ ο διος, ο Δημιουργς, (μπρρρρρρρρ παναγι μου... δρωσα) που θ' αφαιρσει για πρτη σας τοτη τη σπουδαα... τελευταα σελδα, σνοντας τη παρτδα! (λπζω να μην αφαιρσατε μνοι σας την υποτιθμενη τελευταα σελδα, με κποια εκ των προαναφερθεισν μεθδων γιατ κατ λθος θα αφαιρσατε τη προπροτελευταα και μλλον τη πατσαμε λοι μας)!
      ΧΡΑΑΑΑΑΑΤΣ (βιαως και καλ)...

 "Στους απ-μηχανς θεος                                ΙΟΥΝΙΟΣ 2003
 και στ' αδειαν πουκμισ τους..."

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers