-

Dali &

-


-
.

--.


.

./.

 
 

--. 

18 !!!

                                       8/9/2021

                                      21/11/11

     Πρασε καιρς πολς που 'χα να γρψω εδ κι οι λγοι τανε πολλο και διφοροι. Ωστσο, πως λει κι ο Τενεσ Ουλιαμς (που μλις χτες ολοκλρωσα τη παρουσα του και το καταφχαριστθηκα): "Το παρελθν μεγαλνει συνχεια εις βρος του μλλοντος" κι τσι δε θα σταθ καθλου σε περασμνα προβλματα. Μπροστ μας υπρχει να μλλον κι ελπζω, -μρες που 'ναι και μρες που 'ρχονται- ναναι καλτερο απ' σα μχρι τρα χουνε δει τα ματκια μας! Κυρες και κριοι αναγνστες-επισκπτες, δεν εμαι πολιτικς, μτε οικονομικς παργων για να σας εγγυηθ το μλλον της χρας μας, μνον ευχς μπορ να κνω εκ βθους καρδας. Μπορ μως να εγγυηθ το μλλον του Στεκιο τοτου δω, σο ζω και βρσκομαι. Κι χι μνον απλ να μλλον σα διρκεια απλς χρονικ, που κυλ και βρσκεται, αλλ μπορ να εγγυηθ και τη σταθερ παραμον στη ποιτητ του!
     Πριν ξεκινσω περιληπτικ τα πεπραγμνα των τελευταων ημερν, θα κνω μια παρκληση σε κενους και κενες που χανε στελει μηλς στο Στκι προ των προβλημτων, να μου ξαναστελουνε γιατ δεν χει σωθε καννα. (Λουκ, κριε με τη διρθωση της Σαλομ, κριε με τη διρθωση του Χρλαν λισον, κορτσια που χατε στελει δουλεις σας για να τις αναρτσω κλπ) ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΤΕ ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ.
     Λοιπν τις τελευταες βδομδες που δειλ-δειλ ξανρχισε να λειτουργε το Στκι εχαμε μερικς μοναδικς στιγμς και θλω να τις πω. Κατφερα να ανεβσω τη παρσταση του Κρλο Γκολντνι: "Υπηρτης Δυο Αφεντδων" μια πολ καλ παρσταση, που χα τη τχη να τη παρακολουθσω στην... στερη εφηβεα μου, (1978) απ το θασο του αεμνηστου Καρλου Κουν, με Τρουφαλδνο τον Γιργο Αρμνη κι κτοτε μου χε γνει ...εμμον. Επιτλους λοιπν ολοκληρθηκε αυτ η εππονη δουλει. Το θαυμσιο βιογραφικ του, εναι δουλει μιας πολ καλς φλης, της Μαρας Αλεξιδου, που πραγματικ ζωγρφισε. Τη Μαρα τη συναντσαμε και στο παρελθν, με το βιογραφικ του Αντνη Σαμαρκη, αλλ θα τη συναντσουμε και στο μλλον με λλες εξσου θαυμσιες δουλεις της σε βιογραφικ, σε Ντκενς, Μολιρο κλπ.
     Επμενη ανρτηση ταν να σπνιο ερημα: αρχαα κινζικη ζωγραφικ σε μετφραση των πληροφοριν του κθε πνακα, απ τον λλο μεγλο φλο και ναι θα το πω: συνεργτη, τονε θεωρ, τον Μπμπη Δερμιτζκη! Πρκειται για να μρος απ τους πνακες που κποτε εχα στη διθεσ μου, πριν μου χαλσει ο φορητς δσκος -μεγλη ιστορα- και που τελικ σωθκαν μνον αυτ τα μοναδικ αριστουργματα.
     Ακολοθησε ο Αισχλος με τους "Πρσες" του, που ναι, θα μου πετε, υπρχε και πριν, αλλ δεν υπρχεν ργο, μνο το βιογραφικ του. Τρα εναι πλρης καθς κι ργο υπρχει και βελτισεις-συμπληρσεις στο βο του μεγλου τραγωδο. Το ργο αυτ προσεγγζει τους ελληνοπερσικος πολμους απ' τη σκοπι των Περσν και το κνει χωρς ψευτοπερηφνεια, χωρς χολ, χωρς κομπασμ, αλλ με ανθρωπι, πνο, και κατανηση. Αξζει τον κπο μια ακμα ανγνωση σε σους το χουνε διαβσει δει και σγουρα αξζει μια πρτη ανγνωση στους υπλοιπους.
     χω δη κμποσα πρματα να νιθω περφανος που υπρχουνε στο Στκι μου, αλλ για την ανρτηση του Αμπρουζ Μπιρς μπορ να νισω ακμα πιτερο, καθς δεν υπρχει επσης πουθεν αλλο, αλλ και γιατ υπρξε πραγματικ νας παραξηγημνος, "καταραμνος" συγγραφας! Διλεξα για τοτο, το μικρ του αριστοργημα: "Ο Θνατος Του Χλπιν Φριζερ" κι ταν το τελεωσα νιωσα τρομερς και φοβερς! Και νομζω πως θα επανλθω σε κενον και με λλα ργα του.
     Μετ επα να μεταφρω μια σχετικ σντομη βιογραφα της Λλιθ, της ξακουστς ...κακστρως του μεσαωνα που λγεται πως τανε χειρτερη απ τον Κμη Ντρακιολα, της Elizabeth Bathory πο και πως ζησε, πς δρασε και τελικ τ εναι λο αυτ που της καταλογζεται. Φιλοξενεται στο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ. Και μετ, καθς βρισκμουν εκε, στο φανταστικ χρο δηλαδ με Λλιθ και Μπιρς, εχα τη τχη να βρω και να προσθσω κποια πρματα, καθς και να το σουλουπσω λιγκι, το κομμτι του λλου μεγλου ξακουστο της ΕΦ, του Μπρμ Στκερ!
     ξερα πως πρεπε να επανλθω στα ΚΛΑΣΣΙΚΑ κι τσι ανβασα τον μεγλο γλλο συγγραφα, Γκι Ντε Μοπασν, που στα νιτα μου εχα διαβσει τα 2 κορυφαα του δημιουργματα: "Μι Ζω" και "Ο Φιλαρκος Μας" και μου χαν αρσει πρα πολ. Συνχισα και μετ απ πρα πολ δουλει και κπο και κτι μικροατυχες, κατφερα να φρω σε πρας μια πολ δσκολη ανρτηση, αυτ του Χρμαν σσε, πολ το φχαριστθηκα, σας το λω. Ββαια το κομμτι που βαλα μσα, μιας και δε βρκα κτι μικρ και βολικ, δεν εναι απ τα πιο χαρακτηριστικ του, ωστσο το βιογραφικ του εναι φουλ! Θα συνιστοσα ιδιατερα τη "Ροσλντε" του! εν εναι γνωστς κορυφαες δημιουργες, τα: "Σιντρτα", "Ο Λκος Της Στπας" κι ο "Ντμιαν".
     Στην δια κατηγορα, βαλα τον μεγλο και κολοσιαο μστορα της θεατρολογας, τον Τενεσ Ουλιαμς, δουλει που μου φαγε 3 μρες μχρι να την ολοκληρσω καθς τχανε πολλς αναποδις και λω μνο τοτο: 2 φορς φτασα στο παραπντε να τη τελεισω μετ απ κτι σερ 3ρα και 2 φορς χαθκανε τα δεδομνα απ αβλεψες! Ο νθρωπος τα χει πει λα και πνω απ 2 φορς το καθνα! Παρλη την ατυχα και τις δυσκολες το καταφχαριστθηκα κι αυτ!
     Τλος βαλα στα ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ μια να και ταλαντοχα φλη του Στεκιο την Κασσνδρα Αλογοσκοφι, με το κεμεν της: "Ο Αοιδς Και Το Αηδνι", που ελπζω κι εχομαι να σας αρσει κι εσς σο κι εμνα και πως η καλ μου φλη θα στελει κι λλα της κομμτια. Εδ θλω να υπενθυμσω, περιληπτικ και μερικς παλιτερες αναρτσεις, στην δια κατηγορα, που δεν εχα παρουσισει ττε, καθς σιγοσα πως επα στην εισαγωγ:
 1. Σωτρης Γλυκοφρδης με πολ καλ δουλει του στον Παρμενδη
 2. φη Καλογεροπολου (κκκινη κσσα) με μικρ γρμματα Ποηση
 3. Νστορας Πουλκος ψιθυριστ...       επσης ποηση
 4. Αγγελικ Κορρ   Μετ Τη Βροχ             θεατρικ


     Εκτς αυτν που ανφερα, υπρξανε και πρα πολλς και μλιστα αρκετ ενδιαφρουσες προσθκες στον ΚΗΠΟ κι αξζει να του ρξετε μια ματι.
     Τρα για το μλλον χω βλει μερικος στχους νων αναρτσεων: Ντκενς, Μποστ, Μολιρος, Νεροδα, κλπ, θλω να διορθσω μερικ κακς κεμενα στο Στκι, για τα οποα ζητ συγνμη, αλλ ξεκινσαν ταν αλλξαμε τη δομ και τον κειμενογρφο. Δηλαδ εννο εκενες τις ...τερστιες αποστσεις μεταξ των γραμμν που τυχν χουνε δημιουργηθε σε αναρτημμνα κεμενα και θλει πολλ δουλει για να εντοπιστονε και να διορθωθονε. Να συμπληρσω βιογραφικ που λεπουν εναι βιοτηλεγραφματα, σε πινακοθκη, κλασσικ κλπ, χρωστω και μερικος ζωγρφους ακμα. Και ορζω σαν μια να ημερομηνα προσπθειας του να χαρτογραφηθε το Στκι μσω ενς index, πρμα που ναι νειρ μου απ ττε που η φλη Δφνη Χρονοπολου, μου βαλε την ιδα κι κτοτε δε μπορ να ησυχσω. Αυτ θα πρει καιρ και κπο, αλλ θα αξζει! Τλος εναι πολλς νες προσθκες που περιμνουνε να μπονε στον Κπο (που κι αυτς θλει μια ταχτοποηση).
     Αυτ εχα να πω, θλω να ξαναευχηθ καλτερο μλλον κι ξω απ το Στκι, και να θυμστε πως στις δσκολες ρες, η Τχνη εναι μια διξοδος που σε κνει να ηρεμες, να ξεχνς τα προβλματα και να ξεφεγεις, στω λγο, τις ρες που εσ το επιθυμες να γνει. Αυτ κι πεται... συνχεια!!!

                                     20/11/11

     Για πιο προσωπικ μηνματα, ισχει το pathat και τα ... υπλοιπα, (δηλαδ παπκι peri-grafis τελεα cοm). Ουσιαστικ αναποδογυρζετε τ' ονοματεπνυμ μου, απ το παλι κι λα τ' λλα εναι δια. Ο λγος εναι ο διος ο κλασσικς, αρκε να σας πω πως πλον λαμβνω περ τα 50-60 σπαμ μηλς (spam mails) καθημεριν και το μπχαλο που επικρατε εναι νευ προηγουμνου. Γιαυτ θα παρακαλσω λες κι λους σοι εχανε στελει το τελευταο διστημα, αν δεν τους κνει κπο, ας μου τα ξαναστελουνε. 
     Για λα τα υπλοιπα, υπρχαν τα:
adminfo@peri-grafis.net  που πλον καταργεται και τη θση τους θα πρει το periadmin παπκι peri-grafis τελεα cοm

                                         02/02/09

     'Αλλος νας μνας πρασε στην ιστορα και τρα στο ξεκνημα του νου μ' ,τι χει να μας φρει, ρχομαι να ξαναπ μερικ λγια, πριν ξεκινσω για τα του Στεκιο. Τον προηγομενο εχα ξεκινσει να λω κτι και σμερα θα το τελεισω, αν και... τλος πντων!
     πως εχα αρχσει να λω και ττε, για να 'χουνε νημα οι ευχς μας κθε φορ, πρπει ν' αποβλλουμε απ τη ζω μας οριστικ, μερικ πρματα και για να γνει αυτ πρπει να ξαναδσουμε τη πραγματικ σημασα κι αξα στις λξεις μας. Λξεις και φρσεις που χρησιμοποιομε. Εναι η μνη σωστ αρχ! Και συνεχζω με μερικς ακμα φρσεις που τις χω βλει στη μαρη λστα:

  ...ε) "...για ,τι γινε αναλαμβνω προσωπικ την ευθνη!" Μεγλη κουβντα και μαγκι του αυτουνο που χει τ' αρχδια να την εκφρει, αρκε φυσικ να την εννοε! Γιατ, ξρετε τ σημανει ουσιαστικ αυτ η φρση; "Κριοι, σ' αυτ που προσπθησα να κνω, απτυχα κι επειδ απτυχα πρπει να το χρεσετε σε μνα και μνο σε μνα και τις επιλογς μου κι αν πρπει να συνεχσετε να μ' εμπιστεεστε θα πρπει την επμενη φορ ν' αλλξω στση και τακτικ". Αν χι να παραιτηθε, αν χι ν' αποσυρθε παντελς, αν χι τποτ' λλο, τουλχιστον αυτ. Η ζω μας δεν εναι επικοινωνιακ τχνασμα και το διο κι οι ευχς που χρωστμε στον εαυτ και στους γρω μας.
  στ). "...καιρς ν' αναλβουμε λοι τις ευθνες μας!" Αυτ κι αν εναι αστεο! Ουσιαστικ σημανει, καιρς ν' αναλβει κποιος την ευθνη για να γλυτσω εγ και να μη τη φω ολκερη! Δειλ φρση, ειδικ αν δε συνοδεεται κι απ περιγραφ εκενων που οφελουν να μοιραστονε την ευθνη! Και γενικτερα, ,τι ισχει κι ανωτρω!
   ζ). "...πρπει λοι μας να σφξουμε τα δντια και το ζωνρι!" Αυτ επσης εναι κτι που συνηθζεται σε δσκολες ρες. Επειδ μως εκενος που το προτενει, ουσιαστικ προτενει κτι ...σχημο, για να 'χει αξα κι υπσταση, να μπορε να πεσει και να συμπαρασρει να πλθος, θα πρπει πρτος αυτς να δσει το καλ παρδειγμα! Αν δε το κνει, ττε δεν χει καμμιν ουσα και σημασα και καλν εναι ν' αγνοεται ως μη λεχθν.
   η). "...ας βγλει καστος τα συμπερσματ του!" Ευχαριστομε πολ που μας επιτρπετε να το κνουμε, εστε τσο καλς/. Πλην μως για να γνει αυτ θα πρπει να 'χουμε λο το πακτο πληροφοριν που απαιτεται για κτι ττοιο. πειτα, πολλκις μας λτε τα δικ σας συμπερσματα, χωρς να μας δνετε αυτ την ευκαιρα. Γιατ ειδικ εδ θα πρπει να τα βγλουμε μνοι μας; Και ...φυσικ εμες πντα θα βγζουμε τα δικ μας συμπερσματα, αλλ ευχαριστομε για την ευγενικ παραχρηση! τσι! ταν εναι ... να μας το λτε, να τα ...βγζουμε!
   θ). "...επιτλους πρπει να κνουμε κτι!" Να μια φρση γενναα! Μας προτρπει να κνουμε κτι, νας καθιστς, παχυλς, επορος λλο τι χαρωπ, ουσιαστικ προτρποντς μας να κνουμε μεις κτι εν εκενος θα κθεται στο σπιτκι του να βλπει τηλεραση κλπ. Και φυσικ ποτ δε πστεψα πως τρχοντας να μαραθνιο αγπης, μπορ να σταματσω τους βομβαρδισμος στη Γζα! Αυτ εναι αστεα πρματα και το λω με πλρη επγνωση του τ λω και πως το λω. Ξρω μως, πως εναι ευκολτερο να τρξω να μαραθνιο αγπης, απ κενα που θα πρεπε θα μποροσα να κνω, για να σταματσω τον βομβαρδισμ. 'Αρα προτιμ το ευκολτερο! Ε λοιπν αυτ πρπει να σταματσει!

     Ολοκληρνω εδ αυτ τα ...πρματα μιας και νομζω δεν χει νημα να συνεχσω προς το παρν. χω μνο να πω μερικ πρματα για το Στκι μου και για την ιδα που 'χω γι' αυτ! ταν το 'στησα κι αργτερα που σιγ-σιγ το μεγλωσα, θελα να 'ναι κτι σο το δυνατν πιο μορφο, πιο συχο και κτι που θα κρατοσε μακρυ κθε τι σχημο. Προς Θεο, ξρω πως υπρχουνε κι σχημα πρματα κει ξω. Εδ μως θελα και θλω, να μην επιτρψω να περσουν. Αυτ εναι θση και στση ζως, για τοτον εδ το χρο. Αυτ δεν χει αλλξει κι αυτ θα συνεχσει να γνεται και στο μλλον.
     Τοτο το μνα εχαμε στο Στκι σχετικ λγα πρματα και πολ υπγειο. Βλπετε, τελευταα μου μπκε η ιδα των βντεο φλας και μλιστα υποτιτλισμνα, πως το νωθεν τραγοδι. φαγα μπλικο χρνο για κενο κι χω σπαταλσει αρκετν επσης γι' λλα κομμτια που θ' ακολουθσουν αργτερα. Επσης σπατλησα χρνο συγκεντρνοντας υλικ για μελλοντικς αναρτσεις, υλικ εξαρετο και πλοσιο. τσι, δεν εδατε και πολλ, αλλ υπσχομαι πως θα δετε στο εγγς μλλον.
     Σας χαιρετ προς το παρν και σας λω υπεθυνα πως ...πεται και συνχεια!!!
            Καλ μας Μνα!!!                      Φλεβρης '09

                                              02/01/08

     Να χρονι, αλλ πριν αρχσω τις ευχς και τα του Στεκιο, θα 'θελα να πω μερικ πρματα. Στην ουσα θα 'θελα να παραθσω μερικς φρσεις που δε θα 'θελα να ξανακοσω στη μετπειτα ζω μου ολκερη. Τοτο, γιατ χι μνο δε προωθονε τις ευχς μας, αλλ σκεπζουνε κι λα τα προβλματα κτω απ να χαλ-λλοθι. Ξεκιν λοιπν να παραθτω τις πρτες απ' αυτς για τοτο το μνα:
   α). "...για λα φταιν οι γνωστο-γνωστοι..." Δεν υπρχει αυτ, αγαπητο μου επισκπτες-αναγνστες! Κι σο πιο μεσα το αφαιρσουμε απ τη φρασεολογα μας, τσο το καλτερο. εναι γνωστο κι ρα αν ντως φτανε, τους πινουμε κι λα πνε καλτερα, εναι γνωστοι κι ρα κνουμε μκο, αλλ παρλληλα κνουμε τ' αδνατα δυνατ να τους βρομε αποδεδειγμνα, να τους πισουμε και να τους απομονσουμε.
   β). "...δρσανε πλι υπογεως τα γνωστ -νομα και μη χωρι- κντρα παραεξουσας..." Το διο με τα παραπνω. Δε μπορ λλο να δεχτ πως κποιος κποιοι, ξρουνε ποιο κρβονται κτω απ το κθε τι και δε το λνε. Αν φοβονται, ττε καλτερα ας μη το λνε, γιατ στο κτω-κτω, ο κνδυνος που... διατρχουν ελχιστα μεινεται. Αν πλι θλουνε να κνουνε τους ξυπνους και τους ενμερους, ας κνουνε κτι για να το δεξουνε, πινοντς τους. Εναι απλ!
   γ). "...θα κνω ,τι περνει απ το χρι μου..." χι! Δε πληρνεσαι, εκλγεσαι, διορζεσαι (κλπ) για να κνεις μνον ,τι περνει απ το χρι σου. Αυτ συνθως το κνει κι η κουτσ-Μαρι. Εσ πληρνεσαι, εκλγεσαι, διορζεσαι, γιατ θεωρεσαι ειδικς κι ρα χι μνον ,τι περνει απ το χρι σου να κνεις, αλλ και κτι παραπνω. Κι χι μνο κτι παραπνω, θα πρτεινα κτι πολ παραπνω, απ' ,τι περνει απλς απ' το χρι σου.
   δ). "...εναι φως-φανρι..." χι! Τποτα δεν εναι απαρατητα φως-φανρι, εξν κι αν φροντσει ο επικαλεσθες, πση δυνμει, να το καταστσει ττοιο και για λο τον κσμο. Πριν απ' αυτ, ας θεωρσει πως τποτα δεν εναι φως-φανρι.

                (θα συνεχιστε αυτ και σ' επμενα σημειματα)

     Προ καιρο, ανβασα στο Στκι, να κεμενο του Σολζεντσιν με ττλο: "Να Μη Ζομε Με Ψμματα" κι αφοροσε φυσικ μια του αντδραση στο επικρατον ττε, καθεστς της Ρωσας. σοι κι σες δε το διαβσανε, τους προτρπω να το κνουνε τρα. Τρα που ββαια δεν υπρχει ττοιο καθεστς, ωστσο στο κεμενο αυτ εμπεριχονται θαυμσιες συμβουλς, για το πως πργματι μπορομε να μθουμε να ζομε χωρς ψμματα. Βλπετε, τα ψμματα δεν εναι αποκλειστικ προνμιο μνο των ολοκληρωτικν καθεσττων, μτε μνο των ανλγητων δικτατρων. Τα ψμματα υπρχουνε παντο κι σο βρσκουνε πρσφορον δαφος προσκολλνται και δυστυχς δηλητηριζουνε τις ...ευχς μας, ακμα και πριν προλβουμε καν να τις εκφρσουμε.
     σο για το Στκι, πρτη φορ μπορ να πω πως βαδζει ακριβς πνω στο πλνο που 'θεσα στο σημεωμ μου πριν λγες μρες κι απλ θα συνεχσω πνω σ' αυτ με την δια ζση κι ευχαριστση, που ελπζω να 'ναι και δικ σας.
     Τρα νιθω καλτερα και πιο τοιμος να ευχηθ σ' λο τον κσμο, Καλ Χρονι, Χρνια Πολλ και καλ και φυσικ και καλ μας μνα κι ... πεται συνχεια!!!
                                                         Γενρης 2009

                                         19/12/'08

     Χαιρετ στω και καθυστερημνα τους επισκπτες μου αλλ νιθω μια χαρ, γιατ επιτλους το νερ μπκε στ' αυλκι του κι λα θ' αρχσουνε ξαν με το παλι τους ρυθμ. Οι... υπγειες εργασες χουνε σχεδν ολοκληρωθε και πλον εμαι σε θση να μπορ ν' αναγγλλω κποια πρματα εκ του ασφαλος και στα σγουρα. Μετ λοιπν τις γιορτς λα παρνουνε το δρμο τους.
     Πρτον, ξανανογει ο Κπος, χι μνο βελτιωμνος, αλλ κι εμπλουτισμνος και ταξινομημνος. Ββαια λγω του μεγλου του γκου και φυσικ και του ερους ζνης (bandwidth), που σταται πνω απ το κεφλι μας σα πλεκυς, θα συνεχσω να τον ανογω εκ περιτροπς, μια φορ τη βδομδα. Τη πρτη μνο φορ θα τον ανοξω ολκερο, για να μπορσετε να δετε λο το μχρι στιγμς μγεθς του -που φυσικ θα συνεχζει να μεγαλνει- και μετ, ανλογα και το πως θα πει, κθε βδομδα θ' ανογει και διαφορετικ κομμτι: πχ. Ποηση, Πεζογραφα ΕΦ κλπ. Σας γνωστοποι μως πως αν κποιο μνα, το ερος καλυφθε γργορα, ττε για λο τον υπλοιπο μνα θα παραμενει κλειστς.
     λο το Στκι πια βρσκεται με αλφαβητικ σειρ, πρμα που διευκολνει αφνταστα την αναζτηση κειμνων ργων των δημιουργν που φιλοξενε και μλιστα με ταχτητα, και διορθωμνο που υπρχε πρβλημα συνεπεα ασυμβαττητας του παλιο με τον νο και βελτιωμνο επεξεργαστ μου. Επσης συνεχζεται η ενοποηση των γραμματοσειρν σ' λο το Στκι: βιογραφικ -> βερντνα 10, κεμενα -> ταχμα 10, κι που απαιτεται ειδικ σμανση -> τα εκστοτε προτεινμενα φοντς.
     Πριν συνεχσω παρακτω, να υπενθυμσω πως για κποιο διστημα πριν, γρω στις αρχς με τλη καλοκαιριο, εχα λεψει απ τις νες και παλις αναρτσεις λγω φρτου εργασας και στο καπκι, ξεκνησα τις υπγειες εργασες στο Στκι, προεκτενοντας τσι την οπτικ παρουσα μου. Πρπει να πω πως αυτς οι εργασες εδ, κρατσανε γρω στους 2 γεμτους μνες, μ' επμονη, εππονη και σκληρ δουλει και πως για τοτο, εκκρεμον ακμα στα mail-boxes μου αρκετς αποσταλμνες δουλεις. Θλω λοιπν να ζητσω συγγνμη απ κενους που περιμνουν υπομονετικ τσο καιρ και να τους πω πως δεν χω ξεχσει... Ειδικ προς τον κριο Βελλιαντη, που μως ρθε κι η σειρ του, στω κι αν ργησα.
     Ωστσο που και που ερισκα ευκαιρα ν' αναρτ πρματα κι πως θα 'δατε, εχαμε μπλικους νους κι ενδιαφροντες δημιουργος. Στα Κλασικ, ο Ρλκε κι ο Γητς τανε τα να πρσωπα, στο Φανταστικ, ο Χρλαν, αλλ και στα Εικαστικ εχαμε διφορα.
     Τρα τ μλλεται; Ε φυσικ οι εκκρεμοσες αναρτσεις που μλησα πιο πνω. Στα Εικαστικ θα συνεχσω με τα Χρματα, αστεες φωτ, ζωγραφικ χεριν και σματος, τοπα και μερικς φωτ απ το Διστημα. Στη Γλυπτικ-Αρχιτεκτονικ, θα προσθσω μερικ αρχιτεκτονικ σγχρονα θαματα. Στα Κλασικ σειρ παρνει ο Ντοστογιφσκη -και πολ ργησε μλιστα- και διρθωση/εμπλουτισμ σε Βαλερ και Παβζε. Στη Διασκδαση θα βλω κποια ενδιαφροντα κεμενα-κπληξη. Στο Φανταστικ ρθε κι η ρα του Ρμπερτ Ζελζνυ, αλλ και μερικ ακμα του πρσφατα χαμνου 'Αρθουρ Κλαρκ. Στη Πινακοθκη, πριν προχωρσω σε νες αναρτσεις, θα συμπληρσω τα κεν στα βιογραφικ και θα εμπλουτσω μερικος απ τους πιο δημοφιλες καλλιτχνες πως οι: Πικσο, σερ, Νταλ, Ρενουρ, Βαν Γκογκ κλπ. Τλος θλω να αναγγελω και την επμενη βελτιωτικ προσθκη στο Στκι, τη 10δα των νων προσθηκν, που ουσιαστικ καταργε τη πρχειρα στημνη Προθκη και βελτινει ακμα πιτερο την αναζτηση στον χρο μου. Ωστσο θα επιμενω: μχρι να συμβε αυτ να κοιττε στη Προθκη, γιατ εκε αναφρω νες προσθκες που δεν εναι δυνατ να εμφανιστονε στην 20δα νων αναρτσεων.
     Αυτ εχα να πω προς το παρν. Καθυστρησα κπως τοτο το μηνιαο μου σημεωμα, τσι στε, εκτς που να 'χω βλει το νερ στ' αυλκι, να 'χουμε πλησισει αρκετ τις γιορτς και να προσθσω κι εγ τις δικς μου ευχς σ' να κσμο που αλλζει... αλλζει και... Δε κωφεω στις πρσφατες θλιβερς εξελξεις αλλ καστος εφ' ετχθη...
     Εχομαι λοιπν σε κθενα και καθεμι, απ τη δικ τους θση, με τη δικ τους επιλογ και με τον καλτερο δυνατ τρπο, να κνει ,τι μπορε (κι ακμα πιτερο) για να βελτισει τοτη τη καημνη τη ζση. τσι! Γιατ ... πεται και συνχεια!

          Καλ Χριστογεννα  Χρνια Πολλ κι Ευτυχς το Νον τος 2009!!!

     
                                          6/11/'08

     Φθινοπριασε... Πρασε κμποσο διστημα που 'χα να εμφανσω κτι στο Στκι μου, κυρως λγω φρτου, αλλ και μετ λγω αλλαγν ριζικν που λαμβνουνε χρα κι εναι σε σας αρατες. Εκενο που σγουρα θα προσξατε και που, πιστψτε με δεν τανε καθλου λγο κι εκολο, εναι η εισαγωγ αλφαβητικς σειρς σ' λους τους χρους του, με ξεκνημα στις πρτες κατηγορες πως: Κλασσικ, Πινακοθκη, Ερωτικ Λογοτεχνα, Φανταστικ, Διασκδαση, Εικαστικ, Γλυπτικ, Λογο-Παγνια (αν κι ακμα εναι ... αχρησιμοποητα) και σ' λες τις δικς μου κατηγορες (τις 6 πρτες δηλαδ). Εκκρεμον ακμα οι δυο επσης δσκολες κατηγορες: Διαδικτου κι Εκδοθντες. αλλ κι αυτς τις προσεχες μρες θα γνουνε!
     Μη φανταστετε πως ταν εκολο, γιατ εκτς τι τις πρασα με το χρι μια-μια, προκπτανε και προβλματα ασυμβαττητας του σημερινο, σγχρονου και πανσχυρου επεξεργαστ κειμνων που 'χω προσαρμσει στο Στκι, με τα του παλιο κι αρκε να ρξετε μια ματι στα Κλασσικ, (ειδικ στον Ντριο Φο) και θα καταλβετε τι με περιμνει ακμα. Πλην μως εναι κτι που πρπει να γνει και θα γνει ,τι κι αν κοστσει, σο κι αν κουρσει. Λιγκι υπομον, κι αναφρομαι σε κενους που περιμνουν ανρτηση κι εναι μπλικοι. Τλος αναγγλλω τη δημιουργα "γκιστρου", δηλαδ θα χτυπ κποιος το συνδεδεμνο νομα που τυχν θ' αναφρεται σε κποιο κεμενο, και θα πηγανει αυτματα στο ακριβς σημεο που αναφρεται ξαν το εν λγω νομα, σε λλο κεμενο κι χι στην αρχ της συγκεκριμνης σελδας, πως συνβαινε μχρι σμερα, μ' αποτλεσμα να πρπει να ξαναδιαβαστε και το λλο μχρι να βρει την αναφορ. Αυτ θα 'χει σαν αποτλεσμα, να φτιαχτε στο μεσο μλλον να ευρετριο ακριβς στο Στκι, αλλ κι νας ακριβς "χρτης" του. Να σας πω την αλθεια μου, κι εγ παρλο που 'μαι ιδιοκττης και κριος αναρτητς των ποιων κειμνων, εχα φτσει σε σημεο να μη μπορ να βρω κτι που ψαχνα κι αναγκαζμουν να το αναζητ μσω... Γκουγκλ στο Στκι μου το διο. Τρα τλος σ' αυτ.
     λα τοτα, κι λλα πολλ, κρατσανε μακρι τις νες προσθετικ παλις αναρτσεις, αλλ τρα σιγ-σιγ επανερχμαστε στα παλι. Οι παλιο επισκπτες θα ξρουνε καλ τ εννο! Επσης αναγγλλω τον εμπλουτισμ των βιβλων μου στον Κπο, σε μεγλο βαθμ, αλλ κι αυτ θα το δετε πιο μετ στο μνα, γιατ κι εκε εχα μιαν αβαρα... τλος πντων. Επσης να πω πως λλαξα πλι σρβερ για πιο καλ και γργορη λειτουργα και να ξαναδηλσω πως διαφημσεις στο Στκι δε πρκειται να μπονε στον αινα τον παντα!
     Αυτ εχα να πω προς το παρν, συνιστ υπομον και θα ευχηθ καλ μνα και καλς διαδικτυακς περιπλανσεις (πολλς απ' αυτς στο Στκι, ελπζω) γιατ πως πολ καλ το ξρετε πλον... πεται και ...συνχεια!


                                      ;-}


                                              6/9/08

Και τρα, που το τλος εναι κοντ
και λγο πριν πσει η αυλαα,
φλοι μου, θα σας μιλσω για κενα
που με καθρισανε.

ζησα μια γεμτη ζω.
Σεργινισα κθε σοκκι, κθε λεωφρο.
Μα πιτερο κι απ' αυτ,
εναι πως το 'κανα με το δικ μου τρπο.

Μετνιωσα για κμποσα, εν' αλθεια!
Τσο λγα, που δεν αξζουνε μνημνεψη.
καμα ντρτα, χωρς ν' αποφγω ποτ,
αυτ που 'πρεπε να κμω.

Διδχτηκα απ τα μαθματα της ζως
και σχδιασα προσεχτικ το κθε βμα.
Μα πιτερο κι απ' αυτ,
εναι πως το 'κανα με το δικ μου τρπο.

Υπρξανε φορς -εμαι ββαιος πως το ξρετε δα-
που δγκωσα πιτερο απ' αυτ
που θα μποροσα να μασσω.
Μα το 'φαγα κι ταν πρεπε το 'φτυσα.
Πλεψα και στθηκα καλ
και τo 'κανα με τον δικ μου τρπο.

Αγπησα και γλασα και κλαψα.
Εχα και πλοτος και μερδιο στη χασορα.
Και τρα που στεγνσανε τα δκρυα
το βρσκω λο τοτο, τσο συναρπαστικ.
Σκφτομαι, πως εγ το 'κανα λο τοτο
και μπορ να πω, χι ντροπιασμνα.
χι... χι... Ω χι εγ!
Εγ το 'κανα με το δικ μου τρπο.

Γι' αυτ που υπρχει νας ντρας,
γι' αυτ που κατχει
κι αν χι απ μνος του, ττε εναι μηδενικ.
Να λει αυτ που νιθει πραγματικ.
Το παρελθν μου δεχνει πως πρα το ρσκο μου
και το 'κανα με τον δικ μου τρπο
.
      ("My Way" Frank Sinatra)

     Θερησα καλ να ξεκινσω τοτο το μηνιαο σημεωμα με τοτο το τραγοδι, που κποιαν λλην εποχ, κατσα και μετφρασα -με το δικ μου τρπο ββαια. Κι αυτ, γιατ το Στκι μου κλεισε 4 συναπτ χρνια ζως και μπανει στο 5ο και ταιριζει θαυμσια σα μια επεξηγητικ ανασκπηση. Ο κσμος αλλζει ραγδαα, με τρπο που, πολλκις δυσκολευμαστε να παρακολουθσουμε τις αλλαγς του. Σε ττοιες περιπτσεις λοιπν, αναζητομε γρω μας πρματα καλ κι αναλλοωτα, στε να μπορομε να μετρμε το παλι με το νο, να μπορομε να ξαναπροσανατολιζμαστε και να συνεχζουμε την ποια πορεα μας.
     Και το Στκι αλλζει, αλλ τοτο γνεται σιγαν, απαλ, προσεκτικ και τρυφερ ως ανεπασθητα και πντα -ελπζω- προς το καλτερο. Προσδοκες μεγλες, αναρτσεις πολλς, θεματολογα ευρεα και πντα ανοιχτ, τσο σε παλις σο και νες ιδες, το Στκι θα συνεχσει να σταται, σ' να κσμο που τρχει ιλιγγιωδς, και να περιδιαβανει ρεμο, τους Κπους της Βαβυλνας.
     Εναι γεγονς πως τοτο το καλοκαρι, τα φρτωσα στον κκκορα λιγκι και ζητ λλη μια φορ συγγνμη, αλλ εναι κτι που πρασε πια και το Στκι μπανει σε ρυθμος φθινοπρου-χειμνα  κι πεται ...συνχεια.

                                  Καλ Φθινπωρο λοιπν (κατ' αρχν) κι Ευχαριστ!

                                            17/8/08

     Με συνοπτικς διαδικασες, χω να πω πως με τις αρχς του Σεπτμβρη θα τα ξαναπομε δυνατ, πως επκεινται μπλικες ενδιαφρουσες αναρτσεις και πως ζητ συγνμη για τη καλοκαιριτικη διακοπ-απουσα. Να σημεισω μνο πως φρτωσα μερικς φωτ στην Ιδιατερη Πατρδα  μου και πως πτισα τον ...Κπο. Δεν κανα απολτως τποτ' λλο.
     Χαιρετ κι εχομαι καλν υπλοιπον δειας, γιατ μετ ...πεται συνχεια!
                                                      :-}}}}}

                                             2/6/08

     Τελικ, χαθκαμε ε; Αχ τιμη κενωνα που λλους τους ανεβζεις κι λλους τους ρχνεις στην απξω... Πς περσανε 2 μνες σχεδν απ τη τελευταα φορ που 'γραψα σημεωμα, ειλικριν, δε το κατλαβα. πως και να 'χει, σας χαιρετ, μου λεψατε πολ κι ελπζω να σας λειψε κι εσς το Στκι με τις συνεχες στω με τις σχεδν συνεχες, αναρτσεις. Πντως εδ εμαι κι απ' σο μπορ να ξρω και να υποσχεθ, θα 'μαι δω για πολ καιρ ακμα... πεσε φρτος, ασθνεια, κοραση και μια διθεση για... "λλα" πρματα, που με κρτησε μακρυ.
     Τον περασμνο μνα, στις 12 Μη, εχαμε την επτειο του θαντου του μεγλου δσκαλου στον στχο, του Νκου Γκτσου κι τσι βρκα τη χρυσν ευκαιρα να του ανανεσω τη σελδα του και ρξτε μια ματι παρακαλ. Επσης, ανρτησα Λιμνοφ και πιο συγκεκριμνα, μερικ πολ ενδιαφροντα αποσπσματα απ να βιβλο κπληξη που 'χα τη τχη να διαβσω και μου ρεσε πολ, με ττλο: "Δμιος Γυναικν". Τλος, εναι σ' εξλιξη η ανρτηση του αγαπημνου Αλμπρτο Μορβια, με το 1ο κεφλαιο του εξαιρετικ ενδιαφροντος βιβλου, "Εγ Κι Αυτς" κι ακμα χει μενει κμποσο, αλλ υπομον... Επσης ο φλος Βασλης Ιωννου, προσθεσε κι λλο σπουδαο υλικ, πως κι οι, Θοδωρς ΒοριςΦοβη και Μετωρος 'Αγγελος. Πρπει να πω, τλος, πως η ανρτηση της Ανας Νιν δεν εναι να, απλ μεταφρθηκε σε να θση για τεχνικος λγους. Α... μη το ξεχσω, πρσθεσα κι να εικονδιο με το νεομοδτικο στκι, το FACEBOOK, στην αρχικ σελδα, -αν και προσωπικ πιστεω πως... τλος πντων, καλ ταξδια!
     Αυτ εν συντομα, εναι τα περασμνα, κι σο για τα επμενα, ολοκληρνεται ο Μορβια, ρχεται η Σρα Σολμαν και ...βλπουμε. Ναι, εναι γεγονς πως μπκε το καλοκαιρκι κι λα βρσκονται... υπ' ατμν και σκιν -κατ προτμηση. Πντως μην ανησυχετε, γιατ ...πεται συνχεια!
                              Καλ Μνα & Καλ Καλοκαρι!
                                                                             Μης-Ιονης '08


                                            13/4/08

     Εντξει... επαμε πως το Στκι θα παραμενει κλειστ για μερικς ρες, αλλ τελικ και για το καλ λων, μεινε κλειστ κποιες μρες. Οι αλλαγς πολλς, ορατς και μη, κι ως εκ τοτου, τον περασμνο μνα δεν εχαμε και πολλς αναρτσεις. Μλις τσσερις αλλ νομζω σημαντικς: Μαλαρμ, Μαρν, Καρακση (προσοχ μη μπερδευτετε, γιατ το Στκι πλον φιλοξενε 3 με το διο επθετο, αλλ εντελς διαφορετικος), και μιαν επανεμφνιση του παλιο και καλο φλου Λκη Φουρουκλ. Λυπμαι πολ για τη μακρι απουσα και θα πρπει να πω πως μου λεψατε κι εσες και το Στκι, λες τοτες τις μρες.
     Το μλλον εναι καλτερο και θα το δετε. ρχονται πρα πολλ διαμντια της Παγκσμιας Λογοτεχνας, χουν δη επιλεγε και περιμνουν υπομονετικ τη σειρ τους. Πλην μως τσι πως γινε το πρμα, ο Απρλης που διανουμε κντυνε πολ κι ο φρτος εναι πλον αυξημνος, ρα πλι για τοτο το μνα δε θα δετε πολλ. Ελπζω μως πως θα δετε αυτ τα λγα, αλλ θα σας εναι ικανοποιητικ.
     Συγνμη για λη αυτ την απουσα και συγνμη γιατ τοτες τις τελευταες μρες, ακμα κι αν μου στλνατε μηλς, δεν τα λβαινα κι ρα θα πρπει να μου τα ξαναστελετε στις διες διευθνσεις, πως και πριν, ειδλλως πνε χαμνα. Επσης λο τοτο το διστημα δεν εχα στατιστικ εμπεριστατωμνα, στε να ξρω επακριβς πς πγε η κνηση στο Στκι, μα απ δω κι εμπρς λα θα ξαναπρουνε τη κανονικ τους πορεα.
     ρχεται το Πσχα και σας εχομαι απ βθους καρδας, χρνια πολλ και καλ και σας ευχαριστ που συνεχζετε να τιμτε το χρο κι εμνα τον διο με την αγπη και τις επισκψεις σας. Μη πτοεσθε, γιατ πεται... Συνχεια...

            Καλ μνα και καλν Ανσταση!!!
                                                                         Μρτης-Απρλης '08

-------------------------------------------------------------------------------------------

                                             2/3/08

                  "...To παιδ-φρικι στο ρυθμ σου αποκτει σπτι
                    ποιος παλμος τραβον οι ρυθμο σου και ποι μαγντη
..."


     Να 'σαι στεγος σε τοτη τη πλη εναι φαινμενο που συμβανει κι εναι φυσικ αποτρπαιο. Να 'σαι στεγος κτω απ το διο σου το σπτι, ε... εναι κτι σπνιο, πως και να το κνουμε. Ξυπνς μιαν ωραα πρωα - και μεσημβραν ενοτε- κι εσαι πεθαμνος -Θες φυλξοι- ξνος. Το πρτο εναι τσον οριστικ, που πιτερο δε γνεται και φυσικ δε μπορες ακμα και να 'ξερες να 'θελες, να κνεις κτι. Το δετερο εναι, ευτυχς, κπως πιο αναστρψιμο... Το θμα εδ εναι, τ μπορες, τ ξρεις, τ θλεις να κνεις γι' αυτ... Γιατ...

                   "...Δεν εναι ρυθμς να ...κατοικσω
                     εναι λγος να λιγοθυμσω
..." (και συγνμη Κριε Σαββπουλε)


     Αυτ η παργραφος εναι η -ας πομε- ...λογοτεχνικ ταπειν μου συνεισφορ, γι' αυτ το μνα, που εκτς των λλων, εχε και το νοιγμα του Τριωδου. Μασκαρδες λου το κσμου ενωθετε! Και ...πμε παρακτω.
     Ξεκιν με την ανακονωση που 'χω βλει εδ και λγες μρες στον "Κπο":

                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Απ τον επμενο μνα, Μρτη του '08, και λγω τεχνικν προβλημτων, ο "Κπος" θα λειτουργε μνο μια μρα τη βδομδα. Αυτ η μρα θα 'ναι τυχαα και θα το καταλαβανει ο επισκπτης, τι λειτουργε, αν κι εφσον το εικονιδικι ξω, στην αρχικ σελδα, θα 'ναι χρωματισμνο. Αν εναι μαυρασπρο, ττε παναπε πως το μαγαζκι θα 'ναι κλειστ.

    
Για να το εξηγσω και στους τυχν αμητους για τα περ διαδικτου, θα πω, πως κθε στκι χει ν επιτρεπτ ριο badwidth  αν μνα, που δεν πρπει να ξεπερν, γιατ ετε θα πρπει να κλεσει για το υπλοιπο διστημα μχρι το τλος του συγκεκριμνου μηνς, απ την ρα που το πινει και μετ, ετε θα πρπει ο ιδιοκττης να βλει το χρι παααρα πολ βαθι το χρι στη τσπη. Με τις αναρτσεις του "Κπου" και τα αλλεπλληλα κατεβσματα (downloads), το ριο αυτ ξεπερστηκε και συνεχζει να πιζεται πολ ντονα εδ και κμποσους μνες. Επειδ λοιπν δε θλω να κλεσει το Στκι οτε μρα, οτε ρα, δεν χω τη δυναττητα να βλω τσο πια βαθι το χρι στη τσπη, αλλ και θλω να συνεχσω την λη προσπθεια χωρς να παραλεπεται κτι, σκφτηκα τη σολομντεια τοτη λση του εκ περιτροπς ανογματος του "Κπου". Ελπζω αυτ το μτρο ν' αποδσει και να μη χρειαστε να λβω λλα πιο σοβαρ μτρα. Τλος μ' αυτ και πμε παρακτω...
     Τοτος ο μνας, ο μικρτερος του χρνου, στθηκε ψηλ σ' λα του. Υψηλ επισκεψιμτητα, υψηλ τρφικ, λα πολ κοντ στα ρεκρ και φυσικ κμποσες ενδιαφρουσες αναρτσεις. Ξεκιν με την επανεμφνιση της φλης Δφνης, που λλη μια φορ δειξε δροσερ και φρσκια κι ενδιαφρουσα και χαριτωμνη. Αλλ εχε και την αρκετ εξαιρετικ δουλει της 'Αννας Κανατ, τσο στα Εικαστικ, σο και στα Ποιματ της. Επσης εχε νες παρουσες, πως: Ππη Σταυροπολου, Βασλη Ιωννου, Κατερνα Κωστκη, Λευτρη Πανοση, Μιχλη ΠιερΔιονυσα Ντλιου, Τζνι Ντρογκα. Εχε τα θαυμσια κολζ του Ελτη, Βασιλικ, Νεσν, απ τους κλασικος πλον λογοτχνες, και τλος στα Λαογραφικ, εχε 3 θαυμσιες παρουσες με τους, Μπιλνα, Ισπανος ποιητς 15-17ου αινα, και τον Αισχλο. Τοτο το μνα δε, πρλαβα και πρσθεσα 2 δικ μου κεμενα και μερικς περεργες φωτογραφες στα Εικαστικ.
     Πλοσιος μνας λοιπν και για τον επμενο χω να πω, πως λγω αυξημνου φρτου, θα μπονε λιγτερα, αλλ πντα σημαντικ κι ενδιαφροντα. Δε θλω να κνω αναγγελες τοτη τη φορ, αλλ θα το αφσω τσι πως πει. Πντως να προειδοποισω πως το Στκι θα μενει κλειστ για 24 περπου ρες, κποια προσεχ στιγμ, λγω αλλαγς κι αναβθμισης του παροχα. Δεν χω να προσθσω κτι λλο, παρ μνο να ευχαριστσω ξαν επισκπτες κι αποστολες για την αγπη που δεχνουνε στο χρο μου. Φυσικ, -πως πντα Δαφνολα- πεται... συνχεια!
     Καλ μας μνα!
                                                                      Φλεβρης '08

------------------------------------------------------------------------------------------------


                                             2/2/08

     νας ακμα μνας κλησε σα σταγνα και πρασε πσω, στα χτισμνα, αφνοντς μας να συνεχζουμε, βαδζοντας μαγεμνοι, τη μακρι πορεα. ,τι κλησε μαζ με τοτη τη σταγνα, γλια, δκρυα, στιγμς, πγανε στα θεμλια του οικοδομματος, ανκατα με πτρες, ξλα και ρινσματα αγπης και σιδρου, μσους κι ευχαρστησης, στερεοποιηθκανε πλον, δημιουργντας να νο τοχωμα, να νο πτημα-πτωμα...
     ταν νας φαινομενικ συχος μνας. φερεν ωστσο τσα ορατ κι αρατα, φερεν ακμα μιαν νοδο, μσα στις λλες, τις τσες και πσες πτσεις σ' λλα θματα -δυστυχς- κι ελπζω να πρσθεσε λιγκι ομορφι, μες στον τσο βρβορο, που θελ μας κολυμπσαμε τον τελευταο καιρ. Και να 'ταν ο τελευταος, πει καλ... Πιστεω, πως σο μεγλη κι αν εναι η γρω δυσωδα, η ευωδι της τχνης ημπορε να τη καλψει. Δεν εθελοτυφλ, απλ επιλγω κι επιλγω να θαμπνομαι απ τα μορφα γρω, μην επιτρποντας να μ' αγγζουνε τα σκατ, που λλωστε δε λεπουνε δα και ποτ. Τλος πντων!
     τσι λοιπν εχαμε τοτο το μνα στο Στκι, αρκετ ενδιαφροντα πρματα: Σω, Γκωτι, Διαλλιν, Ασωπο, Παζολνι, Φασμπντερ, αλλ και μερικς προσθκες απ να τομα, πως ο Ντας κι ο Μαραγκκης. Θα σταθ λιγκι παραπνω, στην ανρτηση του Μιχλη Διαλλιν με τη "Κριτσωτοπολα" του, γιατ ταν να μεγλο, δσκολο και κοπιαστικ πνημα, λγω πολλν τεχνικν δυσχερειν που δεν εναι του παρντος, αλλ κλυψε μεγλο μρος τοτου του μνα για να ολοκληρωθε. Τρα βρσκεται πλον εδ και νιθω περφανος γιατ τα Λαογραφικ εμπλουτιστκανε μ' λλον να σπνιο -ως ανπαρκτο- κεμενο, που δε μπορε να το βρει κανες αλλο, κι ρα χαλλι ο κπος. Φυσικ θα πρπει να εξρω τη συνεισφορ του φλου Μπμπη Δερμιτζκη, δχως τον οποο, δε θα μποροσε να 'χε πραγματοποιηθε αυτ.
     Εντωμεταξ, οι επισκπτες αν μρα, φτσανε πια τους 1100 περπου και γενικ το Στκι κερδζει σιγ-σιγ, λο και καλτερη θση, στις καρδις των φιλτεχνων κι αυτ, -πως δε θα κουραστ να το γρφω- με γεμζει ικανοποηση και χαρ. Εναι σημαντικ να κνεις κτι που χαρει γενικς επιδοκιμασας, γιατ ττε, ακμα κι αν δεν εχες, αναζητς λγους, δυνμεις για να συνεχσεις αυτ που κνεις. Ευχαριστ λοιπν ακμα μια φορ τους επισκπτες που στηρζουνε τα ...δχτυλ μου.
     Τρα για τον αγαπημνο μου Κουτσοφλβαρο, χω να πω, πως θα 'ναι ακμα νας ενδιαφρων μνας κι ας χει λιγτερες μρες. Προαναγγλλω, εκτς σων δεν επρκαμα τον περασμνο μνα, κι να μεγλο της παγκσμιας λογοτεχνας: τον Τσινγκζ Ατμτοφ, αλλ κι να δικ μας μεγλο και σγχρονο: -ναι καλ ακοτε- τον Λευτρη Πανοση. Τ; Δεν τονε γνωρζετε; Ε καλ, σματι κι εγ τον ξερα! Αλλ ννοια σας και θα τονε μθετε σντομα. Αχ πσο ζλεψα τη σμλη-πνα του! Επσης ελπζω να κλεσω τις εκκρεμτητες και τα συμπληρματα, γιατ μετ, τον Μρτη, αρχζουνε ξαν δυσκολες λγου αυξημνου φρτου. Πντως ελπζω να προφτσω και λγο απ τους Τεννεσ Ουλιαμς κι Ευγνιο Ο' Νηλ.
     Ας μη πω λλα προς το παρν, γιατ πως πντα...
                                                       ...πεται συνχεια... (Δαφνολα χθηκες)!
                            Φλεβρης '08
-------------------------------------------------------------------------------------------

                                             2/1/08

        "...ποιος παλμος αγγζουν οι ρυθμο σου και ποι μαγντη..."

     Μ' αυτ το στχο, που 'ναι μια θαυμσια ερτηση, αλλ και μια θαυμσια απντηση, ξεκιν το μηνιαο μου σχλιο για τη Να Χρονι, καθς τολμ να πω, πως βρσκομαι στο μσο μιας εκρηκτικς μθης, για την οποα δεν χω λλο νομα, πραν αυτο του στχου. Εναι στιγμς που νιθω πολ ντονα, αυτ που περιγραψε κποτε ο Καζαντζκης, δια στματος "Ζορμπ": "...να μεγαλνει το μυαλ μου σα πωρικ.." Ανογω ττε διπλατα, λες τις πλες και δχομαι τη βροχ, μια θλιβερ, αλλ και χαρομενη βροχ, σαν απ αστρκια. Ξεκιν λοιπν το 2008 με το δεξ ποδρι και ξρω πως ετοτος ο χρνος θα 'ναι μεγλος, σπουδαος κι ατλειωτος! Για λα! χι δεν εμαι προφτης, αλλ χω μιαν ντονη διασθηση.
     Το Στκι γιορτζει. Δηλαδ, μεταξ μας, απ' αρχ γιρταζε τον κθε μνα, μα τοτος εναι διαφορετικς. χει σταθεροποισει πια τους 1000 (!) επισκπτες αν μρα, κατ μσον ρο. Μπκανε πολλ στη διρκεια τοτης της χρονις κι αρκετ ενδιαφροντα. Τον τελευταο μνα κατφερα να προλβω να εκπληρσω την υπσχεσ μου για τον ψεν, -κτι εξαιρετικ δσκολο απ πολλς απψεις που δεν ενδιαφρει τ και πς, αρκε ο λγος μου-, μ' εν αριστοτεχνικ στημνο θεατρικ του. Μπκεν ο Μποντλρ, που απ καιρ τον εχα βλει στο... μτι, ο αγαπημνος Νταλ με γλυπτ του, αλλ κι λλους πνακς του στη Πινακοθκη, ο Σντινγκ, μια ιστορα του Καλβνο στο Φανταστικ, αλλ κοντ σ' αυτ, νοι φλοι ρθανε να προστεθονε στο λογαριασμ: Δημτρης Ντας, Ειρνη ΤαμβκηΝεφλη, Ευγενα Βογιατζ, Ελνη-Αριδνη Σιοφτα, Μιχλης Μαραγκκης, Σεραφεμ Χατζπουλος, Νκος Καρακσης, αλλ κι ο καλς φλος, παλις γνριμος Λκης Φουρουκλς με τη να του δουλει.
     Στο νο χρνο, ετοιμζω Τζορτζ Μπρναρ Σω, τη "Κριτσωτοπολα", του Διαλλιν, -να ργο που δεν... υπρχει, παρ μνο σε παλι πολυγραφημνα ανττυπα- μερικ ακμα κομμτια του Καστοριδη, λγο Βασιλικ, λλο ν ακμα ργο του Αριστοφνη και τη Βανσα Μπελ για τη Πινακοθκη, χωρς ν' αποκλειστον εκπλξεις και ξαφνικς παρορμητικς αναρτσεις. Φυσικ περιμνω κι λλο κσμο και νες αναρτσεις, απ τους επισκπτες μου.
     Τρα μνει να ευχηθ τι καλτερο για τη να χρονι, μνο καλς δημιουργες και περισστερην μπνευση για λους κι λες. Μιας και ξεκνησα με Σαββπουλο λοιπν τοτο το σημεωμα, λω να κλεσω και μ' αυτν κι.. ακοστε:

             "...Οι (μ)πντες παζουν το τραγοδι σας
              που τα κεν μας συμπληρνει
              κι ο ουρανς που αιμορραγε
              στα πεκα κει, μας αθωνει.
              Θα 'ταν τρελ να προσπαθ
              αυτ τον νεμο να εκφρσω.
              Με τα φαναρκια του μου αρκε να γειτονψω
..."


...πεται συνχεια...           Χρνια Πολλ        Γενρης 2008
------------------------------------------------------------------------------


                                             2/12/07

     μουνα στη παραλα καταμεσμερο κι νιωσα δψα μεγλη κι απραντη σαν ρημο. τρεξα γργορα σ' να καφ κει κοντ και πγα σε μια βρση με παγωμνο νερ. Διλεξα να ποτρι κι ρχισα να το γεμζω και να πνω... να το ξαναγεμζω και να πνω... ξαν και ξαν. Η δψα μου δε στρευε καθλου, -πιτερο πιθαν μου φνηκε να στερψει η βρση. λο σκεφτμουν: "Να! Με τοτη τη γεμισι, θα ξεδιψσω..." κι ταν δε ξεδψαγα, σκφτηκα πως πρεπε να 'χα διαλξει, χι τοτο το ποτηρκι, μα σως κενη κει τη καντα. Εχεν ρθει κι να μικρ σκυλκι, -γλκα να το κοιτς- κι κανε χαρς και παιγνδια κρατντας μια μπαλτσα στο στμα, προκαλντας με να παξω μαζ του. τανε καταμεσμερο ταν δψασα κι σπευσα και τρα πια, εχε φτσει απγιομα, ταν ρχισα να πνω απ τη καντα. Παρλληλα, δε μπρεσα να χαλσω χατρι στο σκυλκι, με το 'να μου χρι του πετοσα τη μπλα μακρι, να μου τη φρνει κι σο να το κνει, κατβαζα καντες. Ξφνου, απ το πουθεν, βρεθκανε δπλα μου κι να σωρ παιδκια κι αρχσανε να παζουνε κι αυτ με το σκυλκι και τη μπλα. Ζλεψα! Παρτησα τη καντα και τη δψα, που τσι κι αλλις δεν λεγε να κοπσει, για να παξω μαζ τους, σπου... κει που πγα να χαηδψω το σκυλκι, που τσο πρθυμα μας φερνε τη μπλα, και να ξαναγεμσω τη καντα για μιαν ακμα φορ... ξπνησα με το στμα μου θεστεγνο.
     Σηκθηκα πνω σβλτα, απλυτα ξπνιος κι ορεξτος θα μποροσα να πω. Πγα στη κουζνα, κατβασα απνευστ τρα ποτρια νερ και γμισα να τταρτο να το πιω σιγ-σιγ. Γρισα στο κρεβτι, κοταξα την ρα: δο και δκα, γρια νχτα! Πλγιασα μπας και καταφρω να ξεγελσω τον Μορφα, μα του κκου. Στριφογρισα νευρικ για κμποσο και σε κθε γρισμα, η κοιλι μου κανε γκλοκου-γκλοκου. Εκνευρστηκα, πρμα ασυγχρητο για ποιον θλει να μαυλσει ξαν τον Μορφα. Σηκθηκα, ναψα το φως: η ρα δο και πενηνταεφτ στο ηλεκτρονικ ρολι. "Πτε πρασε τση ρα και πς;" σκφτηκα. 'Αναψα τσιγρο κι φτιαξα να καφ. "Αφο δε μπορ να τονε ξεγελσω, τουλχιστον ας τονε κουρσω", σκφτηκα ξαν. Μετ θυμθηκα πως την επομνη, εχα πολ πρωιν γερση για τη δουλει.
     Δεν εχα ρεξη να γρψω, οτε καμμιν ιδα στα σκαρι, μα πως συνθως συμβανει με μνα ταν εμαι μνος με τον εαυτ μου και γενικ σε ττοιες περιπτσεις, νιωσα ...φαγορα στο δεξ μου χρι. Δξα τω Θε, απ σημειωματρια να σωρ, κι σο για στυλ, ου... να φνε κι οι κτες! να στυλ πντα στη τσπη του πουκαμσου μου, -ταυτχρονα, αν εναι χειμνας και μια στη τσπη του σακακιο του παλτο- ναν εφεδρικ στο τσαντκι και στο ντουλπι μου καμμι δεκαρι. Με τα στυλ χω μανα, ειδικ με κενα που 'χουνε πολ λεπτ μτη, των πντε χιλιοστν -κι η χαρ μου μεγλη ταν διαπστωσα πως κυκλοφορνε πλον και των τεσσρων χιλιοστν. Ο λγος που τα προτιμ με τσο λεπτ μτη, εναι μπας και καταφρω να κνω τα γραφμεν μου ευκρινστερα και καλτερα στην ανγνωση. Για σους δε το ξρουν, να πω πως τα γρμματ μου, παρλο που γρφω κεφαλαα, εναι δυσανγνωστα κι σχημα, ακμα και για μνα τον διο. Τα στυλ με τις λεπτς μτες λοιπν βελτινουνε πολ αυτ το τομα, ρει η γραφ και γνεται απλαυση. Ναι, αγαπ μχρις αηδας τα στυλ μου και δνομαι μαζ τους αρκετ. ταν πια τελεινουνε και πρπει να τα πετξω, το κνω με βαρι καρδι.
     Δε συμβανει το διο με τα σημειωματρι μου. Αυτ τα επιλγω με μνα κριτρια το να 'ναι μεγλα και με πολλς σελδες. Κι απ δατα χω πολλ και παντο. Στη τσντα, στο αυτοκνητο, στο σπτι και στο υπνοδωμτιο. Θα πρπει να σταματσω λγο τρα, για να πω να κατεβσω κανα-δυ ποτρια νερ! Τ δψα εναι αυτ! Λες κι χω καταπιε πυρκαγι! 'Ασε που 'χω καπνσει κιλας πντε τσιγρα κι η ρα εναι πια τσσερις και πντε.
     Ξανρθα. Σκφτομαι πως τις τελευταες μρες χω δουλψει πολ και καλ στο Στκι. Καταγνηκα να φτιξω ρθρα και βιογραφικ για μερικος αγαπημνους μου καλλιτχνες. Με τον Παβζε συγκλονστηκα! Απστευτα κι απρσμενα δυνατς. Ο Γουτμαν μου δνει την εντπωση, την εικνα σχεδν, του Ιωσφ, του αγαθο κι εργατικο ξυλουργο: ακαταπνητος, επμονος, γραφικς. Η ερωτικτατη Μνσφιλντ που μια τσο σντομη ζω τη πρασε παλεοντας με τους φρχτες και τα μικρ ξεφτδια ζως που μνουνε πσω, ταν κανες αναχωρε απ κπου, κι αυτ πνε και σκαλνουνε πνω στους φρχτες ανεμζοντας. Με γοτευε πντα, με ξαναγοτευσε και τρα. Περνντας τους αγκαθωτος φρχτες της κοινωνας, για να μπεις στους κπους της ηδονς(οδνης), δεν αφνεις γλυκτατη Κθριν, μικρ μνο ξεφτδια ζως ανκατα. Αφνεις μικρ μεγαλτερα κομμτια σρκας εκ της σαρκς σου, με το αναλογον ξεφτδι στο κθε πρασμα. Ο Πεσσα, οποα (ξαν)ανακλυψη! Κι μως... αυτς ο νθρωπος ζησε 47 συναπτ τη! Κι γραψε μλιστα. Και τσα πολλ! Τσο σοφ, τσον απμακρα και τσο κοντιν. Διασπστηκε κι αυτς σε κομμτια, σε ξεφτδια ζως, σ' αποκμματα χαρακτρων, σα για ν' αφσει να σφριγηλ αποτπωμα, μιας φαντης, κατ τ' λλα, ζως.
     Ορστε! Με τη φλυαρα πγε κιλας πντε παρ, τελεισανε τα τσιγρα, ο πνος ακμα φευγτος, αντθετα με τη δψα μου που εναι ακμα παροσα. Μου γρατζουν τον ουρανσκο, τη γλσσα, τα χελια κι χι τποτ' λλο: το στομχι μου εναι τγκα στο νερ. Τ σπαστικ να διψς και να μην χεις μεσα νερ! Αλλ τ οδυνηρ, να διψς, να 'χεις νερ φθονο, αλλ να μην χεις χρο να το βλεις! Σκφτηκα ποτρι και θυμθηκα το απαλ τρομακτικ διγημα του Τζον Κλιερ, "Το Επμενο Ποτ"... Αχ τ καλ! Τρα κνω σα τη Δαφνολα! Τελικ αυτ το κορτσι χει κτι το μορφα κολλητικ. Τρα θα κοιμται σγουρα!
     Κτι μου λει πως σε λιγκι, θ' ασχοληθ επιτλους με τον αγαπημνο μου ψεν. 'Αντε να τελεισω με τον απασιο-υπροχο, τον Μπκετ. Τ απασιος μως! Τι εκπληκτικ απασιος! Ο "Γκοντ" του Μοναδικς! ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ! να ργο επλαστο, ευπροσρμοστο, που χωρ πντα, παντο και τα πντα. να ργο τσο θλιβερ και τσον αστεο. Τσο θλιβερ μοναχικ και τσο ...ζεστ συνμα. να ργο που ανλογα πως θα το παξει κανες, θα του προσδσει κι λλη ρτα. Κλαση σκτη! Να θυμηθ να φρεσκρω τη Πινακοθκη, χει μερικς ελλεψεις, δηλαδ μπλικες ελλεψεις, για να 'μαι τμιος.
     Διψω! τσι μου 'ρχεται να καπνσω τοτες τις γραμμνες σελδες! Τ σου 'ναι ο νθρωπος τελικ; να μεγλο θερι που μπορε να κμει μια χαψι ολκερο το πλαντη και ταυτχρονα να παξει μ' να μικρ γλυκτατο σκυλκι που 'ρχεται κοντ, κρατντας στο στμα του μια μπλα. Διαλγεις και παρνεις. Αν και νομζω πως εναι το διο πρμα!
     Πντε παρ τταρτο... μου 'χει μενει κτι λιγτερο απ μισ σελδα, σε τοτο το σημειωματριο. Και ...μχρι να γρψω κι αυτ ...στοπ! Δεν ανογω λλο! Φτνουνε πια οι μπορδες ω Μορφε. Τσακσου κι λα... Διψω, δεν χω τσιγρα και δεν χω λλη σελδα λευκ... Τελικ εγ πσω μου δεν αφνω ξεφτδια κι αποκμματα μνο: αφνω και του κσμου τ' αποτσγαρα. Χα!
     Πντε παρ δκα... πς πρασεν η ρα;
     Πντε παρ πντε... πς περσανε τα χρνια! (κλεμμνο).
                                                                                         Καληνχτα.
        και ... Καλς Γιορτς!!!           Δεκμβρης 2007
-----------------------------------------------------------------------------


                                           2/10/-2/11 /07

    
Διβασα πρσφατα κπου, σαν αστεο, μια φρση που εν τη παρκαμψα στην αρχ, χωρς καν να χαμογελσω, μετ κατφερε να μου καρφωθε στο νου κι χι μνον αυτ, αυτοσια, μα κι οι ...χιλιδες εφαρμογς της. "Εναι πολ πιο εκολο ν' απορρψεις να βιβλο απ το εξφυλλ του, παρ να κνεις τον κπο να το διαβσεις ολκερο" ("και να τ' απορρψεις χι" προσθτω γω, αν και δεν χει τση σημασα). Επειδ λοιπν πιστεω πως δεν εμαι και πολ ευφυς, αντθετα με τους επισκπτες και τους αναγνστες μου, κρνω σκπιμο να πω πρα πρα και ν' αφσω τους ποιους προβληματισμος ξυπν τοτη η φρση, λετερους κι ιπτμενους.

     Αντ' αυτο, να ζητσω τη συμπθει σας γιατ δε κατφερα να γρψω το προηγομενο μηνιαο σημεωμα κι αναφρομαι φυσικ σ' ποιους το παρακολουθον ανελλιπς και τους λειψε. Ο λγος που δεν γραψα, εναι γιατ δε πρλαβα, επειδ οι μρες που περσαν τανε πολ δσκολες και γεμτες απ κθε ποψη. Ορστε, και τρα δα που γρφω τοτο το σημεωμα, χει φτσει κιλας 8 Νομβρη και λγο ακμα και ... Τλος πντων. Φρτος λοιπν πολς, προβλματα τεχνικς φσης και προσωπικς δυσχρειες, με κρατσαν μακρυ απ το Στκι, τσι, συγκριτικ με πιο πριν, εχα λιγτερη ενεργ παρουσα και φυσικ λιγτερη δουλει με τις αναρτσεις.
     Ωστσο, τους τελευταους μνες οι επισκψεις ανεβκανε πολ, σπασε το προηγομενο ρεκρ των 24.000 επισκψεων και μλιστα συνετρβη θα 'λεγα, καθς γγιξε τις 30.000 κι πως τανε φυσικ, ο μσος ρος επισκψεων αν μρα, απ περπου 700 και κτι, φτασε τους 1.000 σχεδν και συνεχζει, μρα τη μρα, ν' ανεβανει. Δε λω λλα για τους αριθμος, αλλ ξρετε δη απ παλιτερα σημειματα για παλιτερα ρεκρ, πως αυτ με κνει πολ χαρομενο και μου δνει κουργιο και δναμη ν' ανεβζω ρυθμος και να προσπαθ να βελτινω τη ποιτητα του Στεκιο. Απ τρα και πρα και για κμποσο διστημα, θα 'χω λγο περισστερο χρνο, χω -πως πντα- απστευτα πολν γκο υλικο προς ανρτηση και φυσικ κφι μεγαλτερο. Πντως, θ' αποφγω ν' αναγγελω πρματα, εκτς απ τα σγουρα: πως δηλαδ θ' αναβαθμιστε κι λλο η ταχτητα του Στεκιο, θα προστεθε κι λλος χρος, θα υπρξουνε μερικς πρτες βελτισεις, που θα τις δετε σντομα στις οθνες σας -σιγ-σιγ ββαια- και φυσικ ,τι λλο, θα 'ναι κπληξη για σας κι ελπζω ευχριστη.
     Τα Κλασσικ πληθνανε, με κποια πολ σπουδαα κομμτια, εχα στα Εικαστικ πολ καλς νες παρουσες, απ δυο αξιλογες, σγχρονες κυρες της ζωγραφικς: Ειρνη Καστελλνου & 'Αννα Κανατ, βαλα στα Λαογραφικ, να θαυμσιο δοκμιο για τη ποηση, του Κορνλιου Καστοριδη, κι η Δαφνολα συνχισε το ...ργο της με την δια ζση κι ομορφι, πως πντα. Τλος συνεχζουν να πληθανουνε τα ...Βιβλα και να δομε που θα φτσουμε!
     Για το μεσο μλλον εξν των προαναγγελθεισν αλλαγν, θα 'θελα να προκμω να κλεσω κποιες εκκρεμτητες που 'χω αφσει και χρονζουν απ παλις αναρτσεις και να συνεχσει δυνατ, τοτη η νοδος που παρατηρθηκε τελευταα.
     Βρισκμαστε στις παρυφς του χειμνα. "Τοτο το χειμνα, μα τον πηδξαμε... γι' λλα δκα χρνια, ντε καθαρσαμε"! λει ο Σαββπουλος κι αν αυτς προμηνεται ζρικος και κρος, θα περσει πολ-πολ ευχριστα κι ελπζω γργορα, για να φτσει πλι 'Ανοιξη. πως χετε καταλβει, χουμε μπει πια στον 4ο χρνο λειτουργας και μλιστα στον 39ο μνα κι η ...εγκυμοσνη με τα γεννοβλια, καλ κρατε, γιατ...
...πεται συνχεια.
                            Καλ Μνα & Καλ Χειμνα
                                                                         Οκτβρης-Νομβρης '07
-----------------------------------------------------------------------------


                                               2/9/07

     Εχα σκοπ να πω πολλ μιας κι ρθανε τα τρτα γενθλια του Στεκιο, συνοδευμνα απ μια πληθρα νων αναρτσεων, λγω που ο Αγουστος ταν νας μνας νεσης κι χι τσο φορτωμνος, μα λγω των τελευταων εξελξεων με τις πυρκαγις θα πω μνο λγα λγια, πειθμενος στο κλμα της εποχς.
     'Αλλη μια φορ, η ανθρπινη κακα, μαζ με την ανθρπινη ανικαντητα και τη μαλακα, δημιουργσανε πολ κακ κλμα σε μεγλο μρος της πατρδας μας και στο υπλοιπο, φρκη, συγκνηση κι αγωνα. Δυστυχς δεν εναι κτι νο, τσι στε να πομε: "Δε βαρισαι... Πρτη φορ συμβανει, δε θα ξανασυμβε". Μακρι να 'χω δικο σ' αυτ. Το βραχυπρθεσμον φελος, μετρ πντα, δυστυχς κι αντ να στνουμε, να χτζουμε, να δημιουργομε, κοιτμε πως να κνουμε τη κακα μας, πως να πομε τη κακα μας, κοιτμε πως να μεισουμε το κτι καλ που τυχν πει ν' ανθσει και παρλληλα να συντηρσουμε λα μα λα τα κακς κεμενα, μη πω και τα χειροτερψουμε. τσι δε γνεται δουλει, πει και τλειωσε. Χρειζονται μνο δραστικς λσεις κι χι λλα ημμετρα, χι λλες συσκψεις επ συσκψεων, χι λλες επιτροπς των επιτροπν κι χι λλες ενργειες που θα πηγζουν μνον απ το εγγυσμελλοντικν φελος.
     Το 'χω ξαναγρψει εδ -και μπορετε να το αναζητσετε σε παλιτερα σημειματα- εναι ,τι πιο εκολο, να καθσει κποιος σε μιαν κρη, δχως να πλερνει τποτις, δχως να 'χει κοπισει για τποτις, δχως να 'χει -ενδεχομνως- κατιτς μορφο πνω του και κοιτζοντας τους περαστικος και τις περαστικς, να ψχνει να τους βρει να στω μικρολι ψεγδι -που μπορε κατ τ' λλα να 'ναι τλειοι που λει ο λγος- για να μπορσει να πει τη χαζομρα του. Ε λοιπν το διο εκολο εναι να πετξει να σπρτο, να αποτσγαρο, ναν εμπρηστικ μηχανισμ και να κψει να ζωογνο και πανμορφο δσος, που το μνο του ψεγδι εναι πως υπρξε στην Ελλδα και μλιστα τοτη τη κακν εποχ.
     Το κακ εναι πολ εκολο λοιπν να το κνει κανες να το πει, να το μεταφρει, να το μεταδσει, να το δημιουργσει. Κενο που 'ναι δσκολο και μλιστα πολ, εναι να κνει καλ, να πει καλ λγο, να μεταφρει και μεταδσει κτι μορφο να βρει λσεις σε προβλματα, που να μην χουν μεσο μμεσο, -τρα αργτερα-, προσωπικν φελος. Γιατ; Γιατ ..."Προ του νμου σταται φλαξ..." κ.λπ. απ το απσπασμα που 'χω αναρτσει απ τη "Δκη" του Κφκα και σας προτρπω να του ρξετε λλη μια καλ ματι. Απσπασμα που μ' κανε -μεταξ λλων- να φτιξω και το κεμεν μου με ττλο "Σλων... Σλων...".
     Δυστυχς λοιπν προ του νμου σταται φλαξ, νας χωρικς αγροκος, γεμτος ψλλους, ρακνδυτος, αγρμματος κι αγριωπς κι εν η πρτα του νμου εναι για μας, -για τον καθνα απ μας-, κενος δε μας αφνει να περσουμε. Δε θα περσουμε σον ο νμος γνεται μεν για μας, αλλ χι ακριβς για μας. Σκεφτετε το λιγκι...
     Δεν χω να γρψω λλα επ του παρντος και δεν αρμζει, ελπζω ν' αρμζει και να μπορ να γρψω, στο επμενο σημεωμ μου. Τα γενθλια λνε, κρατνε σαρντα μρες.
    Ελπζω κι εχομαι να 'χουμε να καλτερο μνα κι ειδικ κενοι οι νθρωποι που σγουρα θα 'χουνε μεγαλτερην ανγκη για κτι ττοιο.

                                                                     Σεπτμβρης '07

                                               4/8/07

     Αχ αυτς οι αυγουστιτικες νχτες, οι γιομτες μπνευση, οστρο κι ιδρτα, ρχονται κι ρχονται... και ξημερνουν οι μρες και μας βρσκουν κπληκτους, κατπληκτους σαν τα βρχια του Σκαρμπα αν και πολλκις και σαν το Σπασμνο του Καρβι. Οδνη κι ηδον... και τρμα ο λυρισμς και ξαν στη δουλει...
     Λοιπν πο εχαμε μενει; Α ναι... Τοτος ο μνας που μας πρασεν εξν του κασωνα, εχε και παραλγο νο ρεκρ επισκεπτν. Κτι λγες επισκψεις μνανε για να σπσει κι αυτ, αλλ που θα πει; Θα σπσει κι αυτ για να σπαστε με τη σειρ του αργτερα. Ε λοιπν ο Μετωρος 'Αγγελος ξαναμλησε, τοτη τη φορ απ τη σκοπι, την παλξη, της θητεας του και μλησε πλι σωστ. Τον αναφρω πρτο, γιατ, για να πω την αλθεια μου, εχα αρχσει ν' ανησυχ... Ωστσο πνω που θα του μηνοσα να τονε ρωτσω αν εναι καλ, ρθανε τα ...μανττα και μου ρεσε πρα πολ αυτ. (Εκενος ο Ηλας ο Πολτης τ να γνεται ραγε; Να του στελω να μνυμα να περιμνω ταν θελσει να ξαναεμφανιστε;)
     Νες εσοδοι, απ τον Νκο τον Μπατσικαν, την Ειρνη τη Καστελλνου, τη Φοβη, αρκετ ενδιαφρουσες και κοντ σ' αυτος, τλειωσαν οι "Βτραχοι" του Αριστοφνη (πολ επκαιρο ττε που αποφσισα να λβω τον κπο και να το πληκτρολογσω, και θ' ακολουθσει κι λλο εν ευθτω!), βαλα και κτι που το 'χα υποσχεθε, τον Αδαμντιο Κορα, ο Λρι Κουλ κι η Μνα συνεχσανε να τιμνε το Στκι και φυσικ η Δφνη συνχισε με την δια φρεσκδα να στλνει τις ταλαντοχες "Επιστολς" της, δνοντας να παρν πολ θηλυκ και χαριτωμνο τσο, που με κνει να εκπλσσομαι και ν' απορ, πως τα καταφρνει.
     Ο Αγουστος λνε πως θα 'χει μελτμια κι σως και ξαφνικ καλοκαιριν μπουρνια, πλαισιωμνα με μερικος καυσνους τσι για να σιξουμε. Δε ξρω τ λν οι μετεωρολγοι, ξρω πως στο Στκι θα 'χει πραγματικ ..."καταιγδα" (μικρ μρος της σως χετε προσξει, μιας και τρα που γρφω το μηνιαο σημεωμ μου χει πλον 5 ο μνας) αναρτσεων και μλιστα δυνατν, πολ δυνατν. Γκγκολ, Καζαντζκης, Γκρκυ, Μπρχες, Λρκα, κοντοζυγνει κι ο Μπκετ, μερικ ελληνφωνα e-books (επιτλους! κι πονται κι λλα!) δυο ακμα νες εσοδοι, του Νκου Κρητικο με πρωττυπη δουλει, μιαν κπληξη-ανρτηση που 'ναι τοιμη μα περιμνω το τελικν οκ  για να τη περσω και ...που 'στε ακμα... χει ακμα πολλς μρες ο Αγουστος, ρα ...χουμε δρμο πολ. Να μη ξεχσω τα γενθλια μας, του Στεκιο και τα δικ μου. Τα δικ μου περσανε μλις, του Στεκιο ρχονται σντομα. Μχρι ττε θα 'χει πολλ... δρα!
     Προς το παρν μως, συνεχστε τα μπανκια και τις διακοπς σας (σοι/ες κνετε) συνεχστε τη καλ δουλει, σοι δεν χετε ακμα ξεκινσει, , λυπμαι πολ που το λω, ας κνουμε τη ππια εμες οι υπλοιποι κι υπομον γιατ...
...πεται συνχεια... (πως λει και μια ψυχ κπου σε κποια παραλα, καλ της ρα!)
     Καλ μας μνα!
                                               Αγουστος '07

                                               6/7/07

     Πρασε κι ο μνας του κασωνα και της πηλλας και τελικ κατφερα, πριν βγει κι ο επμενος, να γρψω δυο λγια. Δε θα ζαλσω με τα δια και τα δια περ φρτου μιας κι εναι γνωστ πλον, οτε με στατιστικ. Ο κασωνας επηρασε τα πντα.
     Τοτο το μνα εχαμε να νο φλο, τον Νκο Μπατσικαν, που ρθε να προστεθε στη παρα του Στεκιο με δουλει του, ν ακμα επεισδιο απ τους "Βατρχους" του Αριστοφνη, κτι διαδικτυακς φωτ, μερικ συμπληρματα σε Πορφρα, Βρεττκο, Σαμιωτκη, στη (Τζνα Μ.) Τζνα Μουκριτη, βαλα σνδεσμο με βντεο στη Πιφ κι ν ακμα ποημα του φιλαρκου μου Θοδωρ Βορι και τποτε παραπρα.
     Λγα, πολ λγα, μα το παλεω πως κι σο μπορ. Τοτο το μνα λαμψε η απουσα της Δαφνολας, μα δε πειρζει. Ας κνει τα μπανκια της, να περν καλ και να γεμσει τις μπαταρες της για το μλλον. Σε τοτο λοιπν το μνα, τον πριν των αδειν, υπσχομαι να κνω πιτερα μιας κι εικζω πως θα 'χω πιτερο χρνο λετερο.
     Μη ξεχντε: πεται ...συνχεια!
     Καλ μνα και καλς διακοπς!
                                                               Ιολης 07

                                               7/6/07

     Τοτος ο μνας που πρασε, εχε και βροχς δυνατς και ζστες σχετικ αβσταχτες και γενικ, πολλ αντικρουμενα συναισθματα. Το Στκι εχε μεωση επισκψεων σαν τελικν αποτλεσμα,-αλλ να ξρετε πως 2 μρες δε δολεψε ο μετρητς λγω βλβης του σρβερ. Πλην μως εχα νο ρεκρ επισκψεων σε μια μρα κι τανε περ τα 1250(!!!) τομα στη βδομδα του μηνς. Επσης υπρχει αξηση του μσου χρνου παραμονς στο Στκι, πργμα που μου δεχνει πως μπορε να κρατ το ενδιαφρον και τη προσοχ των επισκεπτν, ακμα πιτερο απ παλι. Η Πινακοθκη μου ξεπρασε πλον τις 200.000 (!!!) επισκψεις και τα Κλασικ τις 75.000!
     Στα πεπραγμνα του (αναρτημνα) εχαμε: το 24ο κομμτι της Δφνης που συνεχζει να γοητεει πως στις αρχς, ανρτησα κι ολοκλρωσα παρουσαση ενς πολ μεγλου ντρα για τη πατρδα μας, του Ιωννη Καποδστρια και νιθω περφανος γι' αυτ, ξεκνησα ν' ανεβζω τους "Βατρχους" του Αριστοφνη που εναι φυσικ σ' λους μας γνωστς -και πσο σημερινς αλθεια!- και τλος σε μιαν ακρολα των Λαογραφικν (προσωριν θση) ανβασα να σημαντικ Γλλο παιδαγωγ και παραμυθ, τον Leonce Bourliaguet, -εκκρεμμε ακμα το βιογραφικ του. Πρκειται για πολ ξεχωριστ και θαυμσια παραμθια, ενς ξεχωριστο και θαυμσιου ανθρπου, εντελς ξω απ τα συνθη και γι' αυτ τον επλεξα. Πρπει επσης να πω, πως αυτ η ανρτηση εναι λλη μια "πρτη", μια αποκλειστικτητα, μιας και δεν υπρχουνε πουθεν αλλο -πλην γαλλικν στεκιν και στα γαλλικ φυσικ- αναφορς γι' αυτν αλλ κι αποσπσματα ργων του παραμθια του. Τλος πρστεσα στο δοκμιο με τη ζω της Εντθ Πιφ να σνδεσμο που περιχει μερικ απ τα ωραιτερα τραγοδια της κι αξζει να ρξετε μια καλ ματι.
     Σας γνωστοποι πως εδ και λγο καιρ, συμμετχω με τον τρπο μου, στις παρουσισεις βιβλων του Λξημα (βλ. Συνδσμους) με μια παρουσαση τον μνα, με ττλο "Ξεσκονζοντας Τη Βιβλιοθκη Μας" κι αυτ επσης εναι κτι που μ' αρσει και το θεωρ σπουδαο, μιας κι επιλγω βιβλα που μου αρσανε πρα πολ και που δε κνανε πταγο με την κδοσ τους. Φυσικ, ανβασα κι ,τι μου στελαν οι δη υπρχοντες αναρτημνοι στο Στκι και τους ευχαριστ και πλι για τη προτμηση και τη τιμ που κνουνε στο χρο μου με τη παρουσα τους.
     Τοτο τον μνα, φρτου επιτρποντος και Θεο θλοντος, πρκειται να συμπληρσω τα κεν, που υπρχουν, να συνεχσω με τον Αριστοφνη, ν' ανεβσω ναν ακμα σπουδαο, μεγλο ντρα της πατρδας μας, να επεκτενω λγο τον Λουκιαν, με μιαν ανρτηση-κπληξη και να συνεχσω ν' αναρτ ,τι θα μου στελετε σεις.
     Δαφνολα περιμνουμε και σνα, γιατ το μθαμε πια πως πεται... συνχεια!

                     Καλ μνα  και καλ καλοκαρι               Ιονης 2007

                                             2/5/07

     Το καλοκαρι πλησιζει με μεγλη ταχτητα, εγ αναρτ με μικρ κι οι επισκψεις συνεχζουν να προχωρον την ανηφρα, παρλο που κι αυτ το μνα εχα πολ λγες αναρτσεις. Πντως, σκφτομαι πως δη υπρχει στο Στκι πληθρα λης, που μπορε κανες να περσει μπλικην ρα, ακμα κι αν δεν υπρχει να λη. Αποκλεω προσωπικ, να υπρχει επισκπτης που να τα 'χει διαβσει δει λα σα υπρχουν εδ μσα. Ε καλ δεν εναι δικαιολογα για... λοφα απ μρους μου αυτ, μα επαμε... φρτος και κοραση! Τρα που κοιτζω τα πεπραγμνα του παρελθντος μηνς διαπιστνω πως βαλα μνο τις νες φωτογραφες απ το δκτυο και τποτε λλο! Εκκρεμονε λοιπν οι αναγγελες που 'χα πει και στο προηγομενο σημεωμ μου και να δομε πτε θα τα βλω. Επσης μως ετοιμζω και κτι ακμα που θα 'ναι εκτς σειρς κι κπληξη κατ κποιο τρπο, γιατ πρκειται για κτι που δεν υπρχει πουθεν αλλο. Περισστερα γι' αυτ... επ της οθνης.
     Το ρθρο της Πιφ  πιασε θση -κουσα πως η ταινα που παζεται για τη ζω της εναι πολ καλ-, αλλ ο Γκαουντ  μου χασε μια θση. Κρμα γιατ πρκειται για να πραγματικ πρωτοπρο της αρχιτεκτονικς, αλλ και της τχνης γενικτερα. Κατ τ' λλα τα δια.
     Χθες εργαζμουνα μχρι πολ αργ το βρδυ, -σχλασα κατ τις τρεισμιση τη νχτα- και σμερα νιθω πως δε ξρω σε ποιαν ακριβς θση εναι το κθε κκαλ μου κι ο κθε μυς μου. ρθα με κφι να γρψω πρματα, -το πνεμα πρθυμο- μα κατσα στη καρκλα και μπροστ στον υπολογιστ και καταλαβανω πως πλι δε μπορ να κνω κτι -η σαρξ ασθενς. Θα ζητσω λοιπν μια μεγλη συγγνμη και θα πω να χωθ στη γωντσα μου μ' να πολ καλ βιβλο που διαβζω τελευταα κι... οψμεθα εις Φιλππους.
     Θα φτιξουνε τα πρματα Δαφνολα γιατ πως καταλαβανεις... πεται συνχεια.

                                                                    Μης '07

                                              2/4/07

     Χριστς Ανστη φλες και φλοι επισκπτες κι εχομαι ,τι καλτερο και δημιουργικτερο απ δω κι εμπρς.
     Το κλεσιμο του Μρτη βρκε το Στκι να 'χει δεχτε περπου 24.000 (!) επισκπτες, πργμα που εναι νο ρεκρ κι ελπζω κθε νος μνας να φρνει κτι ακμα καλτερο.
     Αλλ για να 'μαστε δκαιοι, θα πρπει να πω, πως τοτον ακριβς τον μνα του ρεκρ, εγ γραψα το αρνητικτερο ρεκρ εισδου μου κι αναρτσεων, απ καταβολς Στεκιο κι εντεθεν. Δυστυχς ( μλλον ευτυχς να πω) η να μου απασχληση εναι πολ κουραστικ κι απαιτητικ κι τσι αναγκαστικ ο χρνος μου εναι περιορισμνος, πως κι οι δυνμεις που πια μου περισσεουν, μετ το σχλασμα. Πλην μως το Στκι δε καταλαβανει απ ττοια, θα συνεχσει να υπρχει και να εμπλουτζεται, απλ με πιο βραδες ρυθμος.
     Τοτος ο μνας φερε το ρθρο της Πιφ, στη 4η θση πλον κι νετα το βλπω να πινει τη 3η θση τις προσεχες μρες, ακολουθομενη απ κπως μακρτερα, απ το λλο ενδιαφρον ρθρο μου για τον Γκαουντ. Αυτ με χαροποιε διπλ: γιατ εναι δυο ρθρα που κοπασα πολ για να τα στσω και γιατ εγ προσωπικ, για να τα στσω κιλας, πιστεω πραγματικ πως εναι πολ ενδιαφροντες οι δυο αναφερμενοι σ' αυτ. Φυσικ στη 1η θση πλον, πιο σταθερ, εναι ο Πικσο, με 2ο τον Ρεστφ Ντε Λα Μπρετν, της Ερωτικς Λογοτεχνας.
     Τλειωσεν η ανρτηση του βιβλου του Δερμιτζκη, "Το Χωρι Μου". Πολ λυπθηκα, γιατ μου ρεσε πρα πολ και θα 'θελα να συνεχιζταν ακμα. Πραγματικ θαυμσια δουλει και τονε ξανασυγχαρω δημσια για τη λογοτεχνικ του παρουσα γενικ, μα και για τη προτμηση που δεχνει, να τιμ το Στκι μου. Ανρτησα κι να σαντορινι παραμθι που μου στειλε η πολ καλ φλη Στλλα Κοντογιννη κι γραψα μια προσωπικ γνμη για το μορφο καινοριο βιβλο του φλου Ηλα Φλωρκη με ττλο, "Ο Θεραπευτς". Κι... ο μνας πρασε χωρς λλα πργματα κι φερε το νο ρεκρ.
     Στα μελλοντικ μου σχδια, εκτς των αναρτσεων της νας ιστορας του Νστορα Πουλκου και του 23ου μρους απ τις "Επιστολς" της αγαπημνης φλης Δφνης Χρονοπολου, που μου 'χουν αποσταλε δη, πρκειται να βλω δυο γγαντες των θεμελων της Ελλδας: τον Αδαμντιο Κορα και τον Ιωννη Καποδστρια, μερικος ακμα γλπτες, πως τον Σκπα, τον Πραξιτλη και μερικος ακμα ζωγρφους που 'χω στο νου μου. Τρα πτε ακριβς θα γνουν λα τοτα, μη ρωτσετε, αλλ να χω να πω και μλιστα να το τονσω ιδιαιτρως: πεται... συνχεια φιλαρκια μου! (Δαφνολα εδες;)
     Χρνια Πολλ και Καλ μας Μνα.
                                                            Απρλης '07

                                             2/3/07

     Μπκε μια να 'Ανοιξη και μας βρσκει σε πολ καλ δρμο, εκτιμ. Τοτος ο μνας που μας πρασε, τανε σημαδιακς: εκτς απ τ' τι κλενουνε δυμιση χρνια απ καταβολς Στεκιο, κλενουνε και τρα χρνια απ καταβολς σλληψης της... ιδας για να υπρξει. Φλεβρης '04 τανε που αποφσισα να το στσω κι απ κει και πρα, το πρμα πρε το δρμο του. Ο δισεπετειακς κουτσοΦλβαρος κατφερε να πετχει ρεκρ σε πολλος τομες. Επισκεψιμτητα αν μνα -κι αν εχε και τις τρεις ακμα μρες θα ξεπερνοσαμε πρτη φορ, τους 20.000 επισκπτες. Επσης, εχε ρεκρ δουλεις, αναρτσεων, ρεκρ ενδιαφροντος αλλ και ρεκρ ευνοκν σχολων, -αν και τρα τελευταα, σπνια ακοω κτι μη ευνοκ. Εχε και ρεκρ κπου, αλλ ποις λογαριζει τον κπο και τα ...ξοδα ταν πρκειται να κνει το κφι του; Ξρετε σεις κανναν; Εγ χι!
     Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ξεπρασε προ πολλο τις 150.000 επισκψεις, τα ΚΛΑΣΣΙΚΑ πλησιζουνε τις 60.000, η μονομαχα Πικσο και Μπρετν καλ κρατε, με συνεχες εναλλαγς -τοτη τη στιγμ προηγεται ο πρτος, αλλ συνεχς αλλζουν- κι να εκπληκτικ ανβασμα δυο, απ τ' ρθρα μου: αυτ για την Εντθ Πιφ και κενο για τον Αντνιο Γκαουντ, που πια χουνε πλασσαριστε στη 10δα και συνεχς ανεβανουνε προς τα πνω. Εδ συγκεντρνονται και τα περισστερα καλ σχλια που χουνε πισει οι ...αντνες μου. Οι συνθεις... "ποπτοι" συνχισαν να στλνουνε δεγματα σκψης και φαντασας τους: Μπμπης Δερμιτζκης (ελπζω να πει καλ μ' ,τι χει καταπιαστε πρσφατα), Ευρυδκη-Γκρατσιλα Ντε Σλβο, Λρι Κουλ, Μνα, Θοδωρς Βορις και Νκη. Ελπζω να 'χετε ασχοληθε με τα Κατεβσματα των Ηλεκτρονικν Βιβλων  που 'χω προσθσει. (Να κοιτζετε πντα τη ΠΡΟΘΗΚΗ, ταν μπανετε στο Στκι.)
     Το τελευταο διστημα, ρριξα το βρος κυρως σε δυο κατηγορες που ντως τις εχα αφσει κπως, πσω. Τα ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ στην αρχ και τη ΓΛΥΠΤΙΚΗ στη συνχεια. Πρσφατα, μερικο απ τους κολοσσος του εδους πρανε μια θση στο Στκι μου κι πονται κι λλοι πως: Μπραμντε, Βερκιο, Κανβα, αλλ και Σκπας, Μρων κλπ, θ' ακολουθσουνε με τη σειρ τους. Ξρω επσης πως σας χρωστ να νοικοκρεμα στη Πινακοθκη, με κτι ελλιπ πορτρτα καλλιτεχνν και να καλ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ για τους χρους του Στεκιο, γιατ πλον επιβλλεται κτι ττοιο, λγω του μεγλου γκου αναρτσεων. Τλος, χρωστ ν ακμα ρθρο για μια ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, σως να 'ναι και το τελευταο αυτς της σειρς, μα ...σιγ-σιγ, κι λα θα γνουν.
     Θα δηλσω λλη μια φορ δημσια, πως τοτο το Στκι εναι καθαρ προσωπικ, δικ μου δηλαδ επιλογ, και δεν χει καμι κερδοσκοπικ προσδοκα. Επσης να πω, πως πλι ξαναρχζει το χρονικ στρμωγμ μου, ρα οι αναρτσεις θα ...χαλαρσουνε κπως, αλλ νομζω πως δεν εναι τποτε το φοβερ, γιατ υπρχει δη υλικ για να περν η ρα. Τα καλτερα πονται, λνε, αλλ και το ...παρελθν εναι σημαντικ, γιατ καθορζει τη μελλοντικ πορεα.
    'Ανοιξη λοιπν μας μπκε, νος μνας περπατ σιγ, φρνοντας κοντ την Ανσταση. 'Ανοιξη... κι 'Ανοιξη παντο και στα πντα σας εχομαι και να 'στε σγουροι/ες πως ...πεται συνχεια (Δαφνολα! Ευχαριστ πολ!).

                                                                   Μρτης '07
-----------------------------------------------------------------------------------------------

                                              2/2/07

     Πολ παραγωγικς κι επιτυχημνος μνας τανε τοτος εδ που μας πρασε. Πρτος στη να χρονι, αλλ κι απ τους πρτους σε δουλει, ορατ κι αρατη και φυσικ με αξηση στις επισκψεις. Τον περασμνο κλεσαμε στις 15 χιλιδες και κτι και τρα, ξεπερσαμεν νετα τις 18! Αυτ, πως χω πει και παλιτερα, με κνει πολ χαρομενο, σε βαθμ ...κακουργματος! μως να τα προυμε με τη σειρ. (Χωρς ν' αναφρω πως πρτη φορ, προηγομαι της συνθους ημερομηνας που αναρτ το μηνιαο τοτο σημεωμα.)
    Κατ' αρχν απ αναρτσεις, εχαμε πολλς κι αρκετ ποιοτικς, πως πντα λλωστε. Για τις εκολα ορατς, ας μη προσθσω τποτε, γιατ σγουρα θα τις εδατε. Υπρχουν μως κι αφανες που μνο κποιοι που τυχν επισκπτονται το Στκι συστηματικ θα μποροσαν να παρατηρσουν, αν δε διαβζουνε τη ΠΡΟΘΗΚΗ. Συμπλρωσα να διγημα του Τσχωφ, που το ...χρωστοσα κι εναι θαυμσιο. Συμπλρωσα επσης τον καημνο τον Ροδη, τον ...αφορεσμνον απ τη παπικν εκκλησα, καλλιτχνη -μλιστα εδα πως μπορ πλον ν' αναρτ και σε πολυτονικ σστημα γραφς, πργμα που μ' ευχαριστε τα μλα, εν ψει αρχαων κειμνων που επκειται ν' αναρτσω στο μλλον.
     Επσης θλω να σταθ στο γεγονς πως ...ξανανακλυψα τον Κπλινγκ, που μχρι πρτινος εχα για "σκρτο" με τους μγληδες, τα ...ωραιτερα διηγματα του κσμου και το αφελς "Αν" (κατ τη γνμη μου). Ωστσο κι εν ξερα τον Κπλινγκ ως μυθιστορηματογρφο, τον αγνοοσα επιδεικτικ ως ποιητ και διηγηματογρφο. Συνειδητ επιλογ, μα να που η τχη μ' ριξε πνω σε μερικς συλλογς διηγημτων του κι ...πεσα απ τα νφη! Πραγματικ, δεν ξερα ποιο να πρωτοδιαλξω για το Στκι. Τελικ επλεξα να και θ' ακολουθσουνε κι λλα, το υπσχομαι, πως επσης και πως θα σας αρσει αν τα διαβσετε. Πραγματικ κοσμματα, απ να πραγματικ μαστρο του εδους!
     Επσης βαλα μιαν ιστορα του Σκλι, στο Φανταστικ, που προσωπικ πιστεω πως εναι ο πιο γνσιος εκφραστς της ΕΦ, τσι φυσικ, καταπς εγ την χω στσει στο νου μου. Θαυμζω το πικρ του χιομορ και τον τρπο που διακωμωδε τη προδο της τεχνολογας, χρια τα κρυμμνα μηνματα -λογικ- που περικλεει. Το αστεο εναι πως η δια η ΕΦ γι' αυτος ακριβς τους διους λγους τον χει... παραγκωνσει. Τλος πντων, ρχτε μια ματι και θ' ακολουθσουνε κι λλες του. Χθηκε σχετικ πρσφατα κι τσι τρα βρσκεται ανμεσ μας κι σως γελ ειρωνικ...
     Εκτς μως των αναρτσεων, γνανε και πολλς αρατες αλλαγς στο Στκι -σε λγο θα 'ναι κι ορατς- κι ανακατατξεις. Σε λγο καιρ υπσχομαι -καλ νμαστε- μια πιο βατ πλογηση στους χρους του Στεκιο. χι πως και τρα υπρχει πρβλημα, μα θα ναι καλτερα σε λγο. Επσης πρπει να πω πως δεν ντεξα τελικ να περιμνω μχρι το τλος του Γενρη για να εξαλεψω απ το Στκι, τα παλι μου μιλς, γιατ κντευαν να μου σπσουνε τα νερα. τσι στις 18 του, τα 'σβησα εντελς κι νιωσα θαυμσια και πια δε μπανει καννα σκουπδι -εδατε τα ρομποτκια; Αχ βρε Σκλι, πσο δκιον εχες! τσι λοιπν μου δνεται η ευκαιρα να ξαναπ, πως χετε τρπο να μου πετε τυχν σχλια, συμπληρσεις, παρατηρσεις, υποδεξεις ιδες και πως δε πετω ποτ τποτα, σαν χρηστο αδιβαστο. Επσης, μετφερα στα Λαογραφικ τον "Ερωτκριτο", το "Θατρο Στην Ιαπωνα" & "Θατρο Στη Κνα" του Μπμπη Δερμιτζκη και μερικ λλα, γιατ πιστεω πως ταιριζουνε καλτερα κει και τλος, ρξτε μια καλ ματι στα Εικαστικ, και στη Διασκδαση, γιατ ανανενονται συχν.
     Εχα υποσχεθε επσης και "κατεβσματα" βιβλων σ' ηλεκτρονικ μορφ (e-books) κι δη χω ετοιμσει να σε δοκιμαστικ μορφ, (το λο ζτημα, χι το διο το βιβλο) και μπορετε να το κατεβσετε απ δω! Πρκειται για τον "Χαμνο Παρδεισο" του Μλτον, στ' αγγλικ και μια φωτογραφα κπληξη. Κατεβστε το κι αν παρατηρσετε κποιο πρβλημα, ταχτητας ,τι λλο, παρακαλ να μου μηνσετε. Μθετε πντως πως χω στα χρια μου καμμι 50αρι ττλους και σε λγο, πολ λγο, θα 'ναι προς ...βρσιν. Εκενο που επισημανω ξαν, εναι πως λα τα βιβλα εναι στα αγγλικ.
     Τρα ρθεν η ρα να σας εκμυστηρευτ κτι, μεταξ μας. Προ καιρο εχα αναρτσει να Ευθυμοδοκμι μου, με ττλο "Σλων... Σλων..." που το 'χα εμπνευστε και γρψει πρσφατα μ' ευκαιρα το θμα που 'χει προκψει για την αλλαγ του ρθρου του συντγματος και της νομοθεσας γενικ. σως να το 'χετε διαβσει δη. Πριν λγες μρες λοιπν, κρινα πως πρεπε να ξανακοιτξω τα χειργραφ μου για ν' αναρτσω κτι ακμα δικ μου κι ψαχνα να βρω κτι σχετικ μικρ. Πρπει να πω πως χουνε μενει μερικ ακμα κι λα εναι κπως μεγαλοτσικα, εκτς 3-4 που 'ναι ...πολ μεγαλοτσικα. Ε λοιπν ψχνοντας-ψχνοντας βρσκω να κεμενο με χρονολογα: αρχς Φλεβρη του 2004!!! με ττλο "Κερκπορτες" και το 'χα ξεχασμνο. Παραξενεμνος κατσα να το διαβσω κι εδα πως τανε το "Σλων" !!! Εξεπλγην δε τσο πολ ταν διαπστωσα πως πνω-κτω πρκειται για το διο κεμενο με πολ μικρς κι αδιρατες αλλαγς. Τρα που 'πα το μυστικ που με ...βαρανει, ελπζω να με συμπαθτε που γηρσκω αε γηρασκμενος. Τλος πντων, αυτ πρτη φορ μου συμβανει!
     Αφνω για το τλος κτι πολ καλ για το Στκι. κανα να ψαξιματκι και διαπστωσα με χαρ μου, πως συζητεται σε μερικ fora -ελληνικ και ξνα-, με πολ καλ σχλια πως προτενεται επσης απ τα φορ αυτ και πως χω μπει εν αγνοα μου, σε μερικ ακμα Στκια, ως εντνως προτεινμενος Χρος. Κποια στιγμ θα ζητσω την δεια και θ' αναρτσω στα Σχλια, μερικ πολ καλ λγια που διβασα να λγονται κει, για τον χρο. Και για να μη λτε, θα πω πως σε πολ λγα στκια, που δε μετριονται μτε στα δχτυλα μιας μοτζας, εδα και κτι μικροκακοθη σχολικια, που μπορ θαυμσια να τα παρακμψω. Θα μου πετε πως αυτ λγεται μεροληψα και δε θα διαφωνσω, μα στερονται επιχειρημτων -τα κακ- κι τσι δε χαλ τη ζαχαρνια μου. Θα μου πετε, τα καλ χουν ατρνταχτα επιχειρματα; Ε κοιτξτε, το να πει κανες, "μ' αρσει αυτ", δε νομζω πως μπορες να του γυρψεις αποδεξεις. Αρκε που το λει δημσια. Οι αποδεξεις χρειζονται σε τυχν κατηγορες κι χι σε σχλια του στιλ; "Αυτ δε μ' αρσει". Τλος μια παρατρηση: Το "μ' αρσει" "δε μ' αρσει" δε σημανει με καννα τρπο, πως χει πετχει κτι  αντιστοχως χει αποτχει κι η γνμη μας μια μσα σε τσες δεν εναι δα κι ο καννας που διπει τα πντα σε τοτη τη γη. Απλ μια γνμη εναι μσα στις λλες κι αυτ ισχει και στα δυο κρα.
     Εδατε, το 'ριξα στη φλυαρα και μεγλωσε πολ το μηνιαο σημεωμα, γι' αυτ θα το κλεσω εδ με υποσχσεις για το μλλον, γιατ ...πεται (συναρπαστικτερη, Δαφνολα!) συνχεια! Καλ μας μνα μασκαρδες  και καλς Απκριες να 'χουμε.

                                                    Φλεβρης '07
________________________________________________________
     

                                             2/1/07

     Να! εδατε που πλον το 7 μπανει στο τλος; Αλθεια, τι το 'χα βαρεθε αυτ το 6 και πνω στην ρα εισακοστηκαν οι ευχς μου κι λλαξε. Μπκε λοιπν το Νον τος κι εχομαι σ' λες κι λους τα καλτερα. Ας πμε παρακτω...
     Ξεκιν μια να χρονι για τον κσμο και για το Στκι, πολ δυνατ, εκτιμ. Εναι η χρονι των θεσμικν αλλαγν και θα ξεκινσω με την αναγγελα πως τα e-mails του Στεκιο αλλζουν. Θα τα γρψω και στις οδηγες φυσικ, ωστσο θα πω κι εδ δυο λγια. χω βαρεθε σας το λω ειλικριν τα λεγμενα spam junk mails που λο κι χουνε να πλασσρουνε προντα παροχς υπηρεσιν. Κθε φορ που τ' ανογω, θα πρπει να σπαταλσω μιαν ρα περπου, απ τον πολτιμο χρνο μου για τις αναρτσεις, για να σβσω και να περσω στη Μαρη Λστα αυτ τα αποβρσματα. Και να 'ταν μνον αυτ; χω χσει πνω στη ...φορια μου και μηνματα φλων. Πλην μως εναι πονηρο πλον οι ...βλχοι. Δε ξρω τ κνουνε κι αλλζουν αυτματα τη διεθυνσ τους, στε να μη μπορες να τ' αποκλεσεις. Ε πονηρο αυτο πονηρτεροι κι εμες. Στλνουν να ρομποτκι κι ανιχνεει τα e-mails των Στεκιν και μετ τα φλομνουνε στο ..."φλοδι". τσι κι εγ δε θ' αναγρψω τα καινορια ακριβς, αλλ με οδηγες. Προσξτε:
    Τα παλι θα παραμενουνε μχρι τλος Γενρη και μετ θα τα σβσω τελεως, εν παρλληλα χουνε τεθε σε λειτουργα και τα 2 να. Παρακαλ λοιπν διαβστε προσεκτικ, στε να μη γνει καννα λθος. Πντως μχρι τλος Γενρη που θα λαμβνω στα παλι, θ' απαντ μσω των νων στε να το περσετε στη λστα σας.
    Τλος μια παρκληση: χω λβει κατ καιρος αρκετ μηνματα που μλλον εναι απ ι, απ γνωστ μου πρσωπα, που προφανς εν αγνοα τους, χουνε τον ι κι αυτς αποστλλει σποραδικ. Μια συμβουλ για ν' αποφγετε κτι ττοιο, αφο πρτα ελγξετε και καθαρσετε το πισι σας, εναι ταν φτιχνετε τη λστα με τις διευθνσεις σας (το λω γιατ μερικο τοχουνε μερκι ναχουνε τακτοποιημνη λστα), στστε πνω-πνω, στη κορφ της λστας σας, δηλαδ στο πρτο e-mail, να ψετικο. Ο ις θα ξεκινσει να στλνει απ ψηλ, μα θα σκαλσει στο fake και δε θα συνεχσει πιο κτω. Αυτ τη συμβουλ μου την εχανε δσει παλι και δε ξρω αν ισχει ακμα και σμερα, πντως δε χνετε τποτε να δοκιμσετε.
     Μια να αλλαγ απ φτος, εναι πως πια δε πρκειται να δημοσιεω, εκδηλσεις, διαγωνισμος και ποιητικ δρμενα, κι οι λγοι εναι καθαρ προσωπικο. σως το κνω για μερικς εξαιρετικς περιπτσεις και φυσικ κι εκε, η επιλογ θαναι καθαρ δικ μου και δε θαθελα να πικαριστε κποιος, γιατ θα πρπει να σκεφτε πως χω τους λγους μου κι εναι σοβαρο αυτο. Τλος, θλω να υπενθυμσω πως δεν αναρτ-παρουσιζω βιβλα, που δεν χω στη κατοχ μου, που δεν εναι επιλογ μου επσης, που τουλχιστον δεν χω διαβσει εγ. Αυτ το λω για να προλβω πιθανς παρεξηγσεις στο μλλον. Το να μου στελει κποιος μια φωτ ενς εξωφλλου και λγα αποσπσματα, -αν κι αυτ μερικς φορς παραλεπεται-, δε μου λει κτι, μερικς φορς μτε κι αποσπσματα στλνονται και μνο μια μικρ γενικ εξ απαλν ονχων περληψη κι αυτ μπορε να 'ναι ...παραπλανητικ.
     Για ν' αναρτσω κτι, απ να βιβλο, θα πρπει να το 'χω να το 'χω διαβσει λο, να 'χω προσωπικ επιλξει τι αρσει σε μνα και να βλω κι να στω υποτυπδες βιογραφικ, -μα καλ, αυτ το τελευταο, στις περιπτσεις καλλιτεχνικν ψευδωνμων, μπορε να παραλειφθε. Επσης, μπορ και θλω και γουστρω, ν' αναρτσω να βιβλο στα ...τυφλ, μνον αν ανκει σε νθρωπο-καλλιτχνη που δεχνει μια σαφ προτμηση στο Στκι, κι αυτ εναι προφανς. Πχ, ο Θοδωρς ο Βορις, ο Ηλας ο Φλωρκης, ο Ηλας ο Πολτης, ο Μετωρος 'Αγγελος, η Δφνη Χρονοπολου, η Μνα, η Κατερνα η Κατσρη, ο Μπμπης ο Δερμιτζκης κι λλοι για να μην τους αναφρω λους, που με τιμνε συνεχς κι αδιλειπτα, με τη παρουσα, με τις επισκψεις, με τις υποδεξεις και τις παραινσεις και τις ενθαρρνσεις τους. Ε! σο ναναι χουνε μια κερδισμνη θση στη καρδι μου και δεν το θεωρ κακ να κμω μια ...παρασπονδα για χρη τους. Αυτ για τοτο το ...φλγον θμα!
     Σε λγο καιρ, στο Στκι, προαναγγλω πως θα υπρχουν και free downloads με e-books, στ' αγγλικ μως. χω στη κατοχ μου καμι 50αρι ττλους, θα τους περσω στο Στκι και θα μπορε, ποιος θλει να 'χει να ττοιο διαδικτυακ βιβλο στη κατοχ του, να το κατεβσει. Θα τα 'χω σε μορφ ετε pdf ετε doc, ετε txt. Τλος. για να κλεσω με τις αλλαγς, πρασα τον "Ερωτκριτο" και τα "Θατρα Κνας & Ιαπωνας" του Μπμπη Δερμιτζκη, στα Λαογραφικ, γιατ νομζω εκε αρμζουν καλτερα. Αυτ για τις μεσα μελλοντικς αλλαγς, χωρς αυτ να σημανει πως δε θα γνουν λλες αργτερα, και πμε παρακτω...
     Το Στκι δεχνει συνεχς μιαν σταθερ ρεμη ανοδικ πορεα, που τελικ τη προτιμ απ τα απτομα σκαμπανεβσματα, που μαρτυρον ..."νευρικτητα" κι αστθεια, συνεπεα, ευκαιριακς κι αμφιβλου ποιτητας περιεχομνων. Να σκεφθετε πως στην αρχ του χρνου που μας πρασε ξεκνησε με περπου 8.000 και κτι, επισκπτες αν μνα κι κλεισε τη χρονι με πνω απ 15.000 και μλιστα σ' να μνα, που μια μρα εχε ...πσει, κι εχαμε και τις Γιορτς, που ττε ο κσμος κθε λλο παρ μπανει στο Διαδκτυο. Νιθω πολ ευχαριστημνος λοιπν με τη πορεα τοτη κι ελπζω πως θα συνεχιστε και στο μλλον.
     Τοτη τη χρονι το Στκι φιλοξνησε θαυμσια πργματα αν και προς το τλος λιγκι το παραμλησα λγω φρτου, ωστσο συνολικ αν το κοιτξω..., ναι ταν μια γεμτη χρονι. Βιβλα κλασικ, νων καλλιτεχνν, αγνστων σχετικ γνωστν, φιλοξενηθκανε στους χρους του και πλον το κοσμονε με τη παρουσα τους. βαλα κι εγ μερικ δικ μου ακμα και δημιοργησα μια σειρ που με κνει να νιθω πολ μορφα: τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, μ' επιλογ μερικν γυναικν που γρψαν ιστορα. Αυτ η σειρ δεν χει σκοπ στο να με ...καθιερσει σαν ...καλλιτχνη κι τσι να διεκδικσω το επμενο Νμπελ, αλλ σκοπ χει να παρουσισει με τον δικ μου -λλοτε εθυμο κι λλοτε συγκινησιακ φορτισμνο-, τρπο, αυτς τις γυνακες και να τις γνωρσει στο ευρ κοιν, που μχρι πρτινος τις αγνοοσε. Συνλεξα στοιχεα απ' που μποροσα και τα συνθεσα καταπς νμιζα εγ, τσι στε να φανε -βσει του δικο μου νου- σο πιο καλ γνεται, η παρουσα των γυναικν αυτν στον Κσμο. Η Σαλομ, η Πιαφ, η Παρκς, η Νιτινγκιλ, η Σατλ, καθς κι η Μπηκερ που θ' ακολουθσει, τανε γυνακες που σε κποιο τομα διαπρψανε, αλλ δε μεναν εκε και δε πψανε να 'ναι νθρωποι και να κνουν και το κτι ακμα το παραπνω, που αν -λω αν- δε τχαινε να το κνουνε, κανες δεν επρκειτο να τις κατηγορσει. Ωστσο το κνανε και μλιστα με πθος και λαχτρα. Αυτ ακριβς τανε που με κντρισε να γρψω γι' αυτς να μακρ κι σο πιο καλ βιογραφικ μπρεσα, με σκοπ να τις παρουσισω. Αν λοιπν διαβσετε αυτ τα κεμενα, μπορετε να κρνετε κι αν εναι να παινσετε να επικρνετε, υπρχουνε τα να εμαηλς γι' αυτ τη δουλει κι εγ ανοιχτς σε κθε τι. Αν μλιστα βρετε κποιο λθος αμλεια απρπεια, μηνστε μου το σωστ για να το διορθσω.
     Τοτο τον μνα δε θα σας προτενω μιαν απ τις κατηγορες του Στεκιο λγου του μεγλου μηνιαου-ετησου σημειματος, αλλ σας προτρπω ξαν, να ρξετε μια ματι στις κατηγορες που πρτεινα τους προηγομενους μνες κι εναι κρμα, ειδικ για τα Λαογραφικ, να 'ναι σε χαμηλ θση, στις επισκψεις.
     Θλω πλι να ευχαριστσω τους προαναφερθντες ..."συνεργτες" μου -πλον μπορ να τους λω κι τσι-, να ευχαριστσω τους παλιος και νους φανατικος επισκπτες, να ευχαριστσω επσης τα Στκια που με προτενουνε και μλιστα αυθορμτως, σαν μια καλ πρταση για τη Τχνη, θλω να ευχαριστσω επσης τον ...κατασκευαστ του Στεκιο, για την υπομον και την πολτιμη αρωγ του σ' τι βλπετε και γενικ θλω να ευχαριστσω και τους νους επισκπτες που θα 'ρθουνε στο ...07!
     Κλενω τοτο το σημεωμα με ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ για τις αλλαγς στα Ε-ΜΑΙLS και για τις λλες αλλαγς και φυσικ με τις καλτερες ευχς μου για ,τι μλλεται γιατ πως πολ σωστ λει και το φιλαρκι μου η Δαφνολα...
                     ...πεται και (συναρπαστικ) συνχεια...
                                                                     Γενρης '07
__________________________________________________________


                                             2/11-12/06

     'Αργησα και πλι να γρψω το μηνιαο σημεωμα μου και πλι λγω αυξημνου φρτου και λυπμαι πολ γι' αυτ. τσι τρα καθυστερημνα θα μιλσω σο πιο σντομα μπορ, για δυο μνες κι επειδ την επμενη φορ που θα ξαναγρψω θα 'ναι πια περασμνες οι γιορτς, θα ευχηθ σ' λες κι λους σας καλς γιορτς κι ευτυχισμνο το νον τος, με υγεα, ευτυχα, αγπη και φρνηση.
     Τοτο το διστημα λοιπν, πως εδατε εχα σχετικ λγες αναρτσεις, μα πολλ να πρσωπα στελανε δουλεις τους και τους ευχαριστ, πως φυσικ και παλιο και καλο φλοι, συνεχσανε να συνεισφρουνε κι αυτο. Περιμνω κι λλους/ες, κι λλα...
     Προαναγγλλω μιαν ακμα ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, να συνεχσω και να τελεισω το ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ, ΣΤΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, κι ν ακμα κεμενο στην ΕΡΩΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ. Δε λω περισστερα, γιατ μπορε και να μη προκνω μτε κι αυτ.
     Τρα θα πω δυο λγια για δυο κατηγορες στου Στεκιο, πως εχα αρχσει να κνω, μια για κθε μνα που πρασε.

                                 Νομβρης & Λαογραφικ

     Τοτη η κατηγορα εναι απ τις παλιτερες κι επσης εναι απ τις πιο μικρς σε γκο αναρτσεων, μα διλου δεν υστερε πιστεω σε αξα, καθς περιχει μερικ εξαιρετικ σπνια κομμτια, που φυσικ δε βρσκονται και τσον εκολα. Αυτ η κατηγορα επιβλλεται να υπρχει παντο, κατ τη γνμη μου και θα υπρχει πντα στο Στκι μου, ,τι κι αν γνει. Μπορε κανες να χαλαρσει διαβζοντς τα, κοιτζοντας παρλληλα τις πσω σελδες, τις ρζες, τις παραδσεις και τα διφορα συνθεια, θη κι θιμα, παλιτερων εποχν και διαφρων περιοχν.
     Δε νομζω πως μπορε να γνεται ομαλ μετβαση απ χρονι σε χρονι, εποχ σ' εποχ, χωρς να υπρχει μα επαφ με το παρελθν. Ββαια πρπει να κατανοετε πως οι πηγς εναι πιο δσκολες κι ως εκ τοτου, θα χρειαστ σγουρα και τη βοθει σας στις μελλοντικς αναρτσεις, γιατ προσωπικ εγ δεν χω ττοια αποκτματα στη βιβλιοθκη μου, για να τροφοδοτ τοτη τη μικρ-μεγλη κατηγορα. Υπσχομαι πντως να κμω ,τι μπορ.
    Ρξτε της λοιπν μπλικες ματις και βοηθστε. Το αξζει και το χρειζεται!

                                 Δεκμβρης & Εικαστικ

     Μια κατηγορα επσης παλι, που δημιουργθηκε και για λγο διστημα νθισε απ το ενδιαφρον των αναρτθντων και των επισκεπτν. Τρα χει κπως σκαλσει καιρ κι ειλικριν δε κατανο το γιατ. Βρσκεται ψηλ σχετικ, απ πλευρς επισκεψιμτητας, παρλο που χει καιρ ν' αναρτηθε κτι και τοτο γιατ μλλον ο κσμος διψ για ιδες με εικνα.
     Ξρω πως πολλς/ο ασχολονται ετε με τη φωτογραφα, ετε με τη ζωγραφικ, ετε με ,τι λλο παρεμφερς. Ε λοιπν στελτε φοβα τις δουλεις σας, τις αππειρς σας, τα θματ σας και θα προβληθον κι αυτ πως λα τ' λλα.
     Περστε λοιπν κι απ κει και περιμνω... Δε χρειζεται να πω λλα!

      Καλ μνα κι ευχς! Χρνια πολλ.                  Δεκμβρης 2006
---------------------------------------------------------------------------------------------

                                              2/10/06

                                 Οκτβρης & Φανταστικ

     Τοτο το μνα δε θα μιλσω, καταπς το συνθιζα για τα τεκταινμενα στο Στκι, παρ θα προσπαθσω να παρουσισω κθε μνα, για σο κρατσει, μια-μια τις κατηγορες του, τσι σντομα. Μνο που πρπει να ζητσω συγνμη για τις 2 μρες που το Στκι εχε ..."πσει" και το πρβλημα οφειλτανε μλλον στον σρβερ. τσι λοιπν θα ξεκινσω την ας πομε ειδικ παρουσαση με μιαν ιδιατερη κατηγορα: το Φανταστικ.
     Αυτ η κατηγορα, ταν απ τις τελευταες που δημιοργησα, και τοτο γιατ τσι νιωσα πως πρεπε να κμω, παρλο που δεν τανε στις αρχικς μου προθσεις. Γργορα μως, κρδισε το ενδιαφρον των επισκεπτν κι αναρριχθηκε ψηλ και τοτη την ρα που γρφω, βρσκεται στην θση της σχετικς λστας, επ συνλου 18 κατηγοριν! Αριθμε 52 κεμενα, γνωστν και μη, του εδους. Ονματα πως ο 'Αρθουρ Κλαρκ, ο Φλιπ Λβκραφτ, Στβεν Κινγκ, Ρι Μπρντμπερι κ.α. εναι αφρκρεμα στο εδος αυτ, που προσωπικ το θεωρ παραξηγημνο, απ το ευρ κοιν, αν και ξρω πως χει φανατικος φλους. Εκτς αυτν των γνωστν, χουνε στελει και κποιοι απ μας: ο φλος και ταλαντοχος Ηλας Φλωρκης, ο καταπληκτικς νθρωπος και λγιος Μπμπης Δερμιτζκης, χω αναρτσει κι εγ μερικ δικ μου εκε και φυσικ περιμνω κι λλα.
     Η επιλογ ββαια εναι καθαρ δικ μου, αλλ πιστεω πως τα κομμτια που 'χω επιλξει να βλω, εναι απ τα καλτερα στο εδος, μλιστα η καλτερη απδειξη τοτου, εναι πως μερικ εξ αυτν, αναρτνται δη και σ' λλα στκια, πιο εξειδικευμνα στην ΕΦ, που βρσκονται στον ...αρα πολ περισστερο απ το Στκι μου κι σως με περισστερα ...εργατικ χρια. Ωστσο, βρσκονται και κεμενα που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ κι αυτ σας το λω υπεθυνα. πως χετε διαπιστσει, δεν χω μνο μια κατηγορα στο Στκι, αλλ ναστε σγουροι πως ,τι χω αναρτσει μχρι σμερα, τχω διαβσει απ πριν και φυσικ τχω λατρψει. Εδ νομζω στκει να επαναλβω, πως αναρτ μνον ,τι μου αρσει!
     Μερικ πρματα, πρπει να ειπωθον, να γραφτον, να στηλιτευτον, να παινεθον μα δεν υπρχει κατλληλο στρι για να γνει κτι ττοιο, απ λογοτεχνικς ποψης, και δεν εναι πντα καλ το να τα γρψει κανες υπ μορφ δοκιμων. Ττε ρχεται η ΕΦ, που παρχει μιαν ελευθεριτητα και μιαν "αυθαιρεσα" (με τη καλν ννοια στους δυο ρους), στον καταρτισμ της ιστορας, που θλουμε να συμπεριλβει αυτ. Μερικο προτιμονε το σορεαλ, μερικο λλοι τον συμβολισμ λλα, μερικο μως χρησιμοποιονε τη γνιμη φαντασα τους μσα στην ΕΦ. Δε πρπει να παρακμπτουμε λοιπν, ανασηκνοντας το φρδι μας ενοχλημνοι, τοτο το εδος, γιατ πως κι λα τ' λλα, χει κι αυτ τα ..."σκουπδια" και τα ..."διαμντια" του, χαρακτηρισμο φυσικ που στον καθναν απ μας, διαφρουν, μα να εναι το σγουρο: Καταχωρονται στο νου μας μνον αν κι εφσον, διαβσουμε πρτα τα κεμενα της ΕΦ χωρς προκατληψη. Ποτ πριν!
     ταν λοιπν επιλξω να βλω να κεμενο που μ' ρεσε, πρτα-πρτα αναζητ το βιογραφικ του καλλιτχνη. Σε μερικ κεμενα, τολμ να πω, τανε πιτερη δουλει, το να μεταφρσω και να συνθσω το βιογραφικ του συγγραφα του, παρ το να πληκτρολογσω το κεμεν του. Σαν πηγς χρησιμοποι το ...Google και την Αναζτησ του. Φωτογραφες, βιογραφικ στοιχεα, τα οποα συγκρνω και συνθτω και μετ, ταν αυτ τελεισει, ττε γρφω το κεμενο. (Εδ θα σας ζητσω σαν χρη -νθρωποι εμαστε- αν χω κποιο λθος και κποιος/α γνωρζει το αντστοιχο σωστ, ας μου γρψει τη διρθωση). Δυστυχς στα ελληνικ, ελχιστα πρματα μπορε κανες να βρει, σον αφορ στα βιογραφικ στοιχεα των συγγραφων, παρλο που πως επα πριν, υπρχουνε πολλ και καλ στκια με ΜΟΝΟΝ ΕΦ στη σνθεσ τους. Επσης θα επαναλβω πως, δεν χω καμμιν υποστριξη απ περιοδικ λλους φορες, για καμμι κατηγορα που διατηρ στο Στκι μου.
     Στο Στκι μου διατηρ 18 κατηγορες, -οι πρτες 6 εναι δικς μου, 2 εναι απ ,τι μου στλνετε κι λλες 2 εναι Σχλια και Παιγνδια- αλλ 8 εναι που φιλοδοξ να τις κνω να'ναι μοναδικς κι σο πιο πλοσιες μπορ. δη -και δε νομζω πως γρφω μεγλη κουβντα- η Πινακοθκη εναι ,τι πλουσιτερο υπρχει εν Ελλδι και στην Ελληνικ γλσσα.
     Το Φανταστικ λοιπν εναι το 1/8 τυπικ του Στεκιο σε τοτες τις κατηγορες και συμπερασματικ θα πω: δη φιλοξενε κεμενα που ναι πραγματικ διαμντια, που μερικ εξ αυτν δεν υπρχουνε πουθεν. Τα 'χω γρψει απ βιβλα κι εκδσεις που 'ναι πια εξαντλημνες δυσερετες. Στο μλλον θ' ακολουθσουνε κι λλα κεμενα κι αυτ εναι δσμευση, αν φυσικ δε μου τχει καμμι στραβ και δε μπορ να πληκτρολογ λλο. Ρχτε λοιπν μια καλ ματι και δετε μνοι σας τι απ' ,τι λω, ισχει και τι χι!
      Καλ μας Μνα κι ...πεται συνχεια!
                                                                Σεπτμβρης 2006
_________________________________________________________


                                             3/9/06

     Σμερα χουμε γενθλια, το Στκι μου κι εγ, εκενο κλενει δυο χρνια συνεχος λειτουργας κι εγ κλεισα προ ημερν τα σαρντα ξη. Ε επαμε να το γιορτσουμε μαζ. Νιθω πολ καλ γι' αυτ κι ας μου μοιζει απστευτο. Δυο χρνια κποι, δυο χρνια προσπθειες κι λα τοτα, με μνο στχο κι γχος, για τη ποιτητα και την ευχαρστηση, πρτα τη δικ μου φυσικ κι στερα, σο τοτο εναι δυνατ, και των επισκεπτν. Τα στοιχεα ως τρα δεχνουνε καλ. Το Στκι δεχνει ναχει σταθεροποιηθε ψηλ κι ελαφρς ανοδικ κι αυτ σημανει πως με τη συνεχμενη προσπθεια και τη περαιτρω βελτωση, μπορε να συνεχσει τσι και ν' ανεβε κι λλο. Ββαια δε λεψανε μτε τα προβλματα, μτε οι δυσκολες, μτε και τα ...κακς κεμενα, αλλ μτε και τα λθη. μως και που δεν υπρχουν αυτ; Ποιος εναι αλνθαστος κι τρωτος; Η ουσα εναι πως φυσντας τα κερκια των γενεθλων, κνω την ευχ, τοτα λα, αν χι να εξαλειφθον, ε ας μειωθον αισθητ τουλχιστον.
     Τοτος ο μνας -μνας διακοπν κι ηρεμας- εχε να πρματα να δεξει. φερε κποιες νες εμφανσεις με να κεμενα, απ τους επισκπτες, φερε νες αναρτσεις απ κλασσικος και κποιους νους σχεδιασμος. Θλω να χαιρετσω: τη Μελνα Β., τον Γιργο Πττα, τη Μαρνα Αποστλου, το Κυκλοδωκτον, που εμφανιστκανε κι εδ, να ευχαριστσω επσης τους παλιος: Μνα, Δαφνολα, Κατσρη Κατερνα, Ηλα Πολτη και τους χαμογελ γλυκ, για τη συνεχ τους συμμετοχ και συνεργασα, επσης τλος, να ευχαριστσω τους φανατικος αλλ κι ευκαιριακος επισκπτες τοτου δω του χρου. Θλω μως και να τους ... προκαλσω-παρακινσω, να συνεχσουνε να υποστηρζουνε το Στκι, να συμμετχουνε με προτσεις-ιδες κλπ κι αν θλουν ας το μεταδσουνε και παραπρα, στε τοτη η μεγλη διαδικτυακ παρα, ν' αυξηθε. Υπρχει κφι, υπρχει διθεση κι υπρχει και χρος για λα τοτα.
     Χρνια πολλ σε λους μας λοιπν, καλ φθινπωρο ναχουμε γιατ

                        ...πεται συνχεια (Δαφνολα!).

                                           Αγουστος '06
_________________________________________________________________

                                              4/8/06

    Πριν ξεκινσω να γρφω τοτο το σημεωμα για τον 23ο μνα λειτουργας του Στεκιο, ρριξα μια ματι στα πσω σημειματα. Τελικ θυμθηκα ναν-να και τους 23 μνες, με τη δουλτσα του και τις αναρτσεις του. Νιθω πολ καλ, κοιτζοντας το Στκι, βλποντας μλιστα σιγ-σιγ να συγκεντρνεται δω μσα, ,τι χω αγαπσει. Γι' λλον να μνα μως δε μου επτρεψεν ο πολς φρτος ν' ανεβσω πραματκια μα λα εναι υπ λεγχον. Τλος θλω να πω, πως το Στκι θα συνεχσει να πταται στον αιθρα του διαδικτου, τουλχιστον για ναν ακμα χρνο. Παρακτω δε λω μα υπσχομαι τοτος ο νος (σε λγο κλενει 2 χρνια συνεχος λειτουργας) χρνος, να ναι πλοσιος, συναρπαστικς και δυνατς.
     Εμαι πολ κουρασμνος σμερα για να συνεχσω, αλλ τι κι αν δε γρψω ,τι αναρτθηκε, αφο πλον μπορετε να τα παρακολουθετε με πολλος τρπους, τι κι αν δε γρψω τι θα επακολουθσει, αφο θα το δετε μπροστ σας. πειτα, γουστρω και το στοιχεο της κπληξης. Βασικ μλημα μου, σε τοτο το μερκι, εναι η σο το δυνατ, πιο καλ ποιτητα αλλ και ποστητα θησαυρν και πνω σε τοτο, θα κινομαι, πως πντα.
     Σας εχομαι καλ μνα, καλς διακοπς, να περντε καλ, να περντε κι απ το Στκι κι ταν γυρσετε θαναι πιο δυνατ.
 
        Καλ μας Μνα                                                     Ιολιος 06
...................................................................................................................

                                            11/7/06

     Κυλσανε δυο μνες χωρς να το καταλβω. Χωρς να βλω πολλ πραματκια στο Στκι μου, τουλχιστον σα θα 'θελα. Ελπζω να βελτιωθε η απδοση αυτ κι ελπζω επσης να 'χω τη δυναττητα να ..."μιλ" μσω του Στεκιο μου για πολ καιρ. Προς το παρν, χω να πω μερικ πργματα που τσο καιρ δε κατφερα να γρψω. Ελχιστα πρματα λοιπν κι λα ορατ ακμα στις 20 πρσφατες αναρτσεις, πρμα σπνιο. Γι' αυτ δε θα πω τποτε, πραν του ,τι ελπζω να σας ρεσαν. Δε θα μιλσω επσης, ακμα για τις μελλοντικς αναρτσεις, γιατ δε θλω να φανομαι ασυνεπς. Και παλιτερα χω φανε ασυνεπς, θα μποροσε κανες να πει, μα εχα αναγγελει δκα κι εχα αναρτσει -ας πομε- οχτ. Τρα εχα αναγγελει δκα κι ανρτησα δο!!! τσι σιωπ.
     Τοτο το Στκι, πως χω ξαναπε, το αγαπ πρα πολ. ,τι μα ,τι βλπετε μσα, εναι καθαρ δικς μου ευθνης κι επιλογς και μνον εγ χω να λογοδοτσω να δρψω... δφνες! Αυτ το λω γιατ χω τους λγους μου. Επσης ρχομαι να προσθσω, πως αυτ το Στκι, πραν λων σων επα, σως αποτελε και τη δικ μου ..."θεραπεα" (βλ. σχετικ ευθυμοδοκμι μου). Συνθως λοιπν ευχμαστε, οι δικς μας ..."θεραπεες" να συμβανει να μη χαλνε τους δπλα κι αν μλιστα βοηθον τρπουν ψυχαγωγον γενικ τυχανουν καλς αποδοχς, ττε θα μποροσα να πω πως εναι το επιθυμητ κι ευκταο.
     Θα κλεσω πλι γργορα το επσης σντομο αυτ σημεωμα, γιατ νιθω πολ κουρασμνος και πρπει να κοιμηθ. Αριο πλι χει μια κουραστικ, γεμτη μρα.
     Σας εχομαι καλ μνα (καιρα φυσικ μα τι να κνουμε;) κι επιφυλσσομαι...

                                                                            Ιονιος 2006
.............................................................................................................


                                            24/6/06

     'Αργησα τοτο τον μνα να γρψω το μηνιαο σημεωμα πεπραγμνων και νων κι αν περμενα λγο ακμα, θα 'γραφα για δυο μνες. Τλος πντων. Φρτος πολς κι αφανες εργασες κρατσανε χαμηλ τις νες αναρτσεις, που ωστσο δε λεψανε. Ας μη πω πολλ σε τοτο το σημεωμα, θα κρατσω τα πντα να τα πω σε λγες μρες στον 22ο μνα. Πντως πως εδατε το Στκι αλλζει μορφ σιγ-σιγ κι ελπζω να τενει προς το καλτερο. Ας ευχηθ προς το παρν, καλ μας μνα -για σο ακμα μνει- και τα λμε στις 2/7, με τα πεπραγμνα, τα νετερα και τα μελλομενα του Στεκιο.
     Συγχωρεστε μου την ...απουσα. Καλ Μνα!

                                                                                       Μης 2006
----------------------------------------------------------------------------

                                            7/5/06

    "Να σας ευχαριστσω θερμ για τα τσα πολλ ενδιαφροντα που εδα και διβασα χρη σε σας. Κοντεει 4.30 π.μ. και δεν μπορ να ξεκολλσω. Πλι να μεγλο ευχαριστ και θα σας επισκεφθ και πλι σντομα. Να 'στε καλ".
     ταν λαβανεις ττοια μηνματα, πως να μη το φχαριστηθες; Παρλληλα η νοδος συνεχζεται, ακμα και τοτο τον μνα που δεν εχα και τις πολλς νες αναρτσεις δα. Γουστρω και δυναμνω!
     Ββαια, δκαιοι, σωστο και μακρι απ τον ...Μεσαωνα, να 'μαστε, υπρχουνε κι αρνητικς αντιδρσεις κι αρνητικ σχλια, μα δε τους δνω σημασα, γιατ ετε εναι αννυμα, ετε απλ κακεντρεχ και κακγουστα, εν λα μα λα -εκτς απ αννυμα- εναι ανοσια, χωρς καμμιν αιτιολγηση. Επσης εναι τσο λγα κι αφορον σε πολ μεμονωμνα κομμτια του Στεκιο, πρμα δικο, σε 117 mb χρο, να πισεις να βρεις μια τρχα του και να το κνεις θμα, που μου καταδεικνει πως εναι κτι λλο, παρ καλπιστη κριτικ. Τλος, γιατ γι' αυτ το θμα μλησα εκτενς στο προηγομενο σημεωμα και κακς, γιατ εδ λω τα πεπραγμνα και τα μελλομενα.
     Πισαμε αισως τη 1000 ανρτηση και δικαιωματικ κατλαβε τη θση αυτ, η Περ-Ανγνωσης, Επιστολ της Δφνης, που λλη μια φορ κατφερε να μαγψει, να εκπλξει και να προβληματσει θετικ. Μα το κυριτερο που 'γινε τοτο τον μνα, ταν η αναβθμιση του Στεκιο στο θμα ταχτητας και θαρρ πως το αποτλεσμα εναι εκπληκτικ. Επσης μως να πω, πως σα emails σταλθκαν απ Πμπτη απγευμα και μχρι και σμερα Κυριακ βρδι (και που δεν χω απαντσει μλιστα) εναι ολτελα χαμνα. Οι ενδιαφερμενοι ας τα ξαναστελουνε παρακαλ.
     Τοτος ο μνας εχε τις γιορτς κι ρα πολλς αργες μα παρ' λ' αυτ, δεν ανρτησα πολλ, σως γιατ θλησα να ξεκουραστ και να το ρξω και λιγκι ...ξω. Ωστσο εχε πολ μορφα κι ενδιαφρονται πργματα. Ο Αντνιο Γκαουντ, ν απωθημνο ετν, εναι πλον αναρτημνος. σο πιο καλτερα μπρεσα, χρεσα την ιστορα και μρος του ργου του, με σκοπ να τονε γνωρσω στο ευρ κοιν. Το 1987 κουσα να θαυμσιο τραγοδι των "Alan Parson's Project" με ττλο "La Sagrada Familia" και μαγετηκα. Ακμα και σμερα το θεωρ να απ τα καλτερα μουσικ κομμτια που 'χω ακοσει. Με προβλημτισε ο ττλος κι -πως πντα περεργος- ρτησα. Μου εξγησαν κι ρχισα να ρωτ για περισστερα. Μετ πολλ χρνια κατφερα να δω σε φωτογραφες, το αρχιτεκτνημα τοτο και φυσικ ξαναμαγετηκα. Τρα πια ξρω σα μου χρειζονται για κενο τον καλλιτχνη.
     Ωστσο να πω πως μου πρε πολ χρνο αυτ το κεμενο. Το 'βαλα στα Εικαστικ, μιας και δεν χω Αρχιτεκτονικ -και δεν εναι στα μεσα σχδι μου να βλω- και δε θλησα να φορτσω κι λλο τη Πινακοθκη. σα-σα, στο μλλον λω να ξεχωρσω και τους Γλπτες απ κει μσα, αν κι απ' αυτος θα περσω μνο λγους και φυσικ εκλεκτος κι επειδ λγο-πολ, λοι οι μεγλοι κλασσικο γλπτες, υπρξανε κι αρχιτκτονες, θα περσω κι εκενον εκε, ταν θα φτιξω τη κατηγορα.
     Επσης, πολ χρνο μου πρε και το στσιμο της Πιφ. Μια καλλιτχνιδα που θαμασα για τη μοναδικ δναμη της φωνς και της ερμηνεας της, αλλ και της προσωπικς "μυθικς" ζως της. Εδ βρσκω την ευκαιρα να πω, πως η προσωπικ μου επιλογ για τον κκλο: "ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" οφελεται στα εξς κρια χαρακτηριστικ: Μια σημαντικ γυναικεα προσωπικτητα σε κποιο τομα, μια ιστορα σα ...μθο και παρλληλα, μια παρουσα που βοθησε την Ανθρωπτητα με κποιο τρπο κι απ το δικ της μετερζι. Συχν και με κνδυνο τη ζω της.
     Η Σαλομ, εκτς που συναναστρφηκε λη τη ττε αφρκρεμα της διανησης, εκτς που υπρξε καλλιτχνιδα και ψυχολγος κι η δια, βοθησε τη Γυνακα σαν Ιδα, στον κσμο τοτο. Πτυχ που 'ταν γνωστη στο ευρ κοιν. Ββαια, εκ των υστρων μαθα πως χει γραφτε κι να βιβλο για κενη, απ τις Εκδσεις Μελνι και το συνιστ ανεπιφλακτα. Μα εκε θα πρπει να πληρσετε και να διαβσετε λες τις παραμικρς λεπτομρειες της ζως της, εν εδ δωσα μια ιδα και τζμπα. χω ακμα σχεδισει δυο ...ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: τη Παρκς και τη Ζζεφιν Μπηκερ και τους λγους, -σοι/ες δε τους ξρετε- θα τους μθετε στα κεμεν τους.
     Πρασα και μια προσωπικ μου ...φαντασωση, στο κομμτι "Περ...Ποησης", χνωντς τα παρλληλα, σε κτι ...τπους που "χουν και κατχουν" λα τα ...εφδια για ν' αυτοανακηρσσονται κριτς-επικριτς-ανακριτς-υποκριτς. Εχαμε και τους ...συνθεις υππτους, σε πολ καλς στιγμς, πραγματικ: Ηλα Πολτη, Μνα, Θοδωρ Βορι, Μετωρο 'Αγγελο, Γκρατσιλα-Ευρυδκη Ντε Σλβο, 'Αννα Τ. Και σ' αυτος να προστεθον, ο μεγλος καλλιτχνης Τρομαν Καπτε, μ' να παρξενο διγημ του και θ' ακολουθσει βιογραφικ και δυο ακμα κεμεν του, στα Κλασικ κι η νιφερτη, αλλ διλου ευκαταφρνητη και φυσικ χι να στον χρο, Κατερνα Γναφκη. Το "Μριαμ" του αγαπημνου μου Καπτε, επλεξα να το βλω στο Φανταστικ, γιατ στκει θαυμσια κι εκε, εναι περφημο κεμενο, πως πρα πολλ δικ του κι ελπζω να συχωρεθ γι' αυτ τη ...παρατυπα.
     Τι μας φρνει ο επμενος μνας; Τις δυο Γυνακες του Κσμου, περισστερο Καπτε, Τομ Ρμπινς, περισστερο Φανταστικ, σως και καννα δικ μου και φυσικ ,τι μου στελετε.
     Χαιρετ ευχμενος Χρνια Πολλ, Χριστς Ανστη και Καλ Μνα, γιατ ... (ναι Δαφνολα) ...η συνχεια πεται...

                                                 Απρλης 2006
------------------------------------------------------------------------------------------

                                                       2/4/06

     'Αλλος νας δυνατς κι ανοδικς μνας πρασε κι ας ργησα να γρψω τοτο το μηνιαο σημεωμα. Με κρτησε μακρι μια κερατνια ωση. Ωστσο τοτο τον μνα δε θα μιλσω για τεκταινμενα και μελλομενα μα για μιαν ακμα -και τελευταα ελπζω- φορ, θ' ασχοληθ μ' λλα πρματα. Πριν προχωρσω οφελω να γνωστοποισω πως επκειται αναβθμιση σρβερ, σον αφορ στη ταχτητα κι σως επωφεληθ απ τοτη τη κατσταση για να κνω μερικς μικρς κι ουσιαστικς αλλαγς. Μη ρωττε τι και πως γιατ ακμα δε ξρω κι εγ να πω ακριβ στοιχεα μα θα δεξει το μλλον. Τλος με τοτο και πμε παρακτω.
     πως σως χετε αντιληφθε, λατρεω τοτο τον χρο κι χω πολλκις δηλσει, με κνδυνο να χαρακτηριστ γραφικς και κουραστικς πως δε θα επιτρψω μσα δω, να μπονε λξεις πως κρδος, ανττιμο, συνεισφορ, εκμετλλευση, διαφμιση -κι αναφρομαι στο να διαπραγματευτ τοτο το χρο με τα πιο πνω. Επσης δε θα φτιξω ποτ forum. Να υπενθμισω επσης για λλη μια φορ, πως μπορε ποιος κι ποια θλει, να στελει ,τι θλει κι ποτε θλει κι εγ δεσμεομαι να το αναρτσω ανλογα τη κατηγορα του και πως δε θ' αναρτσω ποτ υβριστικ, συκοφαντικ, προσηλυτιστικ κεμενα κακβουλες κριτικς χωρς στριξη, τσι απλ για να φανε ο ...κρνων τι και καλ εναι ξυπνος και μγκας. Αυτ εναι γνωστ απ καιρ μα τα ξαναθυμζω λλη μια και τελευταα φορ κι αν εναι ν' αλλξει κτι θα ειδοποισω πλι μσω τοτου του μηνιαου σημειματος και μλιστα γκαιρα. Αυτ εναι η γνμη μου, η θση μου, το πιστεω μου πει και τλειωσε.
      Επειδ λοιπν αγαπ το Στκι κι επειδ δε προσδοκ καννα οικονομικν φελος απ' αυτ, θλω να καταθσω επσημα πως γουστρω τη κριτικ, ετε τοτη εναι υπρ, ετε εναι κατ του Στεκιο κι χι μνο τη γουστρω, μα την επιζητ, τη προκαλ, την επιδικω και σε τελευταα ανλυση, την ΑΠΑΙΤΩ. Δξα τω Θε, υπρχουνε πντε ε-μηλ μπξις κι να γγα χρος, στε να μου επιτρπεται αυτ η μεγλη πολυτλεια, να 'ναι δυνατ τοτο κι ευκλως προσβσιμο.
     Παρακαλ λοιπν, προτρπω, παρακιν, προκαλ, απειλ (αν μου επιτρπετε τη λξη), απαιτ την ποια κριτικ και περιμνω εναγωνως. Πως μως; ,τι εναι να πετε, καλ κακ, να 'ναι καλσκεφτο, δεντως στηριγμνο κι επ της ουσας. Μηνματα του στιλ: "Αχ τι ωραο" "τι μαλακα εναι αυτ" φυσικ δε θα λαμβνονται υπψη, διτι εναι μηδενικο πηλκου για μνα. Εναι καλ επειδ μπλαμπλαμπλα. Εναι μαλακα γιατ μπλαμπλαμπλα. Γιατ επιμνω σε τοτο; Γιατ με τις σωστς κριτικς και παρατηρσεις, βελτινω, που κι σο μπορ, τοτο τον χρο που αγαπ. αν δε μπορ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ, πως σε κτι θα μενω ...πσω. σως πλι να 'ναι κτι που το 'χω κνει λθος (χει συμβε κι σως ξανασυμβε στο μλλον), σως κτι να μην χω σκεφτε κι τσι ουσιαστικτατα, να μπορσω να δσω χρο και στη δικ σας ευχαρστηση.
     Το Στκι στθηκε απ κποιον που 'ναι ειδικς, γιατ εγ χω μαρα μεσνυχτα απ τεχνολογα. Το ζτησα απλ (ρα "ελαφρ" στις μετακινσεις και στα ...κατεβσματα) και παρλληλα, επειδ δεν εμαι κανς Κκκαλης, να 'ναι σχετικ φτην. Συγκεκριμνα γρεψα βθος αναζτησης μχρι τρα κλικ: εσοδος-κατηγορα-θμα κι αυτ τηρηθκανε μχρι κεραας, εκτς ολγων περιπτσεων, που μπορε να απαιτηθε και περισστερη ...αναζτηση. γινε κι να σχετικ καλ γραφικ στσιμο και το Στκι ταν τοιμο. Στη πορεα διαπστωσα μερικς ελλεψεις και μικροδιορθσεις κι ο ειδικς δε μου τις αρνθηκε, στα πλασια του να το κνω πιο βολικ και για μνα και για τους επισκπτες του. Τον ευχαριστ λοιπν λλη μια φορ και δημσια για τοτο. τσι λοιπν, λλος νας λγος που επιζητ την ουσιαστικ κριτικ, εναι μπας κι χουμε παραλεψει κτι ακμα. Μη ξεχντε πως εγ κι αυτς, δε μπανουμε σαν ..."επισκπτες" κι επσης μπανουμε απ πανσχυρα μηχανματα, ρα δε μπορομε να δομε γνσια, τυχοσες καθυστερσεις, πως εσες που μπανετε απ σπιτικ  λπτοπ.
     Αγαπ λοιπν τοτο το Στκι και δε γουστρω επσης -κι σως να μη το γουστρει και κανες απ σας- το να μπει κποιος πεταχτ, να φγει μετ απ πντε λεπτκια, να πει κπου αλλο, πως πχ. στη τελευταα μδα που 'χει ξεσπσει: τα blogs, και ν' αρχσει να τα χνει στο Στκι δημσια, πιασμνος απ μια λεπτομρεια, της δη αναρτημνης 115 mb λης, στηριγμνος σ' αυτ τη κακ -στω- λεπτομρεια, παραγνωρζοντας λα τ' λλα. Τσα και τσα βιογραφικ, τσα κεμενα, τσα στοιχεα, νθρωπος εμαι και μλιστα νας, αν εναι δυνατν να μη γνει κι να λθος. σα-σα, το θεωρ εξαιρετικ πιθαν. Μπορε θαυμσια να μου στελει να μνυμα, να μου υποδεξει το λθος για να το διορθσω πριν προβε σε κτι τσο κακτροπο. Αν μως εγ και μετ το μνυμ του, δε κνω κτι, ττε δικαιοται, χι μνο να πει κπου αλλο και να μου τα χσει απλ, μα κι ,τι ακμα μπορε να βλει ο νους. χι μως πριν.
     Αν κποιος θλει να κνει τον ξυπνο και τον σπουδαγμνο, ας πει να τονε κνει αλλο και στη ρχη λλου και μαγκι του. Εδ χι. χω βμα κριες και κριοι και θα μποροσα να κθομαι και να τα χνω ζερβδεξα, με τα τσα κακς κεμενα που δξα τω Θε υπρχουνε τριγρω. Ωστσο, προκαλ πντας, να γυρψουνε στο Στκι μου, στω κι να, επιμνω να, κι επαναλαμβνω: να, κεμενο, να σχλιο στω κτι, που να δεχνει πως κτι εδα κακ και το δηλνω μσα δω. Μη παιδευτετε τζμπα! Εδ μσα θα δετε μνο πρματα που μ' αρσουνε κι χι αυτ που σιχανομαι.
     Εναι το πιο εκολο πρμα στον κσμο, πιστψτε με, το να κτσει κανες σε μια γωνι, τζμπα, αννυμα κι κοπα, -σα τους γροντες στο Μπετ Σου- και να τα χνει αριστερ και δεξι. Το δσκολο εναι να υπογρφεις και να υποστηρζεις ,τι λες και παρλληλα να πληρνεις το ανττιμο και να 'σαι τοιμος να δεχτες και τις συνπειες αυτο που θα κνεις, σαν ντρας και τμια.
     Αγαπ λοιπν το Στκι μου κι απαιτ τη κριτικ για να το κνω καλτερο. Αν δεν χει κανες να πει τποτε, υπρ κατ, ας κτσει σιωπηλς κι ας περι...διαβσει μσα στους χρους του ας φγει. Ευτυχς χω τρπο ν' ανιχνεω το δκτυο για ττοια θματα και ξρω ν' αντιδρ και ν' απαντ. Και κτι τελευταο: Σε τοτο το Στκι, μπορε να μπει οποιοσδποτε και να πρει οτιδποτε και το εννο. Η γνση, η πληροφορα, η τχνη, εναι για να μοιρζονται σ' σο το δυνατ πιο πολλος. Ας το κνει λοιπν αρκε ν' αναφρει τον δημιουργ και τον χρο απ' που εκενο πρθηκε κι λα θα 'ναι οκ.
     Κλενω τοτο το κακ σημεωμα λγοντας, πως δεν χω καμμι συνεργασα με κανναν λλο φορα, καννα λλο τομο και δεν εισπρττω απ πουθεν για τοτο το Στκι. Τα πληρνω λα απ τη τσπη μου -και δε τα 'χω και πολλ δα-, ο κπος λος εναι δικς μου, πλην ολγων εξαιρσεων, και δεν χω κανναν απ πνω μου στε να δνω λογαριασμ. Οι μνοι που θ' κουγα κι σως λμβανα υπψην εναι οι επισκπτες κι η μνη μου πληρωμ εναι η αξηση της επισκεψιμτητας εδ. Στο επμενο σημεωμ μου θα μιλσω για πεπραγμνα και μελλομενα, που τρα κακς παρλειψα.
     Να 'στε λες κι λοι καλ, καλς να μας ρθει το Πσχα και σας ευχαριστ για τις επισκψεις σας. Καλν Απρλη και καλν 'Ανοιξη.

                                                          Φλεβρης 2006
-----------------------------------------------------------------------------------------

                                                    2/3/06

     "Κουτσ" τον αποκαλε ο λας, μα δεν τανε διλου κουτσς για μνα και το Στκι (κι ελπζω και για τους επισκπτες του το διο, φανατικος νους), τουναντον μλιστα, τανε πλοσιος και συναρπαστικς. Μα τι λω; Σματι κθε μνα λω τα δια μου φανεται. Σχωρστε με μα κθε μνας εναι ΚΑΙ ΑΝΟΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΣ, γιατ κτι νο και συναρπαστικ χει να δεξει.
     Τοτος εδ φερε το δυνατ ρθρο της Λου Σαλομ-Αντρας, φερε νες εκδσεις, γνωστν κι αγαπητν φλων που δη αναρτνται: Θοδωρς Βορις, -τα 'παμε και πριν-, φερε τη να κι σως τη καλτερη δουλει του παλιο μας γνριμου και φλου Δημτρη Λντζη, σ' να μικρ, κομψ βιβλο, που 'χω τη τιμ και τχη να κρατ στα χρια μου και που επιφυλσσομαι ν' αναρτσω κομμτια και σχλια γι' αυτ, φερε το νο -3ο στη σειρ- βιβλο της νεαρς, νεαρτατης ποιτριας απ τη Κπρο, Χριστινας Αβραμδου και που θα φιλοξενηθε προσεχς στο Στκι, σχλιο του οποου δη χει αναρτηθε απ τον κτορα, φερε τον Αντρα Γεωργαλλδη ποιητ επσης απ Κπρο με μια θαυμσια δουλει του, που 'χει επσης εκδοθε, φερε την 'Αννα Τ. που μας μιλ με μια διαφορετικ φων, φερε την απολαυστικτατη Ρνα Οτσικα, που 'χει τη δυναττητα να ονειρεεται και παρλληλα να μας χρονογρφει με πολ ξυπνο και σπαρταριστ τρπο τις 'Αγριες Ιστορες της, φερε τον κτορα σε μεγλα κφια, τη Μνα σε πλρην ξαρση, Μετωρο 'Αγγελο κι Ηλα Πολτη, πντα στις Επλξεις και το 15ο κομμτι της Δφνης, που λοι ξρουμε πια καλ.
     Τοτος λοιπν ο ..."κουτσς" μνας εχε και πολ Φανταστικ, πως συνθως τον τελευταο καιρ και φυσικ μιαν ακμα σημαντικν αξηση των επισκεπτν, πρμα που δεχνει πως μλλον σιγ-σιγ καθιερνεται στον χρο, στω και χωρς -Θες Φυλξοι- forum κι αξηση των Στεκιν που το προτενουνε σαν μια καλ λση και τους ευχαριστ. Εχεν μως και μιαν απλεια, καθς χσαμε ναν ακμα μεγλο σγχρονο ποιητ, τον Κουλορη, που 'ναι στα σχδι μου ν' αναρτσω κομμτια του στο μλλον.
     Τρα τι θα 'χει ο επμενος; Ελπζω ναν νοδο, υπσχομαι κι λλο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ, απ τα καλτερα πντα στο εδος, τα κομμτια που υποσχθηκα για τους νεοεκδοθντες και τον χαμνο μας ποιητ, ΕΡΩΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ κι επσης προαναγγλλω μιαν ακμα ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ τη Ζοζεφν Μπκερ κι ελπζω να μπορσω τχιστα να βρω λα τα στοιχεα για τη σημαντικν αυτ γυναικεα παρουσα, και τλος φυσικ, ,τι μου σταλθε απ σας.
     σως υποσχθηκα πολλ και ξρω καλ πως ο πολς φρτος μπορε να μη μου επιτρψει να τα υλοποισω μεσα, μα τρα ξρετε τους στχους και (γει σου Δαφνολα)... η συνχεια πεται...

                                                 Φλεβρης 2006
---------------------------------------------------------------------------------------

                                                   2/2/06

     νας δυνατς μνας! Ακμα στις κριες των χειλιν μας υπρχουν χνη ζχαρης χνης γλκας μελιο και στα μαλλι στα μουστκια, νιφδες χιονιο. Η λσπη, τα ρυκια, το σφξιμο του κασκλ, το χσιμο των χεριν μες στις τσπες, το ροφηγμα της κοκκινισμνης μτης, το ρδισμα στα μγουλα, το κλεσιμο μσα κι ο αχνς στα τζμια, -που πνω τους μπορες να ζωγραφσεις να ...καρβι "... να του Μαγκρ στιχκι", εν κοιτζεις ξω μαγεμνος. Εκενες τις στιγμς, ακριβς, νιθει κανες τη ζεστασι του σπιτιο, την ασφλεια του δικο του χρου. Κπως τσι νιθω κι εγ, ποτε μπανω στο Στκι μου, να διαβσω, να περσω να διορθσω πραματκια, συν την ευχαριστση που αντλ απ την λη εργασα, που μεγαλνει μρα τη μρα, καθς αυξνονται πια πολ γργορα, οι επισκπτες και τα Στκια που το προτενουνε. σως κατηγορηθ σαν πληστος μα ...ναι! θλω κι λλο! και θα προσπαθσω κι λλο για να το 'χω.
     Τοτος ο μνας λοιπν εχε πολ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ! Πρπει να δηλσω πως δεν εμαι λτρης του εδους κι τσι χω προεπιλξει μερικ κομμτια που θα περσω στο Στκι. Επσης μως να δηλσω, πως παρ' λο που δεν εμαι λτρης, χω βρει σ' αυτ το, πραγματικ δσκολο κι ιδιτροπον, εδος, πραγματικ διαμντια. Στα δη λατρεμνα μου: "Η Δουλει Του Νττκιν" του Τζακ Βανς & ",τι Αγαπς Θα Χαθε" του Στφεν Κινγκ, ρθε να προστεθε κι η εκπληκτικ: "Να Πραγματικτητα" του Τσαρλς Χρνες, κεμενο που πραγματικ με συγκλνισε. Αλλ μη θαρρετε πως εναι αμελητα ποστης, η "Λιποταξα" του Κλφορντ Σιμακ, το "Κουκλοθατρο" του Φρντρικ Μπρουν  το "Επμενο Ποτ" του Τζων Κλιερ. ταν τα διαβσετε, θα δετε.
     Mια μικρ παρνθεση-σχλιο για τη "Να Πραγματικτητα". να απ τα πιο πλρη, πιο πλοσια, πιο μορφα και βαθι κεμενα που 'χω διαβσει. Δε χνεται σ' αμφισβητομενες ...αφαιρσεις και ...προσθσεις. Δε παρασρεται στιγμ στο στρσιμο της διγησης, μτε κι εμφανζει τη ...τεχνεσσα ασυναρτητομπουρδολογα. χει ποψη και τη στηρζει δεντως, χωρς να μας κουν στη μορη απειλητικ τον δεκτη του. χει ξυπνα δομημνο story, εναι ευχριστο στην ανγνωση και κθε παργραφς του, σηκνει πολλ ...καντρια συζτησης κι ανλυσης. Αφγημα πλοσιο σ' ευρματα και με σκελετ-καμβ τη "Κριτικ Του Καθαρο Λγου" του Καντ, στνεται να απστευτο σκηνικ, μια απστευτα πιστευτ γοητευτικ ιστορα. Ο Χρνες δεχνει καλ μελετημνος, βαθι σκεπτμενος, ευφυς, με γνσεις ανθρπινης ψυχολογας -αλλ και ψυχολογας πωλσεων- προφητικτατος, περν θαυμσια, μεταξ λλων και τον ρωτα -πως θα μποροσε να λεπει τχα;- μα και τη μχη του Καλο και του Κακο και μη ξεχντε: τανε σγχρονς μας, -πθανε πρυσι τον Σεπτμβρη- αλλ το κεμενο τοτο γρφτηκε το 1950! Δε θλω να πω περισστερα μπως και φανερσω πλοκ, μα σας προτρπω-παρακαλ διαβστε το και θα καταλβετε καλτερα.
     Τοτος ο μνας λοιπν εχε μια ...να πραγματικτητα, στην οποα θα πρπει ν' αρχσουμε να προσαρμοζμαστε, εν παρλληλα να προετοιμζουμε το δαφος για τη να-να που θ' ακολουθσει, απαλλαγμνη -ελπζω- απο τα κακ των προηγουμνων και με βελτιωμνα τα καλ τοτης. Νομζω πως τσι πρπει να δουλεει τοτος ο κσμος, αλλις ...
    ...συνχεια δεν πεται! (Γει σου βρε Δαφνολα)

   Υ.Γ. Δε μλλεται να φτιξω forum, αλλ για ποιον/α ενδιαφρεται να συμμετχει σε κτι ττοιο, χω να συστσω να πολ καλ, -απ τα καλτερα που 'χω δει εγ στο Δκτυο: Πρκειται για το Poets. Προτρπω λοιπν τους επισκπτες μου, ταν νισουνε κοραση απ τον συχο περπατο στο Στκι μου, αφο στελουνε φυσικ δουλεις τους εδ, να σπεσουν εκε να το ...συζητσουμε.

                                                Γενρης 2006
----------------------------------------------------------------------------------------

                                                    1/1/06

     Τοτο το ιδιατερο μηνιαο σημεωμα, δε σκοπεω να παραθσω στοιχεα, πως στα προηγομενα, για το τι στοχεει τοτη η προσπθεια και το τι χω στο νου μου για το εγγς μλλον, αλλ να μιλσω λιγκι, τσι γενικ.
     λοι κι λες γεμσαμε το στμα μας ευχς και καλ λγια και τα μυαλ μας με καλς προσδοκες κι ελπδες, πως λλωστε κθε χρνο, ττοιαν εποχ. Ξεχνμε συνθως να δομε, πως λα τα προηγομενα ..."σκαλκια" που μας φρνουνε στο Νο, καλ κακ, αποτελονε πια τη βση στριξης κι αν δεν τανε δα και τσο καλ σο θα προσδοκοσαμε, ττε πιθανν, δσκολα θα μπορσει να σιξει το δμημα απ δω και πρα. χι πως αποκλεεται, χι πως δε το ευχμαστε, χι πως θλω να γνω μρτυς κακν! Προς Θεο!
     'Αλλαξε μνας και χρονι και για τοτο το Στκι κι οι προοπτικς που μου δεχνουνε τα στατιστικ στοιχεα μχρι τρα με κνουν να ελπσω σε μια πολ καλ πορεα για το 2006. Θλω να πιστεω και να ισχυρζομαι φυσικ, πως στους περασμνους μνες κτισα σχετικ σωστ κι τσι να περιμνω χαμογελαστς τα μελλοντικ αποτελσματα και να παρνω δυνμεις για να συνεχζω, για σο ακμα μπορ.
     Οι ιδες πολλς, ο κπος αρκετς, κστος που θα μποροσα να χαρακτηρσω νετα, τσουχτερ για το βαλντι μου, πλην μως κανν απ' αυτ δε μου 'χει περσει ..."μσα", σο βλπω τοτα να μου αποδδουνε. Η ευχαρστηση που αντλ, τα ...εξαλνει σχεδν. Και τρα μπορ να πω, τολμηρ σως, πως τη βρσκω πρα πολ, να βλπω, μρος αγαπημνων μου καλλιτεχνημτων, να φιλοξενεται στο Στκι μου, νθρωποι να συμμερζονται μρος αυτο του ...μρους και μερικο μλιστα εξ αυτν να μου μιλνε κολακευτικ, για τοτα.
     Ο χρος αυτς εναι πολυσυλλεκτικς, πως δη θα 'χετε αντιληφθε, και τοτο, κυρως, γιατ κι εμνα του ιδου, αρσουνε πολλ και διαφορετικ πρματα, παρλο που δεν χω δα και τις τελειτερες γνσεις στο κθε τι. Επσης αγαπ να βλπω τις σημαντικς προσπθειες που γνονται. Τις πρτες-πρτες ακμα, προσπθειες, ανθρπων σε κθε τομα. Βλπω δειλ-δειλ, να ξεπηδνε πρσωπα πσω απ γραπτ, φυσιογνωμες, πθη, καταστσεις, ρωτες, πκρες, μοναξις. Διακρνω κτω απ τις σκιες φωτογραφιν, εικαστικν, πινκων, ψυχς που αγωνζονται να δρψουν λγα λουλοδια, στω κι αγριολολουδα, για να συνεχσουνε να νιθουν νθρωποι και μλιστα ξεχωριστο. Μερικο/ες το καταφρνουνε μ' αγνα, μερικοι/ες το παλεουνε, μα σημασα χει η συμμετοχ κυρως, παρ η τελικ επικρτηση.
     Συμμετχετε λοιπν και συμμετχετε φοβα, διτι εδ δεν εναι το Καθαρτριο, μτε δρανο της Ιερς Εξετσεως, αλλ να βμα καταθσεων προσπαθειν και συμμετοχν. Κποτε κποιος δλωσε: "...πλον γρφουνε πρα πολλο!" και μου φνηκε πως το 'πε κπως υποτιμητικ. Ε λοιπν να το κοιτξουμε λιγκι σντομα: Εμαστε δκα εκατομμρια πληθυσμς με μικρ ποσοστ (σχετικ με παλι) αναλφαβητισμο κι αν αφαιρσουμε μικρ παιδκια, πολ ηλικιωμνους, γενικ ανμπορους, ττε πρπει να μενουνε περπου οι μισο. Εγ να πω τρια εκατομμρια πληθυσμς! Η γνμη μου λοιπν εναι πως απ τα τρα αυτ εκατομμρια θα 'πρεπε να γρφουν λα! Γιατ κτι ττοιο μαρτυρ πολιτισμ, ευαισθησα, καλ σκψη κι εππεδο καλλιργειας. Εντξει, εντξει... μνον νας/μα κθε χρνο παρνει Νμπελ Λογοτεχνας, το ξρω! Ε ας μη προυμε το Νμπελ ρε παιδι.
     Μαρτυρ πολιτισμ το να μπορομε να καταγρφουμε, να περιγρφουμε τις σκψεις, τις ανησυχες, τις ιδες και τις απψεις μας. 'Αρα λοιπν γρφουμε μλλον ...λγοι! Τρα ποιοι/ες γρφουνε ΚΑΛΑ, α! αυτ εναι λλο θμα. Επσης κποτε, να λλο πρσωπο μου 'χε πει: "Να γρφεις Πτροκλε και δεν χει σημασα αν δε γρφεις πντα καλ. Σημασα χει να γρφεις και το καλ θα 'ρθει και θα το αναγνωρσεις". Ττε εχα σταματσει να γρφω για χρνια και δεν κουσα το πρσωπο αυτ, παρ μετ απ χρνια. Τρα το ευγνωμον, παρλο που δε νομζω πως χω γρψει κτι πολ σπουδαο. χω μως ετοιμσει σκαλκια, πνω στα οποα πατ και προχωρ μπροστ και θλω να πιστεω πως μρα τη μρα, μνα τον μνα, χρνο το χρνο, βελτινομαι σαν νθρωπος κι ας μη πρω ...Νμπελ ποτ στη ζω μου κι ας μη γρψω αριστοργημα ποτ.
     Εκενο που μως αξζει εναι να γρφω για ..."πλησον" μου πρματα. Να μιλ για κενα, να περιγρφω, στω και κπως σημειολογικ, πρματα που ζησα και γνρισα καλ, που με χαροποισαν με λυπσανε και να διγω τον βο μου σο πιο ..."κοντ" στις απψεις, στα "θλω", στα "πρπει" και στα "πιστεω" μου μπορ. Ναι! χει δκιο η Δφνη!!! Γιατ ττε μνον αποκτ αξα κι ο νθρωπος και τα πεπραγμνα του, ταν εναι κοντ σ' λα τοτα. Μνο ττε μπορε να "δεξει" να προτενει, να ζητσει, ν' αλλξει, ταν μιλ γνσια και με τη ψυχ του.
     Κλενω τοτο το σημεωμα -και συγνμη που φλυρησα- με υπσχεση βελτωσης του χρου και μεγαλτερου ανογματος του, για περισστερο κσμο. Ζητ μνο κατανηση, υπομον, πστη, χρνο και μεγαλτερη συμμετοχ. Επιφυλσσομαι δε -στους λτρεις- στο επμενο σημεωμα μου να μιλσω για βελτισεις, πεπραγμνα, στατιστικ και μελλοντικς αναρτσεις.
     Σας χαιρετ, σας εχομαι ,τι καλτερο και πιο δυνατο τη Να Χρονι!

                                                               Δεκμβρης 2005

 

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers