-

Dali &

-


-
.

--.


.

./.


 
 

 

:


   
                                             Βιογραφικ

     Ο πρτος κι ο σημαντικτερος συγγραφας, μεταφραστς κι εξερευνητς του χρου της ΕΦ στην Ελλδα. Γεννθηκε στις 12 Απρλη 1944 στη Πλκα και μεγλωσε στο Παγκρτι. Πρασε απ κμποσες αντερες κι αντατες σχολς, χωρς να τελεισει καμα (Πντειος, Σιβιτανδειος Μτσιγκαν) γιατ καμμα δε βρκε αρκετ ενδιαφρουσα, δε χρησιμοποησε την υποτροφα φυσικς απ το δρυμα Φουλμπριτ, κι εργστηκε για μερικ χρνια ως φωτογρφος, πρε κατ λθος να δπλωμα αγγλικς κι εργστηκε για λγα χρνια ως καθηγητς ξνων γλωσσν, πριν τα εγκαταλεψει λα για ν' ασχοληθε αποκλειστικ με την ρευνα και το γρψιμο.

     Συγγραφας-παρουσιαστς στην τηλεοπτικ σειρ (1995) "Τα Αινγματα Της Ελλδας".
     Διεθνς βραβεο μετφρασης ργων Επιστημονικς Φαντασας
     Κarel (1984) απ την World Science Fiction Association.
     Εκατοντδες ρθρα και διηγματα σε περιοδικ κι εφημερδες.
     Δεκδες συνεντεξεις σε τηλεραση κι εφημερδες.
     Πολλς διαλξεις σε συλλγους, σεμινρια κ.λπ.
     Συγγραφας πολλν βιβλων ρευνας του Φανταστικο, πολλ απ τα οποα χουν γνει μπεστ-σλερ, αλλ κι αρκετν λλων υπ κδοση.
     Μεταφραστς περισστερων απ 100 βιβλων ρευνας του Φανταστικο, επιστημονικς κι ηρωικς φαντασας, τρμου κ.λπ., αλλ κι αρκετν λλων υπ κδοση. Διετλεσε επσης αντιπρσωπος στην Ελλδα της διεθνος ερευνητικς οργνωσης ρευνας Aerial Phenomena Research Organization (APRO).

    Συνγραψε πνω απ 20 βιβλα με ανλογη θεματολογα, μετφρασε επσης κπου εκατ ττλους, ανμεσ τους Ασμοφ, Κλαρκ, Λβκραφτ, Ορσουλα Λε Γκεν, Χουαρντ, λενα Μπλαβτσκι, λιστερ Κρουλι και Ντον Φρτσιουν -διθετε, λνε, μιαν ιδιατερα πλοσια βιβλιοθκη με πολλς σπνιες εκδσεις, ελληνικς και ξνες. Τη 10ετα του '00 επανεκδθηκαν απ τον διο λα σχεδν τα βιβλα του, εμφανιζταν μλιστα τακτικ σε τηλεοπτικς εκπομπς μχρι πριν απ μερικ χρνια οπτε αποτραβχτηκε απ το δημσιο χρο. Για τη μεταφραστικ του δουλει του απονεμθηκε το 1984 το βραβεο Κarell, το 1984 που δνει κθε χρνο σ' ναν μεταφραστ απ λο τον κσμο η World Science Fiction Association. "ταν γεννθηκα δεν υπγραψα καννα χαρτ", ταν η γνωσττερη ρση του.
     Αποφεγει να μιλ για τον εαυτ του, καθς και τις δημσιες εμφανσεις. Πιστεει πως τα βιβλα του μιλνε καλλτερα γι' αυτν. Παρ' λ' αυτ, χει γρψει μιαν αυτοβιογροφα που αξζει να παρατεθε:

     "σο απστευτο κι αν φανεται, γεννθηκα την περασμνη χιλιετα στην Αθνα και μλιστα ακριβς μλις λγα μτρα απ τη βση του βρχου κτω απ την Ακρπολη, στην Πλκα. Δεν εναι απλυτα διαπιστωμνο τι για εκε με προριζε ο πελαργς, επειδ μλις συνειδητοποησα τι σκπευε να με αφσει κπου στην Αθνα τον δγκωσα γρια στο πδι -και σγουρα θα ταν κουτσς μχρι σμερα, αν δεν τχαινε να μην χω ακμη δντια ττε, λγω ηλικας. Τρα χω, μχρι να τα χσω πλι λγω ηλικας.
     πως και 'να χει, γεννθηκα εντελς απρθυμα -γκρινιζοντας, γρυλζοντας και μουρμουρζοντας- συνθειες που τις χω ακμη. Την αρχαα εκενη εποχ που συνβη το παραπνω δραματικ επεισδιο με τον πελαργ, η Αθνα ταν ακμη υπ γερμανικ κατοχ -οι Γερμανο κατακτητς εχανε τραβξει πολλ κατ τη διαμον τους στη χρα μας, αλλ' ντεχαν ακμη. Μετ -αν και δε το ανακονωσε η τηλεραση γιατ, ευτυχς, δεν εχε ανακαλυφθε ακμη- μθανε τι εχε φρει ο πελαργς και, πλον, δεν ντεξαν λλο. φυγαν ρον-ρον απ την Ελλδα. Μπορε, μλιστα και να προλβανε και τον πελαργ, που απομακρυνταν κοτσα-κοτσα και δεν μποροσε να πετξει γργορα... 
     Mετ μεγλωσα και μεταξ λλων κακν συνηθειν, μαθα να διαβζω. Μην χοντας αρκετ χρματα για να συχνζω σε νυχτεριν κντρα και μεζεδδικα, ρχισα να συχνζω σε βιβλιοθκες. Εκε, δυστυχς, δε μποροσα να τσιμπ τις κοπλες που τυχν βρσκονταν στο χρο -επειδ στις βιβλιοθκες επιβλλεται η σιωπ κι οι κοπλες θα τσριζαν. τσι, αναγκαστικ, ρχισα να διαβζω τα βιβλα.
     Πντως, μλις κατλαβα τι μεγλωσα, ρχισα να γκρινιζω, να γρυλζω και να μουρμουρζω, σας επα: μου εχε γνει συνθεια, την οποα και διατηρ ακμη.
     Δεν εχα καλ-καλ μεγαλσει κι εξαιτας των κακν συνηθειν που εχα αποκτσει με το διβασμα, ρχισα να γρφω. Και κποιοι απ σας να με διαβζετε, μια να λαμπρ σελδα νοιξε στην Ιστορα... Η σειρ σας τρα να αρχσετε να γκρινιζετε, να γρυλζετε και να μουρμουρζετε. Μη το κνετε, γιατ, σγουρα, λ' αυτ θα γραφτονε κποτε με χρυσ γρμματα στην Ιστορα.
   Τλος πντων μπορε κι επχρυσα και με μαρκαδρο στις τουαλτες της
".


  (Σημ Δικ Μου: Εχομαι να τον χει ο Θες καλ και να μας χαρζει τσι πως μας... κακμαθε για χρνια, τσα θαυμαστ πετρδια. Εγ προσωπικ τον ευχαριστ απ τη καρδι μου και του εχομαι καλ δναμη! 2008 Π.Χ. )

   (Σημ. Δικ Μου 2: Δυστυχς ο κριος Γιργος μας φησε για τη Γειτονι των Αγγλων στις 18 Φλεβρη 2020, στην ηλικα των 76 ετν, αφνοντας συνμα πσω του να τερστιο κεν. Ελαφρ το χμαΠ. Χ. 

==========================

                                    Εκδλωση Φιλας

     ταν μια ιστορικ μρα για τον πλαντη Ζορλ. Ο Υπρτατος Συντονιστς Μπριλ ταν στη μεγλη αθουσα των ακροσεων, μαζ με τους διασημτερους επιστμονες του πλαντη, καθς και τους Συντονιστς λων των μεγλων περιοχν. Παρ την παροιμιδη ψυχραιμα και φλεγματικτητα των Ζοριλων, η μεγλη αθουσα βοιζε απ τις πυρετδεις συζητσεις των εκπροσπων. Σ' οποιαδποτε λλη περπτωση αυτ θα προκαλοσε σκνδαλο, γιατ ταν ασυγχρητη απρπεια να μιλον λοι μαζ μπροστ στο πρσωπο του Μεγλου Συντονιστ. Σμερα μως δεν ταν οποιαδποτε περπτωση κι ο Μπριλ δεν δειξε καννα σημεο ενχλησης. ταν μως φανερ αναστατωμνος. Σκωσε προειδοποιητικ τις κεραες του, και σχεδν αμσως οι κουβντες σταμτησαν.
 -"Κριοι!" φναξε. "Η ρα περν κι οι ξνοι θα φτσουν σμερα το απγευμα. Δεν χουμε πολ καιρ στη διθεσ μας και θα πρπει να σας εξηγσω πως χει η κατσταση. Προσξτε, γιατ να στραβ βμα εκ μρους μας μπορε να σημνει διαπλανητικ πλεμο, μ' γνωστες συνπειες και για τους δυο λαος. Επειδ πολλο απ σας δε γνωρζετε τα γεγοντα στο σνολ τους, θα προσπαθσω να σας εξηγσω με λγα λγια, πως χουν τα πργματα.
 "πως γνωρζετε, πριν λγους μνες οι επιστμονς μας μπρεσαν να τελειοποισουν μια ειδικ κατηγορα διαστημικν ανιχνευτικν δορυφρων, που στλθηκαν σε λους τους πλαντες του ηλιακο μας συστματος, με σκοπ να εντοπσουν αν κποιος απ αυτος χει πνω του ζωνταν ντα. Γργορα μθαμε τι ο τρτος πλαντης απ τον λιο χει χι μνο ζω, αλλ κι τι οι κτοικο του χουν αναπτξει ναν πολιτισμ ανλογο με το δικ μας, αν και πολ διαφορετικ, ταυτχρονα. Τα πλσματα που τον κατοικον μοιζουν σε μας σε γενικς γραμμς, αλλ, απ σο μπορσαμε να κρνουμε, διαφρουν σε λα τα λλα. Στθηκε αδνατο στους ψυχοκοινωνιολγους μας να καταλβουν την ψυχολογα τους και τα κοινωνικ τους συστματα. Δεν γνωρζουμε αν ανκουν σε να ενιαο σνολο πως εμες, σε μικρς κοινωνικς ομδες.
 "Ο χαρακτρας τους θα πρπει να εναι πολ διαφορετικς απ το δικ μας, αν σκεφτομε τι διαθτουν δο μνο φλα, να απ τα οποα εκτελε χρη γενντορα. Δε διαθτουν τρτο φλο, που γονιμοποιεται απ τα λλα δο, πως συμβανει σε μας. Αυτ η διαφορ και μνο θα ταν αρκετ, για να δημιουργσει δυσκολες στην κατανηση της ψυχολογας τους σε τσο σντομο χρονικ διστημα.
"Δυστυχς, δεν εναι αυτ η μνη δυσκολα στις προσπθειες μας να καταλβουμε πως σκπτονται. Το βασικ πρβλημα εναι λλο. Η γλσσα τους εναι σε πολ διαφορετικ εππεδα συχντητας απ τη δικ μας. Εμες μιλμε σε πολ υψηλς συχντητες κι εκενοι σε πολ χαμηλς. Δεν μπορομε, χι μνο να μιμηθομε τους χους ο νας του λλου, αλλ οτε καν να τους ακοσουμε.
 "Πιστεουμε τι μετ απ αρκετ χρνο θα μπορσουμε να σπσουμε το γλωσσικ φργμα και να βρομε τρπο συνεννησης. Το δυστχημα εναι τι δεν διαθτουμε αυτ το χρνο. Εντελς συμπτωματικ και πριν μερικος μνες, οι κτοικοι του τρτου πλαντη εκτξευσαν  να επανδρωμνο διαστημπλοιο με προορισμ το δικ μας πλαντη. πως ξρετε, αυτ το διαστημπλοιο θα πρπει να προσεδαφιστε σμερα.
 "Η πρτη επαφ θα χει τρομακτικ σημασα. Δεν γνωρζουμε σχεδν τποτε για τις συνθειες και τα θιμα των ξνων, και σως μια αθα μας κνηση μπορε να μεταφραστε σαν εχθρικ, με ανυπολγιστες συνπειες. Πρπει, με κθε θυσα να τους δσουμε να καταλβουν τι εμαστε φλοι κι τι αποβλπουμε σε μια αμοιβαα συνεργασα . Δεν πρπει να επιστρψουμε η γνοια μας να οδηγσει σε κποια σοβαρ παρεξγηση.
 "Ευτυχς, οι τροχιακο ανιχνευτς που στελαμε γρω απ το πλαντη τους, μπρεσαν και μας στειλαν μια σειρ εικνων απ τη ζω στο πλαντη. Αντ να χρησιμοποισουμε δικ μας κινηματογραφικ ργανα, μπορσαμε και συλλβαμε δικς τους εκπομπς, που προβλλονται σε κτι μικρς συσκευς με οθνη. Απ τις εικνες που εδαμε, προσπαθσαμε να συμπερνουμε ποιος εναι ο πιο συνηθισμνος τρπος - και συνεπς κι ο πιο φιλικς - υποδοχς ξνων στον τρτο πλαντη. Βσει των στοιχεων αυτν, ετοιμσαμε την πιο φιλικ υποδοχ που μποροσαμε, τσι πως την εδαμε να συνηθζεται στις μικρς οθνες του τρτου πλαντη.
 "Το διαστημπλοιο, που θα φτσει σμερα στον πλαντη μας ξεκνησε απ μια περιοχ του τρτου πλαντη, που οι κτοικο της την αναφρουν με τα εξς γραμμικ σμβολα - στην οθνη πσω απ τον Μπριλ φνηκαν κτι περεργες γραμμς στην εξς σειρ: ΑΜΕΡΙΚΑ -αλλ κανες δεν ξρει τον χο της ονομασας.
 "Αυτ εναι τα ελχιστα που προλβαμε να μθουμε. Τρα πριν φγετε, θα πρετε γραμμνες τις οδηγες σας για το τι πρπει να κνει ο καθνας, ταν φτσουν οι ξνοι μας. Ευτυχς που οι τηλεοπτικς τους εκπομπς μας δωσαν μια ιδα για το τι συνηθζεται στον τρτο πλαντη. Δεν χω να προσθσω τποτα λλο
".

     Το διαστημπλοιο με τα διακριτικ της ΝΑΣΑ εχε μπει δη σε τροχι γρω απ το πλαντη. Η φων του κυβερντη Γκρνερ δωσε μσω του Ιντερκμ τις απαρατητες οδηγες για την προσεδφιση. Οι ντρες ταν τοιμοι για την πρτη επαφ. Η Γη γνριζε απ καιρ τι ο πλαντης ταν κατοικημνος απ νομονα ντα, χρη στα ανιχνευτικ σκφη-ρομπτ, που 'χανε προηγηθε της επανδρωμνης αποστολς. Οι πληροφορες τους δειχναν τι επρκειτο για ναν φιλειρηνικ πολιτισμ κι ο κυβερντης δεν ανησυχοσε καθλου. Εχε επαναλβει πολλς φορς δοκιμαστικ τη στιγμ της πρτης επαφς. Αυτς κι οι ντρες του θα κατβαιναν απ το σκφος τους φανερ οπλοι. Ο διος θα κανε τρα βματα μπροστ και θα σκωνε το δεξ του χρι σε μια παγκσμια -πως λπιζαν οι επιστμονες της ΝΑΣΑ- χειρονομα φιλας.
     Παρ' λη τη ψυχολογικ προετοιμασα ο κυβερντης Γκρνερ δε μποροσε να μη νισει ντονη ταραχ, ταν λγες ρες αργτερα, το σκφος του ακουμποσε απαλ στο δαφος του ξνου πλαντη. Ο ιδρτας τρεχε δη στο πρσωπ του, πσω απ το κρνος, καθς νοιγε η πρτα του σκφους. Η φαρδι σκλα κατβηκε αργ, μεγαλπρεπα, σαν να νιωθε κι αυτ τη σοβαρτητα της ιστορικς στιγμς. Ο κυβερντης προχρησε, και με σο μεγαλτερη αξιοπρπεια μποροσε, κατβηκε τη σκλα. Πσω του, με την δια αξιοπρπεια, ακολουθοσε και το πλρωμα. κανε τρα βματα μπροστ, κοταξε το πλθος που περμενε και σκωσε το δεξ χρι, σε νδειξη φιλας. Μια στιγμ αργτερα, με το διο χρι, προσπαθοσε να προφυλξει το κεφλι του κτω απ τη σκλα μαζ με τους ντρες του, μσα σε μια βροχ απ πτρες και κοκτιλ Μολτωφ.
 -"Αναρωτιμαι μνο, που διβολο μθαν αγγλικ;", ψιθρισε.
     Πσω τους, μσα στο πλθος, τα πλακτ γραφαν καθαρ και με κεφαλαα γρμματα: «ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ» και «ΓΙΑΝΚΙΣ ΓΚΟΟΥ ΧΟΟΥΜ» και «ΝΑΤΟ-ΣΙΑ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ» ... και...
     ταν η μνη χαρακτηριστικ υποδοχ που δε θα δειχναν ποτ οι τηλεορσεις πσω στη Γη.
__________________________________

                                                 Μπλικ

     ταν με ειδοποησαν απ το Υπουργεο Εσωτερικν τι εχα τοποθετηθε σαν εμπορικς ακλουθος στην πρεσβεα μας στον πλαντη Ροβ, ποτ δε φανταζμουν τι εχα ν' αντιμετωπσω.
     Ο Ροβ ταν νας πλαντης που εχαμε ρθει σ' επαφ μαζ του πριν λγα χρνια και πριν λγους μνες εχαμε αναπτξει διπλωματικς σχσεις με τους κατοκους του. Εχα ακοσει πως ο πλαντης εχε θαυμσιο κλμα και πολ φιλικος κατοκους αν και πολ αηδιαστικος στην ψη. Πντως ελχιστα πργματα εχα υπψη μου σχετικ μ' αυτν, ταν με ειδοποησαν για τη τοποθτηση.
     Το αστρπλοιο μπκε κανονικ σε τροχι γρω απ τον Ροβ και περιμναμε να ρθει το μικρ διαστημικ φρι να μας παραλβει. πως θα ξρετε, τ' αστρπλοια ποτ δε προσγεινονται στην επιφνεια ενς πλαντη κι εναι φτιαγμνα ειδικ για το διστημα. Δε χρειστηκε να περιμνουμε πολ και το διαστημικ φρι φτασε στην ρα του. Μαζ εχε ρθει κι ο γραμματας της πρεσβεας μας, που εχε φτσει με τους πρτους, πριν λγους μνες. ταν πολ συμπαθητικς κι ευγενικς νεαρς, που δη κουβαλοσε μαζ του αρκετ πληροφοριακ φυλλδια σχετικ με τον πλαντη. Δεν εχα καμι διθεση να διαβσω, λλωστε ο χρνος ταν ελχιστος και το επα στον γραμματα. Με κοταξε και ξεροκατπιε. Με κπως ανσυχο φος βγαλε μια μεγλη τσντα κτω απ το κθισμα, την νοιξε και μσα εδα μια περεργη μονοκμματη πλαστικ φρμα. Το πιο περεργο ταν τι εχε κι να διαφανς κρνος, που κλυπτε λο το κεφλι. μοιαζε σαν τις διαστημικς φρμες, αλλ δεν ταν διαστημικ.
 -"Μπορετε σας παρακαλω να τη φορσετε;" μου επε ο συμπαθητικς γραμματας. "Πρπει να εναι στα μτρα σας". Τον κοταξα με απορα.
 -"Δεν καταλαβανω. Απ τα λγα που ξρω για τον Ροβ το κλμα του εναι θαυμσιο, η ατμσφαιρ του αναπνεσιμη για τον νθρωπο και δεν υπρχει καννα πρβλημα. Ττε γιατ η φρμα";
 -"Φορστε τη", ξεροκατπιε πλι "και θα σας εξηγσω". Τι να κνω; Κτι θα ξερε. 'Αρχισα ν' αγωνζομαι να φορσω τη φρμα και σας βεβαι πως δεν ταν εκολο σε συνθκες χωρς βαρτητα.
 -"Για λα φταει μια τυχη παρεξγηση", ρχισε ο γραμματας, "ταν γινε η πρτη τυχαα επαφ στο διστημα και μας ειδοποησαν τι θα κατβαινε ο πρτος αντιπρσωπος των Ροβιανν στη Γη, μας εχανε προειδοποισει πως ταν πλσματα με πολ αηδιαστικ εμφνιση αν και κατ τ' λλα, πολ ξυπνα και φιλικ. Ββαια χουμε συναντσει πολλς μορφς ζως στο διστημα που ταν αηδιαστικς με τα δικ μας κριτρια, αλλ οι Ροβιανο ταν κτι λλο..." ξεροκατπιε πλι. "'Αλλο να στο λνε κι λλο να το βλπεις". 'Αρχισα να νιθω σχημα. Που το πγαινε;
 -"Κι η παρεξγηση;" ρτησα.
 -"Να, στο διαστημοδρμιο λα ταν τοιμα για την υποδοχ. Μπροστ-μπροστ περμενε ο υπουργς των εξωτερικν επσημα ντυμνος και χαμογελαστς. Η αλθεια εναι, πως δεν εχε ιδιατερη διθεση. Μλις εχε γυρσει απ επσημο γεμα κι εχε πιει μλλον κτι περισστερο απ' ,τι πρεπε. χι πως εχε μεθσει αλλ να, το ποτ, το φα κι η ζστη στο διαστημοδρμιο τον εχανε πειρξει. Πντως, σφιγγε τα δντια, κανε υπομον και χαμογελοσε. Το απαιτοσε η θση του κι η περπτωση. πως επα, μας εχανε προειδοποισει πως ο Ροβιανς εχε αηδιαστικ εμφνιση, αλλ κανες δε περμενε αυτ που εδαμε ταν νοιξε η πρτα του διαστημοπλοου. Ο Ροβιανς βγκε -τι λω βγκε; ξεχθηκε μλλον- ξω. Μπορες να φανταστες να σωρ μπαγιτικα εντσθια να στκονται ρθια κπου ενμιση μτρο, συγκρατημνα απ μια κιτρινοπρσινη, γλοιδη μεμβρνη και μσα να βλπεις να κινονται διφορα ακατονμαστα αντικεμενα και να γουργουρζουν διφορα υγρ".
     Τον κοταξα νιθωντας να γουργουρζουν στο στομχι μου διφορα υγρ. Δε μποροσα να το φανταστ, οτε κι θελα. Του το επα. Συνχισε:
 -"Ε λοιπν, ο Ροβιανς ταν κτι ακμα χειρτερο".
 -"Εγ θα κανα εμετ αν τον βλεπα ξαφνικ", επα.
 -"Ε αυτ κανε κι ο υπουργς! μεινε για μια στιγμ ακνητος, πρασνισε, σκωσε το χρι στο στμα, κανε να δυνατ 'μπλιεκ!' κι αμσως μετ δειασε λο το επσημο γεμα πνω στον Ροβιαν". Κοταξα τον γραμματα με γουρλωμνα μτια.
 -"Μα... αυτ θα μποροσε να προκαλσει σχημο διπλωματικ επεισδιο. Εναι φοβερ"!
 -"Αυτ το σκεφτκαμε απ τη πρτη στιγμ. Για λγο μεναμε λοι παγωμνοι. Αλλ τελικ..." επε με κποια περηφνεια στη φων του ο γραμματας, "εμαστε διπλωμτες. χουμε κποια περα να ξεφεγουμε απ ττοιες δσκολες καταστσει γκφες. Κποιος απ την ομδα υποδοχς σκφτηκε αστραπιαα μια λση. Φναξε τον διερμηνα και του ψιθρισε κτι. Αυτς πλησασε τον κπληκτο Ροβιαν και του εξγησε σοβαρ πως αυτς ταν ο πιο επσημος τρπος χαιρετισμο της Γης. Του εξγησε πως τον χρησιμοποιοσαμε μνο για τα πολ τιμμενα πρσωπα, στι στε να μη του φανε περεργο αν δε τον συναντοσε συχν μεταξ των ανθρπων. τσι γλυτσαμε απ το διπλωματικ επεισ- ...Α να! Προσγειωνμαστε. Ας ετοιμαστομε".
     Σηκωθκαμε κι αρχσαμε να μαζεουμε τις βαλτσες μου κι λλα πργματα. Σε λγο η πρτα του διαστημικο φρι νοιξε κι παιρνα τη πρτη μου ανσα απ την αρωματικ ατμσφαιρα του Ροβ. Στη βση της σκλας με περμενε η καθιερωμνη επσημη υποδοχ. Κοταξα τους Ροβιανος και ξεροκατπια αρκετς φορς. Πργματι λλο να τους περιγρφουν κι λλο να τους βλπεις. Δικαιολγησα αμσως τον τυχο υπουργ. σφιξα τα δντια, κατβηκα τη σκλα και μ' να πρασινοκτρινο χαμγελο πλησασα τον Ροβιαν που κατ τα φαινμενα, ταν επικεφαλς. Στθηκα μπροστ του κι κανα μια μικρ υπκλιση.
 -"Μπλιεκ!" κανε ευγενικ εκενος και μου δειασε το στομχι του πνω μου. Το χειρτερο ταν τι βλεπα τι εχε μσα. πσω απ τη γλοιδη μεμβρνη, πριν το αδεισει.
     Τρα καταλβαινα τι χρειαζταν η ολσωμη φρμα με το κρνος. Τι να κνω; Τον ευχαρστησα για την ευγενικ υποδοχ κι αναρωτθηκα αν υπρχαν ντραμαμνες στον πλαντη. ταν φανερ πως με περμεναν δσκολες μρες...

-------------------------------------------------
     Το παρν διγημα, πως κι λλα πολλ, ανκει στη προσωπικ συλλογ του, που κυκλοφορσε απ τις Εκδσεις Π. Τσαμουρ, με ττλο: "Οι Ονειρτοποι Της Γης".

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers