Πεζά

Ποίηση

Παραμύθια

Θέατρο-Διάλογοι

Δοκίμια

Ο Dali & Εγώ

Διαδικτύου

Εκδοθέντες

Κλασσικά

Λαογραφικά

Διασκέδαση

Πινακοθήκη

Εικαστικά

Λογο-Παίγνια

Σχόλια/Επικοινωνία

Φανταστικό

Ερωτική Λογοτεχνία

Γλυπτική

 
 

Λογο-Παίγνια 

Λεξο-Ποιήματα

 

     Στοιχεία: Θα ορίζονται 6 δύσκολες κι άσχετες μεταξύ τους, λέξεις κι έκαστος θα προσπαθεί να φτιάξει ένα έμμετρο και με ρίμα στίχο που να τις περιέχει! Όσο πιο λιτό, περιεκτικό κι όμορφο είναι θα κερδίζει και θα βάζει τις επόμενες λέξεις! Για τη πρώτη φορά θα τις βάλω εγώ ως εξής! Θα κρατώ ένα βιβλίο 250 περιεκτικών σελίδων και θα μου στείλετε  στα μέηλ του Στεκιού (βλ. Επικοινωνία) 6 ζεύγη αριθμών που ο ένας θα 'ναι η σελίδα κι ο άλλος αριθμός λέξης σ' αυτήν (από πάνω προς τα κάτω) κι εγώ θα εξαιρώ άρθρα και "και" κλπ και θα επιλέγω!
     Προσοχή: οι λέξεις θα χρησιμοποιούνται στο τύπο που ευρίσκονται!

                                             Παιχνίδι 1ο)

     7/10/2004. Κρατούσα στα χέρια μου ένα αντίτυπο της "Δίκης" του Κάφκα, από τις εκδόσεις "ΓΑΛΑΞΙΑ" 4η έκδοση του Ιουνίου του '67 (15η χιλιάδα) όταν έλαβα το εμάιλ. Αυτό το βιβλίο είχα κατά νου τότε. Ελαβα τους αριθμούς:
02-02, 02-22, 02-62, 22-02, 22-22, 22-62, 62-02, 62-22, 62-62
    Επειδή το βιβλίο ξεκινά από τη σελίδα 07 θεώρησα ως σελίδα 02 την 08 κι έτσι οι σελίδες γίνανε πια... 08-28-68, μερικές πέσανε πάνω σε άρθρα "με" "και" κλπ και πήρα την αμέσως πλησιέστερη, είτε αριστερά, είτε δεξιά αναλόγως! Βγήκανε λοιπόν οι εξής 9 λέξεις:
  τρόπο-έκανε-φορώντας-συμβαίνει-ανάγκη-υπαιτιότητα-μόνο-τούτη-αφήσετε.
    
Το παιχνίδι μιλά για 6 λέξεις μα επειδή κατανοώ πως είναι δύσκολο ας δεχθούμε και τις εννιά μη χαλάσουμε και το χατήρι του αποστολέα, ωστόσο παίζουμε με 6/9. Οποιεσδήποτε 6. Βέβαια δεν αποκλείεται όποιος παίξει και με περισσότερες ή και με όλες! Για καλύτερα ξαναδιαβάστε τις οδηγίες, πιο πάνω!
    Αν κάποιος-α έχει και καμμιά άλλη καλή ιδέα για παίγνια, πάρα πολύ ευχαρίστως, ακούω! Τα ποιηματάκια θ' αναρτηθούν στη κατηγορία που θα φτιάξω: Προιόντα παιχνιδιών!
  'Αντε και καλές ρίμες!

                               Λύση 1η 8/10/2004

Παρ' Ολίγον Αυτόπτης

Η ανάγκη, τούτη μόνο,
τρόπο μ' έκανε να βρω
κι αποδέχομαι τον πόνο.
Μη μ' αφήσετε να δω!

Μη φορώντας τα γυαλιά μου,
δε διακρίνω τι συμβαίνει.
Υπαιτιότητα δικιά μου
κι η ζωή μου, χαρισμένη.

               Πατ. Χατ.

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers