Πεζά

Ποίηση-Μύθια

Ο Dali & Εγώ

Θέατρο-Διάλογοι

Δοκίμια

Σχόλια-Αρθρα

Λαογραφικά

Ενδιαφέροντες

Κλασσικά

Αρχαία Ελλ Γραμμ

Διασκέδαση

Πινακοθήκη

Εικαστικά

Παγκ. Θέατρο

Πληρ-Σχολ-Επικοιν.

Φανταστικό

Ερ. Λογοτεχνία

Γλυπτ./Αρχιτ.

Κλασσικά ΙΙ

 
 

Εικαστικά 

Καρακάσης Κώστας: ΟνειροΠλαίσια

     Γεννήθηκε στο χωριό Γκράβουνα, κοντά στη Χρυσούπολη Καβάλας, στις 14 Σεπτέμβρη 1956, στις 5 ένα πρωί Παρασκευής. Aπό το 1961 που οι γονείς του μετανάστεψαν στη Γερμανία σαν εργάτες κλωστηρίων, έζησε κει για 15 περίπου χρόνια, κυρίως στο Bayreuth κι έτσι μεγάλωσε ανάμεσα σε Καζαντζίδη και Wagner.
     Ζωγραφίζει από τότε που θυμάται τον εαυτό του να κάνει κάτι και πιστεύει τον σουρεαλισμό σαν τεχνοτροπία, από το 1977, που έτυχε ν' ασχοληθεί για λίγα χρόνια με την ιστορία της τέχνης. Θεωρεί πως σαν κίνημα έχει να προσφέρει ακόμα πολλά, ειδικά τώρα που το όνειρο έχει απομακρυνθεί από τον ιδεατό τρόπο ζωής κι όλο και περισσότερο επικρατεί ο ανταγωνισμός των φιλοδοξιών.
     Αν και τα τελευταία 8 χρόνια ζει στην Αθήνα, του αρέσει να φαντάζεται τον εαυτό του σαν περιστασιακόν επισκέπτη. Αυτό άλλωστε πίστευε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του όπου κι αν βρισκόταν. Έχει κάνει 5 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στη Γερμανία, αλλά έχει χαρίσει πάρα πολλούς πίνακές του σε φίλους, επειδή απλά τους άρεσαν πολύ. Τέλος, ασχολείται και με τη ποίηση.

---------------------------------------------------------------------------------------------




 Πλαίσια



                              Συναντώντας Τον
Ρενέ Μαγκρίτ


 Το 'Αρωμα (από το βιβλίο)


 Χαμένες Μνήμες



                                                        Αύριο

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers