Πεζά

Ποίηση-Μύθια

Ο Dali & Εγώ

Θέατρο-Διάλογοι

Δοκίμια

Σχόλια-Αρθρα

Λαογραφικά

Ενδιαφέροντες

Κλασσικά

Αρχαία Ελλ Γραμμ

Διασκέδαση

Πινακοθήκη

Εικαστικά

Παγκ. Θέατρο

Πληρ-Σχολ-Επικοιν.

Φανταστικό

Ερ. Λογοτεχνία

Γλυπτ./Αρχιτ.

Κλασσικά ΙΙ

 
 

Πινακοθήκη 

Hogarth

Hogarth William (1697-1764) Victorian Art 

                                             Βιογραφικό

     Εξαιρετικός χαράκτης και ταλαντούχος καλλιτέχνης. Μια από τις σημαντικότερες μορφές του 17ου αι. Επίσης ήταν ο πρώτος ’γγλος ζωγράφος που δούλεψε στο Θέατρο, ανεβάζοντας το έργο Φάλσταφ σαιξπηρικής έμπνευσης. Έγινε γνωστός για πίνακες ηθικοπλαστικού περιεχομένου, που σατιρίζανε τη τάξη της εποχής και τους θεσμούς. Η δημοτικότητα των αξεπέραστων σατυρικών χαρακτικών του κυρίως, του εξασφάλισεν εξέχουσα θέση στην ιστορία της σατιρικής τέχνης, τόσο που θεωρείται σήμερα "πατέρας" της.
     Γεννήθηκε στις 10 Νοέμβρη στο Σμίθφιλντ, συνοικία του Λονδίνου, γιος του Ρίτσαρντ, δάσκαλου και συγγραφέα και της Ανν. Στα 11 ο πατέρας του καταδικάζεται σε 4 χρόνια φυλακή λόγω χρεών. Το 1713 μαθητεύει στον αργυροχόο Έλις Γκαμπλ. 5 χρόνια μετά χάνει το πατέρα του. Το 1720 εργάστηκε ως χαράκτης και μετά ένα χρόνο φιλοτέχνησε τις πρώτες σατυρικές χαλκογραφίες του. Το 1724 γίνεται μαθητής του Σερ Τζον Θόρνχιλ.     Το 1729 κλέβει και παντρεύεται, τη κόρη του δασκάλου  του Τζον, τη Τζέην. 2 χρόνια μετά ξεκινά κύκλο έργων με ηθικοπλαστικό περιεχόμενο. Το 1734 πεθαίνει ο πεθερός του. Παράλληλα αναλαμβάνει τη διακόσμηση του νοσοκομείου του Αγίου Βαρθολομαίου και κάνει το κύκλο πινάκων, "Η Πορεία Ενός Ακόλαστου". Τον επόμενο χρόνο χάνει τη μητέρα του.
     Το 1740 ιδρύει το Φάουντλινγκ Χόσπιταλ και ζωγραφίζει το Μωυσής & Η Κόρη Του Φαραώ και γίνεται διάσημος. Το 1759 ολοκληρώνει το τελευταίο έργο του Σιγισμούνδα. Στις 26 Οκτώβρη 1764 πεθαίνει στο Λονδίνο και θάβεται με τιμές στο κοιμητήρι Τσίσζουικ, σ' ηλικία 67 ετών.

======================                              Σκηνή Από Την "Όπερα Του Ζητιάνου"                             Απειλητική Ματιά                                Φαμελιά Των ’σλεϋ & Ποπλ                       Διάβολος, Αμαρτία & Θάνατος                                          Εμβατήριο Φίντσλεϋ                                   Σκηνή Από Τον "Φάλσταφ"                          Γιορτή Ψαρέματος                                    Διασκέδαση Από Καρδιάς                                Η Πύλη Του Καλαί


  Κορίτσι                               Κυρία: Τελευταία Πρόφαση                                                        Μετά...                        Ο Καλός Σαμαρείτης                                                     Παιδιά                                            Ψηφοθηρία                             Σκηνή Από Το Σάουθγουορκ                                               Στη Ταβέρνα                                        Παίρνοντας Θέση...                                                    Αντιδικία                                    Το Ξεντύσιμο Του Ποιητή                                     Οικογενειακή Σκηνή

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers