Πεζά

Ποίηση

Παραμύθια

Θέατρο-Διάλογοι

Δοκίμια

Ο Dali & Εγώ

Διαδικτύου

Εκδοθέντες

Κλασσικά

Λαογραφικά

Διασκέδαση

Πινακοθήκη

Εικαστικά

Λογο-Παίγνια

Σχόλια/Επικοινωνία

Φανταστικό

Ερωτική Λογοτεχνία

Γλυπτική

 
 

Λογο-Παίγνια 

Ρόλοι

 

Τίτλος: Μυστική & Κρίσιμη Συνεδρίαση Για Λήψη Απόφασης Αν Πρέπει να Ρίξουμε Τη Βόμβα

Χρονική Στιγμή: Λίγο πριν τη ρίψη των δυό ατομικών βομβών σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι -Τέλη Ιούλιου 1945-

Τόπος: Αίθουσα Συνεδριάσεων Κογκρέσσου -Αμερική-

Πρόσωπα: 1) Πυρηνικός Επιστήμων κορυφαίος εκ των κατασκευαστών της
                  2) Πολιτικός κορυφαίος
                  3) Στρατιωτικός έχων το γενικό πρόσταγμα στρατηγικής και πολεμικών επιχειρήσεων
                  4) Ιατρός κορυφαίος
                  5) Υπέργηρος Λογοτέχνης βραβευμένος με νόμπελ γνωστός για φιλειρηνικές τάσεις -δημοφιλής και κορυφαία φυσιογνωμία
                  6) Ειρηνιστής Περιβαλλοντολόγος κορυφαίος
                  7) Κοινωνιολόγος Ανθρωπολόγος κορυφαίος
                  8) Θρησκευτικός Ηγέτης δημοφιλής -όπου φυσάει ο άνεμος-
                  9) Ψυχολόγος Ψυχίατρος κορυφαίος
                 10) Δημοσιογράφος κορυφαίος και δημοφιλής -υπεύθυνος τύπου και συντονιστής της συνεδρίασης γνωστός για τα φίλα του αισθήματα στην Ισχύ (μεροληπτεί όσο μπορεί)
   Στοιχεία:  Η κατάσταση λίγο-πολύ γνωστή. Πίεση για κλείσιμο του ενός μετώπου ώστε να μείνει μόνο ένα. Επιλογή Ιαπωνίας γιατί είναι μακριά από μας αλλά επίσης κοντά στη Ρωσία. Έχουμε ανάγκη να ...στηρίξουμε την απόφαση, πάσει δυνάμει -σχεδόν προαποφασισμένο- γι' αυτό συγκαλέσαμε ότι καλύτερο έχουμε, μπας και καταφέρουμε να πείσουμε και να 'χουμε κοινό θετικό ανακοινωθέν. Πρέπει κάθε ένας με τη σειρά να προετοιμάσει την εισήγησή του και να τη καταθέσει ανεξαρτήτως τι θα πει ο άλλος -στη πρώτη φάση- και να 'ναι όσο πιο πειστικός κι εμπεριστατωμενος γίνεται. Ανεξαρτήτως πεποιθήσεων! Μερικοί ρόλοι οπωσδήποτε αντρικοί (1,2,3,5 και 8) όλοι οι άλλοι ελεύθερα ...ωστόσο βλέπουμε. Θα υπάρξουν δευτερολογίες φυσικά, μετά το κλείσιμο του α' κύκλου κι ο συντονιστής θα δώσει το λόγο. Λόγω θέσεως νομίζω πως θα πάρω το ρόλο του συντονιστή, αλλά πάλι είναι όλα ανοιχτά. Δηλώστε συμμετοχή κι όταν κλείσου αυτές, ετοιμάστε την εισήγηση σας και στείλτε τη στα μέηλς του Στεκιού (βλ. Επικοινωνία) ο συντονιστής θα μιλήσει πρώτος και θα καθορίσει τη σειρά. Αν έχω ξεχάσει κάποιο ρόλο ευχαρίστως ακούω προτάσεις αλλά κι εν γένει ακούω προτάσεις στο ίδιο μεηλ!
   Σκοπός:  Διπλός στόχος. Ακόνισμα της πένας σε επιχειρηματολογία και παράλληλα το να υποστηρίξει κανείς πράγματα που δε πιστεύει, τον βάζει αυτόματα -έστω και κάτω απο προσωπικά φίλτρα- στη θέση και στο μυαλό του αντιπάλου εχθρού κι ίσως κατανοήσει και την άλλη πλευρά. Πιστεύω θα 'ναι εξαιρετικά ενδιαφέρον! (Κρίμα που λόγω απρόοπτου φόρτου χάσαμε την μαύρη επέτειο της 6ης Αυγούστου). Δεν υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος της εισήγησης, αλλά εύλογον είναι πως για να πείσουμε και να είμαστε ακουστοί απαιτείται ...ζουμί!
   Σημ: Η συνεδρίαση, όταν ολοκληρωθεί θ' αναρτηθεί στη κατηγορία "Προϊόντα Παιχνιδιών" με λογική σειρά και θ' ανήκει σ' όλους μας!

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers